Yukarı
231189

Çukurova Belediyesi'nde zam sevinci

15 Aralık 2018 13:34

Çukurova Belediyesi’nde bugün zam sevinci yaşandı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 2 gün önce asgari ücreti 2200 yaptıklarını açıkladıktan sonra, bugün maaşlarını alan işçilerle buluştu.

Başkan Soner Çetin, belediye hizmet binasında yapılan toplantıda, işçilerin alkış seliyle karşılandı. DİSK Genel İş Adana Şube Başkanı Yaşar Gündoğdu, “Göreve geldiği günden bu yana çalışanlarına Türkiye’nin ilklerini yaşatan Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin, bir ilke daha imza atmıştır” dedi.

“İŞÇİ DOSTU SONER ÇETİN”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sendika temsilcileri ve belediye çalışanlarıyla yapılan toplantıda yaptığı konuşmasında, “Bugüne kadar bana çok sayıda sıfat verdiniz. İçinde en çok hoşuma giden nedir biliyor musunuz? ‘İşçi dostu, emekçi dostu Soner Çetin’ diyorsunuz ya, işte bu” dedi.

İnsan hayatında, unutulmayacak anlar yaşandığını, iyi kötü herşeyin gelip geçici olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, arkasında mutlu olacağı bir gün bırakmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmanın ardından, verilen bu sözü emir telakki ettiğini belirten Başkan Soner Çetin, hemen çalışma başlattıklarını ve Kasım ayı maaşıyla birlikte, çalışanlara zamlı maaşlarının ödendiğini belirtti. Başkan Çetin konuşmasına şöyle devam etti:

“İnsan hayatında bazı unutulmayacak anlar, zamanlar vardır. Herşey gelir geçer.  Acısıyla, tatlısıyla yaşam devam eder. Bir gün kenara çekilirsem veya hakka yürürsem işte arkada böyle güzel kalması önemlidir. Benim de sonrasında mutlu olarak, gülümseyerek hatırlayacağım bir gün yaşıyorum bugün. Ne mutlu ki, sizlerin yarasına merhem olmaya çalışıyoruz.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmeleri sırasında asgari ücretin artırılması gerektiğini ifade etti. Ve çok iyi bildiğiniz gibi, Şubat ayından itibaren 2200 taban ücretten hesaplanacağını ifade etti. Biz bunu emir telakki ettik. ‘Bu bize bir emirdir’ dedik. Hemen bir çalışma yaptık. Konuyu araştırdık. Ve hemen gereğini yaptık. Ve dedik ki; ‘2 ay beklemenin gereğini yoktur. Şu ekonomik kriz ortamında emekçi kardeşlerimizin bir nefes almaları lazım’ dedik. Bugün bunun gereğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

ÇETİN: EN DÜŞÜK MAAŞ 2450 TL

Açıkladığı 2200 asgari ücretin üzerine asgari geçim indirimi ve toplu iş sözleşmesi de eklendiğinde, belediye çalışanlarının en düşük maaşının 2450 TL olduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, “Asgari ücret 2200 lira olacak dedik ama çocuk yardımı, yemek yardımı, yakacak yardımı asgari geçim indirimi vs var. Bizim toplamda 2200 lira vereceğimizi sandılar. Ama bugün öyle olmadığını gördünüz. Bugün, en düşük ücret alan 2450 lira maaş almıştır. Çukurova Belediyesi’nde, CHP’li belediyede asgari ücret 2450 liradır. Sahada çalışan emekçi kardeşlerimize bunun bir ödülü olmalıydı. Yaz kış demeden sahada çalışan personelimize daha farklı bir uygulama yaptık. Yol İşlerinde çalışan isçilerimize yüzde 10’luk bir fark veriyoruz. Temizlikte çalışan personelimiz yüzde 15 fark alıyorlar.  Park Bahçeler ve Yol İşleri personelimiz 2670 TL, Temizlik personelimiz ise 2780 TL maaş alıyor” diye konuştu.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun, zam açıklamasından sonra kendisini arayarak teşekkür ettiğini vurgulayan Başkan Soner Çetin, “Bu bizim için gurur kaynağı. Türk İş Genel Başkanı’ı da beni aradı, teşekkür etti. DİSK’in asgari talebi 2800 lira. Zaten Temizlik İşleri emekçilerimiz bu parayı alıyor. Bizim yüreğimiz hep solda atıyor. Biz emekçinin her zaman yanındayız. Emek harcayandan Allah bin kere razı olsun. Ağaç dalıyla gürler. Bizim personelimiz vücudundaki her su damlasını ter olarak akıtıyor ki bu halk bizi 6 kere en başarılı belediye başkanı seçiyor. Biz sizin yanınızda olacağız. Sizler de bizim yanımızda olacaksınız tabii ki. Bu çalışmalarımız devam edecek. Hiç endişeniz olmasın. Sizin için her şeye değer. Bir nebze olsun emekçi kardeşlerimize şu krizin etkilerini savuşturma konusunda destek olabildiysek ne mutlu bize” dedi.

“PARAYI MEMURA İŞÇİYE DAĞITMAKTAN ŞEREF DUYARIM”

Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere atıfta bulunan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Bazı basın yayın organlarında haberler çıktı. ‘İller Bankasından gelen parayı işçiye dağıtıyor’ diye. Ben parayı memura da dağıtırım işçiye de dağıtırım. Bundan şeref duyarım. Bütün hizmetleri eksiksiz yaparız. Olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yaparız. Varsa bir artı değer, onu da işçimize memurumuza dağıtırız. Her şey size feda olsun. Sizden bir tek şey istiyorum. Ben emekçi bir başkanım. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Görevinizi biraz daha hassasiyetle layıkıyla yapalım. Şu 3.5 ayı da atlatalım, alnımızın akıyla halkımızın karşısına çıkalım. Bu tören için, bu candan samimi içten yaklaşımınız için teşekkür ediyorum.”

GÜNDOĞDU: TÜRKİYE’DE BİR İLK DAHA…

Disk Genel-İş Adana Şube Başkanı ve DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Hüseyin Yaşar Gündoğdu ise Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in ilkleri yapmaya devam ettiğini belirterek, Başkan Soner Soner Çetin’in bu zam kararının Türkiye’de sendikal hareketin önünü açtığını söyledi. Başkan Soner Çetin’in göreve geldiği günden bu yana işçiden yana aldığı tüm kararların Türkiye’de ilk olduğuna vurgu yapan Hüseyin Yaşar Gündoğdu, “Çukurova belediyesi ilkleri yapmaya devam ediyor. Sayın Başkanımızın iki gün önceki açıklamasından bu yana telefonlarımız susmuyor. Günlerdir, DİSK olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, asgari ücretin artırılması için alanlarda sokaklarda bunun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken de, bizlere ışık tutacak gelişmeler yaşanıyor. Burada, Adana’da taşeron işçilerinin ilk örgütlendiği yer Çukurova Belediyesi. Yine Adana’da taşeronun ilk sözleşmesinin yapıldığı yer de Çukurova Belediyesi’ydi. Bununla da yetinmedik. Kadrolu arkadaşlarımız anlamında da, Türkiye’nin en iyi toplu iş sözleşmesine imza atılan yer Çukurova Belediyesi’dir. 2 Nisan itibariyle belediye şirketlerine geçirilen Adana’da yine bir ilk Çukurova İmar AŞ’de gerçekleştirildi. Bu arkadaşlarımız sendikal örgütlenmesini tamamladı. Yine bir ilk olarak, toplu iş sözleşmesini Sayın Başkanımızla yapmak kısmet oldu. Ben buradan Sayın Başkanımıza işçilerimiz ve konfederasyonumuz adına defalarca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BÖYLE YÜREKLİ RİSK ALAN BAŞKANA İHTİYACIMIZ VAR”

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2200 asgari ücret çağrısının hemen ardından, 2 ay önceden işçinin maaşına zam yaptığına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun birkaç gün önce yaptığı açıklamasını duydunuz. Mücadele verdiğimiz bu günlerde, Çukurova Belediye Başkanımız bunu iki adım öteye götürerek, 2 ay önceden bu zammı gerçekleştirdi. Bugün hepimizin yüzü gülüyor. Kendisine defalarca teşekkür ediyorum. Sayın Başkanım, belki asgari ücretinin tabanını 2200 TL dedi ama bugün çekilen maaşlarda, büroda çalışan arkadaşlarımız en az 2450 TL maaş aldı. Şantiyelerde çalışan arkadaşlarımız biraz daha fazla alıyor. Umarım, Çukurova Belediyesi’nin bu uygulaması hükümetin Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na da bir örnek olur. Biz DİSK olarak 2800 TL net olarak istiyoruz. Çukurova Belediye Başkanı Sayın Soner Çetin, bu yaptığıyla Türkiye’de hem sendikal hareketin önünü açtı, hem de tüm belediyelerin önünü açmış oldu. Bizim de önümüzü açmış oldu.

Bir belediye başkanı düşünün, risk alıyorsa, işçiden yana, emekten yana tavır alıyorsa, bizim başımızın tacıdır. Buradan da açıkça net ifade ediyorum. Belediye Başkanımızın işçiden yana aldığı her tavrın ve riskini üzerime almaya hazırım. Sayın Genel Başkan konfederasyonumuzu ziyaret etti. Sayın DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da, görüşmenin neredeyse yarısının buradaki zam olduğunu anlattı. Bizim, yürekli, risk alan belediye başkanına ihtiyacımız var.  Genel İş Sendikası’nın Şube Başkanı olarak, DİSK’in Bölge Başkanı olarak, Sayın Belediye Başkanımızın adım attığı bu yolda, inşallah kendisini daha iyi yerlerde görürüz. Sonuna kadar, kurumsal olarak ta, bireysel olarak ta yanında olduğumuzu bilmesini istiyoruz.”

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Hasan Kütük ise yaptığı konuşmasında, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in, işçiden ve emekçiden yana tavır gösterdiğine dikkat çekerek, kamu çalışanlarının sosyal haklarına da Türkiye’nin en büyük zammını yaptığını hatırlattı.

Gerçek Gündem



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

AFAD duyurdu: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.11...

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli gündemlerim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak gazetecilere açıklama yaptı.


Bakan Fidan'dan 'Demirtaş ve Kavala' şartı koyan Hollanda'ya ziyaret

Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a veda töreni

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması nedeniyle başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturacak. AYM’de Zühtü Arslan için yarın veda töreni yapılac...


APP plaka satan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü ve mühür k...

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği için yapılan seçim tamamlandı. CHP'nin diğer grup başkanvekil...


Kuran kursu davasında yeniden karar çıktı!

Konya'da 2008 yılında, 17 öğrenciyle 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı ruhsatsız 3 katlı kız Kuran kursu binasının, gaz sıkışması kaynaklı patlamada çökmesine ilişkin 11 sanığ...

AYM'den uzman çavuş kararı

Anayasa Mahkemesi, 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan jandarma uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), jandarma uzman...


Yabancı gözlemcilerden 31 Mart yorumu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nden 24 kişilik heyet 31 Mart seçimini yerinde takip etti. Gözlemciler, yüzde 78'lik katılım oranına dikkat çekti. Avrupa Konseyi Yere...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR