Yukarı
290080

Soyer'in çağrısı karşılık buldu

10 Temmuz 2020 12:10

Ege'nin Sesi- Sakarya’da meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamalardan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer belediye etkinliklerinde havai fişek kullanılmayacağını açıklamıştı. Başkan Tunç Soyer açıklamasında diğer ilçe belediye başkanlarını da çağrıda bulundu.

İzmir’de belediye başkanları Soyer’in çağrısına yanıt verdiler.

İŞTE BAŞKAN TUNÇ SOYER’İN ÇAĞRISINA YANIT VEREN BAŞKANLAR:

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: Gerek son zamanlarda yaşanan olaylar gerekse de doğamız için bu andan itibaren Bornova Belediyesi olarak hiçbir etkinlik ve kutlamalarımızda Havai Fişek kullanmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay: "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer'in aldığı kararı destekliyor, Karşıyaka Belediyesi olarak hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü:  “Değerli Çiğlililerin dikkatine, gürültü kirliliğinin yanı sıra kimyasal gazlar nedeniyle birçok canlının yaşam alanını olumsuz etkileyen havai fişek gösterileri; özellikle kuşlarda ölümlere yol açarken, kedi ve köpek gibi canlılarda kalıcı hasar bırakabiliyor. Bu nedenle Belediyemizin hiçbir etkinliğinde bugüne kadar havai fişek gösterisi yapmadık. Bundan sonra da etkinliklerimizde kesinlikle havai fişek gösterisi olmayacağını belirtmek isterim."

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz: “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki son patlamanın ardından yapmış olduğu çağrıya bizlerde katılıyoruz. Bundan sonra Dikili’miz de yapılacak etkinliklerimiz de havai fişek kullanımına izin vermeyeceğiz.”

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: “Sevincimizi, coşkumuzu yaşamak için havai fişeklerin ne seslerine ne de renkli ışıklarına ihtiyacımız var. Artık gerçekleştireceğimiz hiçbir etkinlikte havai fişek kullanmayacağımızı belirtir; #SakaryadaPatlama’larda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet dileriz.”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: “Bugünden itibaren hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağız. Bununla ilgili gerekli kararı almak üzere ilk yapılacak Gaziemir Belediye Meclis Toplantımızda konuyu gündemimize alacağız.”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş: “Hep birlikte sevincimizi ve coşkumuzu paylaştığımız günlere renk katan Havai Fişek maalesef son günlerde hepimizi üzen acı olaylara yol açmıştır. Gerek son zamanlarda yaşanan acı olaylar gerekse de doğamızı koruma adına gerekli önlemler alınana kadar #Ödemiş Belediyesi’nin hiçbir etkinlik ve kutlama programında #HavaiFişek kullanılmayacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce: “İzmir büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer tüm etkinliklerde artık havai fişek kullanmayacaklarını belirttiler ve biz ilçe Belediye Başkanlarına da bu konu çağrıda bulundu. Bizlerde Güzelbahçe Belediyesi olarak yapacağımız etkinliklerde havai fişek gösterilerine artık son veriyoruz. Doğada büyük bir tahribata yol açıyor. Kuşlar, kediler köpekler yani tüm doğada yaşayan canlıya ciddi zararlar veriyor. Bizler artık buna son veriyoruz”

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz: “Göreve geldiğimiz tarihten bugüne kadar etkinliklerimizde havi fişek kullanmadık, bundan sonra da kullanmayacağız”

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan: "Büyükşehir Belediyemizin, etkinliklerinde havai fişek gösterisi yapmama kararını sevinçle karşıladık. Aynı kararı Karaburun Belediyesi olarak 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde almış ve sizlerle paylaşmıştık. Dileğimiz; uygulamanın tüm belediyelerimizde gerçekleşmesi."

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı: "Kemalpaşa Belediyesi olarak, doğaya ve canlılara olan saygımızdan dolayı, bundan sonraki hiçbir etkinlik ve özel gün kutlamasında, havai fişek kullanmayacağımızın bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz."



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR