Yukarı
229170

"Narlıdere'yi halkla birlikte yöneteceğiz"

20 Kasım 2018 14:50

Ege'nin Sesi-Ulaş Üstündağ/ Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere Belediyesi Başkan Aday Adayı Hakan Kılıç gençliğinin verdiği dinamizmle ilçeyi yönetmeye talip oldu. Narlıdere'yi yapmış olduğu meclis üyeliğinden dolayı iyi bir şekilde tanıyan Hakan Kılıç hayalindeki Narlıdere'yi Ege'nin Sesi'ne anlattı. Narlıdere sokaklarını beraber gezdiğimiz Hakan Kılıç insanların yoğun bir şekilde sevgisiyle karşılaşırken, kendisinin en büyük artısının da insanlara dokunmak olduğunu ifade ediyor.

İzmir'i, Büyükşehir Belediyesi'ni ve partisini Avrupa'da başarıyla temsil eden Hakan Kılıç belediyeyi katılımcı demokrasi anlayışıyla yönetmek için halk meclislerini kuracak. Avrupa'da birçok belediyeyi yakından inceleyen Hakan Kılıç sosyal demokrat belediyecilik anlayışı içerisinde Narlıdere'de yoksulluğu azaltmak için önemli projeler üzerine şimdiden çalışmaya başlamış.

İŞTE O RÖPORTAJ

"İZMİR'İ AVRUPA'DA TEMSİL ETTİM"

Yıllarca meclis üyeliği yaparak yerel yönetimler alanında oldukça deneyim kazandınız. Belediye Başkan Aday Adayı olduğunuz Narlıdere'de de oldukça seviliyorsunuz. Sizi daha yakından tanımak istiyoruz. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Narlıdere'de doğdum ve burada büyüdüm. Şuan 33 yaşındayım. Ailem sosyal demokrat bir aile olduğu için doğuştan Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ailemden birçok kişi CHP'de çeşitli kademelerde görev yaptı. Bende 2014 yılında aktif siyasete girdim. 2014 yılında partimizin yaptığı eğilim yoklamasından liste başı çıkarak Narlıdere ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olmaya hak kazandım. Narlıdere Belediyesi plan ve bütçe, hukuk, eğitim, kültür ve spor komisyonlarında görev alarak çalışmalar yaptım. İzmir Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonunda, Tüketici Koruma Komisyonunda başkanlık ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Benim için İzmir Büyükşehir Belediyesi divan katipliği de çok önemli bir görev. İzmir'i ve partimi yurt dışında temsil etme şansını da buldum. Fas'ta düzenlenen Akdeniz Belediyeler Birliği toplantılarında yurtdışındaki birçok belediyeyle önemli işbirliği anlaşmalarına imza attık. İş hayatımda da Avrupa Birliği proje uzmanlığı yapmaktayım. Arkadaşlarımızla beraber belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına Avrupa Birliği projeleri hazırlamaktayız.

"NARLIDERE'YE HİZMET ETMEK İÇİN ADAY OLDUM"

- Aday adaylığınızı açıklama sürecinize gelelim. Aday adayı olduğunuzda ailenizden, çevrenizden ve diğer siyasi partilerden nasıl tepkiler aldınız?

Narlıdere toplumun iç içe olduğu bir yer. Narlıdere uzlaşının ve diyaloğun her zaman var olduğu bir yer. Aday adaylığımı açıklamamda başta partililerimin desteği ve diğer partililerden olan insanların isteği etkili oldu. Bizimde Narlıdere'de başarmak istediğimiz aslında tam olarak bu. Narlıdere'de yetişmemden dolayı buraya bir borcumun olduğunu düşünüyorum. Bu borcumu da buraya hizmet ederek ödemeye karar verdim ve bu yüzden aday oldum.

"NARLIDERE'DE YOKSULLUĞU AZALTACAĞIZ"

-Narlıdere'yi yerel yönetimlerdeki tecrübelerinizden dolayı çok iyi tanıyorsunuz. Yaşadığınız ilçe olan Narlıdere'nin sizce temel sorunları nelerdir ve siz bu sorunların çözümü için neler yapacaksınız?

Partimizin programında birçok çözüm önerisi bulunmaktadır. Aynı zamanda bütün ilçelerin bir çok ortak sorunları bulunmaktadır. Ortak sorunların başında yoksulluk gelmektedir. Bizim için en önemli sorunlardan bir tanesi yoksulluğun azaltılmasıdır. Yoksulluğa çözüm üretmek zorundayız. Özellikle Narlıdere 2. İnönü, Atatürk ve Çatalkaya mahallesinin üst kısmı ile Narlı mahallesinde yoksulluk sınırının altında yaşayan birçok aile bulunmaktadır. TÜİK verilerine göre tespit ettiğimiz ailelere Nar-Kart vererek onların belli başlı ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Yaklaşık 800 TL yükleyeceğimiz bu kartı vatandaşlarımız kullanacak. Alkol ve sigara almamak kaydıyla bu vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını Narlıdere'deki esnaflardan karşılayabilecekler.

-Avrupa'da da bir çok belediye ile temasta bulundunuz. Buralarda edindiğiniz deneyimlerden başkan seçildiğiniz takdirde yararlanacak mısınız?

İzmir'i Avrupa'da temsil ederken Fransa'nın Marsilya ve İspanya'nın Barcelona belediyeleriyle ilgili çok önemli tespitlerde bulundum. Oradaki refah seviyesini yaşadığımız ilçelerden başlayarak tüm ülkemize getirmek zorundayız. Projelerimizi hayata geçirmek için buradaki deneyimlerden de yararlanacağız. Aday adayı olmadan önce arşivlerimizi hazırlayarak projelerimizi zaten oluşturmuştuk.

"HALK MECLİSLERİYLE BELEDİYEYİ YÖNETECEĞİZ"

-Konuşmalarınızda sosyal demokrat ve toplumcu belediyecilikten çok bahsediyorsunuz. Vatandaşlarından da CHP'den tam olarak isteği şey aslında bu. Bu konudaki görüşlerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını Narlıdere'de hayata geçirmek istiyoruz. Katılımcı ve toplumcu belediyeciliğinde şeffaf bir yönetimle hayata geçeceğine inanıyorum. Şeffaf yönetim anlayışı içerisinde Narlıdere'nin bütün sivil toplum kuruluşlarının, esnaflarının ve kanaat önderlerinin olacağı halk meclisleri kurmak istiyoruz. Halk meclislerinden alınacak ortak kararlarla belediyeyi yönetmek istiyoruz

"GENÇLİĞİN VERDİĞİ DİNAMİZM İLE ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞIM"

- Çok genç bir adaysınız. Bu sizin için bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı?

Açıkçası Genç olmak tabi ki bir avantaj. Yönetim anlamında bu yaşların en verimli çağ olduğunu düşünüyorum. Dünya'nın geneline baktığımızda da genç yaştaki yöneticileri devlet yönetimlerinin başlarında görüyoruz. Ülkemizdeki siyasilerin ve yöneticilerin yaş ortalaması biraz yüksek olduğu için bizler tabii ki de genç görünüyoruz. Genç olmak avantajını şöyle destekleyebiliriz; Bilişim çağına bizler daha rahat ayak uydurabiliyoruz, daha geniş perdeden bakabiliyoruz ve aldığımız eğitimlerle daha çözüm odaklı çalışabiliyoruz. Ayrıca şunu da görüyoruz ki artık halk da genç yöneticileri tercih ediyor.

"SOKAĞIN NABZINI TUTMAK İSTİYORUM"

-İnsanlar belediye başkanlarıyla temas halinde olmak istiyor. Belediye başkanlarının masasında değil sokakta olmasını istiyor. Siz belediye başkanı olursanız sokağın içinde olacak mısınız?

Ben belediyede çok fazla olmayacağım. Tam tersine devamlı sokağın nabzını tutacağım. Benim meclis üyeliği anlayışımda da bu vardı. Siyasette insanların iyi ve kötü gününde devamlı yanında olmak çok önemli. Narlıdere'yi birlikte yöneteceğim insanlarla iç içe olmam gerektiğine inanıyorum.

"ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIKLI YAŞAM ALANLARI KURMAK VE YEŞİLLİĞİN ARTIRILMASI"

-Narlıdere'de ve Türkiye'de kentsel dönüşüm alanında büyük çalışmalar yapılıyor. Sizin kentsel dönüşüm üzerindeki projeleriniz nelerdir?

Kentsel dönüşüm Narlıdere'nin ve bizim en büyük önceliklerimizden. Narlıdere halkının yararına kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. Önceliğimiz insanların sağlıklı yaşam alanlarına kavuşması ve kentsel dönüşüm olan yerlerde yeşilliğin arttırılması. İnsanların kentsel dönüşüm alanında yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları yeni yaşam alanlarında yapacağımız çalışmalarla unutturmak istiyoruz. Tüm hak sahiplerinin rızasını alarak kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu konuda oldukça kararlıyız.

-Vermek istediğiniz başka mesajlar var mı?

Narlıdere bu dönem kendisini kucaklayacak bir insan istiyor. Ben belediye başkan adayı olduğumda bunu gerçekleştireceğim. Narlıdere'nin refah seviyesini artırarak hep birlikte bu kenti yöneteceğiz.

 

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR