Yukarı
249033

Pompeo'dan gerilimi arttıracak sözler

23 Mayıs 2019 16:32

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’in ABD ulusal güvenliğine bir tehdit oluşturduğunu ve başkanların hangi partiden olursa olsun bu gerçeği görmezden geldiklerini söyledi.

CNBC’e konuşan Pompeo, Çin’in oluşturduğu tehdidin, Çinli teknoloji şirketlerinin Çin Komünist Partisi ile derin bağları olduğunu ifade etti ve Huawei’in kullanıcıların kişisel bilgilerini Çin Komünist Partisine ilettiğini belirtti.

Google’ın ardından pek çok teknoloji firmasının Huawei ile bağlarını keseceğini düşündüğünü söyleyen Pompeo, ABD ve Çin ilişkilerine değinerek Başkan Donald Trump’ın karşılıklı ticaret ilişkileri kurması gerektiğini söyledi.

Pompeo sözlerini iki ülkenin ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydetmeye devam edeceğini ve bir imzalanacak bir ticaret anlaşmasının tüm dünyanın yararına olacağını belirtti.

DHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, güvenlik uyarısında bulundu

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Güvenlik uyarısında, Büyük...

İsrailli yetkililer, 'İran'a yönelik saldırıyı doğruladı' iddiası

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.


Rusya'da bombardıman uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Stavropol Krayı’nda bir Tu-22M3 uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağının teknik arıza yüzünden düştüğünü duyurdu.

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile bir araya geldi.


Rusya Karabağ'dan çekiliyor! Bölgesel gerilim tırmanacak mı?

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Karabağ'daki Rus barış gücü askerleri hakkında açıklamada bulundu. Peskov'a, Rus birliklerinin Karabağ'dan çekilmeye başladığına dair haberler soruldu. Pesk...

Magnum dondurmaları iki ülkede toplatılıyor

İngiltere merkezli hızlı tüketim devi Unilever, Magnum'un bademli dondurmasını geri çağırdı. 100 gramlık ve 3'lü paketler şeklinde satılan ürünlerde, olası plastik ve metal parça bulunma ...


Kırgızistan’dan Tik Tok kararı

Kırgızistan Çin merkezli popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanmasına yönelik alınan kararın uygulamaya konulduğunu duyurdu.

ABD basını: İsrail, İran'a misilleme planlarını iptal etti

Orta Doğu, İsrail'in İran'ın saldırılarına yanıtını diken üstünde beklerken ABD basınında, İsrail'in bu hafta İran'a karşı yapmayı planladığı 2 misilleme saldırısını iptal ettiği öne sürü...


Ermenistan'da 1915 olayları tartışması büyüyor

Ermenistan basınında yer alan haberlere göre, Ulusal Meclis Savunma ve Güvenlik Konuları Daimi Komitesi Başkanı ve iktidardaki "Sivil Sözleşme" milletvekili Andranik Koçaryan, 1915 olayla...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuba Ünsal: Çocuklarım ikinci el kıyafetle büyüdü

Oyuncu Tuba Ünsal 'Empati' programında "Para biriktirmek için arkadaşlarımın kıyafetlerini yıpranana kadar giydim. Çocuklarım da benim gibi yetişiyor. Bir kıyafetini satmadan diğerini alm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR