Webrazzi'nin haberine göre, Twitter'daki sahte reklam ilanlarıyla ilgili BDDK harekete geçti. Bankaların Bilgi Sistemleri ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik Taslağı'na göre, sosyal medya ve arama motoru şirketleriyle yapılan reklam sözleşmelerinde, bu mecralardan yapılan dolandırıcılık işlemlerinde sorumluluğu sosyal medya ve arama motoru şirketlerinin üstlenmesi isteniyor.

Dolandırıcıların verdiği reklamlardan bazıları

BDDK özetle bankalara, “Sosyal medya şirketleri dolandırıcılığı engellemiyorsa, o mecralara reklam veremezsiniz” uyarısında bulundu.

BDDK'nın hazırladığı taslakta “Banka sunmakta olduğu bankacılık hizmetlerine yönelik reklam hizmeti aldığı arama motoru, sosyal medya platformu gibi sağlayıcılarla yapacağı sözleşmelerde bu sağlayıcıların banka adına verilen sahte reklamları engellemekle ve banka adına yayınladıkları sahte reklamlar dolayısıyla meydana gelen zararları karşılamakla yükümlü olduklarına dair hükümleri ekletmek zorundadır. Aksi taktirde söz konusu hükümlerin eklenmediği sözleşme çerçevesinde bahsi geçen sağlayıcılardan reklam hizmeti alamaz” denildi.

Şu an için görüşe açılan bu yönetmelik taslağı ay sonunda son şeklini alıp yürürlüğe girecek.