Yukarı
272516

CHP Buca'da Hüseyin Gül gençlik kolları için aday

20 Ocak 2020 15:04

CHP Buca Gençlik Kolları için Hüseyin Gül adaylığını açıkladı. 8 yıldır CHP Buca siyasetinde yer alan Hüseyin Gül adaylık açıklamasında:”Bizler yılmayacağız. Bu döngüyü değiştirmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Unutulmamalıdır ki gençlik siyasetin öz gücüdür. Bu öz gücü siyasette ‘gerçekten söz sahibi’ yapana kadar pes etmeyeceğiz” dedi.

İŞTE CHP BUCA GENÇLİK KOLLARI BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN GÜL’ÜN AÇIKLAMASI:

Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Örgütünde 8 yıl gibi bir sürede maddi ve manevi, gece gündüz emek vermiş bir genç kardeşiniz, yoldaşınız olarak onurlu bir yola çıktım. Cumhuriyet Halk Partisi Buca Gençlik Kolları Başkanlığı’na adayım. Bu onurlu görevin bilincinde ve sorumluluğumun farkında olarak çalışmalarıma başlamış bulunmaktayım. Partim için var gücümle bu yolda mücadelemi sürdüreceğime söz veriyorum.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin izinde, Kuvayi Milliye ruhundan aldığımız güç ile, “Bütün ümidim gençliktedir” diyen, bizlere bu günlerin yapı taşlarını oluşturmuş ve ülkenin refah seviyesinin artması için gençleri anahtar olarak gören Atatürk’ün ve 6 Ok'un yolundan ayrılmayarak adayı olduğum bu onurlu görevi en doğru, dürüst, ve kusursuz şekilde yürüteceğime söz veriyorum.

Gençliğin ve geleceğin gençliğini oluşturan çocuklarımızın temellerini sağlam yapılarla oluşturmak, vizyonu ve misyonu oturmuş, iyi yetişmiş ve kendini yetiştirmeyi ve geliştirmeyi kendine görev edinmiş, okuyan, sorgulayan,  çocuklar ve gençler yetiştirmek, onların geleceklerine yatırım yapmak adına sizlere tohumlarını ekmek istediğim projelerimden bahsetmek isterim. Bucamızın maddi geliri düşük olan mahallelerde ekonomik sıkıntı yüzünden değil dershane, özel derse göndermeyi zor şartlarda devlet okuluna gönderebilen ailelerin bir nebze yükünü almak ve geleceğimizin mimarları, bugünün çoçuklarını iyi bir zemin kurmak için gönüllü hocalarımızla birlikte portatif çadırlarımızı alıp okul sıralarınımızı kurup doğal ortamda dersliklerimizi yaratarak çocuklarımıza ve dar gelirli ailelerimize eğitim anlamında bir destekte biz vereceğiz.

Yine geleceğimiz olan çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak adına ‘Seyyar Kütüphane’ projemizi de hayata geçireceğiz.

Günümüzde gençliğin sosyal, ekonomik ve kültürel durumu maalesef istendiği ve hak ettiği noktada değil. Ne yazık ki genel olarak Türkiye’de siyaset, bizzat gençler tarafından gençlik odaklı olarak değil, gençleri sadece bir vitrin çalışmasından ibaret görenler tarafından gençliği dışlayarak inşa ediliyor. Böylelikle gençlik, siyaseti bir çözüm sahası olarak görmüyor, göremiyor. Bu durumda gençler, siyaset kavramına karşı daha da ilgisizleşiyor. Bu kısır döngünün değişim vaktinin geldiğini hepinize ilan etmek isterim.

Bizler yılmayacağız. Bu döngüyü değiştirmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Unutulmamalıdır ki gençlik siyasetin öz gücüdür. Bu öz gücü siyasette ‘gerçekten söz sahibi’ yapana kadar pes etmeyeceğiz..

Gençler olarak ülkemize, partimize ve kendimize faydalı olmak, yeni fikirler üretmek ve bu fikirleri aktarmak temel amacımız olacaktır. Toplumumuzu sosyo-ekonomik, siyasal, kültürel, eğitsel vb. olarak daha iyi yerlere taşımak gayelerimiz arasındadır. Gençlerin dinamik, atik gücü ve büyüklerimizin tecrübelileriyle daha iyi ve söz sahibi yerlerde olmak hedeflerimizden biridir. Gençler sadece siyasette gelecek vadeden bireyler olarak görülmemelidir. Unutulmamalıdır ki bizler sadece geleceğin liderleri değil, bugünün de ortaklarıyız!

Birlik ve beraberlik şiarıyla çıktığımız bu yolda omuz omuza vererek, birlik olmaktan aldığımız güç ile her birlikte başaracağız. Büyük sorunlarımızdan olan gençlerin siyaset yapacağı ‘gençlik siyaseti alanı’ oluştururken gençlere, yani bizlere, danışılmaması, öznesi olduğumuz konuda etkisiz bırakılmamızın önüne geçip kendi modelimizi kendimiz oluşturup, karar alma mekanizmalarımızı kendimiz belirleyeceğiz. Yaygın siyaset anlayışının bizleri kutuplaştırmasının ötesine geçerek, genç kimliğimizin dezavantajlarını ve avantajlarını, konunun öznesi gençler olarak bizzat tartışıp, çözüm yolu arayacağız. Klişe haline gelmiş düzeni değiştirip, gençlik siyasetine yeni bir soluk, yeni olgular ve yeni ideolojik sahalar getireceğiz. Gençlerimizi yargılamak ya da övmek değil ‘anlamak’ düşüncesiyle çıktığımız bu yolda gençlerimizin sorunlarını, gençlerimizle birlikte çözeceğiz.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR