Yukarı
237364

Kılıçdaroğlu: Herkes bu gerçeği bilsin

12 Şubat 2019 14:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sivas'ta üniversite yoktu biz kurduk' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Devlet adamı pozisyonunda olan kişi halkına yalan söylemez. Erdoğan'a göre memlekette ortaokul, lise, üniversite yoktu, onunla beraber geldi memlekete bunlar. Gemi yoktu, demiryolu yoktu, hatta otobüs bile yoktu... Sağ olsun geldi de oldu. Erdoğan'dan önce bu kadar büyük bir yalancı yoktu!" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

Eğer insanlar haksız yere üniversitelerden atıldıysa, haksız yere hapishanelerde tutuluyorsa bunlara sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir

Bizler, ister bu salonda olun, nerede olursanız olun ortak ses çıkarmak zorundayız! Mazlumun hakkını savunmak zorundayız! Savunduğumuz zaman bu ülkeye barış, huzur, bereket gelir!

Adaleti söyledim, adalet için yürüdüm, benim için mi hayır! Hepimiz için, 82 milyonun hakkı için yürüdüm. Eğer bir insan haksızlıkla karşı karşıyaysa, siz de sessiz kalıyorsanız dilsiz şeytan olursunuz. Biz asla ve asla dilsiz şeytan olmayacağız!

Zulme karşı mücadele etmek adaleti savunmak için mücadele etmek bizim görevimiz. Biz bunların yaptığı gibi ülkeyi yönetmek istemiyoruz, birileri bir şey söyleyecek, söylediği doğruysa ona uyacak. Eğer birilerinin talimatıyla diğerleri sessiz kalıyorsa işte onların adı dilsiz şeytandır. Onları biz öyle tanımlıyoruz.

Bizleri izleyen yurttaşlarıma, hangi kimlikten olursa olsun, yeter ki gönülleri adaletten yana olsun, birlikte yaşamaktan yana olsun… Onları sizler adına yürekten kucaklıyorum.

KARTAL’DA ÇÖKEN BİNAYI YAPTIRAN KİŞİ

21 vatandaşımız hayatını kaybetti… O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık.

O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum’da Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Herkes bu gerçeği bilsin!

BİR DE İFTİRA ATIYORLAR

Bina elbette yapılır, binayı yaparken kuralına uygun yapacaksın! Deprem olsa kim bilir kaç bina daha yıkılacak! 99 depreminin üstünden 21 yıl geçti. 21 yılda İstanbul’da ne yapıldı, hangi önlemler alındı? İmar affı çıkardılar… İmar affını sağlam binaya çıkar! Tescilli tabut haline getirdiler.

Bunları İstanbulluların bilmesi lazım. 25 yıldır İstanbul’u yöneteceksiniz. Ve İstanbul’da binalar deprem olmadan yıkılacak. Bir de iftira çıkardılar; Hayır, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz bütün gün oradaydı! Hiç kimse unutmasın, bunun vebali o yönetimin boynundadır.

HELİKOPTERLER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Dün 4 askerimiz şehit oldu dünkü helikopter kazasında. Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu marka helikopterle ilgili, bu üretim helikopterle ilgili şunu söylememiz lazım: Bunların yeniden gözden geçirilmesi lazım.

Adaletten bahsettik, adalet nedir biliyor musunuz? Adalet komşunun evinde yangın çıkarsa suyla yangını söndürmeye gitmektir.

Benim başıma gelmesini istemediğim bir olay, düşüncesini beğenmediğim bir kişinin başına gelirse onun yanında olmak zorundayım. Adalet budur.

İHVAN ÜYESİNİ İADE ETTİLER!

Karar Gazetesi 6 şubat’ta bir haber verdi. Hüseyin diye birisi, İstanbul’a geliyor, güvenlik güçleri alıyorlar Mısır’a teslim ediyorlar. İdamla yargılanıyor. Ben insanların hakkını, hukukunu savunmak zorundayım. Şu anda işkence gördüğü söyleniyor.

Eğer bir kişi idamla yargılanıyorsa T.C onu göndermez. Karar Gazetesi manşete taşıyınca dediler ki biz bunu sehven göndermişiz. Bir insan sehven idam sehpasına gönderilir mi

İLÇEDE KAZANDIĞIMIZ BAŞARIYI BÜYÜKŞEHİRE GEÇİRECEĞİZ

Adaylıkların belirlenme sürecinde önemli bir adım atıldı, İstanbul, Adana, Antalya ve Bursa’da ilçe belediye başkanlıkları il adayı oldular. Bunlar ilçe belediyesinden büyük belediye başkan adayı olanlar, yeni bir gelenek başlatıyoruz. Başarılarını bütün beldeye, büyükşehire yaymak istiyorlar. İlçede kazandığımız başarıyı büyükşehir bağlamında da hayata geçireceğiz, diyorlar.

Aziz Kocaoğlu büyükşehir belediye başkanlığını büyük bir başarıyla yapmıştır ve bir bayrak devrini kısa sürede gerçekleştirecektir. Tunç Soyer de önümüzdeki süreçte Aziz Bey’in bıraktığı başarıları kararlılıkla sürdürecektir. Bir başka arkadaşımız Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’i Eskişehir yapan. Bir beton Bursa’yı, bir de yemyeşil Eskişehir’i düşünün. Ankara’dan Eskişehir’e gezmeye giderler.

YEREL YÖNETİMLERDE NE YAPACAĞIZ?

Yerel yönetimlerde ne yapacağız açıkladım 12 madde halinde. Tüm örgütümüz 12 maddeyi ezberleyecek. Ali Veli naptı değil, biz ne yapacağız? Biz hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Oy vermeyen vatandaşa da hizmet götüreceğiz. Önyargısının kırılmasını sağlayacağız.

CHP’li belediyelerin olduğu illerde, ilçelerde, beldelerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek söz veriyorum.

17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, çocuklar açlıktan öldü. Bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde insana saygı olacak. Halka hizmet nasıl olurmuş, aileye hizmet nasıl olurmuş, sadece ülkemize değil tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Çocuklar için okul servisleri ücretsiz olacak.

CHP dışında diğer belediyelerde çalışanlara sesleniyorum. Size asgari ücret olarak 2020 lira veriyorlar bizim belediyelerimizde en düşük ücret 2200 lira. Bu seçimde CHP’ye oy verin 1 Nisan’da siz de 2200 lira alın.  Yapamaz diyorlar yönettiğimiz belediyelerde yapıyoruz işte. Şunu da belirteyim hiç kimse işinden edilmeyecek bunun sözünü veriyorum.

Çocuklar araba geçen yolda top mu oynar Allah aşkına? Park yok mu? Çocukların, yaşlıların gideceği parklar yok mu? Yapmıyorlar, yeşile düşmanlar. Şehirde yaşayıp ağaç görmeyen insan olur mu?

Bizim kuşağımız kırsaldan geldi, şehire geldiler bir beton, bakıyorsun beton, İstanbul’a bakıyorsun tamamen beton. İstanbul’a ihanet etmeye devam edeceğiz diye oy istiyor. Akıl, mantık tutulur… İstanbul’un trafik sorununu çözemiyorsan hangi gerekçeyle adaysın kardeşim?

AKP’Lİ BELEDİYELERDE KREŞ BİLE YOK

Ekrem İmamoğlu tamamını çözecek hiç endişe etmeyin. Başta gecekondu bölgeleri olmak üzere bütün belediyelerimiz kreş yapacak. Anne baba güvenle gelip çocuğunu teslim edecek. İstanbul’da AKP’li belediyelerde bir tane bile kreş yok. Ailelerin gözleri arkada kalmayacak.  Biz bunları yaparken İYİ Parti ile bir işbirliği, Saadet Partisi ile bir ‘dirsek teması’ yaptık. Her iki başkana da şükranlarımı borçluyum.

KPSS’DE TAŞERONDA ADALETSİZLİK

Bir anne baba düşünün, çocuğu okusun diye boğazından keser, üniversiteye gönderir. Çocuk üniversitede başarıyla mezun olur. Deniz Demir’den bahsediyorum. KPSS’ye girip Türkiye birincisi olur. Mülkatta elenir, bu mudur adalet? Bunların yatacak yeri yok. Kardeşimiz diyor ki, mülakatta her sorunun cevabını verdim. Sen cevabını verdin de karşındakiler insan değil, insanlığını unutmuş kişiler. Yıllar boyu kamuda çalıştım, yüzlerce sınava girdim belki, sınavlarda adaletsizlik yapmazdık. 1. 2. 3.lere usületen soru sorardık. Bilgili çünkü bu kişiler, devlette olmaları lazım. Siz liyakatlı kişileri değil de torpillileri önemli makamlara getirirseniz devleti çökertirsiniz.

Taşeron işçileri Türkiye’nin gündemine getiren biziz. Size kadro vereceğiz dediler, bir kısmına kadro verdiler, bir kısmına vermediler. Kadro verdiklerini de perişan ettiler.

Hala 10 binlerce taşeron işçisi kamuda çalışıyor. Dedim ya, mazlumun yanında olacağız, sonuna kadar taşeron işçilerine kadro verilene kadar onların yanında olacağız. Kadro verdiler ama beyefendi yüzde 26 çift dikiş alırken onlara yüzde 4 verdiler. Bu köleliğe devam edeceksiniz demektir. Bu kölelik zulmüne dur demek zorundayız.

FİYAT İNDİRİMİ YALAN

Bu zat otobüs parası ödemez, ev kirası, yemek parası ödemez. Hiçbir şey ödemez. Maaşına yüzde 26 zam yapar. Taşeron işçisine yüzde 4 ile idare et derler, bunların yatacak yeri yok. Bak mart ayı geliyor, bir ders verin kardeşim! Sandığa gideceksin ders vereceksin. Diyorlar ki elektrikte ve doğalgazda fiyat indirdik. Tam bir aldatmaca, kandırmaca!

1 Ocak 2018 elektriğe zam, 1 Nisan 2018 zam, 1 Eylül 2018 zam, 1 Ekim 2018 zam… Arka arkaya elektriğe zamlar… Seçimler gelir indirim yaptık. Yüzde 90 zam yapmışsın, yüzde 10 indirim yapsan ne olur? Sen bindirim yaptın kardeşim. Aynı oyun doğalgazda da var. 1 Nisan zam, 1 Ağustos zam, 1 Eylül zam, 1 Ekim zam… 1 Ocak 2019 yüzde 10 indirim. Bunun adı nasıl indirim oluyor?

ERDOĞAN’DAN ÖNCE BU KADAR BÜYÜK BİR YALANCI YOKTU

Erdoğan Sivas’a gitti, bizden önce Sivas’ta üniversite mi vardı yoktu diyor. O toplantıda bulunanların çoğu Sivas Üniversitesi’nden mezun olanlardan oluşuyor. 1974’te kuruldu üniversite. Gülmüşlerdir. Devlet adamı pozisyonunda olan kişi halkına yalan söylemez. Erdoğan’a göre memlekette ortaokul, lise, üniversite yoktu, onunla beraber geldi memlekete bunlar. Gemi yoktu, demiryolu yoktu, hatta otobüs bile yoktu… Sağ olsun geldi de oldu. Erdoğan’dan önce bu kadar büyük bir yalancı yoktu!

UÇAN SARAYLA TANK PALET FABRİKASI ARASINDA BAĞLANTI VAR MI?

Tank Palet fabrikası ile ilgili 9 soru sordum. Gözbebeğimiz bir fabrika. Değeri 20 milyar dolar. Bunu kalkıyorsunuz Katar ordusuna peşkeş çekiyorsunuz. Sorularda ısrar edince beni suçlamaya başlıyor. Telekom’da ne oldu? Gittiler Türk bankalarından para aldılar, Telekom’un karlarını alıp tamamını yurtdışına götürdüler, zararı 82 milyonun sırtına kaldı. Şu anda bu alımı yapan firma yüzde 50 Katar, yüzde 50 Türk ortaklığı olan bir firma. Yahu sen söylüyorsun! Hala diyor ki “Kılıçdaroğlu doğruları söylemiyor” Sen vatansever değilsin kardeşim! Bana dünyadan bir örnek göster, kendi askeri fabrikasını yabancı orduya teslim eden bir örnek ver bana. BMC’ye veriyor. Sahibi kimdi Ethem Sancak. Ben Türk değilim diye övünen birisi.

Burayı 25 yıllığına verdik diyor, ihale yaptın mı diye sorduk. İhalenin ilanı çıktı mı? Nasıl veriyorsun, hangi gerekçeyle veriyorsun? Sana yetki veren hangi kanun var? Bu fabrikayı peşkeş çekerken Katar sarayı sana bir uçan saray verdi, bir bağlantı var mı diye sormuştum. Hala cevap yok. 20 milyar dolar o fabrikanın değeri. Beyefendiye bir de otobüs vermişler şimdi de. İnsanın yüzü kızarır ya…

Sanayi devrimi var ama tarımı kimse terk etmez. Eğer tarımda planlama yapmazsanız tarım iflas eder. Mustafa Kemal diyor ki; “Milli ekonominin temeli ziraattir.” O zaman ithalat mı vardı? Hayır. “Türkiye’nin asıl sahibi ve efendisi çiftçilerdir” Bugün çiftçiyi hangi hale düşürdüler? Çiftçilerin yaptığı üretimlerle bu ülke ayakta durmaya çalıştı. Siz Türkiye’de yetişen her şeyi ithal ediyorsunuz. 94 milyar dolar para verildi tarım ürünlerinin ithalatına. Bu paranın yarısı bizim çiftçimize verilseydi Avrupa’yı, Ortadoğu’yu bile beslerdi çiftçi. İnsanlar isyan ediyor, geçinemiyoruz diye bağırıyorlar.

HAYATIMDA BU KADAR TEMELSİZ BİR SUÇLAMAYLA KARŞILAŞMADIM

Evime ekmek götürmek istiyorum diyor, Erdoğan “Biberden bahsediyorlar, domatesten bahsediyorlar” diye bağırıyor. Neden bahsetsinler, insanlar aç! “Sen merminin fiyatını biliyor musun diyor? Senin domatesten söz etmeye hakkın yoktur” diyor. Hayatımda bu kadar çarpık, bu kadar temelsiz bir suçlamayla karşılaşmadım.

Söz döndü dolaştı vatandaşa “şikayet” olarak geldi. Samandan mercimeğe, canlı hayvandan ete kadar her şeyi ithal ediyorsun. 2 Trakya büyüklüğü alan neden ekilmiyor? Terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin attığı mermiler yüzünden mi ekilmiyor?

Her şeyi dolarla verdin, garantiler dolarla, köprülerden geçişler dolarla, ihalaler dolarla… Bunların sebebi terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin attığı mermiler mi?

17 yılda ülkeyi Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. Erdoğan ve ekibi, batının egemen güçlerinin oyuncağı konumunda. Hapisten çıkar diyor, derhal çıkarıyorlar. Trump, “Söyledim, Brunson’ı çıkarın dedim hemen çıkardılar.” Hani sen dünya lideriydin? Hani sen dünyada önemli biriydin? Dünya lideri olmak ayrı dünyanın şamar oğlanı olmak ayrı.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...


Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...

'Emekliler simit satsın' diyen MHP'li vekilin şirketi devletten milyonlarca liralık ihale almış

Açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam savaşı veren dar gelir emekliye "Her şeyi devletten bekleme, ayda 10 bin lira kazanabileceğin ek iş bul. Simit sat, su sat" diyen MHP Aksaray Mi...


''Telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek''

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) savcılığa gönderilen yaz...

Beyoğlu Hükümet Konağı ihalesini Erdoğan'ın lise arkadaşının şirketi aldı

Cumhuriyet’in haberine göre, 23 milyon 998 bin TL’lik ihaleyi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un "Gürsoy Grup" adlı restorasyon şirketi aldı.


Erbakan'dan Erdoğan'a: Sadaka ekonomisini bırakın

Erbakan, eski ortağına yönelik eleştirilerini sürdürüyor. YRP lideri, son olarak Erdoğan'a "Sadaka ekonomisini artık bırakın. Biraz da 'önce imtiyazlılar' demek yerine 'önce millet' deyin...

Jahrein'e kötü haber: Kılıçdaroğlu'na 20 bin TL tazminat ödeyecek

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik söylemleri nedeniyle sosyal medyada 'Jahrein' olarak bilinen fenomen Ahmet Sonuç'a açtığı tazminat davasını kazandı. Davaya Kılıç...


TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Sol yancılıktan vazgeçmeli

 Sosyal demokrasinin ve düzen siyasetinin solu yedeklemeye çalıştığını belirten Okuyan "Burada ortaya çıkan fırsatı siyasal alanda değerlendirmeye çalışırsak hapı yutarız, figüran oluruz"...