Yukarı
289819

Fenerbahçe Ankara'da kayıp

08 Temmuz 2020 09:47

Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. İki takımın da pozisyon bulmakta sıkıntı çektiği maçta Gençlerbirliği, öne geçmesine rağmen avantajını koruyamadı. Fenerbahçe, 1 puanı Emre Belözoğlu'nun harika golüyle kurtardı.

Süper Lig'in 31. haftasında düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Gençlerbirliği, sahasında Avrupa kupalarına katılma yarışındaki Fenerbahçe'yi konuk etti. Gençlerbirliği'nin öne geçtiği maçta Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun muhteşem golüyle 1 puanı kurtardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Gençlerbirliği, rakibi Fenerbahçe'ye oranla daha etkili bir oyun ortaya koyarken, yakaladığı pozisyonlarda Altay gole izin vermedi. Maça stoper olarak başlayan Jailson, yaptığı hatalarla dikkat çekerken, 20. dakikada Tahir Karapınar tarafından orta sahaya çekildi. Ozan Tufan stopere kaydırıldı.

Ozan Tufan'ın orta sahadan stopere geçmesinin ardından ise Fenerbahçe, bu kez de topun kontrolünü sağlamakta ve oyuna hükmetmekte sıkıntı çekti. İlk yarıda etkili bir futbol ortaya koyan Stancu, Altay'ı geçmeyi başaramayınca, takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi.

İkinci yarıya Jailson'ın yerine Emre Belözoğlu ile başlayan Fenerbahçe, biraz daha toparlanmış bir görüntü sergiledi. Yakaladığı birkaç pozisyonu derğerlendiremeyen konuk ekip, tam oyuna hükmetmeye başladığında kalesinde golü gördü.

Gençlerbirliği, 60. dakikada kullanılan serbest vuruşta yapılan orta sonrası Stancu ile 1-0 öne geçti. Bu golden sonra oyunun temposunu düşüren Gençlerbirliği, Fenerbahçe'nin pas yapmasına izin verdi.

Kapanan rakibi karşısında baskıyı arttıramayan ve net fırsatlar bulmakta zorlanan Fenerbahçe, bir puanı Emre Belözoğlu'nun harika golüyle kurtardı. Vedat Muriqi ve Deniz Türüç'ün etkisiz performansı nedeniyle Fenerbahçe, pozisyon üretmekte oldukça zorlandı.

Fenerbahçe'ye oranla daha net fırsatlar yakalayan Gençlerbirliği ise Altay'ı geçmeyi başaramadı. Emre'nin muhteşem golüne engel olamayan Gençlerbirlği, öne geçtiği maçta 1 puana razı olarak ligde kalma yolunda önemli bir avantaj kaçırdı.

Fenerbahçe ise ilk yarısını oldukça silik geçirdiği maçın ikinci yarısında toparlansa da, galibiyeti getirecek golü atamadı. Fenerbahçe, bu puan kaybıyla Avrupa kupalarına katılma yarışında yara aldı.

Bu beraberlikle Gençlerbirliği puanını 33 yaparken, Fenerbahçe'nin puanı 50'ye yükseldi.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI:

4' Ertaç'ın uzun kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topla buluşan Soner, Jailson'dan şık bir hareketle topu kurtarıp çapraz pozisyonda vuruşunu yaptı. Top az farkla yandan auta gitti.

8' Soner'in sağ kanattan yerden ortasında Jailson topa ıska geçti. Bomboş durumda topla buluşan Stancu'nun vuruşu yan ağlarda kaldı.

31' Savunmanın arkasına sarkan Stancu'nun vuruşunu kaleci Altay çeldi. Seken topa Soner dokundu. Yavaş yavaş kaleye doğru giden topu Altay, çabuk davranarak bir kez daha çelmeyi başardı.

44' Jailson ile verkaç yapan Muriqi, dar açıdan vuruşunu yaptı. Ertaç gole izin vermedi.

56' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Muriqi savunmanın arkasına sarktı. Ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı. Ertaç gole izin vermedi.

GOL! 60' Erdem'in ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta arka direkte uygun durumda topla buluşan Stancu topu ağlara gönderdi.

70' Ferdi'nin sol kanattan ön direğe kestiği ortaya Tolgay dokundu. Top direkten auta gitti.

GOL! 81' Tolgay'ın pasıyla ceza sahası yayı içinde topla buluşan Emre, nefis bir şutla topu ağlara gönderdi.

83' Ani gelişen Fenerbahçe atağında savunmanın arkasına sarkan Vedat Muriqi, sağ çaprazdan ceza sahasına sokulup uzak köşeden topu ağlara gönderdi. Ama bu gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

90' Gençlerbirliği savunmasının hatası ile topla buluşan Rodrigues, kaleci Ertaç kalesinde değilken vuruşunu yaptı. Çizgi önünde savunmadan seken topa Ertaç yetişti ve kontrol etti. SKOR



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın aday kadrosu açıklandı

A Milli Kadın Futbol Takımı'nın, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta oynayacağı İsviçre ve Macaristan maçlarının aday kadrosu belli oldu.

Mauro Icardi'nin gözü rekorda: 3 gole daha katkı verirse...

Süper Lig ekibi Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, gol yollarındaki etkili performansını bu sezon da sürdürüyor. Icardi, 3 gole daha etki ederse kariyerinin en skorer sezonun...


F1'de Toto Wolff açıkladı: 'Hamilton sonrası ilk seçeneğimiz...'

Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, gelecek sezon Ferrari ile yarışacağını açıklamıştı. Alman ekibin patronu Toto Wolff, Hamilton'ın ayrılığı sonrası Mercedes koltuğuna ilk ...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Futbolu dondururuz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, gazetecilerle yaptığı sohbette gündemi değerlendirip Erden Timur ve Mehmet Büyükekşi için sert ifadeler kullandı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stad...


Altay'da sürpriz aday

Altay'da cuma günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi Süleyman Özkaral'dan sonra eski yönetici Nami Aslanoğlu da başkanlığa aday olma kararı aldı. 1'inci Lig'de kümede kalma mücadele...

Ali Koç: Önümüzdeki sezon biz yokuz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, Fenerbahçe Opet oyuncularına övgü dolu sözleri ve 'önümüzdeki sezon biz yokuz' açıklaması gündem yarattı. Ali Koç, 2 Nisan'da gerçekleştirilecek olağanüstü ...


İbrahim Üzülmez'den Fenerbahçe açıklaması: 'Bize saygı duyulması gerekmiyor mu?''

Süper Lig ekiplerinden Pendikspor'un Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Türk futbolunda son dönemde yaşanan sorunlar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Üzülmez, "Fenerbahçe...

EURO 2024'ün son bileti Polonya'nın!

EURO 2024 Elemeleri Play-Off Grup A'nın finalinde Polonya, normal süresi 0-0 biten maçta Galler'i penaltılarda 5-4 mağlup etti ve Avrupa Şampiyonası'na kaldı. EURO 2024 Elemeleri Play-Off...


Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı Irak'ta yapacağı operasyon için tarih verildi

Son dönemde Türkiye ile Irak arasında güvenlik meseleleri ile ilgili bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleşirken, İngiltere'nin başkenti Londra merkezli yayın yapan Asharq Al-Awsat isimli ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR