Yukarı
289151

Başkan Adayı Özkan Özbay: "Taksici esnafının önünü açma zamanı gelmiştir"

01 Temmuz 2020 13:57

İzmir’in çeşitli merkezlerindeki taksi duraklarını gezen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan adayı Özkan Özbay, oda üyelerinin yönetimde değişim istediğini söyledi.

Mevcut Başkan Celil Anık ve yönetiminin artık yorulduğunu kaydeden Özbay, “Bunu kendileri de ifade ediyor. Buradan sayın Anık’a ve yönetimine sesleniyorum, madem yoruldunuz, madem eskisi gibi hizmet veremiyorsunuz, kimse sizi görevinizi devam ettirmeniz için zorlamıyor. Bıkkınlık duyan insandan kaliteli hizmet beklenemez. Artık İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın, taksici esnafının önünü açma zamanı gelmiştir. Bunu Özkan Özbay ve dinamik ekibi yapacaktır” dedi.

Taksi duraklarına yaptıkları ziyaretlerde büyük ilgi gördüklerini belirten Özbay, “Bu da bizim şevkimizi arttırıyor. İnsanlar gerçekten de taze kan arayışında. Mevcut yönetimin hiçbir heyecanı kalmamış, metal yorgunluğu ile önemli hizmetler veremezsiniz” diye konuştu.

ESKİ SİSTEM DAHA GÜVENLİYDİ

Yorgun yönetimin hatalar yapmaya başladığını da hatırlatan Özbay, “Yeni taksi çağırma sistemini lanse ettiler, eskisi daha güvenliydi. Son sistemde acil çağırma butonu yok. Özellikle gece çalışırken güvenlik sorunu artan taksiciler risk altında. Eski sistemde acil çağırma butonu vardı. Acil bir durumda sol ayağı ile şoför butona basıp polis ile irtibata geçebiliyordu. Eskisinden daha kötü bir yeni sistem olur mu? Bu nasıl görülmez, şayet görüldüyse de hangi maksatla ısrarla uygulanıyor? Taksici esnafının canı, malı söz konusu iken; istenmeyen bir olay yaşanırsa bunun sorumlusu kim olacak? Bu hatanın telafisi nasıl mümkün olacak?” dedi.

DURAKLAR BAYPAS EDİLDİ

“Yeni sistem taksi duraklarını da baypas ediyor. Oysaki, Sayın Celil Anık yeni sistem tanıtılırken sistemin ilk etapta çevredeki en yakın taksi durak merkezine yönlendirme yapacağını ifade etmişlerdi. Uygulamada sistemin bu şekilde işlemediğini görüyoruz. Hatta öyle ki, aracın kontağı kapalıyken araç çağrı yapılan konuma en yakın yerde dahi olsa sistem aracı görmüyor ve hareket halindeki araca bildirim yapıyor. E haliyle durakta bekleme yapan araç yeni sistemden faydalanamıyor.

Biz sektörü ileriye taşımak için mi yeni projeler üreteceğiz, yoksa taksi duraklarını çökertmek için mi? Oda Yönetimi taksi duraklarının önemini ve değerini bilmiyor mu, yoksa bunu bilinçli bir şekilde mi yapıyor? Taksi duraklarımız bulunduğu çevrenin insanları ile arkadaştır, aile gibidir. Mahallede yaşayan herkesin abisi, kardeşidirler; herkesin yardımına koşarlar. Bence araçlarda aktif bulunan eski sisteme devam edilip, esnafa yeni bir maddi yük getiren ve faydalılığı tartışılır bu sisteme geçilmemeliydi. Ben ve ekibimin hedefi, globalleşen dünyaya uyum sağlarken esnafımızı da mağdur etmeden, büyük maddi külfetler altına sokmadan yeni projeler üretmektir.”

ÖZBAY’DAN KONGREYE DAVET

“Oda yönetimi yorgun, huzursuz ve bıkkın. Celil Anık’ın hatalı yönetimi nedeniyle tüm oda yöneticileri yargılanıyor ve zan altında. Bu durumda huzursuzluk doğuruyor. Böylesine sıkıntılı bir süreçte kendilerine faydası olmayan yöneticiler, taksici esnafına nasıl hizmet verecekler?”

“Başkan Celil Anık ve oda yönetimini en kısa sürede olağan üstü genel kurula davet ediyorum. Taksici esnafının kaybedecek bir dakikası yok. Yazıktır. Bu insanların geleceğiyle, ekmeğiyle kimsenin oynamaya hakkı yok.”

ESNAFA MÜJDE: MERKEZE KAYITLI TAKSİCİ ESNAFI HAVALİMANINDAN YOLCU ALABİLİR

Korsan Taksi vakalarını engellemek maksadıyla 21.02.2019 tarihinde Karayolları Trafik Kanununda birtakım değişiklikler yapılmıştı. Söz konusu kanuna eklenen ek 2/3-c maddesi  ile çalışma ruhsatı bulunmayan “korsan taksi”nin önüne geçilmesi hedeflenmişse de bu hüküm havalimanından yolcu alan çalışma ruhsatlı taksilere de uygulanıyor ve fahiş para cezaları yanında araçlar 15 gün süre ile trafikten menediliyordu.

“Mevcut Başkan ve yönetimi söz konusu uygulamanın esnafı mağdur ettiğini bile bile bahsi geçen hükmün yanlış uygulanmasına sessiz kaldı.” diyen Özbay “Bir esnaf kardeşimiz İzmir Barosu avukatlarındanAv. Ceren Çimen kanalıyla bu hukuksuzluğa savaş açtı ve ilk mücadelesini de kazandı.” diyerek Taksici esnafına müjdeli haberi verdi. “Uzun süredir hatalı şekilde uygulanarak esnafımızı mağdur eden bu düzenlemenin iptali için hukuk mücadelemizin ilk adımını kazandık” dedi.

Özbay’ın müjdesini verdiği iptal kararını alan Av. Ceren Çimen, “İzmir 4. İdare Mahkemesi’nde başlatmış olduğumuz hukuk mücadelemizi kazandık. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde çalışma ruhsatı ve izni bulunmayan korsan taksilere uygulanması gereken trafikten men cezasını düzenleyen 2918 s. Kanun’un Ek 2/3-c maddesi usul ve yasaya aykırı olarak havalimanından yolcu alan merkez taksilerine de uygulanıyordu. Bu hatalı uygulama ile 08.12.2019 tarihinde,müvekkilimin aracına havalimanından yolcu aldığı gerekçesiyle 15 gün trafikten men cezası verilmişti. İlk etapta söz konusu cezaya karşı İzmir 4. İdare Mahkemesi’ne başvurduk veEk 2/3-c hükmünün merkez taksileri kapsamadığını, bu nedenle uygulanan cezanın hukuksuz olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma kararı aldık. Bu karar ile müvekkile ait aracın trafikten men kararını geçici olarak durdurduk. 11.06.2020 tarihinde ise İzmir 4. İdare Mahkemesigerekçeli kararını verdi. Mahkeme, 2020/145 Esas, 2020/762 Karar sayılı ilamında “…T plakalı merkez ticari taksilerin havalimanından yolcu almasına engel olacak mahiyette alınmış bir UKOME kararının bulunmaması, ayrıca davacıya ait aracın, "T" plakalı ticari taksilerden olduğunun anlaşılması karşısında, 2918 sayılı Kanun'un Ek 2/3-c maddesi uyarınca 15 gün süre ile trafikten men edilmesine ilişkin tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” demek suretiyle cezanın iptaline karar vermiştir. Almış olduğumuz bu karar benzer şekilde trafikten men cezası alan taksiler için emsal karar niteliğindedir.” dedi.

Özbay son olarak, “Söz konusu karar ile merkeze kayıtlı taksilerin havalimanından yolcu almalarının hukuka uygun olduğu mahkeme tarafından tescillenmiş oldu.Bu ve bunun gibi esnafımızı mağdur eden tüm uygulamaların karşısında, esnafımızın da yanında olacağız.” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR