Yukarı
246039

Başkan Halil Arda: ‘Mesajlarınızı aldık, çok çalışacağız’

23 Nisan 2019 14:21

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını çocuklara teslim eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, çocukların Gaziemir ile ilgili öneri ve mesajlarını dinledi. Başkan Halil Arda, çocukların Türkiye’nin geleceği ve umudu olduğunu vurgulayarak, “Mesajlarını aldık. Bize çok güzel fikirler verdiniz. Sizin daha iyi koşullarda yaşamanız için biz de üzerimize düşeni yapıp çok çalışacağız” dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı kapsamında makamına gelen Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri, Nilsu Sevinç, Zeynep Demirhan ve Esat Aktaş’a makamını teslim etti.

ÇOCUK BAŞKAN NİLSU SEVİNÇ, KAYMAKAMLA TELEFONDA KONUŞTU

Başkanlık koltuğuna oturan çocuklardan Nilsu Sevinç, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez’in koltuğuna oturan arkadaşıyla telefonda konuştu ve  “Gaziemir Anafartalar İlkokulu’na bir spor salonu yapar mısınız?” önerisine olumlu yanıt vererek, “Elbette. Okulumuza yapılacak spor salonunun bir an önce yapılması için hemen talimat vereceğim” dedi.

KOLTUĞA ÖNCE ZEYNEP DEMİRHAN OTURDU

Gaziemir Belediye Başkanlığı makamına önce Zeynep Demirhan oturdu. Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Demirhan’a, ‘Başkan olmak nasıl bir duygu?’ diye soran Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Ben küçükken böyle bir koltuğa oturmamıştım. İnşallah büyüdüğünde kadın belediye başkanı olarak Gaziemir’i yönetirsin. Peki başkan olduğunda ilk yapmak istediğin icraatlar neler olacak?” diye sordu.

ZEYNEP DEMİRHAN: BAŞKAN OLMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU

Başkan Arda’nın sorusuna yanıt veren ve yapacaklarını anlatan Zeynep Demirhan, “Başkan olmak çok güzel bir duygu. Yeni nesil oyun parkları yapacağım. Yeşil alanları çoğaltacağım. Bisiklet yolları yapacağım, insanları çevreyi koruma konusunda daha duyarlı olmaya yöneltecek etkinlikler ve eğitimler düzenleyeceğim” dedi.

NİLSU SEVİNÇ DE BAŞKAN OLARAK YAPACAKLARINI SIRALADI

Zeynep Demirhan’ın ardından başkanlık koltuğuna oturan ikinci çocuk Nilsu Sevinç oldu. Nilsu Sevinç, başkan olarak Gaziemir’de çocuklara ve gençlere yönelik yüzme kurslarının sayısını arttıracağını, temiz bir çevre için çalışacağını, geri dönüşüme önem vereceğini, oyun alanlarının çim olmasını sağlayacağını ve sokak hayvanlarına barınak yapacağını belirtti.

ESAT AKTAŞ GAZİEMİR’İ MARKA KENT YAPMA SÖZÜ VERDİ

Gaziemir Belediye Başkanlığı makamına oturan üçüncü çocuk yine aynı okulda okuyan Esat Aktaş oldu. Minik Esat Aktaş, Gaziemir’i marka kent yapacağını vurgulayarak, başkan olarak çocukların en az bir müzik enstrümanını çalması için kurslar düzenleyeceğini, bisiklet yolları yapacağını, okullardaki etüt kurslarının sayısını arttıracağını, Gaziemir’e daha fazla ağaç dikeceğini söyledi.

BAŞKAN ARDA’DAN ÇOCUKLARA ‘ÇOK ÇALIŞIN, SİZE GÜVENİYORUM’ MESAJI

Koltuğunu bir günlüğüne de olsa çocuklara emanet eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, geleceğin büyükleri olan çocuklara güvendiğini belirterek, “Gaziemir’i en iyi şekilde yöneteceğinize eminim. İnşallah büyüyünce siz de başarılı belediye başkanı, milletvekili, cumhurbaşkanı olursunuz. Mesajlarınızı not aldık. Bize çok güzel fikirler verdiniz. Sizin daha iyi koşullarda yaşamanız için biz de üzerimize düşeni yapıp çok çalışacağız. Lütfen siz de öncelikle derslerinizi çok iyi çalışın. Okullarınızda başarılı olun, ardından kentimizi ve ülkemizi yönetin. Size güvenim sonsuz” diye konuştu.

BAŞKAN ARDA’DAN ÇOCUK BAŞKANLARA ‘NUTUK’ ARMAĞANI

Çocuklarla bir süre sohbet eden ve fotoğraf çektiren Başkan Halil Arda, çiçeği burnunda başkanlara, Atatürk’ün Nutuk kitabını armağan etti. Başkan Arda, “Lütfen bunları okuyun. Özellikle Atamızın Nutuk kitabını başucu kitabı yapın. Tekrar tekrar okuyun” önerisinde bulundu.

BAŞKAN ARDA GÜN BOYU SÜREN TÜM KUTLAMALARA KATILIM GÖSTERECEK

Makamında çocukları kabulünden sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Abdullah Arda Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na giden Başkan Halil Arda, burada çelenk sunumunda bulundu. Buradan Şehit Polis Ahmet Atilla Güneş İlkokulu’na giden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, çocukların birbirinden güzel halkoyunları temsillerini izledi. Başkan Arda, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Usman ile birlikte Gaziemir Kaymakamlığı’nın düzenlediği şiir, kompozisyon ve canlı performans yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim etti.

BAŞKANIN PROGRAMI AKŞAM KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE DEVAM EDECEK

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda 23 Nisan kutlamaları kapsamında öğleden sonra Gaziemir Çocuk Şenliği kapsamında kentte bulunan yabancı uyruklu çocukları  kabul edecek ve çocuklara armağanlar sunacak.  CHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve kutlama programına katılacak olan Başkan Halil Arda, buradan akşam saat 18.30’da da Gaziemir Çocuk Şenliği’ne katılan çocuklarının kortej yürüyüşüne geçecek.  Başkan Arda, 19.30’da festival alanında gerçekleşecek olan festival gruplarının gösterilerini izleyecek. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...

Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...


Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.

''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...


Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...

Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...


Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, belediyeye ait sosyal tesis ve kafeteryaları ziyaret etti. Kırkpınar, belediyeye ait tesislerin sayısını artıracağını ve bu...

Ahmet Aydın: "Yaptıklarımız ortada, sıra 31 Mart’tan sonra yapacaklarımızda"

31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhur İttifakı Seferihisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Aydın, Yozgatlılar Derneği’...


Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Veteriner Hekimleri Odası arasında sahipsiz hayvanların acil müdahale gereksinimine yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında sahips...