Yukarı
213514

Meral Akşener: Öncelikli hedefimiz olacak

22 Haziran 2018 17:36

Meral Akşener, kadınlarla ilgili yeni yasaları ve vaadlerini açıkladı.

KADINCA ÖZEL - İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener açıklamasında, ”Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız ne yazık ki iş hayatında nüfusları oranında varlık gösteremiyorlar. Bizim dönemimizde kadınlarımızın iş gücüne daha fazla sayıda katılımını sağlamak öncelikli hedefimiz olacak.” dedi

Türkiye’nin ilk kadın cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener ” Çocuk gelinler gibi toplumun vicdanını yaralayan pek çok sorunumuz var. Çocuğun çocuk olma hakkını kullanmasını istiyoruz.” dedi.

Sosyal medya üzerinden Kadinca Özel okurlarlarının soruları yanıtlayan Akşener değişen Türkiye ve Kadın hakları konusunda çarpıcı acıklamalarda bulundu.

Meral Akşener'in kadınlarla ilgili açıklamaları ve verdiği yanıtlar şöyle:

“KADINLARA İŞ VERİLSE PEK ÇOK SORUNUN ÇÖZÜMÜNE ÇARPAN ETKİSİ YAPAR” 

Soru: Ülkemizdeki kadınların sorunları artık herkes tarafından bilinmekte ancak bu zamana kadar pek çok konuda geçerli önlemler alınmadı. Siz bir kadın Cumhurbaşkanı adayı olarak bu sorunlara nasıl çözümler vaad ediyorsunuz?

Ülkemizde sadece kadınlara değil, tüm dezavantajlı kesimlere yönelik ayrımcılığa karşı politikalar geliştirdik. Kadına yönelik olarak, eşitsizliğe, şiddete, taciz vs durumlara karşı tavizsiz bir duruşa sahibiz. Bu nedenle “Milletimizle Sözleşme” adını verdiğimiz beyannamemizde kadına dönük çok sayıda vaat ve çözüm önerileri bulunuyor. Öncelikle kadına yönelik olarak son 10 yılda artan şiddet, taciz, cinayet gibi konularda iyi hal indirimini kaldıracağız. Mevcut durumda, şiddet gören kadın, şikâyetçi olunca sığınma evine gönderilir, adam evinde yaşamını sürdürür. Biz bunun tam tersini yapacağız. Şiddet uygulayan erkek, “terapi evleri”ne gidecek, kadınlar yuvalarında, çocuklarıyla yaşayacaklar.

Kadın istihdamı konusu da önceliğimiz. Kadınların %50’sine iş verilse, toplumun pek çok sorununun çözümüne çarpan etkisi yapar. Bu nedenle istihdam konusunda işverenlere teşvik imkanları sunacağız. Çocuklu kadınların iş hayatında kalması için gelir durumuna göre kreş desteğini devlet üstlenecek.

“ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARDA FAİL EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI”

Soru: Son yıllarda özellikle artan çocuk istismarları konusu çok can yakıyor. Okullarda, kurslarda, evlerde küçücük çocuklara karşı istismar her yerde… Anneler artık çocuklarını kimseye güvenemez oldu. Toplumsal, hukuksal ve sosyolojik açılardan bu konuda neler yapmayı planlıyorsunuz?

Çocuk istismarı toplumumuzun kanayan yarasıdır. Verilere göre 2002 yılından beri çocuk istismarı ne yazık ki yüzde 434 artmıştır. Bu bir toplumsal çürüme göstergesidir. Faillere uygulanan iyi hal indirimi, erken salıverme ya da takipsizlik kararları toplum vicdanını zedelemekte, atılan çığlıklara kulak tıkayanlar halkın öfke ve nefret duymasına neden olmaktadır. Çocuğa cinsel istismar çocuk haklarının en ağır ihlalidir ve faili en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Biz çocuk istismarı ve uyuşturucu kullanımının önüne geçmek için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Özellikle rehberlik öğretmenliğini yeniden etkin hale getireceğiz. Sadece şikayete bağlı değil, gözlem ve iletişime dayalı analizlerle takipçi olacağız.

“PARTİMİZİN ÖNCELİKLİ HEDEFİ: KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ”

Soru: Kız çocuklarının eğitimi büyük sorunlarımızdan biri. Bu konuda ülkemizde yapılan birçok çalışma var ancak yetersiz. Tabi bu konuya çocuk gelinleri de dahil edebiliriz. Bunun için düşünülmüş bir planınız var mı?

Eğitim özellikle kız çocuklarının eğitimi partimizin öncelikli hedefidir. Kanun altına alınmış yaptırımlar ile kız çocuklarımızın eğitime katılımı sağlanacak. Doğudan Batıya yaygın ve kaliteli eğitim her çocuğun hakkı olduğu gibi, kız çocuklarımızın da hakkıdır. 21. Yüzyılı kucaklayan ahlaklı, vizyon sahibi, hayal kurabilen ve özgür bireyler yetiştirmek istiyoruz.

Çocuk gelinler gibi toplumun vicdanını yaralayan pek çok sorunumuz var. Çocuğun çocuk olma hakkını kullanmasını istiyoruz. Devlet ciddiyetini ve hukukun üstünlüğünü yeniden tesis ederek bu sorunların çözümü konusunda kısa sürede bir sonuç alınması mümkün ancak asıl vizyonumuz: Bu sorunlara sebep olan etkenlerin eğitim ve ekonomik kalkınma ile çözümünü sağlamaktır.

“KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANINI YÜZDE 50’YE ÇIKARACAĞIZ”

Soru: Ev kadınlarımızla üretime dahil etmek adına devlet destekli projeler yapma gibi planlarınız var mı?

Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımız ne yazık ki iş hayatında nüfusları oranında varlık gösteremiyorlar. Bizim dönemimizde kadınlarımızın iş gücüne daha fazla sayıda katılımını sağlamak öncelikli hedefimiz olacak. Kadınların iş gücüne kalım oranını artırabilmek için çalışma saati ve prim ödemelerine yönelik esnek iş gücü piyasası düzenlemeleri yapacağız. Kadınlarda işgücüne katılım oranını %32’den %50’ye çıkaracağız. Kamuda kadın yöneticilerin oranını %30’a çıkaracağız.

Bakıma muhtaç çocuklu anneler için “Hem Aile, Hem İş” uygulamasına geçeceğiz. Annelerin yeni doğan çocuklarının 36 aya kadar gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak, çalışan anneler için tüm kamu ve büyük özel sektör kuruluşlarında kreş ve çocuk bakım merkezlerini zorunlu kılacağız. Kadınların doğum öncesi borçlanma sorunlarını çözeceğiz. Çalışan kadınlarımıza çocuk ve aile büyüklerinin bakımı için ayrılan sosyal yardım kaynaklarını iki katına çıkaracağız. Tarımda veya evlerde kayıt dışı çalışan kadınlarımızı Sosyal Güvenlik kapsamına alacak, kadın girişimciler için gelir vergisi oranlarında indirim yapacağız. Kadınlarda okuryazarlık oranını ise beş yıl içinde % 100’e çıkaracağız.

“KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIZ”

Soru: Özellikle son yıllarda artan cezaevlerindeki artan çocuk sayısı içler acısı bir durum. Anneleri ile mahkum edilen çocuklar için içeride veya dışarıda yapmayı düşündüğünüz planlarınız var mı?

Hem kendi işlediği suç nedeniyle, hem de annelerine verilen ceza nedeniyle cezaevine giren çocuk sayısındaki artış ürkütücü boyutta. Cezaevindeki çocuklara dönük politikalardan önce bu çocukların hapse girmesini önleyecek tedbirler almak devletin görevidir. Cezaevlerindeki çocukların sağlıklı ortamda bulunması ve gerçek anlamda rehabilitesi için köklü değişiklikler yapacağız. Bu sadece işlediği suç nedeniyle hapse girmiş çocuklar için değil, annelerinin aldığı ceza nedeniyle cezaevine girmiş çocuklar için de geçerli olacak.

“ERKEK EGEMEN BAKIŞINI DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR”

Soru: Dünya çapında ün salmış, bilimde sporda birçok alanda adını duyurmuş Türk kadınları var. Ancak bunların ne sesi ne de soluğu duyuluyor. Kadınlarımızın adının duyurulması ve başarılarını arttırmak adına yapmayı düşündüğünüz projeleriniz var mı?

Bunu sağlamak için devletten medyaya erkek egemen bakış açısını değiştirmek gerekiyor. Bunu da ancak bir kadın yapabilir. Benim Cumhurbaşkanı olduğum bir Türkiye’de kimsenin başarılı kadınların önünü kesebileceğini zannetmiyorum. İYİ Parti’nin bir kadın hareketi olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Seçmenlerden bu dayanışmamıza el vermelerini bekliyorum.

 Erkek olarak dünyaya gelmiş olsanız bugün ne farkınız olurdu?

Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı olamazdım.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI MERAL AKŞENER / Kadinca Özel

Meral Akşener Kimdir ?

Meral Akşener, Türk akademisyen ve siyasetçi. Kurucusu olduğu İYİ Parti’nin aynı zamanda genel başkanıdır ve 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylardan biridir.

Doğum tarihi: 18 Temmuz 1956 (61 yıl yaşında), İzmit
Eş: Tuncer Akşener (e. 1980)
Parti: İyi Parti
Çocuklar: Fatih Akşener
Eğitim: İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi
Ebeveynler: Tahir Ömer, Sıddıka



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İmamoğlu 2019'daki kırık sandalyeyi hatırlattı: Amaçları beni yıldırmak...

Çatalca'da halka hitap İmamoğlu, 5 yıl boyunca randevu taleplerine karşılık vermeyen Cumhur Erdoğan'ı ayrımcılık yapmakla suçladı. İmamoğlu Erdoğan'ın amacının kendisini yıldırmak olduğun...

25 yılda tek bir tane açmamışlardı... Murat Kurum'dan şaşırtan 'kreş' vaadi!

Proje tanıtım toplantısında konuşan Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, 1 yılda 100 kreş açacaklarını söyledi. Ancak Refah Partisi ve AKP'nin İBB'yi yönettiği 1994 yılından 2019 yıllın...


CHP'den İYİ Parti seçmenine 'stratejik davranma' çağrısı

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, sandığa üç gün kala parti tabanı ile İYİ Parti ve AKP seçmenine seslendi. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ ...

İmamoğlu: Kamuda yönetici olduğum yerde akrabam kapıdan içeri giremez

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Eş, dost, akraba işini kamuda asla sevmedim, sevmem. Akrabalık yeri değildir siyaset. Benim eşim şahit; bilir. Akrabam kapıdan içeri giremez benim kurumumda, ...


HPV ve HIV iddialarıyla gündeme gelmişti... Gözaltına alınanlar var!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "ha...

Seçimlerde en yaşlı aday 90, en genci 18 yaşında

Yerel seçimlerin en genç ve en yaşlı adayı arasında 72 yaş farkı var. En yaşlı aday 90 yaşındaki AKP'li Ali Kalınca. En genç ise Yeniden Refah Partili 18 yaşındaki Elif Nur Batur. 31 Mart...


Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...


Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR