Yukarı
273385

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara: Vatandaş görevini yaptı vergisini verdi, 17 yıldır siz ne yaptınız?

28 Ocak 2020 14:08

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şu şekilde: 

Deprem olduğunda, kimliği inancı görüşü ne olursa olsun milletimiz yaraları kapatmaya gidiyorlar. Elazığ'da Malatya'da hayatını kaybedenler vatandaşlarımız için baş sağlığı diliyorum. 41 vatandaşımız hayatını kaybetti 45 vatandaşımız kurtarıldı. Can kaybının olabildiğince olmaması temennimiz

CHP'li belediyeler de deprem bölgesine büyük katkılarda bulundular. Bölgeye hem insani yardımları bölgeye taşıdılar. Sadece CHP değil, bütün belediye başkanlarımızı kutluyorum.

Bugün önemli bir dava görüşülüyor. Osman Kavala'nın adavası. Tam 813 gündür içeride. Haksızlık yapıldığını herkes biliyor. En son AİHM bu kadar olmaz dedi, bir karar verdi tahliye edilmesi gerekiyor dedi. Böyle bir adalet olabilir mi? Dolayısıyla bugün görülen davada adalet tecelli eder. 

Devletle siyasi partiler arasında ilişkilerden söz edeceğim. Devlet süreklidir, bakidir, devletimizin bayrağı vatanımızın sınırları var ve bi anayasamız var. Anayasa devletin omurgasını belirliyor. Yasama yürütme yargı organını belirliyor. Ama devleti yönetmek üzere siyasi partilere halk yetki verir. Dolayısıyla kayıtsız şartsız egemen milletinse, o zaman demokrasiyi güçlendirmek bu bağlamda devleti topluma hizmet eder hale getirmek gerekiyor. Bizim ülkemizin güzel insanları var, bizim üğlkemiz dünya coğrafyasında en güzel yerde. Karadeniz Akdeniz, MArmara... Yaşaman deprem dolayısıyla farklı görüşlerde insalarla, siyasi partilerle güzel örnekleri verildi.

Talebimiz, birlikte yaşamak istiyoruz. Hiçbir ayırım yapmadan birlikte yaşamak... Peki yetiyor mu? Hayır, huzur içinde yaşamak istiyoruz, gelecek kaygısı olmadan güven içinde yaşayan bir toplum istiyoruz. Türkiye'yi nasıl büyütürüz, nasıl görkemli hale getiririz? Bunun için çalışmalıyız. Adaletli bir devlet olmak istiyoruz, devletin dini adalettir. Adaletsiz bir toplum kendi içinde barışı sağlayamaz. Hakkı da hukuku da, hayatın her alanına taşımak isyiuoruz. Herkesin işi, aşı olsun istiyoruz. Elaleme muhtaç olan bir insanlık istemiyoruz. Anneler çocklrını huzur içinde okula göndersin istiyruz. Gelecek kaygısı olmadan okula göndermeli anneler. 

Dökülen alın terinin karşılığı olmalı. 

Bugünlerde soğan üreticileri çok derteli. Geçen yıl yurt dışından getirtmiştik, şimdi tarlada çürüyor. Mutfaklarda yangın olmasın, mutfaklarda bereket olsun. 

Üniversitelilerimiz bilgi üretsin istiyoruz. Bilgi üretecekler ki sanayici o bilgiyi elle tutulur bir üretime döksün. 

Kimse inancından kimliğinden, yaşam tarzından ötekileştirilmesin istiyoruz. Herkesin inancı başımın üstüne, herkesin kimliği başımın üstüne. Siyasetin konusu bu değildir. Bizim siyaset anlayışımız insanın mutluluğu üzrine inşa edilen bir anlayıştır. 

Farklı düşündü diye kimse cezalandırılmasın. Orta Çağ'a kadar tüm insanlık dünyanın düz olduğuna inanıyordu. Bir aykırı görüş çıkıyor, dünya yuvarlak diyor. Sonra yakalanıyor... Kim haklı çıktı? Bir kişinin bilgisi bugün dünyada tartışılmaz hale geldi. Her düşünceye saygı duymak insanlığın önünü açar

Hepimiz temiz bir çevrede yaşamak isteriz, çocuklarımız kentteki hayvanlarla tanışsın isteriz. Bu talebi sadece biz değil, herkes ister.

Depreme dayanıklı güveneye dayalı evlerde yaşamak istiyoruz. Bunlar gerçekleşsin diye ne yapıyoruz arkadaşlar?

Hepimiz vergi veriyoruz. Devlet daletle yönetilecek, fakire bir şeyler vermesi lazım, adaletle yönetilecek yol götürecek. Ulaşılamayan yere ulaşmak demektir adalet. Devleti yönetirken vatandaştan zor alıma dayalı vergi alınıyor, bizim yapmamız gereken verginin hakça kullanılması.

Bizim ödediğimiz vergiler, doğduğumuzdan andan ölünceye kadar... Öldükten sonra da vergi ödeniyor. Bir miras bırakıyorsanız, sizin çocuklarınız da vergi ödüyor. Daha güzel bir ülke için vergi veriyoruz. 

Siyasi iktidar her kuruşum hesabını millete vermek zorundadır. Benim harcıyorsa, sizin paranızı harcıyorsa hesabını millete vermek zorunda. Demokrasinin çıkış kaynağı da budur. Buna devlette şeffaflık diyoruz, yani hesap veren iktidar diyoruz. İnsanın verdiği vergilerin, nerelere kullandığnı açıklamak diyoruz. 

Demokrais bunun hesabını sormaktır. Bugün TC devleti uluslararası yolsuzlukta 13 basamakta geri gidiyorsa, bizden toplanan vergilerin hesabı verilmiyor demektir. Bunun üzerinde hepimizin durması lazım. 

Her vatandaşın şu soruyu sormak hakkı vardır, "Ben vergi veriyorum paramı nereye harcadın?" Ben insansam, aklımı kullanıyorsam, verdiğim vergilerin nereye harcandığını sormam gerek. Benim vergimi benim vatanım ve benim insanım için kullanacaksın. Bu sorunun sorulmadığı yerde bu soruyu sorarsam başım tehlikeye girer denen yerde kimsenin can güvenliği yok demektir.

Siyasi iktidar bu soruyu soramazsın diyor. Bu sorunun cevabını demokrasi ülkerlerinde verir. 

17 ağustos 199, büyük marmara depremi yaşandı. Rahmetli Ecevit, ankara'dan istanbul'a giderken, İstanbul'a ulaşamadı, yollarda çökme vardı. O deprem 17480 kişi 23780 vatandaş yaralandı. Rahmetli Ecevit bu depremin yaralarını tamir etmek için deprem vergileri dediğimiz yasayı çıkardı. Büyük felakati bütün dünya biliyorud, yardıma koşuyordu. Biz çözebiliriz dedi. Deprem vergilerinin nerelere ne kadar harcandığı da Cumhrubaşkanlığı sitesine koyuldu, bilgi verildi.

2004 yılında diğer vergiler kalktı, özel iletişim vergisi kalıcı hale getirildi. AKP dedi ki ben bunu kalıcı hale getireceğim. 2004-2019 arası 65 milyar lira, dolara vurursak 34 milyar dolar. Bu para bizim ödediğimiz vergi. Sonra bu oranları da artırdılar. İtirazımız yok, kayıp olmasın isyiyorsak bu fedakarlığa katlandı herkes. MAlatya ve Elazığ'da depremle karşılaştık, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşadıkları evler depreme dayanıklı değildi. Vatandaş haklı olarak şu soruyu soruyor, 17 yıldır iktidarsınız ve deprem vergisi alıyorsunuz, tahribatı önlemek için neler yaptınız? Nasıl sorarsınız diyorlar. O vatandaşın bunu sorma hakkı var. Elazığ'a naptın, Malatya'ya ne yaptın? Tahribatı gidermek için yatırımlar yaptık, önlemleri aldık desenize. Bunu söylemiyorlar. Şimdi bu soru sorulur mu deniyor. Zaten yıllardır soruyorlar. Vatandaş üzerine düşeni yaptı, vergisini ödedi. Önlemi almak o ülkeyi yönetene düşüyor. Para alıyorsun, 34 milyar dolar para... Nereye gitti bu para? Vatandaş görevini yaptı ama 17 yıldır iktidarda olanlar görevini yapmadı.

GERÇEK GÜNDEM



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmey...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR