Yukarı
219980

2. Edremit Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

28 Ağustos 2018 15:34

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Edremit Kitap Fuarı’nın ardından Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, fuarla ilgili bilgileri paylaştı. Bir hafta süren fuarı 80 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

2. Edremit Kitap Fuarı’nın ardından Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, organizasyon yetkilisi Necdet Saraç ile birlikte düzenlediği basın toplantısında fuarı değerlendirdi. Başkan Saka, Edremitlilere ve fuar organizasyonuna emeği geçen ekibe teşekkür etti, “İlki geçtiğimiz yıl “ölmez ağacın gölgesinde kitap” sloganıyla yapılan ve bu yıl da Sabahattin Ali anısına “Sabahattin Ali Yılı” olarak düzenlenen 2. Edremit Kitap Fuarı’na yaklaşık 80 bin kişi katıldı. 13 Ağustos’ta başlayıp, 19 Ağustos’ta sona eren fuar toplam 7 gün sürdü.

29 söyleşinin 150’ye yakın imza gününün yapıldığı 2. Edremit Kitap Fuarı’na yaklaşık 60 yayınevi doğrudan ya da dağıtımcılar üzerinden katıldı. Yaklaşık 160 yazarın, şairin, gazetecinin, belediye başkanının ve milletvekilinin katıldığı fuara ÇYDD, ADD ve Kaz Dağları Şairleri gibi sivil toplum kuruluşları da katıldı. Yayınevleri üzerinden katılan yazarlar dışında özellikle körfez bölgesinden yaklaşık 80 yazar ve şair fuara bireysel olarak katıldı, okuyucusuyla buluştu, kitaplarını imzaladı” dedi.

Başkan Saka, “İkincisini düzenlediğimiz kitap fuarında gördük ki, Edremitli kitaba ve kültüre aç. Bundan dolayı da bu kitap fuarları her yıl üzerine koyarak daha da kalitesini ve kapasitesini artırarak devam ettirme niyetindeyiz. Çünkü Edremit buna layık, Edremitliler bunu hak ediyor ve Edremitliler bunu istiyor. Bizde Edremitlilerin bu isteğini yerine getirmek için kitap fuarının bittiği günden itibaren üçüncüsü konusunda çalışmalara başladık. Ve üçüncüsü daha iyi nasıl olabilir, Edremitlilere daha iyi nasıl sunulabilir bunun çalışması içerisindeyiz. Türkiye’nin tanınmış siyasi elemanları, Türkiye’nin tanınmış yazarları ve yerel yöneticileri buraya geldiler. Fikirlerini, yaptıkları iş ve eylemleri sizlerle paylaştılar. Önümüzdeki yıl daha da katılımcı bir şekilde,  belki de tartışma ortamları yaratılmak suretiyle de bu bilgi ve düşünceleri birlikte paylaşıp birlikte değerlendireceğiz. Onun için ben şimdiden üçüncüsünü kendi sanatçımız olan Tuncel Kurtiz anısına düzenleyeceğimizi sizlere müjdeliyor, üçüncü kitap fuarımızın bugünkünden çok daha kapasiteli ve kaliteli olacağı inancıyla hepinize iyi günler diliyorum” dedi.

Açılışta Yazar Öner Yağcı kitabın aydınlanmadaki önemine vurgu yaptıktan sonra, kitap fuarı etkinliklerinin özgür düşünmenin önünü açtığını belirtti . Gazeteci Enver Aysever Sabahattin Ali’nin önemini anlattı ve onun sosyalist yanına vurgu yaptı.

2. Edremit Kitap Fuarı ile Edremit, edebiyatın, medyanın, yerel yöneticilerin buluşma merkezi oldu. Fuar sırasında çeşitli söyleşiler Halk Tv’den canlı olarak yayınlandı.

Açılışın yanı sıra özellikle 18 Ağustos Cumartesi günü olağanüstü bir katılımın olduğu fuarda Uğur Dündar, Prof. İlber Ortaylı, Hasan Ali Toptaş, Kahraman Tazeoğlu, Sinan Meydan, Prof. Ali Demirsoy, Barbaros Şansal, Merdan Yanardağ, İlyas Salman, Sinan Yağmur ve İsmail Saymaz’ın imza günlerinde çok uzun kuyruklar oluştu.

Fuarda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükersen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu,  Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Ankara Eski Belediye Başkanı Murat Kararyalçın sosyal demokrasi açısından yerel yönetimleri ve deneylerini  paylaşırken,  Türkiye’nin tek komünist başkanı Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu da Ovacık özelinde yaptıkları çalışmaları paylaştı.

Fuara katılan Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın, Ensar Aytekin ve  Fikret Şahin  “zeytini ve kent kültürü” üzerine konuşurken  Gürsel Tekin,  Barış Yarkadaş, Umut Oran, Yaşar Tüzün, Tanju Özcan, Namık Havutça, Mehmet Tüm, Mustafa Balbay ve Alper Taş gibi siyasi aktörler ise parlamento,demokrasi ve özgürlükler üzerine değerlendirmeler yaptılar.

Gazeteciler Ayşenur Aslan, Ayşe Sucu, Barış Doster, Cüneyt Akman, Enver Aysever, Erdal Emre, Gürkan Hacır, İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Musa Ağacık, Necdet Saraç, Orhan Bursalı, Saygı Öztürk, Semra Topçu, Şaban Sevinç, Tuba Emlek, Uğur Dündar, Ümit Zileli ise basın özgürlüğü, demokrasi ve çözüm önerileri üzerine konuştular.

Ahmet Yavuz, Hanefi Avcı ve Naim Babüroğlu ise darbeler ve demokrasi üzerine konuşurken, Barbaros Şansal moda ve iktidar ilişkisini, İlyas Salman ise sinema ve kitap ilişkisini anlattılar.

Tutuklu milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Eren Erdem’in serbest bırakılması taleplerini desteklemek için Yılmaz Büyükerşen, Murat Karayalçın ve Kamil Saka Enis Berberoğlu ve Eren Erdem kitaplarını imzalarken, 2. Edremit Kitap Fuarı kapsamında 8-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak öğretmen Renan Özdemir “Yaratıcı Yazı Atölyesi” etkinliğini hayata geçirdi.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Başkan Mehmet Ertaş’a hayırlı olsun ziyareti

Edremit İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Koç, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Milas belediye başkanı Topuz’dan Turizm haftası mesajı

Turizm, Milas'ın zengin tarihini, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtan en önemli araçlardan biridir. Her yıl düzenlenen Turizm Haftası, bu önemli sektörün değerini vu...


Çanakkale Valiliği'nden 'orman yangını' uyarısı

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada etkili olması beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınlarına karşı yurttaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bul...

Ayvalık Belediyesi, bayram tatilinde yaklaşık 15 bin ton çöp topladı

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan Ayvalık’ta Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, üç vardiya halinde 24 saat mesai yaparak tonlarca çöp topladı. Ramazan Bayramı ...


Akın’dan Edremit’e teşekkür ziyareti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yerel seçimlerin ardından Edremit ilçesini ziyaret etti. CHP İlçe Başkanlığı ve Edremit Belediyesi’ni ziyaret eden Akın, Başkan Ertaş’a h...

Dubai Şeyhi'nin yatı Bodrum'da

Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim'in 'Radiant' adlı mega yatı, bugün sabah saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi. Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim'in 'Cayman Adaları' bayraklı ve 110 m...


Atatürk’ün Ayvalık’a Gelişinin 90'ıncı Yıl Dönümü Kutlandı

Atatürk'ün ilçeye giriş yaptığı güzergâh üzerinden gerçekleştirilen yürüyüşe; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi Canan Ergin, gaziler ve şehit aile...

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sarsıntı saat 05.23'te, 5,68 kilometre derinlikte gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Y...


Tatilciler Cunda Adası'na akın etti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Cunda (Alibey) Adası, 9 günlük bayrak tatilinde tatilcilerin akınına uğradı. Adayı ziyaret etmek isteyen tatilciler araç yoğunluğuna neden olurken, otopar...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gonca Vuslateri'den birinci yıl kutlaması

Geçen ay Levent isimli sevgilisiyle evlenen Gonca Vuslateri, ilişkilerinin birinci yılında duygularını dile getirdi. Geçen ay Levent Bey ile nikâh masasına oturan 8 aylık hamile olan Gonc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gece açlığının faydaları..

‘’Akşamları geç yemek yiyor hatta uyuyana kadar atıştırıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçin’’ tavsiyesinde bulunan Buket Ertaş Sefer, gece boş mideyle yatağa girmenin sağlığa faydalarını açıkladı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR