Yukarı
275010

Başkent'te üç gollü maç! Kanarya yaralı...

16 Şubat 2020 09:28

Süper Lig'de 22. hafta heyecanı Ankaragücü Fenerbahçe maçı ile devam etti. Galatasaray derbisi öncesi üç puan hedefleyen Kanarya, deplasmanda 2-1 mağlup oldu ve ağır bir yara aldı. Son üç haftada 8 puan yitiren Fenerbahçe, 38 puanda kaldı ve haftayı 6. sırada bitirdi. Başkent ekibi ise 20 puana yükselerek maç fazlasıyla tehlike hattının üstüne çıktı.

Süper Lig'de 22. haftanın kritik maçında Fenerbahçe, deplasmanda MKE Ankaragücü'ne konuk oldu. Nefes kesen maçta kazanan 2-1'lik skorla Ankaragücü oldu. Başkent ekibi 20 puana çıkarak maç fazlasıyla tehlike bölgesinden çıktı. Fenerbahçe ise Galatasaray derbisi öncesi ağır yara aldı.

Fenerbahçe dev derbi öncesi 38 puanda kaldı ve maç eksiğiyle Galatasaray'ın bir puan gerisinde 6. sırada haftayı bitirdi. Mustafa Reşit Akçay'ın ekibi 13'te Saba ve 75'te Gerson Rodrigues'in golleriyle üç puana uzandı, Kanarya'nın tek golü ise 90+6'da Serdar Aziz'den geldi.

Kanarya'da Emre Belözoğlu şoku yaşandı. Maça ikinci yarıda dahil olan 39 yaşındaki futbolcu, 66. dakikada sakatlanınca oyundan alındı.

Opta’nın verilerine göre; Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de oynadığı 22 maçın 17’sinde gol yedi, bu karşılaşmaların 12’sinde kalesine gelen ilk top gol oldu.

Şok yenilginin yanı sıra 85'te sarı kart gören Luiz Gustavo Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü.

Dk. 2: DIŞARI GİTTİ! Ceza yayı üzerinde topla buluşan Ozan Tufan şık bir hareketle önünü boşalttı ve sert vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

Dk. 10: İNANILMAZ FIRSAT! Sağ kanatta topla buluşan Lobzhanidze rakiplerinden çok şık sıyrıldı ve son çizgiye inip ortaladı. Uygun durumda yakın mesafeden kafayı vuran Gerson Rodrgiues topu yandan dışarı attı.

Dk. 13: GOL! Ankaragücü bir kez daha hızlı geldi. Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Michalak topu kalesini terk eden Altay'ın üzerinden aşırttı. Kaleye yönelen topa Jailson müdahale edemezken Lobzhanidze boş kaleye topu ağlara gönderdi. Pozisyonun ardından VAR incelemesi yapıldı ve gol kesin olarak geçerlilik kazandı.

Dk. 17: YİNE KALECİ! Ozan Tufan maçın ilk dakikalarında olduğu gibi yine ceza sahası yakınlarında topla buluştu ve aynı hareketle rakibinden kurtuldu. Ceza sahasına girdikten sonra attığı şutu kaleci Ricardo Friedrich sağına uzanarak kurtarmayı başardı.

Dk. 19: SAVUNMA ARAYA GİRDİ! Ankaragücü hızlı hücumlarla fırsat yaratmaya devam ediyor. Rakip savunmayı dengesiz yakalayan Gerson Rodrigues sağdan destek veren Lobzhanidze'yi gördü ancak Gürcü futbolcu ağır davranınca Fenerbahçe savunması araya girerek tehlikeyi önledi.

Dk. 23: ZORU BAŞARDI! Fenerbahçe savunması bir kez daha dengesiz yakalandı. Hızlı hücumda ceza sahasına giren ve uygun durumda kaleciyle karşı karşıya kalan Michalak vuruşunda Altay'ı geçemedi. Ev sahibi ekip maçtaki en net fırsattan yararlanamamış oldu.

Dk. 27: AYAK KOYDU! Lobzhanidze rakip savunmayı zorlamaya devam ediyor. Gerson Rodrigues'in pasıyla savunma arkasına hareketlenen Gürcü futbolcu çaprazdan şutunu attı ancak Dirar'dan kritik bir müdahale geldi.

Dk. 45: KÖTÜ VURDU! Kruse'nin harika pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tolga Ciğerci çaprazdan iyi bir vuruş yapamadı.

Dk. 50: İLGİNÇ ANLAR! Dirar'ın sağ kanattan yaptığı ortada topu kalecisine indirmek isteyen Kulusic kendi ağlarını buldu. Golün ardından yardımcı hakem önceki pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı ve VAR incelemesinin ardından gol geçerlilik kazanmadı.

Dk. 59: SON ANDA SAVUNMA! Fenerbahçe isabetli kısa paslarla rakip ceza sahasına geldi ancak Isla'nın sağdan yaptığı ortada savunma son anda topa ayak koymayı başardı.

Dk. 75: GOL! Kendi yarı sahasının son metrelerinde topu alan Michalak sol kanattan ceza sahasına girdi ve sonrasında geriye çıkardı. Ceza yayı önünde topla buluşan Gerson Rodrigues, Deniz Türüç'ten sıyrılıp sağ ayağıyla çok sert vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.

Dk. 90+6: GOL! Kruse ortaladı, arka direkter Serdar Aziz düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Konferans Ligi'nde haftanın golü Yusuf Yazıcı'dan: Tur için yeterli olmadı!

Yusuf Yazıcı'nın Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında Lille formasıyla Aston Villa'ya karşı kaydettiği gol haftanın en iyisi seçildi.

İbrahim Nuray Ataman, son yolculuğuna uğurlandı

Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Ataman için Zincirlikuyu Camisi'nde cuma namazını müteakip cenaze namazı kılındı....


Türkiye Kupası'nda program açıklandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final maçlarının tüm programı, rövanş tarihlerinin de açıklanmasıyla belli oldu. Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının programı belirl...

Altay, futbol şubesini şirketleştirmek için çalışmalara başladı

Altay Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulüp başkanı Süleyman Özkaral ile eski kulüp başkanları, divan başkanları ve yöneticilerin İzmir Ticaret Odasında bir araya geldiği belirtildi. "610...


''Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık''

Olympiakos Teknik Direktörü Jose Luis Mendilibar, Fenerbahçe'yi penaltılarda eledikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında Fenerbahçe...

Kadıköy'deki penaltı atışları sonrası İsmail Kartal'ın sözleri akıllara geldi!

Fenerbahçe, normal süresi ve uzatmaları 1-0 biten maçta Olympiakos'a penaltılarda yenildi ve Avrupa'ya veda etti. Sarı-lacivertlilerde yalnızca 2 penaltı atışının ağları bulması, İsmail K...


Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi...

Trendyol Süper Lig’de 34. Ve 35. Hafta müsabakalarının programı belli oldu. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 27 Nisan Cumartesi günü oynanacak. Trendyol Süper Lig'in 34 ve 35. haftasında oynan...

Sokol Cikalleshi, Konyaspor tarihinin en iyi yabancı golcüsü

Konyaspor'un Süper Lig'deki performansını yükselten yabancı santrfor Sokol Cikalleshi, yeşil-beyazlı takımda en çok gol atan yabancı oyuncu ünvanını kazandı. Takımının ligdeki 15. sıradak...


İbrahim Akdağ, Fenerbahçe maçı öncesi iddialı konuştu!

EMS Yapı Sivasspor'un değerli orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ, Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile kendi sahalarında yapacakları karşılaşmayı kazanma arzularını ve bu galibiyetle ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR