Yukarı
272296

CHP Karşıyaka'da seçim heyecanı! Yeni başkan belli oldu...

18 Ocak 2020 09:42

Ege'nin Sesi- CHP İzmir’de 27 ilçede kongreler tamamlandı. Bugün ise gözler Karşıyaka’daydı. CHP Karşıyaka İlçe Kongresi’nde Uğur Yıldırım'ın aday olmadığı seçimde Serdar Koç ile Serdar Yavaşoğlu'nun rekabeti yaşandı. Aynı mahallede delege seçimlerinde karşıya karşıya gelen iki isim bu kez ilçe başkanlığı için yarıştı. Merakla beklenen kongre Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşti.

Karşıyaka’daki seçim sonucu belli oldu.  2017’deki kongrede Uğur Yıldırım’a karşı seçimi kaybeden Serdar Koç bu kongreyi kazandı.  Koç’a sandıkta 258 oy çıkarken, rakibi Yavaşoğlu ise 133 oy da kaldı. Her iki aday da seçime mavi listeyle girme kararı aldı. Koç’un mavi listesine karşı Yavaşoğlu da açık mavi listeyle seçime girdi.

Öte yandan Koç'un listesinde ilçe yönetimi ve il delegeleri adaylarına yönelik çizikler olduğu, yapılacak sayımın ardından ilçe yönetim ve il delegesi seçilen isimler resmileşecek.

GÜN BOYU NELER YAŞANDI?

Kongrenin Divan Başkanlığına Karşıyaka siyasetinin duayen isimlerinden Rıfat Özer seçildi.

LİSTELER BELLİ OLDU

Serdar Koç'un listesi;

Serdar Yavaşoğlu'nun listesi;

Karşıyaka İlçe Kongresine İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, Çetin Özdemir, Azmi Kumova, İzmir milletvekili Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi eski başkanları Hüseyin Mutlu Akpınar, Cevat Durak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, İzmir eski Milletvekili Musa Çam, eski Bakan Yaşar Okuyan, İl eski Başkanı Asuman Güven katıldı.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım kongrede birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Konuşmasında şunları vurguladı:

“Kongrede farklı renkler yarışabilir ama bu kapıdan çıktığımızda hepimiz tek renk çıkacağız. Ben de bu kongre salonunda seçilip geldim. Mahalle kordinötörü olarak başladığım yolda, Ağabeyim Mustafa Özuslu ile Yönetim Kurulu’nda çalıştım. Siyasette bana çok şey vermiştir kendisine çok teşekkür ederim. 2 dönem seçilerek CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığını yapmayı bana nasip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bu çok onurlu bir görevdir. Mahalle, il, kurultay delegeliği de yaptım. Örgütte her kademede görev yapma şerefine nail oldum. Karşıyaka CHP’nin kalesiydi ama son 5 yılda Türkiye’nin kalesi olduk. Bu örgüt Sayın Cemil Tugay’ı 70. 85 oy  ile seçilmesini sağlamıştır. Bu örgütün tüm kademelerine teşekkür etmeyi bir borç bilirim. 31 Mart Yerel Seçimlerinden önce hepimizde bir umutsuzluk vardı. Bizler acaba iktidar olabilirmiyiz diye düşünürken, bunun mümkün olduğunu gördük. 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’lilere bir umut doğmuştur. Kongrelerimiz parti içi iktidarın yarışı değil, ülkeyi yönetecek kadroların seçilmesine vesile olmalıdır. Bu kongreye farklı renklerde girebiliriz ama iki adayımızda buradan çıkarken tek renk ve 6 ok ile çıkacaklar”

KARŞIYAKA ÖRNEK BİR İLÇE

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'de Karşıyaka'nın örnek bir ilçe olduğunu vurgulayarak: "Karşıyaka'da bir başarı var. 31 Mart'ta yüzde 71 ile alınmış bir seçim var. Karşıyaka'da ittifak yapılmadı, bu başarıyla Karşıyaka İlçe Başkanı bizim göğsümüzü kabartmıştır. İlçe başkanımız Uğur Yıldırım, ilçe örgütümüze, 5 dönem onuruyla gururuyla başkanlık yapan Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve belediye meclis üyelerine, yeni seçilen başkanımız Cemil Tugay'a ve belediye mecli üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Karşıyaka İzmir'e değil, Türkiye'de örnek gösterilen bir ilçe. Bizim bu başarıyı CHP'yi genelde iktidara taşıyarak taçlandırmamız gerikiyor. Bunu gerçekleştirecek gücümüz var. Öncelikle birbirimizle uğraşmayacağız. Adamcı, dar kadrocu siyasete geçit vermeyeceğiz. İktidara inanan bu ülkeyi nasıl yönetiriz diyen bir örgütle CHP'yi iktidara taşıyacağız. Biz birbirimiz kucaklayamazsak, toplumu kucaklamamız mümkün değil, toplumu kucaklamazsak iktidar olamayız. Ama bizim bunların hepsini yapacak güçteyiz. İki adayımız var. İkisini de partimizde emeği var. İkisinin de seçildikleri taktirde bu anlayışla bu görevi yapacaklarına inanıyorum. Bugün kongrenin kaybedeni olmayacak. Kazanan CHP olacak. Karşıyaka ilçe kongremizin CHP'mize hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum" dedi.

AKP VE MHP'YE YÜKLENDİ

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuşmasında AKP ve MHP’ye yüklenerek: “Bizim iktidar olacağımızı arkadaşlarımız çok net belirtti. Ben son olarak Kırıkkale’ye gittim. AK Parti’ye oy veren yurttaşlarımızın artık CHP’ye oy verme noktasına geldiğini çok açık söyleyebilirim. Kırıkkale’de geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi’nde önemli görevlerde yer alan 20 kişi ile görüştük. Artık onlarda MHP’nin, AK Parti’nin yedek lastiği olduğunun farkındalar. Bizden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek için öncülük etmemizi söylediler. Biz bir olursak, eksiklerimizi hızla giderirsek, bu salondan el ele kol kola çıkarsak her zaman iktidar olacağız. Biz halk ile iç içe olmalıyız, bizler koltuktan güç almamalı, ona güç vermeliyiz. Bizler halktan, mütevazı insanlar olmalıyız. Gelecek için, iktidar için tüm devrimciler bir arada olmalıdır. Türkiye’de bir korku rejimi estirmek istiyorlar. Ama biliniz ki korkutmaya çalışan tek adam asıl her şeyden çok korkuyor. Meclise 250 koruma ile gelen, kendi milletvekillerini dahi salona girerken aratan, tek adam korktuğu için halkı korkutmaya çalışıyor. Ama bilmiyor ki ne ak saçlılar ne de Gezi’de direnen gençler ondan korkmuyor” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’da konuşmasında kongreden sonra birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek: “Hangi görev ve ünvanda olursa olalım. Bu partinin ilke ve değerleri için gönül vermiş alın teri dökmüş iktidar beklentisi içerisinde olan bütün yoldaşlarımı selamlıyorum. Memleketin durumu ortada, 5 temel meselemizden bahsediyoruz; Ekonomi, eğitim, dış politika, adalet,  en temel sorunlar. Bunları çözecek olan bu Cumhuriyet'i kuran başta Atatürk olmak üzere CHP'dir. Dimdik ayakta duran tek partidir. İktidar hedefimizi ortaya koyuyoruz. Demogoji yapmayacağım, iktidar bizim hedefimizin değil bir araçtır. Bizim hedefimiz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkmaktır. Oraya çıkmak için bir araçtır iktidar. İktidarı amaç ederseniz bir kaos ortamı, bölüşme ortamı çıkar. Eğer bugün sayın Tacettin vekilim de bahsetti, Yamanlar'da karşı devrimin gerici zihniyetin gün yüzüne çıktığı, Cumhuriyet'i yok sayanlar varsa karşısında CHP'li olmak zorundadır. İşte bu kongrede söylenen sözler ve çıkacak kadrolar çok kararlı ilkeli ve dayanışma içerisinde birlikte yürümeliyiz. Sevgi için bazı duyguları yaşamak lazım, ama yoldaşlık saygı gerektirir. Birbirimize saygı duyacağız. Önce karşı devrimcilere karşı mücadele vereceğiz. Tek adam rejimiyle bir parti devleti oluşturan, bu milleti ayrıştıran anlayışa karşı birlik beraberlik çağrısı yapmak, ulus kimliğiyle birlikte yaşamalıyız. Laikliği yok sayan, laikliği din düşmanlığı sayan zihniyete karşı birlikte mücadele vermek zorundayız. Bir hükümet düşünün ne kabinesi var ne bakanları var. Atadıkları birer memur. Sonra 5 temel sorun ortaya çıkıyor. Bugün Karşıyaka İlçe örgütümüz burada bulunuyorsa Uğur başkanımız ve ekibi sayesindedir çok teşekkür ediyorum. İki başkanımızdan hangisi olursa olsun oluşacak kadro Karşıyaka'yı konuştuğumuz yere taşıyacaktır. Ayrışmaya asla tahammülümüzün olmaması lazım. Buradan çıkan aday sonrası ayrışma olmamalı yol arkadaşlığı oluşmalıdır. Yönetim açısından da yol gösteren bir kongre olacaktır. Siz tüm dostlarımıza bu mücadelede, iktidar yolunda hepinize başarılar diliyorum" dedi.

"CHP OLMASAYDI ŞERİAT GELMİŞTİ"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise konuşmasında CHP’nin Türkiye açısından önemine vurgu yaparak: "Benim tribünde üye olarak oturduğum günler oldu, delege olarak oturduğum oldu, ilçe yöneticisi olarak oturdum. Her iki tarafı da biliyorum" diyen Başkan Tugay "Bir şeyi değiştirebildik mi, değiştirebilecek miyiz? Bu kaçıncı Karşıyaka Konrgesi. Hiç yorulmayın kaçıncı olduğunu bilmiyoruz. Ben ilçe yönetimindeyken, şuyuncu ilçe kongresi yazalım dedik yazamadık, çünkü hafızamız yok. Atatürk var silemiyoruz. Çünkü neden dünyanın en yaşlı partisi CHP. CHP Cumhuriyet'in ilanından önce kurulmuş bir partidir. Bugünlerde Atatürk'ün yaptığı konuşmaları kolayca çıkarabilirsiniz. Bu ülkede barışı sağladıktan sonra halkçılık esasın dayalı bir fırka kuracağım ve Cumhuriyet'i ona kurduracağım diyor. Bu Cumhuriyet'in neyi varsa kurucusunun aklında ne varsa biz onun mirasçılarıyız. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bugüne kadar varlığını devam ettirmesinin nedeni CHP'dir. CHP olmasaydı bu ülkeye şeriat gelmişti. Onları durduran bu parti ve çalışmalarıdır. Birbirimizi eleştiriyoruz, yeterince demokratik değiliz, adil değiliz ama hakkımızı yemeyelim" diye konuştu.

"KİMSE BANA FALANCA İŞ ALAMADI DEMESİN"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay konuşmasında parti içi mesajlar vererek: “"Bize onur lazım, şeref lazım dürüstlük lazım. Hak hukuk Adalat lazım. Oturduğum odanın her bir köşesinde Atatürk'ün resmi var. Ayın 24'ünde Uğur Mumcu'nun öldüğü kahrolası günün yıl dönümü. Bu ülkede adalet olsun diye, insanlar aç kalmasın diye, falanca müteahhite değil her şey bu halka ait olsun diye canını veren insanlar için mücadale etmek zorundasınız. Bunu yaparken hiç kimse bana delege o oldu. Falanca iş alamadı demesin. O fabrikalar satılacağına biz çalıştırsaydık. Tefecilere verdikleri parayı bize iş yeri yapsaydınız. O para bu ülkede kalsaydı. Satılmadık bir şey bırakmadınız yazıklar olsun size. Küçük hesapların partisi değiliz biz. Üyelerimizin hepsi yeterli ve kaliteli insanlar. Hele hele Karşıyaka'da. Tarihimiz Cumhuriyet'le başlamıştır. Vatansız kalmış Türklerin vatanın ne olduğunu en iyi bilen insanların yaşadığı topraklar burası. O yüzden Atatürk'ün annesi burada yaşadı ve öldü. Atatürk'ü Karşıyaka gibi kimse sevemez. Bunun emareleriyle dolu bu kent. Atatürk dendiği zaman içimiz titriyor bizim. Bu duyguyu anlayan herkes kendini buna teslim ediyor. Bu toprakların medeniyetinden birazcık nasiplendiyse aklın yolu birdir. Karşıyaka Türkiye'nin en medeni en modern olduğu bir kenttir. Bin yıl geçse Karşıyaka Cumhuriyet'in kalesi olmaya devam edecektir" dedi. 

"ÖN SEÇİM KONUSUNDA ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIM"

Başkan Cemil Tugay ön seçim konusunda çalışma başlatacağını belirterek: “Samimi ve dürüst olacağız. Hekiman örneği var. 6 aday gitti biz çarşaf liste istediler. Çarşaf liste seçim yapıldı. Bir aday kazandı kalan 5 aday diğer adayı seçim boyunca yanında oldu ve yıllar yıllar sonra Hekiman'da CHP belediyeyi kazandı. Hekiman'daki ruhu Karşıyaka'da hisseden var mı? Böyle olmuyor. Kaç tane aday adayı var burada bu samimiyet var mı? Ben atamayla geldim buraya bunu biliyorum. Yol yok. Bu iradeyi göstermesi gereken insanlar adaylar. Konuşurken varız yaparken yokuz. Samimi olmak lazım. Önümüzdeki yerel seçimde belediye başkanlığının ön seçimle seçilmesi için bir kampanya başlatacağım, en başa ben imza atacağım. Artık bu samimiyetsizliği bırakalım. Ama mahalle temsilcisini seçerken de aynı şey. Öyle ben şunu şunu atadım, onlar olacak. Niye? Onlar benim yol arkadaşlarım. Biz neyiz merdiven arkadaşı mıyız. Yol arkadaşlarımı yedirmem anlayışı varsa burada gelip demokrasi nutuğu çekmeyeceksiniz. Mahalle temsilcilerini seçtiren bir yönetimi üye olarak istiyorum. Herhangi birinizi kırdıysam özür dilerim. Kendime ettiğim dua Allah Mahçup etmesindir. Sizden bu duayı etmenizi diliyorum, destek bekliyorum" diye konuştu.

ADAYLARIN KONUŞMASI:

"ÜYESİNE GÜVENMEYEN ÖRGÜT OLUR MU?"

CHP Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Yavaşoğlu kimseyi ayrıştırmayacağını ifade ederek: "Ben anti emperyalistim, insan hakları savunucusuyum. İlçe yönetimi olarak alacağımız hiçbir karar topluma rağmen almayacağız. Anti demokratik uygulamara karşı sessiz kalmayacağız. Partimiz iktidara yürüyor. Yerel sorunları belirleyip çözüm önerileriyle belediyemize sunacağız. Biraz önce Cemil Başkanımız da dedi. İktidarın yolu belediyelerde geçen, sonuna kadar onun yanında olacağız. Siyaset halka dokunma sanatıdır. Sadece seçimlerden seçimlere ortaya çıkmak değildir. Her zaman halkın yanında olmak gerekir. Yüreğinizde vatan sevgisi varsa bu çalışmaları her zaman yaparsınız. Eylemle söylem birbiriyle örtüşmelidir. Siyaseti biz tek başımıza yapacak değiliz. Halkımızı katarak siyaseti birlikte yapacağız. Kadınlarımızı örgütlenmesini sağlayacağız. Kimse onlara müdahil olmayacaktır. Gençlerimiz bizim göz nurumuzdur. İşsizliğe yokluğa yoksulluğa itilmiş durumda. Bizler gençlik örgütlenmesine hiç bir engel olmayacağız. Önümüzdeki kadın ve gençlik kolları seçimlerini çarşaf liste olması gerektiğini düşünüyoruz. Milletvekilleri ve belediye başkanları da böyle seçilmeli. Bütün mahalleleri ilk ay sandık koyacağız. Mahalle temsilcilerini kendisi seçecek. Üyesine güvenmeyen bir örgüt olabilir mi. Partiden demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Daha önce kim kimle çalışmışsa çalışmış. Ben kimseyi ayrıştırmayacağım, bunu sözünü veriyorum. Mahalle meclisleri kuracağız. Muhtarlar olacak, meclis üyesi olacak, ilçe yöneticisi olacak, mahallelilin kendi seçtiği temsilciler olacak. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. İktidar olmak istiyorsanız halka dokunacaksınız. Mahalle meclislerini çok hızlı oluşturarak mahallellerde çalışmaya başlayacağız. Üye kayıtlarını güncelleyeceğiz. Yönetimimiz asil ve yedekler olarak birlikte toplanacağız. Yedek yönetim kurulu üyeleri için MYK'ya başvuracağız, onları da asil yapacağız. Sonuna kadar demokrasiyi savunacağız, sonuna kadar adalet için yüzlerce kilometre yürüyen Genel Başkanımız'ın yanında olacağım. Yönetim olarak olası erken seçime hazırlıklı olacağız. Bu görevi belediye başkanlığı  ya da milletvekilliği için yapmayacağım, kesinlikle istifa etmeyeceğim. Sandığa gittiğinizde özgürce oy kullanın tek isteğim budur. Kim kazanırsa kazansın Cumhuriyet'i yeniden inşaa edene kadar yani sonuna kadar çalışacağız. Sevgiyle kalın, Serdar kardeşime baraşılar diliyorum. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"ÖN SEÇİM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM"

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ön seçim için mücadele edeceğini belirterek: “Karşıyaka Atatürk'e göre iftira şayan bir gençliktir.  Karşıyaka direniş bir baş kaldırıdır. Bizlere göre Karşıyaka aşk bir kara sevdadır. Türkiye'ye göre Karşıyaka 35 buçuktur. Bana göre Karşıyaka tüm bunları toplamı demokrasinin devrimlerin ve ATatürkçülüğün kalesidir arkadaşlar. 2015 yılında ön seçimi yaşamış bir kardeşiniz olarak her konuda ön seçim yaşanması için sonuna kadar mücadele edeceğim. Neden Karşıyaka'dan yıllardan beridir milletvekili yok, Parti Meclisi'ne girmiş bir arkadaşımız yok. En az iki milletvekili sokacağız bu dönem, en az bir arkadaşımızı Parti Meclisi'ne sokacağız. Tek amacımız olmalı iktidar olmak. Kardeşçe birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Hak hukuk adalet yolunda hepimiz bir olacğız. Çoğulcu demokrasinin ne olduğunu bizler göstereceğiz. CHP kişisel menfaatlerin yeri değildir. Parti içerisinde sizlerin iradesinin üzerinde bir güç yoktur. Parti içi demokraside ama, yalnız ya da fakatla başlayan cümlelere izin vermeyeceğiz. CHP'nin iktidarı demek Türkiye'nin tekrar fabrika ayarlarına dönmesi demektir. İnsanca yaşama hakkı demektir. Lugatımızdan sen ve ben kaldırıp 'Biz' kelimesini kalbimize işleyeceğiz. Ayrışma bizim lugatımızda olmamalı. Başkan olduğumda mahallelere sandıkları koyacağım. Geçen dönem de söylemiştim, partimizin 16 yedek üyemizin yüzde 50'sinin asil olması için MYK'ya başvuracağım ve PM'den geçireceğiz. 24 üyeyle parti yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz" dedi.

 

 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İzmir'de otomobille çarpışan motosikletli ağır yaralandı

İZMİR'in Konak İlçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Erdal Ö. (31), ağır yaralandı. Kaza, 00.00 sıralarında Gaziler Caddesi'nde meydana geldi. Ö.A. (26) yönetimindeki 35 BH...

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...


Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....


Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...

CHP'de çalıştay zamanı! İşte program...

CHP’de yerel seçimlerde seçilen  il ve ilçe ve belediye başkanları "Yerel Yönetim Çalıştayı"nda bir araya gelecekler. Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında yapılacak olan toplantı 20-2...


CHP parti sözcüsü Deniz Yücel: Bunun adı çevre katliamı

İtalyan donanmasına ait iki devriye gemisi ile iki firkateynin ardından üç denizaltı da söküm işlemleri için İzmir’in Aliağa ilçesine demirlendi. Denizaltıların asbest ve zehirli kimyasal...

Mali Hizmet Kalitesinde Yükseliş: Filiz Başkan Mali Tabloyu Açıkladı

Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan...


Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gülşen Bubikoğlu Türker İnanoğlu ile '50 yıllık dans...'ını andı

Ünlü oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık eşi Türker İnanoğlu'nun vefatından sonra eski bir dans fotoğraflarını paylaştı. Oyuncu Gülşen Bubikoğlu, 50 yıllık evliliklerinin anısına geçtiğimi...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR