23’üncü yaşını kutlayan KESK, “Bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür” açıklaması yaptı, tüm emekçileri yarın Samsun’da gerçekleştirilecek bölge mitingine çağırdı.

Konfederasyondan yapılan açıklamada, “Bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür” dendi, yarın Samsun’da yapılacak bölge mitingine çağrı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Onlarca yıldır sürdürdüğümüz mücadelemizde zorlu süreçlerden, çetin sınavlardan geçtik. Her zaman emek ve demokrasi düşmanlarının hedefinde olduk. OHAL koşullarında resmi kuruluşunu yapan KESK, bugün OHAL’den daha ağır koşullarda bir kez daha saldırıların odağında. Bir kez daha açığa almalarla, ihraçlarla, sürgünlerle, baskı ve şiddet politikaları ile emek ve demokrasi mücadelemizi bastıracaklarını sananların hedefindeyiz. Ancak geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler nasıl ki tarihin çöplüğündeki yerini aldıysa; piyasa değerleri, savaşa tapan ahlakları, derin kuyular gibi uğuldayan ağızlarıyla bunlar da bir gün çekip gidecekler.”

Samsun mitingine çağrı

Açıklamada ayrıca, ilki yarın Samsun’da olmak üzere, aralık ayında yapılacak dört bölge mitingine çağrı yapıldı: 
“Emeği ile geçinen, krizden etkilenen, sosyal ölümü dayatan baskılara tepki duyan, birlikte ve ortak mücadeleye inanan tüm kesimleri; 9 Aralık’ta Samsun’da, 15 Aralık’ta Adana’da, 16 Aralık’ta Diyarbakır’da ve 22 Aralık’ta İstanbul’da ‘Krizin Bedelini Emekçiler Değil Krizi Yaratanlar Ödesin’ anlayışıyla ve ‘Yoksullaşmaya, İşsizliğe Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadeleye’ şiarıyla yapacağımız bölge mitinglerine katılmaya çağırıyoruz.”