Yukarı
233652

Zeybekci: 31 Mart'ta en çok İzmir konuşulacak

11 Ocak 2019 11:46

EGE’NİN SESİ/MUKADDES AYTEMİZ- AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bugün AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen kahvaltı organizasyonunda basın mensupları ile bir araya geldi

Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, bugün AK Parti İzmir İl Binası'nda basın mensupları ile bir araya geldi. Zeybekci, basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. 

"HABER ALMAK KUTSALDIR"

Kahvaltı sonrası açıklamasına basın mensuplarının Çalışan gazeteciler gününü tebrik ederek başlayan Zeybekci: Gerek mesleğini yaparken gerekse başka sebeplerden aramızdan ayrılan tüm basın çalışanlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Haber alma hakkı bir insan için yaşam hakkı kadar, mülkiyet hakkı kadar, konuşma hakkı kadar aklınıza gelebilen bütün insan hakları kadar doğuştan gelen bir haktır. Insanlar doğru ve sağlıklı haber aldıklarında doğru bilgilere sahip olurlar ve ilkeleri için menfaatleri için en doğru kararı alırlar. Haber almak kutsaldır. Tüm bunlar hayatınızı oluşturuyor. Sizler insanların kutsal hakkı olan haber alma hakkını yerine getiren arkadaşlarımızsınız. İnsanlığın bu ihtiyacını yerine getiriyorsunuz." dedi

"İZMİR'İ DİNLİYORUM "

"20 yıl boyunca basınla basın çalışanları ile çok yakın ilişkilerim oldu." diyen Zeybekci: "Özellikle Denizli'de belediye başkanlığı dönemimde çok yakın temaslarımız oldu.  Bizim o zamanki seçim kampanyamız 25 gün sürdü. Onların imkanlarını, zorluklarını gördük. Belediyemizin en güzel binalarından birinde bir katı onlara tahsis ettik. Yine arkadaşlarımızın o hallerini gördüğümüzde en büyük kaygılarının konut derdi olduğunu gördüm. Bana geldiklerinde bunu çok ciddiye aldım ve 200 civarı basın çalışanı arkadaşımıza, en uygun imkanlarla ev sahibi yaptık. Onun için burada 1 buçuk aydan beri, İzmir'i önceden de biliyorum ama daha yakından elini tuttuk. İzmir’i dinliyorum sizleri izliyorum. Her şeyin hayırlısı diyorum. 1 Nisan’dan sonra da sizlerle bir araya gelmeyi çok isterim bu konularda bilgi almayı beslenme olarak görürsek yerel yönetimler o bilgi alma işlemini memur eliyle değil, basın çalışanlarının eliyle yapmalı. Bilgi verme işimi de öyle. Güçlü teşkilatlar ve bürolar kurulmalı ve bu bürolarda bağımsız medya çalışmaları ile bağlantı kurulmalı. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte, 2 buçuk aylık bir dönemimiz kaldı. Sizlerle birlikte belki fiziğe dayanan bir tempomuz olacak. Sizleri yorarsak da kusura bakmayın. 10 Ocak basın çalışanları gününüzü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“SADE VE NET PROJELERİMİZ VAR”

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci: "Projelerle ilgili çalışmalarımız bitti. Projelerimizi 14 başlık altında topladık. Ama ulaşım dediğimizde, bu başlığın altında 50 proje çıkartabilirsiniz. İzmir’in bütün sorunlarını ele aldığımız belli bir takvim içinde bir çalışmamız oldu. Zaten partimizin de bu konuda geniş çalışmaları var. Uzman arkadaşlarımızdan, üniversitelerden yararlandık. Şöyle bir avantajımız var; belediyecilikten, devletten olan tecrübelerimle kimden neyi nasıl isteyeceğimizi bilme konusunda bizimde katkılarımız oldu. Sade ve net projelerimiz var” dedi.

"İZMİR’İ DÜNYAYA PAZARLAYACAĞIZ"

Seçim kampanyalarında çevre duyarlılığını baz alarak hareket edeceklerini vurgulayan Zeybekci: "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı çevre duyarlılığı olan, her yerde afişler olan gürültü kirliliği olan seçim kampanyamız olmayacak. İzmir'de vatandaşlarımıza dokunan;  mahallelerde sokaklarda, apartmanlarda fabrikalarda, çarşılarda yürüyen bir seçim kampanyamız olacak ki şu anda da başladık. Önce şuanda yaptığımız şey; İzmir'i dinliyoruz. İzmir’in kanaat önderleri ile bir araya geliyoruz, uzman kişilerle konuşuyoruz. İzmir'in hikayesi peşindeyiz. Bunda da bir noktaya doğru hızla gidiyoruz. Dünya, dünyadaki gelişmeler bölge bölgedeki gelişmeler, ülke, ülkedeki gelişmeler ve değişimler bunun dışındaki İzmir'in hikayesi. Global bazdan şehre doğru… Bizim burada İzmir olarak hikayemizi net bir şekilde ortaya koymamız lazım. İzmir’i dünyaya pazarlamamız lazım. Dünyada alıcın yoksa kime yarar ki ne yaptığın. Dünyada nelerin hassas olduğunu, ne tür bir şehir istediğini de gayet iyi biliyorum. Ve bu dünyadaki her alandaki yatırımcıların nasıl bir alt yapı ve şehir istediğini çok iyi biliyorum. Onun  için İzmir'in hikayesini bu şekilde yazmak zorundayız. İzmir kampanyasında hiç bir ismi zikretmeyeceğim, geleceğe bakacağım, geleceğin İzmir'ine bakacağız gayet sakin sade, siyasi çekişmelerin olmadığı bir seçim olacak” şeklinde konuştu.

"YAPILMIŞ, YAPILMIŞTIR"

Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün tramvay hakkında ki söylemi hatırlatılarak, 'tramvayı kaldıracak mısınız?' sorusu üzerine Zeybekci; "Tramvayı niye kaldıralım arkadaşlar. Yapılmış yapılmıştır eksikleri vardır, tamamlarız" dedi.

"31 MART AKŞAMI EN ÇOK İZMİR KONUŞULACAK"

Seçim süreci boyunca İzmir isminin çok da zikredilmediğini ifade eden Zeybekci: "Bazen açık oturumlarda Ankara-İstanbul konuşuluyor. Geçenlerde onlara tam tartışma ortalarında bir mesaj attım. 31 Mart akşamı en çok konuştuğunuz il İzmir olacak" dedi.

Zeybekci, konuşmasının devamında; "Demokrat Parti Türkiye'de devlet yapısının değişimi ile ilgili en önemli adımdır. İlk adımdır, ama hükmeden devletten hizmet eden devlet anlayışına sahip bir dönemdir. Onun da başladığı yer İzmir'dir. İzmir 1 Nisan günü Anadolu’ya güneşin doğduğu yer olacak. 31 Mart akşamı en çok konuşulan İzmir olacak" ifadelerini kullandı. 

"İZMİR BUNA HAZIR DEĞİL"

"İzmir, Akdeniz havzasının her anlamda en avantajlı şehri" diyen Zeybekci: "Ulaşım hatlarına baktığınızda hepsinin ucunda İzmir var. Peki İzmir buna hazır mı? Dünya çok hızlı değişiyor. 

Dünyada bildiğimiz depolama alışveriş alışkanlıkların tamamı değişiyor ve dağıtım tüketim pazarlama imkanlarında Türkiye çok avantajlı ve en iyi şehir de bu anlamda İzmir'dir. Değişim bilim geliyor, biz İzmir olarak benim kanaatimce hazır değiliz. Pek de farkında değiliz. Bizim amacımız bunu fark ettirmek ve hazır etmek. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri İzmir’dir. Ben İzmir’i hiçbir zaman siyasi sınırlarıyla kısıtlamadım " dedi. 

"MUTLAKA TAMAMLAYACAĞIZ, ÇEVRE HASSASİYETİMİZ ÖNCELİKLİ OLACAK"

Körfez Geçiş Projesi ile ilgili de sorulara cevap veren Zeybekci: "Öncelikle şunu söyleyeyim, Türkiye'de ve dünyada tüm uzmanlıkları toplayarak körfezi korumak bizim planımız içinde. Kesinlikle İzmir körfezi kullanarak bir ulaşım planı geliştirmesi gerekiyor. Çevre hassasiyetlerinin tamamını yerine getirerek, bir çözüm üreterek mutlaka körfez geçişi tamamlayacağız. Ama hassasiyetlere dikkat ederek. İzmir'de tüm ulaşım sistemini o daireyi tamamlamamız gerekiyor. Metro, İZBAN bütün sistem tamamlanmak zorunda. Kara ulaşımları ile ilgili çevre yolları planlanmalı ki İzmir rahatlasın" şeklinde konuştu.

ÇANDARLI'DAN DÖNÜŞÜMÜZ YOK"

Çandarlı Limanı hakkında da bilgi veren Zeybekci: Gerek Çanakkale gerek İstanbul otoyolu ve demiryolu hedeflerini konmuş durumda. Çandarlı, önümüzdeki süreçte 4 5 milyonluk bir kapasiteye ulaşması bekleniyor. Potansiyel anlamında baktığınızda, hayalimiz Çandarlı’nın Akdeniz ve Ege’nin en iyi limanı olmasıdır. Çandarlı’dan dönüşümüz yok, en doğru yerdir en iyi yerdir" dedi.

"İYİ BİR UYUM VAR"

MHP ile yapılan ittifak konusundaki soruları da yanıtlayan Zeybekci:  "Yüzde yüz uyum olsa aynı parti olurduk. Ama gördüğüm kadarıyla iyi bir uyum var. Ak partide gördüğümüz kabulün birebir aynısını görüyoruz. Biz Cumhur İttifakının adayıyız. MHP İl Binası dahil tüm ilçe binalarında posterlerimiz mevcut. MHP olarak ilçelerde seçim büroları kuracaklar. Orada bizde yer alacağız. Bir buçuk ay önce MHP’li kardeşlerimizin oy oranına baktığımızda 13 14 puanlık fark var. Buda gayet iyi bizim için. Yüzde 70’ler civarında oy almak bizim için önemli bir durumdur” diyerek toplantıya son verdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.

AK Partili Bursalı, Erdoğan'dan özür diledi: Çok üzgünüm!

Monoca’da lüks yat kulübünde istakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AK Parti’de hedef tahtasına konan İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Meclis’e geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gör...


Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Tugay Mine Piriştina’nın cenaze törenine katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin efsane belediye başkanı olarak bilinen merhum Ahmet Piriştina’nın eşi Mine Piriştina’nın cenaze törenine...


Tugay: “Bölgesel kalkınmaya önem vereceğiz”

Türkiye’nin en büyüğü Marble İzmir 29’uncu kez açıldıSektöründe dünyanın en büyük üç fuarından biri, Türkiye'nin ise en büyük fuarı Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fua...

İzmir’in tramvay hatları için araç alım ihalesi yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay hattının yanı sıra Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarında da kullanılmak üzere elektrikli tramvay aracı alımı için ihale düzenledi. 26 araçlık ih...


Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...

İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.


Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'60 günde 20 kilo verdi' dendi, ünlü oyuncu isyan etti

Oyuncu Ezgi Mola'nın 60 günde 20 kilo verdiği iddia edildi. Mola hakkında çıkan habere tepki gösterdi. Ezgi Mola işletmeci Mustafa Aksallı ile 8 Mayıs 2023'te sade bir törenle dünyaevine ...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR