Yukarı
238731

AK Parti Buca Adayı Arslan, proje tanıtım toplantısı düzenledi

22 Şubat 2019 12:39

Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, halka şeffaf yönetim ve kent merkezindeki cezaevini kaldırma sözü verdi. Başkan Adayı Arslan, Türk siyaset tarihine geçecek bir ilke de imza atarak sözlerini yerine getirmezse, 5 yıllık dönemin sonunu beklemeden istifa edeceğini noter onayı ile taahhüt altına aldı ve “Siyasi vaatlerin de artık bir yaptırımı olmalı” dedi.

Seçim Koordinasyon Merkezinde proje tanıtım toplantısı düzenleyen Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Türk siyaset tarihine geçecek bir adım attı. Başkan seçilmesi halinde belediyenin gelir ve gider kalemlerini her 3 ayda bir halka ilan edeceğini ve kentin merkezinde bir utanç abidesi gibi duran cezaevini kaldıracağını vaat eden Arslan, “Sözlerimi yerine getiremezsem, 5 yıllık dönemin sonunu beklemeden derhal istifa edeceğim” dedi. “Siyasi vaatlerin de yaptırımı olmalı” diyen Arslan, bu istifa vaadini de Buca 24. Noterinin onayı ile taahhüt altına aldı.

“Geçmişi benzersiz, geleceği belirsiz, sorunları da çözümsüz kalan ve bu nedenle de çok yıpranan Buca’mızın kaderini değiştirmek için, yola çıktım” diyerek sözlerine başlayan Başkan Adayı Mustafa Arslan, belediye başkan adaylığı öncesindeki iki yıllık AK Parti Buca İlçe Başkanlığı hizmetlerine dikkat çekti. Arslan, “2 yıllık ilçe başkanlığım süresince yatırım değeri 200 milyon TL civarında olan birçok projenin önünü açmaktan, gurur duyuyorum” dedi.

“Ve şimdi, büyük bir haksızlıkla, Buca’nın bağrına bıçak gibi saplanmış ve o günden bu güne bir utanç anıtı gibi duran Buca Cezaevini, ‘halka açık eşsiz bir yaşam cennetine dönüştürmek’ başta olmak üzere, Buca’nın çözümü imkansız denilen en büyük sorunlarını çözmek; her üç ayda bir, yapılan her işin, harcanan her kuruşun hesabını vermek; Buca halkını çok mutlu etmek ve sadece belediye başkanları değil; gurur duydukları kardeşleri, ağabeyleri, oğulları ve kara gün dostları olmak üzere; Buca Belediye Başkanlığı’na aday oldum” diyen Mustafa Arslan, sadece söz vermekle de yetinmedi.

SİYASİ VAATLERİN YAPTIRIMI OLMALI

Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak aday olurken de kendi kendime şunu dedim: Vatandaşımız, kirasını bir yıl içinde üç defa geç öderse, kontrat süresinin bitmesi beklenmeden tahliye oluyor ama bin tane söz vererek belediye başkanı olanlara, tutmadıkları sözleri için hiçbir şey olmuyor! Oysa, bir belediye başkanı ile bir kiracı arasında hiçbir fark yok. Çünkü, belediyenin asıl sahibi de halktır. Basit bir kiralamada, mal sahibine karşı verilen sözler gününde yerine gelmezse mal sahibi önce noterden ihtar gönderiyor, bu ihtarda belirtilen süre içinde yine verilen söz yerine gelmezse kontratın bitmesi beklenmeden tahliye kararı veriliyor. Bu, belediye başkanlığında da böyle olmalı. Belediyenin gerçek sahibi olan halk, kendisine verilen sözlere güveniyor ve belediyesine bir kiracı, bir emanetçi, bir şehrül-emin seçiyor. Gerçekte halkın mülkü olan belediyeyi emanet alan kişi de söz verdiği hizmetleri yerine getirerek, halka olan borcunu ödüyor. Peki, ödemezse ne oluyor? Kaybolan yıllar, daha da büyüyen sorunlar ve buhar olan bütçeler dışında, hiçbir şey olmuyor. Ama artık böyle olmaması için Buca Halkına noter huzurunda söz verdim. Sözlerimi belirttiğim süreler içerisinde yerine getirmezsem, 5 yıllık dönemin sonunu beklemeden istifa edeceğim. Evet, yanlış duymadınız. Verdiğim sözler günü gününe yerine gelmezse derhal istifa edeceğim. Bu istifa sözümü de Buca 24. Noterine onaylatarak bağlayıcı bir taahhüt haline getirdiğimin bilinmesini isterim.”

GURURLA YAŞANACAK BİR BUCA

Herkesin gururla yaşayacağı bir Buca hedefi ile yola çıktığını, 9 tanesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye ait olmak üzere toplam 59 proje hazırladıklarını anlatan Arslan, “Ancak bunları tek tek burada anlatma imkanı yok. O nedenle Buca’daki değişimi tetikleyeceğini düşündüğümüz bazı projelerimizi sizlere anlatmak istiyorum. Projelerimizin tamamını dijital katalog olarak sizlere sunduğumuz gibi hemşerilerimiz de web sitemizden bu projelere ulaşabilecekler” dedi. Başkan Adayı Arslan, değişimin habercisi o projeleri ise şöyle anlattı:

CEZAEVİ KALKACAK BUCA NEFES ALACAK!

Bugün noter onaylı olarak sözünü verdiğimiz cezaevinin 3.5 yıl içinde Buca'dan kaldırılması, en önemli projemizden birisidir. Cezaevinin kaldırılması ile Buca'nın nefes alacağı 75 bin metrekarelik Buca Şehir Parkını halkımızın hizmetine sunmuş olacağız.  

SAÇ BAŞ YOLDURAN DEĞİL, ULAŞILABİLEN BUCA

Cezaevinin kaldırılması ile önü açılacak diğer önemli bir projemiz de ulaşılabilen Buca olacaktır. Trafiği saç baş yolduran değil; hızla ulaştırabilen bir Buca için bir çok alternatif yolları hayata geçirecek; araç alt ve üst geçitleri, kavşak düzenlemeleri, metro ve tramvayla takviye edilmiş toplu ulaşım hatları ile trafik ve ulaşım sorunlarını geride bırakmış bir Buca planladık.

KATI ATIK YÖNETİMİ VE ÇÖP DEVRİMİ

En temel belediyecilik hizmeti olan temizlik ve çöplerin toplanması noktasında İzmir'de bir ilke imza atacağız. Çöp ve temizlik işinin Buca Belediyesi bütçesine yıllık yükü 60 milyon lirayı buluyor. Bunu temelden değiştiriyoruz; akıllı çöp konteynırları ve katı atık geri dönüşüm projeleri ile çöpe her yıl 60 milyon lira harcayan değil, çöpten her yıl 65 milyon gelir elde eden bir Buca Belediyesi ile sadece Türkiye'ye değil, dünyaya örnek olacak bir atık toplama ve dönüştürme devrimine imza atacağız.

5 YILDIZLI ÖĞRENCİ KÖYÜ

Buca, İzmir'in en büyük öğrenci yaşam alanlarından biri... Elbette gençlerimiz için yapabileceklerimiz var. 5 yıldızlı öğrenci köyü projesi ile üniversiteli kardeşlerimize uzanacağız. Buca'yı onlar için de gururla yaşanacak ve eğitim alınacak bir kent haline getireceğiz.

SOSYAL MARKET

Sosyal market, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza modern çağın niteliklerine ve insan onuruna yakışır şekilde destek olmak amacıyla gıda, giyim, ev tekstili, temizlik, mobilya, elektronik ve beyaz eşya gibi çeşitli ürünlerin bulunduğu marketler olacaktır. İhtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlerin yaşam kalitesini arttırmak için hayata geçirilecek sosyal market projesi kapsamında STK’lar ve ticari işletmelerle işbirliği protokol ve projelendirme yapılarak Buca’da  10 noktada kurulması planlanmaktadır.

BUCA PARK ORMAN

Buca’nın marka değeri ve katma değeri yüksek Buca Park Orman projemiz, Orman içerisinde konumlandırılmış tamamen doğa ile iç içe ve içerisinde açık kapalı yüzme havuzları, günlük, haftalık, aylık kiralanabilecek orman evleri, gezi, yürüyüş, koşu ve outdoor oyun parkurları ve Park Orman, restaurant ve kafeteryalar, SPA Merkezi, toplantı salonları, açık kapalı çocuk oyun alanları bulunan tüm Buca ve İzmirlilerin nefes alabilecekleri muhteşem bir doğa içi park olacaktır.

BUCA'YA YENİ TÖREN ALANI

Buca Stadı kaldırılarak, Mevcut Çevik Bir meydanından buraya bir üst geçit bağlantısı sağlanacak. Yeni ve büyük bir Meydan yapılacak. Bu meydan aynı zamanda Tören Alanı olarak kullanılacak olup, Buca’yı simgeleyecek olan bu mega meydan projesinde tartan pist, spor aletleri, yürüyüş parkurları, sokak sanatçısı bölümleri, pandomin köşesi, Buca elektronik yön haritası, turizm rehberi, show amaçlı havuz, acil müdahale bölümleri yanı sıra butik dükkanlar  yapılacak. Bu butik dükkanlarda Bucalı kadınların üreteceği el işi ürünleri yansıra kitap sahafları daimi olarak satışının yapılacağı 24 saat yaşayan bir meydan haline getirilecektir.

TÜRKİYE PARKI VE TARİH YOLU

Buca’da yaklaşık 100.000 metrekarelik bir alanda Türkiye haritası baz alınarak kurulacak olan bu park gerek yerli gerekse yabancı turistlerin uğrak noktası olacaktır. Her bölgenin kendine has kültürünü yansıtmakla birlikte tarihi ve coğrafyayı insanlara gezerek anlatacak olan bu projede yaklaşık 20 kilometrelik bisiklet yolu ve çeşitli sosyal alanlar yer alacaktır.

TOKİ ELİYLE 1000 ÇAĞDAŞ KONUT

Buca’da yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın sağlıklı konutlarda yaşaması için TOKİ eliyle 1000 yeni konut yapımını hedefliyoruz.  Böylece Buca'nın hem kentsel dönüşümüne katkı sağlamış olacağız hem de kendi imkanları ile konut sahibi olamayacak vatandaşlarımızı devletin sübvanse etmesiyle ev sahibi yapmış olacağız.  

ŞİRİNYER MEYDAN DÜZENLEMESİ

7.000 m2 lik Kapalı Pazar yeri ve 1000 araçlık kapalı otopark ile yepyeni bir Şirinyer Parkı ve Kapalı Pazar Yeri 50.000 m2 lik alana yapılacak olan bu meydan da bisiklet yollarından, çocuk oyun alanlarına, yürüyüş parkurlarından, spor aletlerine kadar her şey yer alacak. Bucalı vatandaşlarımız artık şehrin en kalabalık noktalarında bile doğa ile baş başa kalabilecekler.

YENİDEN SÜPER LİG

Buca sporumuzun tekrardan Süper ligde mücadele etmesi için Bucaspor akademiye gereken her türlü destek verilecek. Ayrıca Buca sınırları içerisinde yer alan tüm amatör spor kulüpleri her türlü branşta şartsız desteklenecek. Kulüplere profesyonel branşlarda da, yerli sporcu hassasiyeti çerçevesinde destek verilecek. Genç yetenekleri daha iyi noktalara taşımak adına gerekli olan desteği de Buca Belediyesi olarak vereceğiz. Şampiyonlar artık Buca’dan çıkacak.

CAN DOSTLARA YENİ BİR DÜNYA

Dünyada yaşayan canlılar sadece biz insanlar değiliz. Bu dünyayı birlikte paylaştığımız sevimli dostlarımız var. Maalesef onlar hep dramatik olaylarla, işkencelerle, sahipsizlikle, bakımsızlıkla, hastalıkla, katledilmekle gündeme geliyorlar. Her seferinde canımız acıyor. Ancak onlar için üzülmektan daha fazlasını yapmalıyız. Yine model proje olacağını düşündüğümüz bir konsept geliştirdik. Acil çağrı merkezi, hayvan ambulansı, hayvan eczanesi, can dostum oteli, sokak hayvanları için atık yiyecek toplama merkezi ile can dostum hastanesini kapsayan; 10 dönüm araziye kurulacak Can Dostları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz olacak.

Kadınlarımızın yüzünü güldürecek, özgürlük alanlarını genişletecek, girişimcilik ve iş hayatının kapılarını açacak bir çok projemiz var. Kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, çocuklarımıza ve çocuklu annelerimize hitap eden detaylı projelerimizi de yine dijital katalogumuzda göreceksiniz.

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin Bayraklı kazansın!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine 31 Mart çağrısında bulunarak, "Kalbinizin sesi size doğru yolu gösterecektir. O sesi tercih edin. Unutma, ...

AK Parti Konak Adayı Çankırı taksi şoförü oldu

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, taksi şoförü oldu, yolcular gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Seyir halinde yol boyunca yolcularla sohbet e...


Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, “4. faz” ile gücüne güç katacak

İzmir’in en önemli atık su arıtma yatırımlarından birisi olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren tesi...

Akdeniz’den sandık mesajları

Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; hemşehrilerini sandığa çağırarak; bir tek oyun bile çok değerli olduğunu vurguladı. İlçelerinin 5 yılda kaybettiği zamana dikkat çeken Akdeni...


Tunç’tan emeklilere bayram müjdesi

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç’tan emeklilere müjde. Tunç, bayramda ilçede yaşayan emeklilere ayrım gözetmeksizin 10.000 TL’lik ikramiyesi ödeneceğinin taahhü...

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...


1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...

CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...


“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Pelin Karahan: Kadınlar eşime çıplak fotoğraflarını attı

Oyuncu Pelin Karahan konuk olduğu bir programda "Bir ara kadınlar sosyal medyadan eşime çıplak fotoğraflarını gönderiyordu. Ama ben takılmam öyle şeylere, hiç kıskanç değilimdir" ifadeler...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR