Yukarı
290290

Aslan yine yaralı! Düşme hattını karıştıran gol...

13 Temmuz 2020 08:33

Deplasmanda Ankaragücü'ne mağlup olan Galatasaray, ligde üst üste sekizinci maçında da galibiyet alamadan ayrıldı. Ankaragücü ise aldığı kritik üç puanla düşme hattını karıştırırken, ligde kalma umutlarını son iki haftaya taşıdı.

Süper Lig'in 32. haftasında Ankaragücü, Eryaman Stadyumu'nda Galatasaray'ı konuk etti. Ankaragücü, güçlü rakibini yenerek ligde kalma umutlarını tazeledi. Pandemi sonrası galibiyet hasretine Ankara deplasmanında da devam ettiren Galatasaray, üçüncülük yarışında yara aldı.

Ankara'ya birçok eksikle gelen Galatasaray, maç boyunca etkili bir görüntü sergileyemedi. Gol yollarında etkisiz kalan, pozisyon bulmakta zorlanan Galatasaray, Ankara'dan eli boş döndü.

Genç futbolcu Emin Baytam'ın 17 yaşında kaptan olarak çıktığı maçta Galatasaray, rakibine birçok pozisyon verirken, sadece Belhanda ile net bir fırsat yakalayabildi. Bir de Ömer Bayram'ın serbest vuruşta direkte patlayan topu Galatasaray adına akıllarda kalan pozisyonlar oldu.

Ankaragücü ise Galatasaray'a oranla daha net fırsatlar yakaladı. Özellikle ilk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Ankaragücü, galibiyete penaltı golüyle uzandı.

Bu galibiyetle puanını 29 yapan Ankaragücü, ligde kalma şansını gelecek haftalara taşıdı. Galatasaray ise 52 puanda kaldı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI:

18' Ankaragücü kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullandı. Ardından ceza sahasına yapılan ortada arka direkte boş kalan Lobzhanidze topun gelişine kötü bir vuruş yaptı.

22' Ankaragücü köşe vuruşunda Pinto ortasını yaptı. Top kaleci Okan'ı geçip arka direğe yönelirken Taylan yaptığı müdahaleyle Pazdan'a vuruş şansı vermedi.

23' Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Lobzhanidze seken topa sert vurdu ancak isabet sağlayamadı.

27' Emre Akbaba kaleyi cepheden gören bir bölgeden ceza sahasına girerken sol ayağıyla şutunu attı ancak Pazdan bir kez daha topa ayak koyuyor.

36' Ankaragücü çok hızlı bir şekilde rakip kaleye geldi. Galatasaray ceza sahası içerisinde yaşanan karambol sonrası top sağ taraftaki Michalak'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Okan gole izin vermedi.

38' Lobzhanidze'nin sol kanattan yaptığı ortada Galatasaray savunması kafayı vurdu. Scarione ceza yayı üzerinde topa gelişine sert vurdu ancak isabet sağlayamadı.

46' Orgill sağ çaprazda Marcao'dan çok şık sıyrıldı ve ceza sahasına girip şutunu attı ancak top az farkla yandan dışarı gidiyor.

52' Ankaragücü yine tehlikeli geldi. Kitsiou rakip savunmanın arasından uygun durumdaki Lobzhanidze'yi gördü fakat Gürcü futbolcu topun gelişine vuruşunu yapamadı.

53' Galatasaray bir anda tehlikeli geldi. Taylan'ın pasıyla sol kanattan hareketlenen Ömer Bayram kale sahasına ortasını yaptı. Pozisyonu takip eden Belhanda arka direkte topu ağlara göndermeyi başaramadı.

57' Ömer Bayram'ın kullandığı serbest vuruşta top direkten oyun alanına geri döndü! Seken top Taylan'ın önünde kalırken bu futbolcunun vuruşunda Pazdan topa ayak koymayı başardı.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Galatasaray Yönetimi, 23 Nisan’ı Hatay’da kutladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Hatay’da depremzede çocuklarla birlikte kutladı.

Mart ayının TFF Fair-Play ödülleri açıklandı

Mart ayının En Centilmen Futbolcu Ödülü'nün sahibi Konyaspor'dan Sokol Cikalleshi olurken; En Centilmen Teknik Direktör Ödülü'nü ise Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu elde etti.


Fenerbahçe'nin kabusu Bülent Uygun

Fenerbahçe ile sahasında 2-2 berabere kalan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun'un son sezonlardaki Fenerbahçe karnesi dikkat çekici. İşte detaylar...

İsmail Kartal: Sezon sonu şampiyon olacağız

Sivasspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Önümüzde 5 maç var. Sezon sonu şampiyon olacağız. Kalan 5 maçı d...


Bucaspor'dan, olaylı Esenler Erokspor maçı sonrası açıklama: Taraflı yönetim

Bucaspor 1928, TFF 2'nci Lig Beyaz Grup lideri Esenler Erokspor ile maçında 2-1 mağlup oldu. Kulüp, hakem kararlarına yönelik eleştirilerde bulunurken, tribünden atılan bir cismin kafasın...

Beşiktaş'ın kupa maçı kamp kadrosu açıklandı! 5 eksik...

Son lig maçında sağ uyluk üst adalesinde ağrı hissederek oyundan çıkan Serkan Emrecan Terzi (İliopsoas gerilme ve ödem), sahaya dönüş ve takıma adaptasyon çalışmaları devam eden Onur Bulu...


Göztepe, Süper Lig için geri sayıma geçti

İzmir ekibi, kalan iki karşılaşmaya prestij için çıkıp, kupayı da evindeki bu sezonun son karşılaşması olan Bodrum FK müsabakasında almayı hedefliyor.

Beşiktaş, Maurizio Sarri'yi iknaya çalışacak

Yücel, öncelikli olarak İtalyan teknik adam Sarri'yi Beşiktaş'a gelme konusunda ikna etmeye çalışacak. Sonraki aşama maaş ve transfer bütçesi olacak. Yücel, Castelfranco Piandisco'da yapı...


Fenerbahçe Sivasspor deplasmanında zorlu virajda

Ligde 21 maçlık yenilmezlik serisi bulunan sarı-lacivertliler son yedi hafta da puan kaybetmedi. Ev sahibi Yiğidolar ise son iki maçını kazandı. Fenerbahçe’de Oosterwolde sakat. Bonucci, ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR