Yukarı
297773

Trump: 3 Kasım seçimleri...

24 Eylül 2020 09:19

ABD Başkanı Trump, "Bence 3 Kasım seçimleri Yüksek Mahkemede bitecek. Bu nedenle mahkemede 9 yargıcın olması önemli." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin postayla oy kullanma sisteminin yol açacağı sıkıntılar nedeniyle Yüksek Mahkemede biteceğini düşündüğünü söyledi.

Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği "Sosyal Medya İstismarlarından Kullanıcıları Koruma" başlıklı toplantıda Adalet Bakanı Bill Barr ve bazı eyaletlerin başsavcılarını ağırladı.

ABD Başkanı olarak halkı, teknoloji firmalarının sansür, boykot kültürü ve istismarlarından koruyacağını ve ifade özgürlüğünü sağlayacağını belirten Trump, "Son yıllarda küçük bir grup güçlü teknoloji platformları, ticaret ve iletişim üzerindeki etkilerini artırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, sosyal medya platformlarının sol eğilimli olduğunu ve karşıt görüşlere karşı hoşgörüsüz davrandığını savunarak, "Örneğin, Twitter rutin bir şekilde, bunu yapan ABD başkanı bile olsa, muhafazakar görüşlerini ifade eden paylaşımları kısıtlıyor. Ama aynı zamanda İran liderinin antisemitik nefretini ve ölüm tehditlerini özgürce savurmasına izin veriyor. Her yıl sayısız Amerikalı, sürekli değişen kuralların kötü niyetli diktesi yoluyla kara listeye alınıyor ve susturuluyor." dedi.

Bugün ABD Adalet Bakanı Barr ve eyalet başsavcıları ile daha açık bir internet ortamının ve özgür toplumun muhafaza edilmesi için atılacak hukuki adımları görüşeceklerini vurgulayan Trump, bu konunun kendileri için önemli olduğunun altını çizdi.

"POSTAYLA OY, SÇEİMİN DE ÖTESİNDE ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR UTANÇ OLACAK"

Trump, 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde postayla çok fazla oy kullanılmasının "büyük bir felakete" yol açabileceğini belirterek, "Demokratlar neyin nasıl olduğunu gayet iyi biliyor. Postayla oy, seçimin de ötesinde ülkemiz için büyük bir utanç olacak." diye konuştu.

Seçmenlerin adreslerine gönderilen 80 milyon oy pusulasının birçoğu için "teyit" gerekmediğini belirten Trump, şunları kaydetti:

"Demokratlar, sistemde hile yapmak için Kovid-19'u kullanıyor. Yabancı ülkelere gelince, onlar şu anda olanlara bakıldığında bir hiç kalıyor.

Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran'ı konuşacak olursak, onlar için bu seçimlere müdahale etmek çok kolay. Güzel ve ucuz oy pusulaları basabilirler bunları da oy merkezlerine gönderebilirler. Bu bir felaket. Demokratlar çok geç olmadan bu postayla oy meselesini durdurmalı."

Trump, ABD Yüksek Mahkemesinde Ruth Bader Ginsburg'un yaşamını yitirmesinin ardından boşalan yargıçlık koltuğunu doldurmak için neden acele ettiğinin sorulması üzerine, "Bence 3 Kasım seçimleri Yüksek Mahkemede bitecek. Bu nedenle mahkemede 9 yargıcın olması önemli. Bence (yargıç seçimi için) sistem hızlı işleyecek. Cumartesi günü öğleden sonra saat 5'te yeni adayımı açıklayacağım." dedi.

Cumhuriyetçilerin birlikte hareket etmesiyle sürecin daha hızlı işleyeceğine inandığını belirten Trump, "Bence seçimlerden önce yeni yargıcın belirlenmesi daha iyi olur. Çünkü Demokratların bir tezgah kurduğunu düşünüyorum. Bu tezgah da ABD Yüksek Mahkemesinin önüne çıkacak." ifadesini kullandı.

"SİYAHİ TOPLUMU ÇOK SEVİYORUM"

Trump, Kentucky'de 13 Mart'ta evine giren polisler tarafından öldürülen siyahi Amerikalı Breonna Taylor'ın davasından çıkan kararın adil olup olmadığının sorulması üzerine, bu konuda detaylı bilgisi bulunmadığını gün içinde düzenlenecek basın toplantısına kadar konuya bakacağını belirtti.

Siyahi topluma da bir mesaj gönderen Trump, "Ben siyahi toplumu çok seviyorum. Siyahiler için diğer tüm başkanlardan daha çok şey yaptım. Bunun tek istisnası Abraham Lincoln'dır." dedi.

GERÇEK GÜNDEM



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Bir ülkeden daha Filistin kararı: Devlet olarak tanıdılar

Jamaika, Filistin'i resmen devlet olarak tanıdığını açıkladı. Jamaika Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Kamina Johnson Smith, yaptığı basın açıklamasında, "Jamaika'nın, uzun süredir devam e...

Biden yine 'soykırım' dedi...

ABD Başkanı Biden, 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasında yine "Meds Yeghern" ifadesini kullandı, Türkiye'den tepki gecikmedi. ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarıyla ilgili "sözde Ermeni ...


Japonya’da 5 büyüklüğünde deprem

Japonya'nın İbaraki eyaletinin kıyı kesiminde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı'ndan (JMA) yapılan açıklamada, yerel saatle 20.40’ta meydana gelen depremin 6...

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çatışmalar şiddetleniyor

Lübnan'daki İran destekli Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyinde sivillerin ölümüne neden olan dünkü İsrail saldırısına karşılık bugün sınır bölgesinde bulunan yerleşim bir...


TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay

ABD Senatosu, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı paketini onayladı. Pakete uzun süredir direnen Cumhuriyetçiler, TikTok yasağının tasarıya eklenmesiyle paket...

Kuzey Makedonya'da seçim heyecanı

Kuzey Makedonya’da halk, ülkeyi 5 yıl boyunca yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gidiyor. Yerel saatle 07.00’de başlayan oy verme sürecinde toplam 1 milyon 814 bin 317 ka...


Pentagon'dan Irak'a çağrı: ABD güçlerini koruyun

Pentagon Sözcüsü General Pat Ryder, milis güçlerinin pazartesi günü Irak ve Suriye'deki ABD güçlerine karşı gerçekleştirdiği "başarısız saldırı girişimlerine" ilişkin açıklama yaptı. Ryde...

Rusya'yı sarsan rüşvet skandalı! Rusya Savunma Bakan Yardımcısı gözaltında

Rusya Soruşturma Komitesi'nden (SLEDCOM) yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı Timur Vadimovich Ivanov, Rusya Federasyonu Ceza Kanunu'nun 290. maddesinin 6. fıkr...


AB'nin göçmen anlaşması raporunda Türkiye'ye eleştiri

AB denetçileri, yeni yayınladıkları raporda "İnsan haklarına ilişkin endişeler ve ekonomik unsurlar Türkiye-AB göçmen anlaşmasının etkinliğini baltalıyor" ifadelerini kullandı. Avrupa Bir...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR