Yukarı
23974

Ali Engin’den Cemaat’e Övgü! ‘Takdir Ediyorum’

07 Mart 2014 15:31

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin, Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik ağır hakaret ve iftiralarını eleştirdi. Hizmet Hareketi’nin 140 ülkede açtığı okullarla Türkçeyi, Türk kültürünü dünyaya tanıttığını, TUSKON’a mensup işadamlarının da 30 milyar dolarlık ihracat yaptığını ifade eden Engin, “Ne varsa Hizmet Hareketi’ne atmaya çalışıyorlar, bu doğru değil. Hizmet Hareketi’ni de kutluyorum. Hükümetin baskısına rağmen 30 milyar dolar ihracat yapan kuruluşları var, hükümetten korkmuyorlar, cesurca davranıyorlar, TUSKON’a sahip çıkıyorlar. Bu iyi bir şey. Buna direnmenin bir yolu var, o da arkasında pislik olmayacak, yoksa direnemezsin. Demek ki öyle bir pislik yok ve bu insanlar temiz. Bu cesur insanları hakikaten kutluyorum. Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder.” dedi.

Bir işadamı ve CHP İl Başkanı olarak, 140 ülkede okul açılmasını eskiden beri ayakta alkışladıklarını söyleyen Ali Engin, “Hizmet Hareketi okullarla, medya şirketleriyle, TUSKON’la ülkemize döviz kazandırıyor, 30 milyar dolar ihracat yapıyor. Bu ne demektir? İnsanlarımız iş buluyor, ülkemiz döviz kazanıyor, Türkiye’nin yurtdışında tanıtımı yapılıyor. En son düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na katıldım ve göğsüm kabardı. O ülkelerdeki çocuklar Türkçe öğreniyor. İleride Türkçe, dünya dili olacak. Bu okullardan mezun olan çocuklar birçok ülkede başbakan oldu, genelkurmay başkanı oldu, gazeteci oldu, işadamı oldu vs. bunlar önemli işler. O insanlar Türkiye’ye yakınlıkduyar, iş birliği yapar. Bu güzel bir şey. Akıl mizan sahibi olan adam bunu takdir eder. Bir yurttaş olarak, böylesi bir hareketi ‘Haşhaşi’ gibi göstermeyi vicdanla da bağdaşır bulmuyorum.” şeklinde konuştu.

Cemaat mensubu insanların Türkiye’ye hizmet ettiğini söyleyen CHP İl Başkanı Engin, “Eğer hukuksuzluk varsa sadece hizmet hareketinden değil, her kimse cezalandırılsın. Başbakan hizmet hareketine yönelik uzun süredir bu saldırıyı yapıyor. Hizmet hareketinin ne suçu varsa yargıya intikal eden bir şey çıkaramadı. Ne var? Bir yolsuzluk, ülkeye, rejime karşı bir düşmanlık, bir anarşi, bir terör, yok böyle bir şey. Belge de yok, varsa bekliyoruz kendisinden. MİT kendisinde, yargı kendisinde, hizmet hareketinin, hangimizin ne eksiği varsa yargıya intikal ettirsin. O da yok, yani kendisi istemesine rağmen yapamıyor.” dedi.

 Hükümetin bu dönemde bazı Cemaat mensuplarına yönelik suç uydurma, delil üretme yoluna gidebileceğini ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Ali Engin, “Bu dönemde bazı insanlara yönelik suç uydurarak, deliller üreterek suçlama yapabilirler. Bu ülkede Tayyip Erdoğan olduğu sürece hiç kimsenin can, mal, fikir güvenliği siyaset yapma güvenliği kalmamıştır. Hiç kimsenin, hiç birimizin bunlarla ilgili güvenliği kalmamıştır. İnsan gece ne olacağını bilemiyor. Başbakan, ülkeyi kurtarma derdini bırakıp kendini kurtarma derdini düşmüştür. Ülke insanı çalışkan, üretken. Ülkenin bu kaynağında böyle 140 ülkeye okul açan, 30 milyar dolar ihracat yapan bu insanların heyecanını azaltan, engelleyen bir motivasyon düşüklüğü de umarım olmaz.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, seçim meydanlarında vatandaşlara hitaben, “Çocuklarınızı bunların dershanelerine göndermeyin.” şeklinde konuşmasını da eleştiren Engin, “Başbakan, ‘Cemaatin dershanesine göndermeyin, biz kurs vereceğiz’ dedi. Hani kursa, dershaneye ihtiyaç yoktu? Hani eğitim sistemi düzelmişti? Bu yalanlara artık insanlar inanmıyor. ‘Türkiye üç misli büyüdü’ diyordu. Bakıyoruz herkes perişan, herkes işsiz. Tarlalar ekilemiyor, fabrikalar kapalı, her şeyi yurtdışından alıyoruz. Bu yalanlar ortaya çıktıkça hayali düşmanlar çıkarıyorlar.” dedi. 30 Mart yerel seçimlerinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Engin, “Önemli bir seçim. Başbakan, yüzde 50 de alsa artık orada oturmaz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın, gittiği yerlere gazetecileri çağırmadığını belirten Engin, “Vatandaş da gittiği yeri bilmek ister, belki onu dinlemek ister ama gazetecileri çağırmıyorlar. Kapalı devre çalışıyorlar. Açıkhava toplantısı yapmıyor. Bacanağıyla ilgili soru işaretleri devam ediyor. Havuz medyası olayı zaten kabul edildi. İzmirli bunu kabul etmez.” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık bütçesinin 5 milyar lira olduğunu ifade eden Engin, “İzmirliler böyle bir adama, Binali Yıldırım’a bu bütçeyi teslim etmez. Böyle bir adama bütçe teslim edilmez. Bütçe, vatandaşın vicdanıdır. Yoksul insanlardan aldığı vergilerdir.” dedi.

Türkiye’nin artık bir hukuk devleti olmaktan çıktığını savunan Ali Engin, krizi milletin aşacağını söyledi. Erdoğan’ın artık ülkeye vereceği hiçbir şeyin kalmadığını öne sürerek, “Başbakan’ın ruh hali, gerek partisinin vizyonu demokrasi anlayışı ülkeyi yönetecek durumda değil. Bu millet, geçmişte birçok krizi sandık yoluyla çözmüştür. Ben yine çözeceğine inanıyorum. Ya Tayyip Erdoğan’a güçlü bir destek verecekler, Erdoğan bugünkünden daha acımasız şekilde basının, yargının, rakiplerinin, muhaliflerinin, toplumun üzerine gelecek, yandaşlarını zengin etmeye çalışacak, ailece milyar dolarları götürmeye devam edecekler ya da Türkiye’nin önüne yavaş yavaş bir uzlaşma, yeniden hukuk devletine dönme, yeniden girişimcinin önünü açma, yeniden devletin her inanca, her şeye eşit yaklaştığı bir düzenin kurulmasının temelleri atılacak.” diye konuştu.

Kaynak: Zaman



Yorumlar

  • ekip olarak aynı düşüncedelermi acep sn kocaoğlu sn kılıcdaroğludamı aynı düşüncedemi biliyoruzki hepsi aynı ekip canlar bu düşkünlere bakıp üzülmesin onlarında bu ekibe bu düşünceye karşı olduğunu biliyoruz
    merihsan
    20 Ekim 2016 04:24
  • TÜM CHP YÖNETİCİLERİNE SORUYORUM DAHA DÜNE KADAR BAŞBAKAN SN.R.TAYİP ERDOĞAN'A CEMAAT'LA İLGİ HESAP SORMUYORMUYDUNUZ LAYIKLIK ELDEN GİDİYOR DİYE..!!ŞİMDİ NE OLDU'DA CHP CEMAAT KUCAK KUCAĞA..!!VE CEMAAT'İ SAVUNUYORSUNUZ...!!!
    SALİH ERKEK
    20 Ekim 2016 04:24
  • Yeniden hukuk devletine dönme, Türkiyenin önünü açma devletin her şeye eşit yaklaştığı bir düzenin kurulması ancak yangının söndürülmesinden sonra,. evdeki çarık çürük ve diğer artıklardan temizlendikten sonra mümkün olacaktır. Yangın söndükten sonra evdeki malzemelerin dizaynına geçilmesi daha akıllıca olacaktır Herkes aklını başına toplamalı güc kaybına meydan verilmemelidir.
    Naci GÜNOĞLU
    20 Ekim 2016 04:24
  • NERSİNDEN TUTSAN ELİNDE KALIYOR.SİYASİ BİRİKİMİ VE ENTELLEKTÜEL BİR KÜLTÜRE SAHİP OLMADIĞI İÇİN RÜZGAR GÜLÜ GİBİ DÖNÜP DOLANIYOR.ALİ CEMAATE TEŞEKKÜR EDİYOR,TEŞEKKÜR ETMEYİP NE YAPSIN İZMİR'DE YAPTIKLARI BECERİSİZLİKTEN DOLAYI İZMİR GİDİYORDU,17 ARALIK OPERASYONU BİRAZDA OLSA ELLERİNİ RAHATLATTI BUNDAN DOLAYI AZİZ VE ALEADDİN ALİNİN ELİNE VERDİKLERİ KAĞIDI OKUDU.YOKSA ALİ NE BİLİR CEMAATİN İHRACAT RAKAMINI.CEMAATİN HECANI AZALIP MOTİVASYON DÜŞÜKLÜĞÜNDENDE KAYGI DUYUYOR.VAH BENİM İL BAŞKANIM SANAMI KALDI CEAATİN MOTİVASYON DÜŞÜKLÜĞÜ.SEN ASIL CHP DEKİ MOTİVASYON DÜŞÜKLÜĞÜNE BAK ORTALIK YANGIN YERİ EĞER İZMİR KAYBEDİLİRSE DEYİL KARŞIYAKADA İZMİRDE BİLE OTURAMASSIN.
    dinazor
    20 Ekim 2016 04:24
  • Ali ENGİN'İN GÖREVDEN ALINMASINI İSTİYORUM.HANGİ PARTİYİ TEMSİL ETTİĞİNİ ŞAŞIRAN BİR İL BAŞKANI O ARTIK. EL ÇEKTİRİN ARTIK.
    Macide Gürbüz
    20 Ekim 2016 04:24
  • yeter artık alın şu adamı chp min başından yazıklar olsun ki bu tür görevlere cittiyetsiz iş bilmez adamları getiriyorsunuz.ali engin denilen zat aziz kocaoğlu ile yeterince partililerimi birbirine kırdırdı ve buna dur demek için gönül vermiş olduğum partimden istifa ediyorum umarım buda birilerine ders olsur sayemizde k.kılıçdaroğlu,aziz kocaoğlu ve ali engini birdahaki dönem görmemiş oluruz,saygılar.
    gökhan çekişli
    20 Ekim 2016 04:24
  • SEÇİM ÖNCESİ İĞRENÇ AYAK OYUNLARINA BAKINIZ TÜM YURTSEVER GAZETECECİ AYDIN ,ASKER, ÖĞRENCİ,SANATÇI, BİLİM ADAMLARINI KUMPASLA HAPİSANELERE DOLDURAN F TİPİ GLADYO YU İZMİR GİBİ BİR İLİN CHP GİBİ BİR PARTİSİNİN İL BAŞKANI AKLAMAYA PAKLAMAYA ÇALIŞIYOR. YANLIŞ KİMDEN GELİRSE KARŞIYIZ KINIYOR LANETLİYORUM ...
    cengiz bilgiç
    20 Ekim 2016 04:24
  • canlar genel merkez ve il yönetimi en büyük kazığı bız seçmene örgütümüze attı oylar MHP ye başka altarnatif yok bır yanım hırsızz bır yanım dönek dık duran tek partı bence MHP herkez boyunun ölçüsünü almalı
    ali
    20 Ekim 2016 04:24
  • Sayın Engin hoca efendinin avukatımı oldunuz ?? Siz önce İZMİR de secimi kazanmak için çalışınız size ne hocadan (FG) den çok merak ediyorsanız hoca efendinin Tunceli Alevileri hakkındaki söylemleri you toube den izleyiniz ve sonra düşüncenizi basına açıklarsınız.
    Can
    20 Ekim 2016 04:24
  • bu ali engin şaşırdı sanırım. Hangi partinin il başkanı olduğunu. cemaate karşı mücadele eden partinin il başkanı nasıl böyle konuşur? derhal görevden alınmalıdır...
    partilii
    20 Ekim 2016 04:24
  • bu il başkanı an itibariyle meşruiyetini yitirmiştir.
    feyyaz
    20 Ekim 2016 04:24
  • git pensilvaya'ya hocanın eteğini öp bir de. yazıklar olsun sana. yazıklar olsun atatürkün partisinin bu hale getirilmesine sessiz kalanlara...
    aziz
    20 Ekim 2016 04:24
  • Y A Z I K L A R O L S U N. CHP, siyasi gündemin bir figüranı, imamların çıkar çatışmasının taşeronu, seçim hesaplarının kurnazı olacak bir parti değildir. İzmir CHP'de, Başkan Adayları ve Meclis Üyeleri belirlenmesinde, Parti içi demokrasi ve adalet kurallarını çiğneyerek CHP TÜZÜĞÜNE aykırı davranan ALİ ENGİN Şimdi de FETTULLAH CEMAATİ KURUMLARINA destek vererek, överek, CHP PARTİ PROĞRAMINI, İLKELERİNİ katlediyor, CHP KURUCULARININ kemiklerini sızlatıyor.”Aman seçim var, yapmayın, susun” diyenlere birkaç sözüm var. “aman CHP, TÜRKİYE elden gidiyor, yapmayın, susmayın veya SORUMSUZ YÖNETİCİLERİ SUSTURUN"
    CİHAN TÜRSEN
    20 Ekim 2016 04:24
  • Bizim liderimiz ATATÜRK. Sizinkiler Fettullah ve George Soros. Biz partinin gücünü halktan almasından yanayız. Siz Amerika'dan. Neo C.H.P İzmir'de Atatürkçüler'den ağır bir tokat yiyecek.
    Şahin Bahar
    20 Ekim 2016 04:24
  • CHP cumhuriyet halk partisi değil CTP cemaat toplumu partisi il başkanı olmuş Sn Ali ENGİN
    osman setek
    20 Ekim 2016 04:24
  • Ali Engin bu konuşmanın benzerini 1 yıl kadar önce büyükşehir meclis chp grup toplantısındada yapmıştı. Ben kendisini eleştirmiştim ve ufak çaplı bir tartışma yaşanmıştı. Bu tartışma benim yeniden meclis üyeliğine seçilmeme me neden oldu. Ali engin in bu ve benzeri konuşmaları chp ye büyük darbe vurmaktadır. Chp sinin izmir de seçim kazanma sansını zora sokmaktadır. Elbetteki zamanı geldiğinde bunların hesabı sorulacaktır. CHP kimsenin babasının malı değildir. BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ YUNUS ÇANKAL..
    yunus çankal
    20 Ekim 2016 04:24
  • Çok Yazık olmuş...
    selçuklu
    20 Ekim 2016 04:24
  • Ali Bey, Ergenekoncuların tahliye süreciyle, cemaat methiyelerinizin tarihlerinin aşağı yukarı çakışıyor olması, 30 Martta ertesi genel başkan adayı bolluğu yaşayacağımız anlamına geliyor mu?
    lombak
    20 Ekim 2016 04:24
  • ŞAKA HERHALDE ŞAKA...SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI MI.?CHP BAŞKANIMI.?BİR TERSLİK VAR BENCE
    partili
    20 Ekim 2016 04:24

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Efe'nin organları ölmeden önce bağışlanmış

İZMİR'in Konak ilçesinde, kavgada birbirine bıçakla saldırıp yaralayan iki arkadaştan Kenan Efe Aytekin’in (17) organlarının, ölmeden önce ailesi tarafından bağışlandığı ortaya çıktı. Her...

İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...


Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Başkan Tugay, Alaçatı Ot Festivali’nin açılışını yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde yurttaşlarla buluştu.  Başkan Tugay, her yıl katlanarak...


Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu!

Karşıyaka Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve heyecanla kutlayacak. Tüm güne yayılacak etkinlikler kapsamında dansta...

Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran'ın acı günü

Başaran'ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Beydağ Merkez Camii'nde kaldırılacak. 


Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR