Yukarı
231856

Gergin maçta galip çıkmadı!

23 Aralık 2018 16:17

Düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Kayserispor, berabere kaldı. Oldukça gergin başlayan karşılaşmanın ilk yarısında tam 6, toplamda da 8 sarı kart çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında alt sıralardan kurtulmaya çalışan iki takımının mücadelesinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Kayserispor 1-1 berabere kaldı. Hakem Hüseyin Göçek, oldukça gergin geçen maçın ilk yarısında her iki takım futbolcularına toplam 6 sarı kart gösterdi.

Mücadele Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un topun kontrolünü eline alması, Kayserispor’un ise savunmada rakibini bekleyerek hızlı hücumlarla sonuca gitmeyi beklemesi ile başladı. İlk yarım saatte pek fazla pozisyon yaşanmazken, bu dakikada sonra Kayserispor, bir duran topta Sapunaru ile 32. dakikada golü buldu. Golün ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Kayserispor futbolcuları arasında gerginlik yaşandı.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek, ev sahibi ekipte İbrahim Akdağ ve Lokman Gör’e, konuk ekipte ise Cristian Sapunaru ve Tjaronn Chery’ye sarı kart gösterdi. Büyükşehir Belediye Erzurumspor, bu gole 45+4’te Taylan’ın kafa golüyle karşılık verdi. Sert faullerle sık sık kesilen karşılaşmanın ilk yarısında tam altı futbolcuya sarı kart çıktı.

İkinci yarıda Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor, rakip kalede baskısını arttırdı. Yakaladığı birçok pozisyonda kaleci Muammer’i geçemeyen ya da çerçeveyi tutturamayan Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor futbolcuları, kritik maçta üç puanı almayı başaramadı. Kayserispor ise sert iklim koşullarında oynanan zorlu deplasmandan bir puanla döndü. İkinci yarıda da sık sık faullerle kesilen karşılaşmada iki gol atılırken, toplam sekiz sarı kart çıktı.

Kritik maç sonrası Büyükşehir Belediye Erzurumspor puanı 16 yaparak maç fazlasıyla 15. sıraya yükseldi. Kayserispor ise 19 puanla 13. sırada yer aldı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Kayserispor karşılaşmada şu 11’ler ile mücadele etti:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: Sehic, Schwechlen, Sunu, Taylan, Özer, Tolga, Emrah Başsan, Auremir, İbrahim, Lokman, Scuk

KAYSERİSPOR: Muammer, Lopes, Kucher, Kana, Atila, Şamil, Sapunaru, Bilal, Chery, Deniz Türüç, Artem Kravets

 

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI

90+4′ Karşılaşma 1-*1 berabere sona eriyor.

80′ İbrahim Akdağ sağ kanatta topla buluşuyor ve ortasını altıpas sağ çaprazına doğru hareketlenen Özer Hurmacı’ya doğru gönderiyor. Tecübeli oyuncu sağ ayağının topuğu ile şık bir vuruş yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

79′ Sağ kanatta topla buluşan Erhan Çelenk ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top penaltı noktasına doğru havalanıyor. Bu noktada bulunan Taylan Antalyalı rövaşata vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muammer Yıldırım sağ köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

75′ Sol kanattan gelişen atakta Atila Turan ortasını uzak direğe hareketlenen Bilal’e doğru gönderiyor ancak Bilal istediği vuruşu yapamıyor.

66′ Taylan Antalyalı’nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Lennart Thy dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muammer Yıldırım meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etmeyi başarıyor.

60′ Ceza yayı sol çaprazına sokulan Gilles Sunu sol ayağı ile çok sert vuruyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

55′ Ev sahibi ekip gole çok yaklaşıyor. Sağ kanatta topla buluşan Emrah Başsan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmanın kafa ile karşıladığı topu ceza sahası içi sağ çaprazında İbrahim Akdağ kontrol ediyor. Tecrübeli oyuncu sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

53′ Sol çaprazın biraz gerisinde topla buluşan Artem Kravets kalecinin önde olduğunu farkederek vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

49′ Sağ kanattan gelişen atakta Emrah Başsan ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Kaleci Muammer Yıldırım’ın elinden kaçırdığı top kaleye doğru yöneliyor ancak savunmada Jean-Armel Kana-Biyik son anda meşin yuvarlağı çizgi üzerinde uzaklaştırmayı başarıyor.

46′ İkinci yarı Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un vuruşu ile başlıyor.

45+7′ Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sona eriyor.

45+4′ Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Taylan Antalyalı ile beraberliği yakalıyor. Sağ çaprazda topla buluşan Emrah Başsan ceza sahasına giriyor ve ortasını uzak direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Taylan Antalyalı kafa vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

38′ VAR’a danışan ve görüntüleri izleyen Hüseyin Göçek, ev sahibi ekipte İbrahim Akdağ ve Lokman Gör’ü, konuk ekipte ise Cristian Sapunaru ve Tjaronn Chery’yi sarı kart ile cezalandırıyor.

33′ Golden sonra Kayserisporlu ve Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu oyuncular arasında tartışmalar çıkıyor. Tartışmaları izleyen Hüseyin Göçek VAR kontrolünü bekliyor. 

32′ Kayserispor, Cristian Sapunaru ile öne geçiyor! Sol kanatta topla buluşan Tjaronn Chery ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Savunmadan seken top altıpas sağ çaprazında Cristian Sapunaru’nun önünde kalıyor. Cristian Sapunaru yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

28′ Büyükşehir Belediye Erzurumspor gole çok yaklaşıyor. Sağ kanatta topla buluşan Emrah Başsan ortasını uzak direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Özer Hurmacı kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

25′ Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Özer Hurmacı ortasını ceza yayı sağ çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan İbrahim Akdağ gelişine sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

14′ Kayserispor gole çok yaklaşıyor. Sol kanattan hareketlenen Atila Turan ara pasını ceza sahası sol çaprazına hareketlenen Artem Kravets’e gönderiyor. Golcü oyuncu iki rakibinin arasından ceza sahasına girerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ibrahim Sehic gole izin vermiyor.

1′ Karşılaşma Kayserisporlu futbolcuların vuruşu ile başladı.

skor



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu belli oldu.

Mauro Icardi'nin gözü rekorda: 3 gole daha katkı verirse...

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, gol yollarındaki etkili performansını bu sezon da sürdürüyor. Icardi, 3 gole daha etki ederse kariyerinin en skorer sezonun...


F1'de Toto Wolff açıkladı: 'Hamilton sonrası ilk seçeneğimiz...'

Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, gelecek sezon Ferrari ile yarışacağını açıklamıştı. Alman ekibin patronu Toto Wolff, Hamilton'ın ayrılığı sonrası Mercedes koltuğuna ilk ...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Futbolu dondururuz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gazetecilerle yaptığı sohbette gündemi değerlendirip Erden Timur ve Mehmet Büyükekşi için sert ifadeler kullandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stad...


Altay'da sürpriz aday

Altay'da cuma günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi Süleyman Özkaral'dan sonra eski yönetici Nami Aslanoğlu da başkanlığa aday olma kararı aldı. 1'inci Lig'de kümede kalma mücadele...

Ali Koç: Önümüzdeki sezon biz yokuz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Fenerbahçe Opet oyuncularına övgü dolu sözleri ve 'önümüzdeki sezon biz yokuz' açıklaması gündem yarattı. Ali Koç, 2 Nisan'da gerçekleştirilecek olağanüstü ...


İbrahim Üzülmez'den Fenerbahçe açıklaması: 'Bize saygı duyulması gerekmiyor mu?''

Süper Lig ekiplerinden Pendikspor'un Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Türk futbolunda son dönemde yaşanan sorunlar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üzülmez, "Fenerbahçe...

EURO 2024'ün son bileti Polonya'nın!

EURO 2024 Elemeleri Play-Off Grup A'nın finalinde Polonya, normal süresi 0-0 biten maçta Galler'i penaltılarda 5-4 mağlup etti ve Avrupa Şampiyonası'na kaldı. EURO 2024 Elemeleri Play-Off...


Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı Irak'ta yapacağı operasyon için tarih verildi

Son dönemde Türkiye ile Irak arasında güvenlik meseleleri ile ilgili bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleşirken, İngiltere'nin başkenti Londra merkezli yayın yapan Asharq Al-Awsat isimli ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR