Yukarı
275925

Bahçeli yine CHP'yi hedef gösterdi: Şehitlerimizin katilleri yanı başınızdadır

25 Şubat 2020 11:32

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

Türkiye deprem felaketiyle bir kez daha yüzleşmiştir. Türkiye sınırına yakın bir bölgede meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki sarsıntı yine acı ve yıkıma yol açmıştır. Ülkemiz deprem tehlikesiyle karşı karşıyadır. Depremle yaşamayı öğrenmek durumundayız. Ancak depreme teslimiyeti, felaketlere boyun eğmeyi de aklımızdan geçirmemeliyiz.

Almanya’nın Hanau şehrinde neo-nazi hayranı bir katil ortalığı kana bulamıştır. 5’i Türk vatandaşı olmak üzere 10 kişiyi katletmiştir. Almanya’da bugüne kadar 30’a yakın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İnsan hakları, düşünce hürriyeti, demokrasi ve hoşgörüde mangalda kül bırakmayan Avrupa’da faşist damarların kabarması çarpıklıktır. Türk milleti ırkçılığa, yabancı düşmanlığına kapalı ve uzaktır. Hiç kimse bize parmak sallamaya kalkmamalıdır.

HOCALI TÜRK’TÜR, DAĞLIK KARABAĞ TÜRK’TÜR

Hocalı dinmeyen çığlıktır. Hocalı’nın yaraları derindir. 28 yıldır Dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabası milli yüreklerde sancıdır. Burası kadim bir Türk yurdudur. Hukuken Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ 28 yıldır Ermenistan işgalindedir. 1826’da Karabağ hanlığını işgal eden Rusya, bölgede Ermeni nüfusunu artırmaya teşvik etmiştir. Elbette kurt kurtla, it itle dolaşacak, emel birliği yapacaklardır.

613 soydaşımız Hocalı’da şehit edilmiştir. 1275 soydaşımız esir alınmıştır. Hocalı katliamı büyük yankı uyandırmıştır. 1 milyon Azerbaycan Türkü işgal edilen topraklardan göç etmiştir. Dağlık Karabağ’ın istilası dünyanın gözü önünde vuku bulmuştur. Dağlık Karabağ inim inim inlemektedir hâlâ . Hocalı’da uluslararası hukukun soykırım, saldırı, insanlığa karşı suçları alenen işlenmiştir. Hocalı Türk’tür, Dağlık Karabağ Türk’tür.

PUTİN, SURİYE'DE İKİLİ OYNUYOR

Karada Esad güçleri havada Rus jetleri ölüm yağdırmaktadır. İdlib pek çok şeye gebedir. Zalim Esad döktüğü kanların bedelini damla damla ödeyecektir. Ateşkesin tesisi için saldırılar durmalıdır.

Türkiye olağanüstü bir süreçten geçmektedir. İdlib, fokur fokur kaynayan bir kazana dönüşmüştür. Rusya destekli rejim güçlerinin hain saldırıları devam etmektedir. 20 Şubat’ta İdlib’de Rus savaş uçaklarının saldırısında 2 kahramanımız şehit düşmüştür.

Hüznümüzü tarif edecek kelimeler boğazımızda düğümlenmektedir. Elbette şehitlerin ölmediği inancındayız. Dökülen kanların yerde kalmayacağını biliyoruz. Türk milleti kutlu varlığında üstün bir meziyete haizdir. Türk vatanının muazzam teminatları kahramanlarımıza ne yapsak azdır. Kahraman evlatlarımız İdlib’de beka savunmamızı icra ederken dualarımızla onlarladır.

İdlib’de altı çizilmesi gereken muamma rejim güçlerinin gözlem noktalarının gerisine çekilip çekilmeyeceğidir. Rusya Dışişleri Bakanı dün yaptığı açıklamada, tansiyonun nasıl düşürüleceği konusunda görüşmeye hazır olduklarını belirtmiştir. 5 Mart’ta 4’lü İstanbul zirvesinin toplanacağının açıklanması İdlib’in seyrini değiştirme ihtimali taşımaktadır.

Sayın Erdoğan’ın İdlib’e harekatı an meselesi olarak değerlendirmesi, Rusya’nın bunu en kötü senaryo tanımlaması sonrası gergin bekleyiş sürmektedir. Karadan rejim güçleri, havadan Rus jetleri ölüm yağdırmaktadır. İdlib pek çok şeye gebedir. Türk askeri işgal amaçlı, dayatmacı anlayışla değil, Soçi Mutabakatı çerçevesinde bulunmaktadır. İdlib’de ateşkesin sağlanabilmesi, Soçi kararlarının tatbikine bağlıdır. Aksi takdirde İdlib patlayacak, zalimler kaçtıkları yere kadar kovalanacaktır. Zalim Esad döktüğü kanların bedelini ödeyecektir.

Rusya’nın Türkiye’ye karşı Suriye’nin arkasında durması akla ziyandır. Putin’in ikili oynaması, önce Sayın Erdoğan’a sarılırken, Esad’ı kucaklaması doğru değildir. İdlib’deki sıcak çatışma ve gerilim ikliminin vardığı domates yüklü TIR’ların sınırda bekletilmesine yol açıyorsa, samimiyetsizlik artmıştır demektir. Türkiye’nin İdlib’deki varlığı hakkıdır, haklıdır. Esad rejimi ile Rusya’nın Hama’da 369 sivilin ölümüne neden olmaları hangi vicdana sığacaktır. Biz kuzu olup baş eğmeyiz. Bozkurt olur zalimleri tepeleriz.

MHP’nin yörüngesini tayin merci, orak-çekiçle yıllarını heba edenlerin değildir. Bizim yörüngemiz bellidir. Bizim yörüngemiz Türk milleti ve Türk vatanıdır.

ÜSTÜ HDP ALTI PKK

Hafta sonunda PKK’nın yan kolu HDP’nin 4’üncü kongresi yapılmış, yaşanan rezillikler vicdanları rahatsız etmiştir. Üst HDP, altı PKK olan kongre ortamında İstiklal Marşı okunmamış, teröristlere saygı duruşunda bulunulmuştur. Fren tutmayan eş başkan hendek ve barikat terörüne atıf yapmıştır. CHP’nin Serok partine üst düzey temsilci göndermeleri, parti kuracağı söylenen bir eski bakanın mesaj göndermesidir. HDP’nin CHP’ye yönelik siyasi nikahımızı ulu orta ilan edelim çağrısı duyulmuştur. Serok Ahmet’in PKK özlemi, Babacan’ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu’nun bölücülük arayışı vatana ihanettir. Bunlardan ne köy olur ne kasaba. Cumhuriyet Savcıları HDP’nin bölücü kongresi için tahkikata başlamalıdır. Herkes aklını başına alsın. Bu ülke sahipsiz değildir.

CHP'nin bir genel başkan yardımcısı diyor ki, "Millet olarak askerlerimiizn nasıl şehit olduğunu bilmek istiyoruz." Sen kim millet kim. Şehitlerimizin katilleri yanı başınızdadır. 

OZAN CEYHUN'UN VİYANA BÜYÜKELÇİSİ OLARAK ATANMASI

Atamayla büyük bir eleştiri sağanağı başlamıştır. Atanan kişinin ülkücü katili olduğu iddiası gündeme taşınmış, Cumhur İttifakı'nın bölünmesi amaçlanmıştır. Saros konuşurken MHP tartışılmaya başlanmış, MHP köşeye sıkıştırılmaya çalışılmıştır. Fitne ateşini tutuşturmaları sahtekarlıktır. Bunun üzerinden provakasyon yapan kişilerin arlığı tek tek ortaya çıkttı. Kimseden öğrenecek bir şeyimiz yok, herkes işine baksın. Bu atamayı maske yaparak Cumhur İttifakı'na husumet kusanlar, yanlış yapmıştır. Üzülerek ifade etmekteyim ki bu tuzağa bazı vekillerimizin ve parti yöneticilerimizin düşmesi de hatadır. MHP'ye sosyal medyadan istikamet çizilemez. Bize davanın yolcusu lazımdır. Siyasi idaremizi çöplüğe dönen sosyal medyadan belirleyemeyiz. Dilerim ki asılsız haberlerin peşine düşen dava arkadaşlarımız, aynı saldırı partimize olduğunda da teki gösterebilseydi.

GERÇEK GÜNDEM



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Kardeş ülke Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Türk firmalar ile Azerbaycanlı firmalar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaretin artması için İzmir Ticaret Odası’nda bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik kapsamı...

Foça’nın güzellikleri fotoğrafa yansıdı

İzmir Barosu Fotoğraf Grubu Foça Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Tercanlıoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


EÜ Öğrenci Dekanlığı  gençlerle el ele

Ege Üniversitesinin öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde kurulan Öğrenci Dekanlığı, hem öğrencilerin sorunlarına çözüm üretiyor hem de yöne...

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...


Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.


Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...

Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...


İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuvana Türkay hastanelik oldu

Oyuncu Tuvana Türkay hastane odasından fotoğraf paylaşarak takipçilerini sağlıkları konusunda uyardı. 'Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi' adlı dizide oynayan Tuvana Türkay hastaneye kaldırıl...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Bilimsel araştırma: Aspirinin kolon kanserini nasıl önlediği belirlendi

Her gün aspirin kullanmanın kolon kanserini önlediği biliniyor ancak nedeni şu ana kadar belirsizdi. Yeni bir çalışma, artık aspirinin kolon kanserine karşı nasıl etki ettiğinin anlaşıldığını ortaya koyuyor. Cancer dergisinde 22 Nisan'da yayınlanan bulgulara göre, aspirinin vücudun kanser hücrelerine karşı bağışıklık tepkisini artırdığı görülüyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR