Yukarı
210966

"Türkiye zor koşullarda devrime doğru gidiyor"

27 Mayıs 2018 09:19

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek SÖZCÜ’ye açıkladı. Perinçek, “Koşullar, Türkiye’yi Kemalist devrime zorluyor. Türkiye, tekrar Atatürk yoluna girecek ve bunun önderliğini biz yapacağız. Bu çetin dönemden gençlerle çıkacağız” diyor.

Vatan Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek ile 24 Haziran seçimlerini konuşmak için buluştuk. Perinçek'in yanında Ankara Milletvekili adayı Asya Banu Pehlivan, Ercan Enç, Oktay Yıldırım, Öncü Gençlik Yöneticisi Gaye Türkaydın vardı. Perinçek'in ilk sözü “Türkiye, çok zor koşullarda devrime gidiyor” oldu ve şöyle devam etti:

‘HÜKÜMET OLACAĞIZ'

“Mevcut sistemin ekonomisi çöktü. Borçlanarak devam etmesi mümkün değil. ABD, İsrail. Güney Kıbrıs, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı tatbikat yapıyor. Namlular, Türkiye'ye çevrilmiş durumda. Bütün bu koşullar, Türkiye'yi Kemalist devrim yoluna zorluyor.”

Perinçek, “Türkiye, Atatürk yoluna girecek ve bunun önderliğini Vatan Partisi yapacak. Bu çetin dönemde göreceksiniz, hükümet olacağız” diyor.

‘MECLİS GENÇLEŞECEK'

Vatan Partisi'nin milletvekili adaylarının önemli bölümünü gençler oluşturuyor. Son 10 yılda gençlik eylemlerine öncülük etmiş olanların ilk sıralardan milletvekili adayı gösterildiğini hatırlatan Perinçek, “Meclis'i gençleştireceğiz. Çünkü gençlerin önderliğiyle bu çetin dönemden çıkabiliriz. Diğerlerinden en önemli farkımız gençlik önderleriyle seçime girmemiz” diyor. Doğu Perinçek, seçim vaatlerini de sıralıyor.

‘BUNU ANCAK BEN YAPARIM'

Rakipleri Meral Akşener ve Muharrem İnce gibi, Perinçek de “Mazotu köylüye 2 liradan vereceğiz” diye konuşuyor. Diğerlerinin değil, bunu ancak kendisinin yapabileceğini, çünkü İran'dan ucuz mazot alabileceğini belirtiyor. “Vatanın bütünlüğünü sağlayacağız. İran'la işbirliği yapıp Kandil'e üç ay içinde beyaz bayrak çektireceğiz” diyen Perinçek, “Vaatler halkı tavlamaya yönelik” ifadesini kullanıyor ve şöyle devam ediyor:

‘KİMSE AÇ KALMAYACAK'

“Türkiye'de çöküş tablosu var. Tıpkı, Birinci Dünya Savaşı koşullarındayız. Bu zorlu dönemden yükleri paylaşarak ve birleşerek çıkmayı toplumumuza vaat ediyoruz. Hiç kimse aç, açıkta kalmayacak. Ordumuzun ve polisimizin parasal kaynakları sağlanacak. Parasız sağlık ve eğitim hizmeti vereceğiz. Bunun dışında ayrı vaatlerin halkı aldatma dışında bir değeri yok. Türkiye bir tasarruf dönemine girmek zorunda. Oradan üretim atağıyla çıkacak. Yabancılarla da milli paralarla anlaşma yapacağız. Yılda 40 milyar liralık yardım yapılıyor. Yani sadaka parası. Bunun yerine yatırım yapıp, en az 100 bin kişiye iş verirsiniz. Vatandaş sadaka almayacak, üretime katkıda bulunacak.”

‘EĞİTİMDE SEFERBERLİK…'

Perinçek, ihtiyacın çok üzerinde imam hatip liseleri bulunduğunu hatırlatıyor. Bu konuda ne yapmayı planladıklarını şöyle açıklıyor: “Yıllık din görevlisi ihtiyacımız 40 imam hatip lisesiyle karşılanabiliyor. İhtiyaç fazlası imam hatip liselerini kapatıp o okulları üretime dönük meslek okullarına çevireceğiz. Tekrar eğitim birliğini sağlayacağız. Cumhuriyetimizin devrim kanunlarını uygulayacağız. Büyük bir eğitim seferberliği başlatacağız.”

“Ya sağlık sistemi?” diyorum. Perinçek, “İki yıl içinde herkese parasız sağlık hizmeti sunacağız, önleyici sağlık hizmetlerine ağırlık vereceğiz. Her köye, her mahalleye halk evi, tiyatro, spor salonu kuracağız” karşılığını veriyor.

TSK TEK MERKEZDEN

Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) yeniden emir-komuta birliğine kavuşturacağını söylüyor. Ordunun, Milli Savuna Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay gibi üç ayrı kumanda merkezli olmayacağını belirtiyor, TSK'nın tek bir emir-komuta yapısı olacağını, kapatılan askeri okullar, sağlık hizmeti veren kurumların yeniden çalıştırılacağını, astsubayların özlük hakları konusunda eşitsizlikleri gidereceğini ekliyor.

‘BÜYÜK BİR EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Ankara Temsilcimiz Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı. 24 Haziran'da seçilirse büyük bir eğitim seferberliği başlatacağını söyledi.

PARASIZLIK NEDENİYLE MİTİNG YAPMAKTA BİLE ZORLANIYORUZ

Doğu Perinçek, seçime 10 gün kala sadece Ankara, İstanbul, İzmir, Malatya gibi illerde mitingler yapacak. Bunun nedeninin parasızlık olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Hazine'den 400 milyon lira AKP'ye, 230 milyon lira CHP'ye, 100 küsur milyon lira MHP'ye, 99 milyon lira da HDP'ye veriliyor. Biz ise vatandaşın fedakarlıklarıyla seçim kampanyası yürütüyoruz. Eşit olmayan koşullarda seçime gidiyoruz. Devlet, partimize 20 milyon lira verse Meclis'te oluruz. Bir miting bir milyon lira. Bizim partiye insanlarımız destek veriyor.”

RAKİPLERİ İÇİN NE DİYOR?

Doğu Perinçek'e rakiplerini soruyorum. Onları şöyle değerlendiriyor:

– Recep Tayyip Erdoğan: Çıkmazda. Hem ekonomide, hem de Suriye siyaseti nedeniyle dış politika ve güvenlikte çıkmazda.

– Muharrem İnce: O da Tayyip Erdoğan'ın çıkmazını paylaşıyor. Kemal Derviş'in kopyası. Çözüm vaat etmiyor, dahası, PKK'lıyı cumhurbaşkanı yardımcısı yapacağını söylüyor.

– Meral Akşener: Akşener'in, İnce'den pek farkı yok. Tamamen ABD'nin kontrolünde. Örneğin OHAL'i kaldıracağını söylüyor. O zaman terörü nasıl kazıyacak.

– Temel Karamollaoğlu: Onları da tamamen ABD'nin kontrolüne aldılar. Eskiden bazı milli tavırları vardı. O da şimdi ana dille eğitimi savunma noktasına geldi.

– Selahattin Demirtaş: ABD ve İsrail'in kontrolünde olan partidir. Bunları bırakın hükümet ortağı yapmayı, kapatılması gereken bir partidir. Demirtaş, cezaevinde kalsın diye bir şey demiyoruz. İsteriz ki cumhurbaşkanı adayları topluma kendilerini serbestçe anlatsınlar.

Doğu Perinçek, ekibiyle 24 Haziran için çalışıyor. Milletvekili adaylarının önemli bölümünü gençlerin oluşturduğunu söyleyen Perinçek, “Meclis'i gençleştireceğiz” diyor.

FETO CESETTİR, OKYANUSA ATSINLAR, ÇÖLE GÖMSÜNLER

Perinçek, kimsenin “Terör örgütü” diyemediği dönemde”, FETÖ için “Terör örgütü” diyordu. Perinçek, FETÖ'nün üzerine kararlı olarak gideceğini belirtiyor ve şunları söylüyor: “Biz 40 yıldır FETÖ ile mücadele ediyoruz. Fetullah Gülen usulüne uygun istendi, istenmedi tartışması yaşanıyor. Bize göre Gülen'i Türkiye'ye getirme diye bir gayrete gerek yok. Feto bir cesettir. İster Nevada çölüne gömsünler, ister okyanusa atsınlar. Bunu ABD kendisi bilir. Boşa Türkiye'ye getirmek için zahmet etmesinler.”

‘AKP'DEN TAMAMEN FARKLIYIZ'

Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “FETÖ ile mücadelede AKP'den tamamen farklıyız. Onların, FETÖ'nun etkisi altında kalan vatandaşları kültürel olarak dönüştürme şansı yok. Çünkü aynı ideolojik zemindeler. Bir tarikattı, öbür tarikatın ideolojiyle tasfiye edemezsiniz. Biz ise Atatürk devrimlerinin ideolojisiyle hepsini Cumhuriyetçi yapma olanağına sahibiz.”

Doğu Perinçek, OHAL için ise şunları söylüyor: “OHAL olanakları olmadan teröre karşı mücadele kesin zafere ulaştırılamaz. OHAL, Türkiye'nin toprak bütünlüğünün korunması açısından da şarttır. Ancak bizim uygulayacağımız OHAL, Tayyip Erdoğan'ın uyguladığı OHAL değildir. Onlar TBMM'yi devre dışı bırakmak amacıyla OHAL'i sürdürüyor. Torba yasalarla devre dışı bırakıyor. Tarımdan, sağlığa her alanda kararnameleri OHAL'de düzenliyorlar. Biz ise OHAL'i terörü bitirmek ve vatan bütünlüğünü korumak için istiyoruz. Bugünkü OHAL uygulamasını kanun dışı buluyoruz.”

SAYGI ÖZTÜRK SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

MSB'den 'Irak' açıklaması...

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında Irak'la sınır güvenliğini artırmak için önemli bir adım attı... Bakanlık, Irak'a sınır güvenlik sistemlerine ilişkin olarak destek ver...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: 8 kişi gözaltında

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde sosyal medyada başlayan tartışma cinayetle sona erdi. Kar maskeleri ile kahvehaneyi basan iki kişi, 19 yaşındaki Arda Yücel Ekşioğlu'nu öldürdü. Olayla ilgili...

Mansur Yavaş'tan büyükelçilere 23 Nisan resepsiyonu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Türkiye artık sadece göçmenler için bir geçiş ülkesi olmaktan çıkıp, bir kalış ülkesi haline gelmiştir. Bunun yarattığı toplumsal huzursu...


İmamoğlu ilk ziyaretini CHP’nin 30 yıl sonra kazandığı ilçeye yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimden sonra ilk ziyaretini CHP’nin 30 yıl sonra kazandığı Beyoğlu Belediyesi’ne yaptı. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’i makamında ziyaret eden İmamoğlu...

Fahrettin Koca: Aşıların yüzde 86'sı ülkemizde üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hıfzıssıhha-Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi'nin ilk etap inşaatı yakında tamamlanıyor. Merkezin hizmete girmesiyle, 2028'den ...


Çorlu tren katliamında karar çıktı

2018'de 7'si çocuk 25 kişinin can verdiği Çorlu'daki tren kazasına ilişkin davada karar duruşması bugün gerçekleşti. Dava sonucu Mümin Karasu 17 yıl 6 ay, Nihat Aslan 15 yıl, Levent Muamm...

Çöl tozu hava kalitesini bozdu

Meteoroloji'nin Afrika kaynaklı toz taşınımı uyarısının ardından birçok şehirde görüş mesafesi düştü, hava kalitesi azaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ...


Ali Erbaş’a Kuran’ın Türkçe mealini gönderdiler

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı Irak ziyareti sırasında muhabirin sorduğu Arapça soruyu anlamayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini gönderdi. AKP’li...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR