Yukarı
292607

Vatandaşlar panikle altına koşuyor!

08 Ağustos 2020 15:27

Altın rekor üzerine rekor kırarken vatandaşlar altın almak için kuyumculara akın ediyor. Bursa İnegöl ilçesinde kuyumcularda çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını bulmak zorlaştı. İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont vatandaşlara panik yapmamaları çağrısında bulundu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken dün yaptığı açıklamada, "Piyasada fiziki çeyrek altın bulunamıyor" ifadelerini kullanmıştı. Haftaya 445 TL seviyesinden başlayan gram altın daha sonra 480 TL'yi aştı.

Son günlerde altındaki yükseliş hızla devam ediyor. Altındaki yükselişle birlikte vatandaşlar kuyumculara akın ediyor. Durum böyle olunca Kuyumcularda çeyrek, yarım ve cumhuriyet altında sıkıntılar yaşamaya başladı.

Anlık değişen fiyatlar nedeniyle kuyumcular son zamanların en yüksek cirolarını yaptı. İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Kani Kont, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dolardaki artışlar birlikte altın fiyatları da yükselmeye başladı. Dünden beri ciddi anlamda panik şekilde satışlarımız var.” diye konuştu.

İnegöllü kuyumcular İstanbul’dan altın beklediklerini söylüyor./Fotoğraf: İHA

Vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunan Kont, “Bu konuda biraz daha sakin olmalarını istiyoruz. İnsanlar fiyatların daha yükseleceği söylentileriyle birlikte kuyumcular çarşısına akın ediyorlar. Stoklarımız bitti. Şu anda çarşımızda çeyrek, yarım ve cumhuriyet ve gram altın maalesef yok. Tedarik etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Altının İstanbul’dan parça parça geldiğini belirten Kani Kont, “İstanbul’dan kısım kısım geliyor ama biraz daha sabır etmelerini bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde fiyatlar oturacak. Satmak isteyenlerde bence acele etmesinler.

Hafta içi altın almak için Kapalıçarşı’ya gelen vatandaşlar kuyumcuların önünde kuyruk oluşturdu./Fotoğraf: İHA

Son iki günde inanılmaz şeyler oldu. Normalde fiyatlar yükseldiğinde vatandaşlar bozdurmaya geliyordu ama şimdi tam tersi altın alıyorlar. Bizler birkaç ay içerisinde yaptığımız ciroları iki günde gerçekleştirdik. Şuanda tamamen satış var alışımız sıfır diyebiliriz” diyor.

PALANDÖKEN: ALTIN BULUNAMIYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken dün yaptığı açıklamada fiyat artışından dolayı oluşan talepten ötürü vatandaşın altın bulmakta zorlandığını söyledi. Palandöken, “Fiyat artışına bağlı olarak yaşanan talep fazlalığında kuyumcularda fiziki altın bulmak zorlaştı. Çeyrek altın üretimi geçen yılın ilk 6 ayına göre yüzde 23 artmış olmasına rağmen birçok kuyumcuda fiziki çeyrek altın bulunamıyor” ifadelerini kullanmıştı. (İHA)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Altın fiyatları güne yüzde 0,4 düşüşle başladı

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yüzde 0,4 değer kaybıyla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla 2 bin 473 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin ...

Ticaret satış hacmi şubatta arttı

Ticaret satış hacmi şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,3 oranında arttı. TÜİK'e göre, aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletl...


Rekabet Kurulu'ndan ilaç şirketlerine dev ceza

Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Bütçe açığı tam gaz! 1.3 trilyonluk vergi ödedik

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, yerel seçim ayı olan Mart 2024 ile ilgili dün açıkladığı merkezi yönetim bütçe sonuçları, gelir gider dengesindeki bozulmanın devam ettiğini ortaya koydu. ...


Goldman Sachs ilk çeyrekte kârını artırdı

ABD'nin büyük bankalarından Goldman Sachs'ın net kârı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artışla 4,1 milyar dolara ulaştı.

Bütçe Mart'ta 208,9 milyar TL açık verdi

2024 yılı Ocak-Mart döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 2 trilyon 150,7 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 637,2 milyar TL ve bütçe açığı 513,5 milyar TL olarak gerçekleşti.


Borsa yeni haftaya düşüşle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,56 düşüşle 9.759,28 puandan başladı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 54,90 puan ve yüzde 0,56 düşüşle 9.759,28...

'Önce iş güvenliği' yalanı devam ediyor: Her gün en az 5 iş cinayeti!

İSİG Meclisi'nin 2024 yılının ilk üç ayına dair raporuna göre; Ocak ayında 161, Şubat ayında 149 ve Mart ayında 115 olmak üzere üç ayda en az 425 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.


SGK'den 7 bin anneye 325 avro destek

SGK, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci aşamasını başlatmak için hazırlıklarını tamamladı. AB'nin finansal desteğiyl...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Gonca Vuslateri'den birinci yıl kutlaması

Geçen ay Levent isimli sevgilisiyle evlenen Gonca Vuslateri, ilişkilerinin birinci yılında duygularını dile getirdi. Geçen ay Levent Bey ile nikâh masasına oturan 8 aylık hamile olan Gonc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Gece açlığının faydaları..

‘’Akşamları geç yemek yiyor hatta uyuyana kadar atıştırıyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçin’’ tavsiyesinde bulunan Buket Ertaş Sefer, gece boş mideyle yatağa girmenin sağlığa faydalarını açıkladı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR