Yukarı
274152

CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga: “Bir imzayla çıktığım bu yolda örgüt beni yalnız bırakmayacak”

07 Şubat 2020 13:33

Ege'nin Sesi-CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga Ege’nin Sesi TV’de Siyaset Gündemi programına konuk oldu. Bir çıkış yaparak adaylığını açıklayan CHP’li Ezgi Deniz Urunga: “Bir kadın olarak sadece bir imzayla yola çıktım. Fakat şuan imece usulüyle kampanyamız büyüyor. Artık örgüt kendi ekibini yarattı. Birçok ilçeden bizimle çalışan insanlar var. Arkadaşlarımız şuan yarın ki kongreye hazırlanıyorlar” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga programın başlangıcında kendisinden bahsederek: “1976 Bursa doğumluyum. Ailem İzmirli. Memuriyet hayatından dolayı Bursa’da doğdum. Evliyim ve bir kızım var. Özgürlüğe, demokrasiye ve Atatürk İlke Ve İnkılaplarına inanan bir Türk kadınıyım. Serbest eczacılık yapıyorum. Mesleğimden dolayı insanlarla iç içeyim. İnsanlarla iç içe olduğum için siyasete adım attım. Çünkü siyaset insanlarla temas kurmak açısından çok önemli. CHP’de 10 yıllık bir üyeliğim söz konusu. Kendi ilçem Narlıdere’de eğitim komisyonunda görevler aldım. Ön seçimde bir milletvekilliği adaylığım oldu” dedi.

“CHP İZMİR’DE BAŞKANLIĞA ADAY OLAN İLK KADINIM”

CHP İzmir İl Başkanlığına aday olan ilk kadın olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga: “İzmir İl Başkanlığına adayım. CHP İzmir’de il başkanlığına aday olan ilk kadınım. Bunu önemsiyorum fakat bir yandan da üzülüyorum. Çünkü kadınlarımız siyasette daha çok yer almalı. Çünkü toplumun yarısı kadınlardan oluşuyor. İzmir gibi demokrasinin ve cumhuriyetin kalesi olan bir şehirde tek bir kişinin aday olmasının doğru olmadığını düşünüyordum. Bu şekilde bir algı olduğunu düşünüyordum. Adaylığım geç açıklandı. Çünkü ben partiye emek vermiş büyüklerimden bir ses bekledim. Demokrasinin gereğini yerine getirmek amacıyla birisin çıkmasını bekledim. Bir arkadaşımız benden önce adaylığını açıkladı. Onun da yeterince etki getirmediğini düşünüyorum. Ben bir kadının cesaretini toplayıp bende varım demesi gerektiğini düşündüm. Şuan çok mutluyum. Bunu yapmasaydım kendimi vicdanen rahat görmezdim” dedi.

“İMECE USULÜYLE KAMPAYIMIZ BÜYÜDÜ”

CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga kampanyasının imece usulüyle büyüdüğünü belirterek: Bir kadın olarak sadece bir imzayla yola çıktım. Fakat şuan imece usulüyle kampanyamız büyüyor. Artık örgüt kendi ekibini yarattı. Birçok ilçeden bizim için çalışan insanlar var. Arkadaşlarımız şuan yarın ki kongreye hazırlanıyorlar” dedi.

“TEK ADAY ÜZERİNDEN ALGI YARATILDI”

Son süreçte tek adaylık üzerinden bir algı yaratıldığını belirten CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga: “Genel Başkanımız aslında bu süreçte uzlaşı istedi. Fakat farklı bir algı yaratıldı. Bizde aslında İzmir CHP olarak uzlaşı istiyoruz. Elbette CHP’deki kongrelerde rekabet vardır. Zaten bu rekabet bizi güçlendirecek. Fakat bir gün sonra biz yine kol kola olacağız. CHP içerisinde farklı sesler olabilir ama hiçbir zaman kavga ve gürültü olmaz. Kaç aday çıkarsa çıksın biz CHP’nin iktidarı için mücadele vereceğiz” dedi.

“İKTİDARA GİDEN SÜREÇTE İZMİR DİĞER İLLERE DE ÖRNEK OLACAK”

İktidara giden süreçte CHP İzmir’e büyük görevler düştüğünü belirten CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga: “İktidara giden süreçte İzmir’e çok büyük görevler düşüyor. İzmir Türkiye’ye gerek yaşam tarzıyla gerekse de hoşgörü kültürüyle örnek oluyor. Biz sadece İzmir için değil bütün Türkiye için çalışacağız. İzmir’i dışarıya taşacağız. Biz iktidara giden süreçte diğer il ve ilçelere destek olacağız. Özellikle sandık güvenliği konusunda üzerimize büyük görevler düşecek. Gittikçe katılımcı sayımızı arttıracağız.  İl delegelerimizin de ilçe örgütleriyle beraber aktif çalışmalara katılmasını hedefliyoruz. Böyle bir örgüt yapısının başarıya ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

“İZMİR’DE GENÇLERİ PARTİYE KAZANDIRACAĞIZ”

CHP İzmir’de gençlerin ve kadınların ön planda olması gerektiğini belirten CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga: “Kadın ve gençler örgütte daha çok yer alırsa aslında ivme kazanılır. Maalesef bizim genç sayımız az. Üniversitelerde daha çok etkinlikler yapmalıyız. Gençleri partiye kazandırmak için durmadan çalışmak zorundayız. Sürekli halkla iç içe olmalıyız” dedi.

“BELEDİYE İLE HALK ARASINDA KÖPRÜ OLACAĞIZ”

CHP İzmir’de belediyelerin halka olan hizmetlerinde köprü görevi yapacaklarını belirten İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga: “Şanslı bir şehirdeyiz. Çünkü yerel yönetimlerle birlikte çalışacağımız birçok konu var. Belediyelerimizle uzlaşı içinde yapacağımız birçok etkinlikler olacak. Onların yapmış olduğu hizmetleri bizler halka aktaracağız. Bir köprü gibi olacağız. Kadın kollarımızı ayrı tutuyorum. Çünkü onlar kapı kapı çalışmalar yapıyorlar. Kadın kollarımızı daha fazla önemseyeceğiz.  Kadın kollarımızın karar alma mekanizmalarında olmasını istiyoruz. Kadrolarımızda da liyakata önem vereceğiz” dedi.

“ÇARŞAF LİSTE İSTEĞİNDEYİZ”

Kongrede çarşaf liste istediğinde olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga: “Biz çarşaf listeye inanıyoruz. Blok listenin bence bu saatten sonra konuşulmaması gerekiyor. Bu örgüt çarşaf liste istiyor. Bunu yarın kongre salonunda da göreceksiniz. Ben delege arkadaşlarımla konuşuyorum. Onların iradesi de çarşaf liste yönünde. Herkes iradesini ortaya koymalı” dedi.

“TUNCAY ÖZKAN İLE AYNI EKİPTE SİYASET YAPMADIK”

Adaylığından sonra Tuncay Özkan üzerinden bir algı yaratılmaya çalıştığını belirten CHP İzmir İl Başkan Adayı Ezgi Deniz Urunga: “Ben üniversiteden mezun olduktan sonra Star, TRT ve Türk Haberler Ajansı gibi kurumlarda muhabir, editör ve haber müdürü gibi görevler yaptım. Tuncay Beyde o zamanlar bir medya kuruluşunda genel yayın yönetmeniydi. Kendisiyle o zamanlardan bir tanışıklığımız var. Daha sonra bir sivil toplum kuruluşu kurdu. Bizde o sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalıştık. Türkiye’nin içini kanatan bir Silivri süreci yaşandı. Bu süreçte bir ahde vefa örneği göstererek Tuncay Özkan’ın yanında olduk. Burada büyük bir haksızlık söz konusuydu. Biz aile olarak Tuncay Beyin yanındaydık. Ben CHP’ye üye olduğumda Tuncay Bey o dönem cezaevindeydi. Kendisi de daha sonra CHP’ye üye olarak Genel Başkan Yardımcısı oldu. Kendisi ile ailevi ilişkilere sahiptik fakat hiçbir zaman aynı ekip içerisinde yer almadık. İzmir’de zaten Tuncay Bey ile siyaset yapan arkadaşlarımız belli. Sosyal medyada bazı yorumlar görüyorum. Balon aday veya gizli plan şeklinde. Bu yorumlara çok üzülüyorum. Ben bir bireyim. Ben bir Cumhuriyet kadınıyım. Kimsenin aklı ile hareket etmem. Ben her zaman özgür iradeye inandım” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR