Yukarı
280038

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıkçılara yurt tahsis etti! Eski AKP'li rektör reddetti

05 Nisan 2020 10:44

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sağlık çalışanlarına yurt tahsis ederken bu teklif eski AKP'li DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel tarafından reddedildi.

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi personeli konaklama sıkıntısı yaşıyor.

Sözcü Gazetesi'nden Gökmen Ulu'nun haberine göre; Büyük risk altında çalışan sağlıkçılar, corona virüsüne yakalanıp ailelerine bulaştırmaktan endişe ediyor. Sağlıkçıların konaklama ihtiyacının karşılanması için, mülkiyeti İzmir Valiliği'ne ait olan Balçova Termal Oteli gündeme geldi.

Fakat üniversite hastanesine yürüme mesafesinde olan 408 yataklı otelin sağlık personeline tahsis edilmesi için yapılan çağrılar sonuçsuz kaldı.

Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti ve Balçova'da, üniversite hastanesi personelinin konaklayabileceği bir yurt binası kiraladı. Ancak üniversite rektörlüğü, belediyenin sunduğu bu hizmeti geri çevirdi.

AKP'nin kurucularından olan Rektör Göksel, 4 dönem İzmir Milletvekilliği yapmıştı.

REKTÖR REDDETTİ

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel, peşi sıra yazılı açıklamalar yaparak konaklama ihtiyacı bulunmadığını öne sürdü ve belediyeden böyle bir talepte bulunmadıklarını söyledi.

AKP eski İzmir Milletvekili olan Göksel, “Hastane başhekimliğimizce, çalışanlarımıza yönelik her türlü olanak koordineli şekilde sağlanmaktadır.

Sağlık hizmetlerinin sunumuna ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına ilişkin herhangi bir eksiklik bulunmamaktadır. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere başka hiçbir kurumdan da konaklama talebimiz olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Göksel, aynı eksende bir yazılı açıklama daha yaparak, başta üniversiteye ait olan Otel Dokuz Eylül olmak üzere, sağlık personeline tahsis edilen konaklama tesislerini açıkladı.

DEÜ HASTANESİ'NDEKİ COVİD-19 DURUMU

5. Pandemi servisinin açıldığı hastanede Covid-19'dan yatan hasta sayısı 60, yoğun bakımdaki hasta sayısı 12, taburcu edilen hasta sayısı ise 104. Hastanede tedavi gören 4 kişinin ise Covid-19'dan hayatını kaybettiği öğrenildi.

Başhekimliğin yazısı rektörü doğrulamadı

Rektör Göksel'in açıklamalarına rağmen hastanede yatan Covid-19 hastalarının bakım ve tedavisinde vazife yapan birçok sağlıkçının konaklama gereksinimi karşılanamadı.

Dahiliye ve cerrahi kliniklerinde görevli asistanların hiçbirine konaklama yeri tahsis edilmedi. Nitekim, başhekimliğin hastane personeline gönderdiği bilgilendirme yazısı, konaklama sorunu yaşandığını gözler önüne serdi.

Soyer: Bu nasıl kibirdir?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin sağlık personeline yurt tahsis edilmesini geri çevirmesini üzüntü ile karşıladığını söyledi.

Soyer şöyle konuştu: “Rektörlüğün ‘sizden böyle talepte bulunmadık' cevabını vermesi çok üzücü. Bu nasıl bir kibirdir, anlamış değilim.

Geçmişte yaşanan kutuplaştırmalar, siyasi ayrıştırmalar bir araç olarak kullanılıyor. Bu çok üzücü…

Salgın siyasi bir ayrışma ve kimlik farklılığı tanımıyor. Hepimiz salgın karşısında eşitiz. Anlamalıyız ki, birbirimizle dayanışma içine girmeden tahribatı azaltamayacağız."



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR