Yukarı
268607

CHP İzmir'de pazar mesaisi: Üç ilçe başkanını seçti!

15 Aralık 2019 17:55

EGE'NİN SESİ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) kongre maratonu başladı. İzmir’de ilk gün mesaisinde Urla, Bayındır ve Seferihisar’da sandık kurulmuştu.Bugün ise Çiğli, Balçova ve Güzelbahçe’de kongre heyecanı yaşandı.

CHP İzmir'de bugün 3 ilçede delegelerin önüne sandık konuldu. Balçova, Çiğli ve Güzelbahçe’de kongre heyecanı yaşandı. Delegeler ilçe başkanlarını, ilçe yönetimlerini ve il kongre delegelerini seçti.

ÇİĞLİ'DE MERT ÖZCAN YENİDEN BAŞKAN

Çiğli’de Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen ilçe kongresinde, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in  desteklediği İlçe Başkanı Başkan Mert Özcan ile muhaliflerin adayı il eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül yarıştı.  417 delegeden 402'sinin oy kullandığı seçimde CHP Çiğli delegasyonu 'Mert Özcan'la devam dedi. Mevcut Başkan Özcan seçimde 288 oy alarak bir kez daha koltuğa otururken, rakibi Şirin Akgül 103 oyda kaldı. 

Yeni yönetim kurulu ve il delegeleri 

Seçim sonunda yeni yönetim kurulu üyeleri ile il delegeleri de belli oldu. Buna göre Özcan'ın yönetim kurulunda Halis Akın, Veysel Aksüt, Gürkan Beyazgül, Yüksel Danışman, Yetkin Er, Gülderen Eren, Erkan Fırat, Sebahat İssi, Hikmet Kara, Neslihan Kılıç, Kadim Kızıltepe, Ali Kemal Kocadağ, Yağmur Önder, Mustafa Tekin ve Sıddık Urgan yer alırken, Hasan Akkuş, Sedef Ark, Yaşar Aytuğ Ayaz, Gürbüz Bal, Yusuf Baltacı, Hatice Büyük, Abdullah Demir, Bilent Gül, Hüseyin Güler, Selim Utku Gümrükçü, Ayhan Güneş, Hüseyin Kızılkaya, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Ali Mülayim, Barış Okur, Nurettin Oran, Hasan Mert Özcan, İbrahim Özdemir, Burçin Özer, Tufan Öztürk, Kazım Pekgöz, Tolga Sağlam, Sinem Sever, Musa Sever, Gizem Şimşek, Heval Burcu Tali ve Aslı Balcı Tamtürk de il delegesi seçildi. 

Kongreye İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, Özkan Tice, Ali Çalışkan İl Yönetim Kurulu Üyesi Sedredil Coşkuner,  Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, katıldı.

İl Başkanı Deniz Yücel ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kongrede önemli açıklamalarda bulundu.

Öte yandan adaylar Mert Özcan ile Şirin Akgül konuşmalara geçilmeden önce birlikte salonu selamladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Yücel, “Parti içi demokrasi yarışı dediğimiz kongrelerimiz başladı. Bu dönem CHP’nin yönetim kademelerinde görev alacak arkadaşlar CHP’yi iktidara taşıyacak olanlardır. Delege seçimlerimiz bitti, delege seçilen arkadaşlarımızı kutluyorum, sandığa gidenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün kim göreve gelirse gelsin CHP buradan güçlenerek çıkacaktır, kazanan sadece yine CHP olacaktır. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Türkiye genelinde bir başarıya imza attı. Bu başarıda hepimizin payı var ama şunu unutmamak lazım; her şeyden önce bu başarı Türkiye’de cumhuriyet değerlerine gönül veren, demokrasiye gönül veren, hangi siyasi partiden olursa olsun, geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bu hassasiyeti taşıyan yurttaşlarımızın başarısıdır. Ancak şunu unutmamak gerekir ki bu başarının mimarı CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Çiğli’de bir başarı var, 31 Mart’ta yüzde 62 oyla alınmış bir seçim var. Bunda emeği olan başta ilçe başkanımız Mert Özcan ve yönetimine, geçmiş dönemde görev yapan belediye başkanımız Hasan Arslan’a, geçmiş dönemde görev yapmış meclis üyelerimize, 31 Mart’ta aday olan ve bugün seçilmiş olan belediye başkanımız Utku Gümrükçü’ye ve seçilen meclis üyelerimize, ilçe örgütümüze canı gönülden teşekkür ediyorum. Çiğli bizim göğsümüzü kabartmıştır, bir başarı tablosu göstermiştir. Bugünden sonra görev alacak olanlar arkadaşlarımız da bu başarıyı daha da ileriye götürecektir. Bu görevler kişisel beklentiler ve hedefler için yapılacak görevler değil, fedakarlıkla yapılacak görevler, ülkemiz kentimiz için yapılan görevler. O yüzden 31 Mart başarısını genelde CHP’nin iktidarına taşıyarak taçlandırmak zorundayız. Birbirimize kenetlenmek zorundayız. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Tekrar altını çizmek isterim; bu kongre süreçlerinden CHP güçlenerek çıkacaktır, burada kazanan sadece ve sadece CHP olacaktır” diye konuştu. 

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü “Yaklaşık bir yıl önce ilçe başkanlığı görevini bıraktım. Belediye başkanlığı için yeni bir yola başladım. Yeni bir yolculukla Çiğli’deki Cumhuriyetçi ve Atatürkçülerle beraberim. İl kongresinde mevcut il başkanımla yarıştım. Ben kaybettim o kazandı. Ben kazansaydım belediye başkanı olarak karşınızda olamayacaktım. CHP’de emek ve alın teri asla kaybolmuyor. Çünkü CHP herkesin hakkını bir gün geldiğinde ödüyor. Ben bunun canlı kanıtıyım. Tam 20 sene emek verdim. Ama siz varsanız ben varım. 2 yıl önce 'yürüyelim arkadaşlar' diye çıktığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. Siyaset örgütlü olunca güzel. Siyasi partiler varsa insanlara değer vardır.  Bugün 38 yaşında belediye başkanıysam sizlerin sayesinde. Siyaset işi parti işi benim için kongrelerde var. Belediye başkanları örgütü dizayn etmeye kalkarsa ne hale geldiklerini gördük. Ben sizden güç alacağım, ama sizlere de güç vereceğim. Çiğli’de çocukların yatağa aç girmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. İki aday var siz vicdanınıza göre hareket edeceksiniz. Kim seçilirse seçilsin mahalle mahalle çalışmaya başlayacağız” dedi.

YENİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI OLUŞTURACAĞIZ

Adaylık konuşmasını yapan Mert Özcan, “Kongreler CHP ilçe başkanlığının  yeni sıçrama zeminini oluşturmak, yanlışlarımızı bulup hep daha iyileri hayata geçirmek için çok değerlidir. Ötekileştirme değil, saygı duyan, ayrıştırmayan birleştiren bütün renklerin bulunduran Çiğli’de yeni bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Gücümüze güç katacağız. 14 ay önce Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’den görevi devraldıktan sonra hesap verir şeffaf bir yönetim anlayışımızı oluşturduk. 26 mahallede Çiğlimizin hedeflerini ve hayallerimizi anlattık. CHP Çiğli kadın kollarına bu nedenle teşekkürü bir borç bilirim. İkinci dönemizde yaptığımız güzel işlere devam etmek için inancımız çok yüksek. Belediye başkanımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışacağız” dedi.

BİZİM HEDEFİMİZ

Özcan, “Çiğlimizin sorunlara bilimsel bir bakış açısıyla, rasyonel çözümler üretmek, ortak aklı, kolektif bilinci hakim kılmak, mahallelerimiz arasındaki sosyo-ekonomik farklılıkları analiz ederek, çözüm sürecine katkı sunmak için, projelerimiz ve ekibimiz hazır.  Yerel kalkınma projelerimiz, özel sektör, belediye ve STK işbirliği ile Çiğlimizin en temel sorunlarının başında gelen istihdam sorununa, üretimi teşvik eden politikalarımız aracılığı ile çözüm opsiyonları geliştireceğiz. Çiğlimizi İzmirin yıldız ilçesi yapma vizyonu kısa ve uzun vadeli planlarımızın ana temasını oluşturmaktadır. 13 ay önce sizinle uzun bir yürüyüşe çıktık. Bu yürüyüş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı hak, hukuk, adalet yürüyüşüydü. Şimdi ise hedefim, Sayın Genel Başkanımızın başlattığı bu onurlu yürüyüşü, Çiğli'den devam ettirerek, tüm Türkiye'ye yaymaktır. Bu yolda benim için şereflerin en büyüğü, siz değerli Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütü üyelerinin bana olan inancı, yanında olması ve mücadeleme güç vermesidir. Çiğlimizin İzmir’in yıldızı yapmak için kısa ve uzun dönemde temamızı hazırladık. Genel başkanımızın liderliğinde hak hukuk adalet yolunda benimle yürümeye var mısınız? Şimdi vakit uyanma ve uyandırma zamanı. Şimdi vakit 2023’te Cumhuriyetin 100. yılında CHP’yi hep birlikte iktidar yapmak zamanıdır” dedi.

ŞİRİN AKGÜL'DEN ÇOK SESLİ YÖNETİM VURGUSU 

Mevcut yönetim ve Belediye Başkanı Gümrükçü’ye isim vermeksizin üstü kapalı eleştiride bulunan Şirin Akgül, “Ülkemiz her gün daha içinden çıkılamaz bir hal almaktadır ve bugün iktidarın halkın beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamadığını görmekteyiz. Ülkemizde yaşayan her vatandaş yarına korkuyla ve endişeyle bakıyor. Bütün bunlardan kurtulmanın tek yolu CHP iktidarından geçmektedir.Biz seçildiğimiz zaman bugünkü üye sayısını 2 katına çıkarmanın mücadelesini vereceğiz, partimize kızıp giden arkadaşlarımızı yeniden barıştırıp geri getireceğiz. Aday olduktan sonra ilk gün belediye başkanımızdan randevu talep ettim, bana dönüş yapmadı. İlçe başkanımızdan da delege listelerini istedim vermedi. Bu nedenle mahalle delegelerinden randevu alıp görüşemedim. Belediye başkan yardımcısı işçilere ‘mobing uygulayarak beyaz listeye oy vermezseniz işten çıkartırız’ diyor, gücü elinde tutmak için işçi alımı vaat ediyor. Bizim yönetimimizde, biz işçinin emekçinin yanında olacağız. Dışarıdan işçi alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Çiğli’de yüzlerce liyakatlı insanımız varken çaycısına kadar dışarıdan adam getirmek Çiğli halkına saygısızlıktır. Aday olacağımı söylediğimde ‘Bana bu kadar az sayıda delegeyle seçim kazanamazsın’ dediler. Bu çıktığımız yolda geri adım atmadan dik duracağız, çok sesli bir yönetim oluşturacağız. Çünkü CHP demek; özgürlük, eşitlik demek, Türkiye’nin birleştirici gücü demektir. İşte bu noktada Çiğli’de sizlerle birlikte iktidar meşalesini buradan yakacağız. CHP’nin delegeleri kimsenin himayesinde değildir, vicdanları doğru karar verecektir. Biz genel başkanımız önderliğinde hak için adalet için hukuk için yürüdük. Genel başkanımız adaletsizliğe boyu eğmedi, biz de eğmeyeceğiz. Çiğlide haksızlıklara karşı duracağız. Çiğliyi çiğlileri yönetecek. Ben Çiğli’nin CHP’li delegelerine güveniyorum” açıklamasında bulundu.

ÖZCAN'A 333, AKGÜL'E 73 İMZA 

Kongrede konuşmaların ardından sandık kuruldu. 417 delegenin yeni ilçe başkanını seçmek için oy kullanacağı kongrede Mert Özcan 333, Şirin Akgül ise 73 imzayla aday oldu. 

ADAYLARIN LİSTELERİNDE KİMLER VAR? 

MERT ÖZCAN’IN LİSTESİ

Yönetim Kurulu: Halis Akın, Veysel Aksüt, Gürkan Beyazgül, Yüksel Danışman, Yetkin Er, Gülderen Eren, Erkan Fırat, Sebahat İssi, Hikmet Kara, Neslihan Kılıç, Kadim Kızıltepe, Ali Kemal Kocadağ, Yağmur Önder, Mustafa Tekin, Sıddık Urgan.

Yedek Yönetim Kurulu: Ali Zeynel Köçer, Emrah Mayda, Hüseyin Eyüp Karaduman, Erol Ergün, Fevzi Kaptan, Cemal Yurdakul, Can Fırat, Nimet Düzgün, derya Göçer, Hasan Mutlu, Şeref Özen, Tülay Taymaz, Önder Yapıcı, Yaşar Bulat, Halife Engin, Sabri Soykan.

İl delegesi: Hasan Akkuş, Sedef Ark, Yaşar Aytuğ Ayaz, Gürbüz Bal, Yusuf Baltacı, Hatice Büyük, Abdullah Demir, Bilent Gül, Hüseyin Güler, Selim Utku Gümrükçü, Ayhan Güneş, Hüseyin Kızılkaya, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Ali Mülayim, Barış Okur, Nurettin Oran, Hasan Mert Özcan, İbrahim Özdemir, Burçin Özer, Tufan Öztürk, Kazım Pekgöz, Tolga Sağlam, Sinem Sever, Musa Sever, Gizem Şimşek, Heval Burcu Tali, Aslı Balcı Tamtürk.

ŞİRİN AKGÜL'ÜN LİSTESİ

Yönetim Kurulu: Fatma Çelik, Ergül Akkara, Remzi Babacan, Sevda Elveran, Ayşin Gülbey, Aliye Karayel, Ceylan Kaygın, Ulaş Kılıçarslan, Behçet Köymen, Fırat Küçük, Şefika Kürüm, Mazlum Metin, Mine Şengül, Gülsüm Taner, Tekin Turhan, Songül Yılmaz.

Yönetim Kurulu Yedek: Maya Akın, Erdoğan Baytaş, Ayla Demir, Ahçik Erol, Ayhan Karadağ, İsmigül Kılıç, Yeliz Kızılyıl, Ayhan Korkmaz, Ali Düzgün Kumaş, Erdoğan Küçükşahin, Melih Mekik, Hülya Mumcu, Nurtaç Sığlam, Özden Şut, Özlem Taner, Zahide Teker.

İl Delegeleri: Erkan Akar, Semra Aksu, Halis Alkan, Melis Altın, Veli Altunel, B.Tuncel Atalay, Yılmaz Baykuş, Gülay Beytaş, Yılmaz Beytaş Haki Bilgehan, Zehra Cihangir, Bünyamin Cihangir, Şükran Çağlayan, Ferit Dede, Nazif Demirkaya, Hüseşin Elveran, Zeynel Erdem, Hakan Gündoğan, Çiçek Kaçar, Kasım Karaçar, Arzu Karadağ, Feryal Kaya, Doğuş Ortacan, Binali Öztürk, Burak Pakkan, Yaşar Sert, Nilüfer Taş, Hayriye Yılmaz.

BALÇOVA'DA AKIN TEK ADAY

Balçova İlçe Kongresi Termal Kardelen Salonu'nda yapıldı.

Balçova İlçe Kongresi öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. Aygül Eryılmaz yeniden aday olmayacağını açıkladı. Eryılmaz'ın bu kararı sonrası kongre yine tek adaylı olarak gerçekleştirildi. CHP Balçova Kadın Kolları Başkanı Binnur Akın delegeler tarafından oylandı.

AKIN'IN LİSTESİNDE KİMLER VAR?

Akın'ın Yönetim Kurulu Asil listesi: Cansu Akbaş, Murat Aküzüm, Müceddet Aral, Faruk Nafiz Bakoğlu, Tülay Çimenli, Oğuz Doğan, Duran Dumlupınar, Hüseyin Kılıçdere, Elif Kuru, Ayfer Olcayhan, Cengiz Öngör, Şahin Özdemir, Necla Savaş, Ayhan Tunç.

Yedek listesi: Dilan Alp, Serkan Kılıç, Semra Keskin, Hasan Dev, Münire Serap Bolluk, Atakan Başpehlivan, Yalçın Kun, Necmettin Uyar, Duygu Hücüptan, Nevin Özkan, Tarcan Tatlıcıoğlu, Murat Yılmaz, Feriha Yaşar, Şefika Zafer Özbaş.

İl delegeleri listesi:  Belediye eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Aygül Eryılmaz, Ali Yiğit, Salih Küçükbayrak, Ercan Çınarlı, Rıza Kurt, Birsel Öztürk, Rabia Yüce, Devrim Barış Çelik, Hüseyin Nas, Mustafa Durukan, Haydar Pervanlar, Güzide Koçyiğit, Remziye Yüksel.

GÜZELBAHÇE'DE BİLGEN YENİDEN BAŞKAN

Güzelbahçe İlçe Kongresi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mevcut Başkan Çağlayan Bilgen seçime tek aday olarak girdi. Bilgen’in 12 kişilik ilçe yönetim kurulu ve 6 il delegesi belli oldu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Özdem Mustafa İnce, Çağlayan Bilgen, İsmail Kandemir, Filiz Ayvalıoğlu, Menekşe Işın ve Devrim Seyrek il delegesi seçildi.Güzelbahçe’de de tek adaylı kongre yaşandı. Güzelbahçe İlçe Kongresi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Eski milletvekilleri Mustafa Moroğlu ile Musa Çam ve Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürel Solak katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Ekrem Bulgun yaptı. Tek adaylı ilçe kongresinde Başkan Çağlayan Bilgen’in listesi delegeler tarafından oylandı. Seçimde blok liste oy çokluğuyla kabul edildi.

Yönetim Kurulu Asil Listesinde yer alan, Neşet Başar Efe, Uğur Deniz Gamsız, İsmail Kandemir,  Mihriban Karaman, Türkmen Köşk, Leyla Saruhan İnce, Nihat Sevinç, Soner Tanrıkulu, Lütfi Türkay, Erol Uysal, Ayla Üzümcü, Perihan Zenger ilçe yöneticisi seçildi.

İlçe Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Filiz Ayvalıoğlu, Gülden Meral Özşimşek, Tuncay Özenç, Hülya Karaca, Veli Merttürk, Şaziye Sağlam, Aşur Bolat, Nilgün Sema Kip, Hamit Yurtman, Rana Aslısel, Erdal Gümüş, Çiçek Akyurt.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin Bayraklı kazansın!

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine 31 Mart çağrısında bulunarak, "Kalbinizin sesi size doğru yolu gösterecektir. O sesi tercih edin. Unutma, ...

AK Parti Konak Adayı Çankırı taksi şoförü oldu

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, taksi şoförü oldu, yolcular gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Seyir halinde yol boyunca yolcularla sohbet e...


Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi, “4. faz” ile gücüne güç katacak

İzmir’in en önemli atık su arıtma yatırımlarından birisi olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren tesi...

Akdeniz’den sandık mesajları

Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; hemşehrilerini sandığa çağırarak; bir tek oyun bile çok değerli olduğunu vurguladı. İlçelerinin 5 yılda kaybettiği zamana dikkat çeken Akdeni...


Tunç’tan emeklilere bayram müjdesi

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç’tan emeklilere müjde. Tunç, bayramda ilçede yaşayan emeklilere ayrım gözetmeksizin 10.000 TL’lik ikramiyesi ödeneceğinin taahhü...

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...


1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...

CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...


“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Seren Serengil: Oyumu Ekrem İmamoğlu'na vereceğim

Şarkıcı Seren Serengil, 31 Mart seçimlerinde oyunu Ekrem İmamoğlu'na vereceğini açıkladı. "İstanbul'da doğdum, büyüdüm ve oyumu Ekrem İmamoğlu'na veriyorum. Karakterli olduğum için, yurdu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Diyet gıdası krizi: Can kaybı artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasından yapılan açıklamaya göre, kırmızı pirinç mayası içeren "beni-koji" tüketen bir kişi daha yaşamını yitirdi. Böylelikle şimdiye kadar takviye diyet gıdası "beni-koji" ile bağlantılı ölenlerin sayısı 5'e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı açıklanmadı. 

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR