CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Trump yönetiminin tek taraflı aldığı bu karar İsrail'in işgalini meşru hale getiremez. Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ABD Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı İsrail işgali altındaki Golan teperi için konuştu.

Tekin “İsrail'in yaşama hakkı kadar Filistin'in de yaşama hakkı vardır. İşgal, baskı ve zulüm politikaları sürdükçe gözyaşı ve acı da bitmeyecek. Bu inançla biz her zaman mazlum Filistin halkının yanında olacağız” dedi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in açıklaması şöyle:

BM Güvenlik Konseyi'nin 1981 yılında aldığı 497 sayılı kararda açıkça ne deniyor? ''İsrail'in işgal altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur."

Trump yönetiminin tek taraflı aldığı bu karar İsrail'in işgalini meşru hale getiremez. Uluslararası hukukun bu şekilde yok sayılmasını kınıyorum. Bu kararı tanımadığını bildiren AB ve BM yetkililerini de kutluyorum.

Bölgemizde ve dünyada barış ve huzur içinde yaşamanın yolu haksızlıklara, zulme ve adaletsizliğe karşı çıkmaktır. İsrail'in yaşama hakkı kadar Filistin'in de yaşama hakkı vardır. İşgal, baskı ve zulüm politikaları sürdükçe gözyaşı ve acı da bitmeyecek. Bu inançla biz her zaman mazlum Filistin halkının yanında olacağız, barış ve güvenlik içinde bir Ortadoğu için çalışacağız.

Gerçek Gündem