Yukarı
215257

En çok eğitimciler sevindi!

10 Temmuz 2018 12:13

Dün açıklanan kabinede herkesi mutlu eden tek isim Milli Eğitim Bakanlığına getirilen Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. Eğitim camiasında büyük bir sevinçle karşılanan Selçuk, daha önce Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştı. Selçuk’un eleştirilmeyecek tek isim olmasının nedeni ise eğitimin içinden gelen bir profesör olması. Nitekim eğitim camiasından tebrikler de gelmeye başladı bile. ÖGESEN açıklamasında, Selçuk’a desteklerini sunarken, “Milli Eğitim Bakanımız olarak atanan hem eğitim sistemini hem de akademisyen olması vesilesiyle akademiyi iyi bilen Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’u da tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Ziya Selçuk'un, Milli Eğitim Bakanı olması eğitim camiasında sevinçle karşılandı. Bu sevincin en büyük nedeni ise Selçuk'un eğitimin içinden gelen bir profesör olması ve eğitimde ilerici görüşleri savunması.

1961 Ankara doğumlu olan Selçuk, Ankara Üniversitesi'nde Eğitim Bilimleri bölümünden mezun oldu. Eğitimde Psikolojik Hizmetler alanında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayan Selçuk, doktorasını Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunda Hacettepe Üniversitesi'nde bitirdi.

Yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesi'nde Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Selçuk, 2003-2008 yıllarında da Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştı.

Selçuk, TED Üniversitesi'nin yanı sıra çok sayıda özel öğretim kurumunun kuruluşunda görev alan bir isim.

Selçuk'un eğitim kökenli olması dışında ilerici görüşleri de dikkat çekiyor. Selçuk'un sosyal medya paylaşımlarından bazıları şöyle:

 

ziya1


“Hastayı röntgenine rötuş yaparak iyileştiremeyiz. Eğitim,ferdi ve milli seviyede değil, insan merkezli evrensel medeniyet düzeyinde iyileşir.”

“Mükemmel bir müfredat yetersiz öğretmeni kanatlandırmaz; .kötü bir müfredat iyi öğretmene engel olmaz. Yeni bir özdeyiş:)”

ziya4

“Mesele uzaysa, enerjiyse, tıpsa bilgi geleceğe yönelik ele alınıyor. Mesele dinse, bilgi hep geçmişe dönük konuşuluyor maalesef. Oysa bilgi can’lıdır. An’da yaşar. Can’ı olmayan, sadece geçmişe dönük olan bilgi çürür, çürütür, atalar dini olur”

 

ziya3

“Bütün günahların en büyüğü, yaptığınız eğitim hakkında kuşku duymaya başladığınız halde, eğitmeye devam etmektir” der Gurdjieff. Pusulası vicdan olan tüm öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

 

ziya2

“Gerçek liderlikler asır geçse de etkisini koruyor. Başta Atatürk olmak üzere Misak-ı Milli neferlerine minnet ve şükranla.”
“Insani sakatlayan kapitalizmden, toplum hedeflerine dayali bir egitim sisteminin tamamladigi sosyalist bir ekonomiyle kurtulunur A.Einstein”

BEŞ KİTABI VAR

Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çok sayıda araştırması bulunan Selçuk'un kitapları arasında ‘insan İlişkilerinde kendini açma', ‘Gelişim ve öğrenme', ‘Okul deneyimi ve uygulama', ‘Dikkat eksikliği ve hiperaktif çocuklar' ve ‘Sınıf içi rehberlik uygulamaları' bulunuyor.

ÖGESEN TEBRİK ETTİ

Öğretim Elemanları Sendikası (ÖGESEN) Selçuk'un Bakan olmasının ardından bir açıklama yaparak, “Milli Eğitim Bakanımız olarak atanan hem eğitim sistemini hem de akademisyen olması vesilesiyle akademiyi iyi bilen Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk'u da tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ülkemizin belki de en önemli konularından biri bilindiği gibi eğitim ve eğitimcilerdir. Milyonlarca eğitimci, öğrenci ve aileyi ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı gibi zor bir görevde Sayın Bakanımıza çözüm önerilerimizle destek olmaya hazırız. Yeni dönemde tüm ilgili kurullar ve bakanlıklarda akademisyenlere de görev verilmesini ve alınacak önemli kararların paydaşlarla birlikte alınmasını temenni ediyoruz” dedi. Sendika açıklamasına akademideki sorunları ve çözümleri de ekledi.

Eğitim Uzmanları da Selçuk'un Bakan olmasını şu sözlerle değerlendirdiler:

EĞİTİMCİ YAZAR İLHAN SEVİN:

ilhan

KÜLTÜR EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM VE REHBERLİK KOORDİNATÖRÜ SALİM ÜNSAL

salim

SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Öğrenciye seyahat özgürlüğü yok: Artan bilet fiyatları yüzünden seçme hakları da engelleniyor

31 Mart’ta yapılacak yerel seçime 4 gün kaldı. Seçmen kayıtları memleketlerinde olup üniversite eğitimi için Ankara’da bulunan üniversite öğrencileri, ANKA Haber Ajansı’na şehirler arası ...

LGS başvuruları başladı... Son gün 1 Nisan 2024

2 Haziran'da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav başvuruları başladı. Başvurular, 29 Mart'ta kadar "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı yapılacak.


MEB'den yeni karar: Tatil süresi kısalacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kasım ve Nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını sürdürme kararı alarak eğitim iş günü süresini artırmaya yönelik bir düzenleme üzerinde çalı...

MEB'den okullarda AKP propagandası: Millet bahçeleri, tüneller övüldü

MEB, Cumhuriyetin 100. yılına özel “Türkiye Yüzyılı’nın Yüz Akı 100 Eseri” adlı bir albüm yayımladı. Albümde, AKP döneminde yapılan millet bahçeleri, Marmaray, Avrasya Tüneli ve Togg tanı...


Milli Eğitim Bakanlığı'nın deprem raporundan ÇEDES çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6 Şubat depremlerine ilişkin raporunu yayımladı. Raporda, MEB’in deprem bölgesinde gerçekleştirdiği faaliyetler arasında ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sah...

MEB anaokuluna getirilen katkı payını savundu: 'Paran varsa eğitimi alabilirsin'

Milli Eğitim Bakanlığı, 14 Ekim’de yaptığı yönetmelik değişikliğiyle okulöncesi eğitimde sıkça karşılaşılan ve "kayıt parası" olarak nitelendirilen durumu yönetmeliğe ekleyerek resmi kılı...


Bakan Tekin geri adım attı: 'Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil'

Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarikatlarla yapılan protokolleri savunan Tekin'in, "sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protok...

Liselilere cemaat kitapları dağıtıldı, ilçe milli eğitim müdürü 'haberim yok' dedi

Ordu'da bulunan bir lisede öğrencilere Işık Cemaati'ne ait kitaplar ücretsiz dağıtıldı. Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürünün talimatıyla dağıtılan kitaplardan haberi olmadığ...


MEB'den sınav duyurusu! Okullarda ilk kez yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için yarın, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık'ta ülke genelinde ortak y...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR