Yukarı
297913

Play-off turundaki rakip Rangers!

25 Eylül 2020 09:54

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Hajduk Split'i konuk eden Galatasaray, maç boyunca üstün bir oyun sergilediği karşılaşmayı Belhanda ve Babel'in golleriyle 2-0 kazandı. Galatasaray'ın Faslı yıldızı Belhanda, oyuna girdiği 71. dakikadan itibaren hücuma kattığı hareketlilikle takımının tur atlamasında büyük rol oynadı. Galatasaray'ın play-off turundaki rakibi de Rangers oldu

Sezona iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda sahasında Hajduk Split’i ağırladı.

Hırvat ekibi karşısında etkili bir futbol sergileyen ancak bir türlü aradığı golü bulamayan sarı kırmızılılar, 71’de oyuna giren Faslı yıldızı Younes Belhanda ile maçın kaderini değiştirdi. Saha içinde yaratıcı oyuncu eksikliğini hisseden Galatasaray, Belhanda’nın oyuna girmesiyle üst üste net pozisyonlar yakalarken, 77. dakikada Emre Taşdemir’in asistinde Belhanda ile golü buldu.

Galatasaray’da günün başarılı isimlerinden savunma oyuncusu Marcao, 86. dakikada bu kez hücumda sahneye çıktı ve Ryan Babel’in atığı golün asistini yaparak skorun 2-0’a gelmesini sağladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kırmızılı ekip play-off’a yükselen taraf oldu.

Temsilcimiz play-off turunda, Hollanda ekibi Williem II’yi 4-0 mağlup eden İskoç takımı Rangers ile eşleşti. Karşılaşma 1 Ekim 2020 tarihinde deplasmanda oynanacak.

Sarı kırmızılılar ilk eleme maçında Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü’yü 3-1’lik skorla eleyerek bir üst tura yükselmişti.

ASLAN OYUN KURMAKTA ZORLANDI

Hajduk Split karşısında ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan sarı kırmızılılar, buna rağmen organize atak geliştirmekte zorlandı. Zaman zaman Mbaye Diagne, Ömer Bayram ve Ryan Babel ile tehlikeli sayılabilecek ataklar düzenleyen Galatasaray’ın hücumcuları, pozisyonları sonuçlandırmakta başarılı olamadı. Konuk ekip Hajduk Split ise, Galatasaray karşısında savunma ağırlıklı bir futbol sergiledi ve kontra ataklarla tehlikeli olmaya çalıştı.

2 DAKİKADA İKİ NET FIRSAT!

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Galatasaray, 52. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde bir anda topu önünde bulan Mbaye Diagne’nin net pozisyondaki vuruşu savunmadan geri döndü. Bir dakika sonra yine sağ kanatta topla buluşan Feghouli yerden ceza sahası içine ortaladı. Ancak Ryan Babel’in müsait pozisyondaki şutu çok az farkla yandan auta gitti.

GOL GELDİ ANCAK OFSAYT!

Hajduk kalesini abluka altına alan sarı kırmızılılar, 58. dakikada Sofiane Feghouli ile golü buldu ancak sevinci kısa sürdü. Ömer Bayram’ın kullandığı köşe vuruşunun ardından ceza sahası dışına seken topa Faslı futbolcu gelişine vurdu. Top köşeden ağlarla buluştu ancak topun gidiş yönünde ofsaytta pozisyonundaki Mbaye Diagne nedeniyle gol geçersiz sayıldı.

HAJDUK SPLIT GOLE ÇOK YAKLAŞTI!

Galatasaray’ın art arda ataklarından bunalan Hırvat temsilcisi 69. dakikada golle burun buruna geldi. Sol kanattan geliştirilen atakta ters tarafa yapılan ortayı Jairo doğrudan ceza sahası içine yolladı. Penaltı noktasında topla buluşan kaptan Mijo Caktas düzgün bir vuruş yapamayınca top az farkla auta gitti.

BELHANDA’DAN RESİTAL!

Maça 71. dakikada giren Belhanda kısa süre içerisinde Galatasaray’ın hücum bölgesindeki yaratıcı özelliğini kapatmayı başardı. Dakika 76’da Diagne’nin kaleciye takılan müthiş röveşatasında pası veren Belhanda, bir dakika sonra topu ağlarla buluşturarak takımını öne geçirdi. Sol bek Emre Taşdemir ceza sahası içine taşıdığı topu yerden içeriye çevirdi. Boş pozisyondaki Faslı yıldız gelişine yaptığı vuruşla takımını 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. Geçtiğimiz hafta sonu Süper Lig'deki Medipol Başakşehir müsabakasında da gol atan 30 yaşındaki futbolcu, bu sezonki gol sayısını da 2'ye çıkardı.

MARCAO’DAN BABEL’E: AL DA AT!

Karşılaşma boyunca savunmada yaptığı hamlelerle Hajduk Split oyuncularına geçit vermeyen Brezilyalı stoper Marcao, dakikalar 86’yı gösterdiğinde bu kez rakip ceza sahası içinde görüldü. Sarı kırmızılı ekibin kullandığı köşe vuruşu için ileri çıkan Marcao, seken topu sol kanatta yakaladı. Yıldız ismin altı pas içerisinde yerden yaptığı ortaya Ryan Babel harika bir hamle ile ayağını soktu ve topu ağlarla buluşturarak skoru 2-0’a getirdi. Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Babel, Split maçında attığı golle bu sezon ilk kez rakip fileleri havalandırdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray bu skorla galip gelerek play-off’a yükseldi.

GALATASARAY’DAN GALİBİYET SERİSİ

Sezona galibiyetlerle başlayan Galatasaray, bu istatistiğini Hajduk Split karşısında da sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, Hırvat ekibi mağlup ederek bu sezonki 4. resmi karşılaşmasından da zaferle çıktı. Cimbom, Süper Lig'de Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir'i, Avrupa'da Neftçi Bakü'yü mağlup etmişti. Galatasaray oynadığı 4 karşılaşmada rakip fileleri 10 kez havalandırırken, kalesinde 2 gol gördü.

  • MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

  • 7. dakikada Gyursco'nun sağ kanattan içeri yaptığı ortada ön direkte Juric'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

  • 21. dakikada Gyurcso'nun sol kanattan ceza sahası içerisine girerek içeri çevirdiği topa Linnes'ten sekerek yükseklik kazandı. Havalanan topa

  • Jradi'nin yaptığı röveşata vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

  • 26. dakikada sol taraftan Ömer'in kullandığı kornerde kale önünde Marcao kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.32. dakikada sağ taraftan Linnes'in ortaladığı topa arka direkte Diagne'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

  • 41. dakikada sağ taraftan son çizgiye inen Linnes ortasını açtı. Kale önünde topla buluşan Diagne'nin vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

  • MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

  • 52. dakikada sağ taraftan Linnes yerden içeri çevirdi. Penaltı noktası üzerinde Ömer Bayram Diagne'ye pasını aktardı. Diagne'nin bekletmeden şutunda meşin yuvarlak kaleci Povasec'ten döndü. Dönen topa Diagne'nin tekrar yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.

  • 53. dakikada sağ taraftan Feghouli yerden arka direğe pasını verdi. Topla buluşan Babel'in yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

  • 65. dakikada Babel'in pasında ceza yayı önünde topla buluşan Etebo'nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Posavec'te kaldı.

  • 75. dakikada Emre'nin pasında topla buluşan Belhanda’nın ortasında kale önünde Diagne'nin düzelterek yaptığı röveşata vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Posavec kornere çeldi.

  • 77. dakikada ceza sahası içi sol tarafından Emre Taşdemir yerden içeriye ortasında kale önünde Belhanda'nın bekletmeden sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

  • 86. dakikada Marcao’nun sol kanattan ceza sahası içine girip verdiği pasta kale önünde boş durumda bulunan Babel meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

SKOR



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Fenerbahçe'nin kabusu Bülent Uygun

Fenerbahçe ile sahasında 2-2 berabere kalan Sivasspor'da teknik direktör Bülent Uygun'un son sezonlardaki Fenerbahçe karnesi dikkat çekici. İşte detaylar...

İsmail Kartal: Sezon sonu şampiyon olacağız

Sivasspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Önümüzde 5 maç var. Sezon sonu şampiyon olacağız. Kalan 5 maçı d...


Bucaspor'dan, olaylı Esenler Erokspor maçı sonrası açıklama: Taraflı yönetim

Bucaspor 1928, TFF 2'nci Lig Beyaz Grup lideri Esenler Erokspor ile maçında 2-1 mağlup oldu. Kulüp, hakem kararlarına yönelik eleştirilerde bulunurken, tribünden atılan bir cismin kafasın...

Beşiktaş'ın kupa maçı kamp kadrosu açıklandı! 5 eksik...

Son lig maçında sağ uyluk üst adalesinde ağrı hissederek oyundan çıkan Serkan Emrecan Terzi (İliopsoas gerilme ve ödem), sahaya dönüş ve takıma adaptasyon çalışmaları devam eden Onur Bulu...


Göztepe, Süper Lig için geri sayıma geçti

İzmir ekibi, kalan iki karşılaşmaya prestij için çıkıp, kupayı da evindeki bu sezonun son karşılaşması olan Bodrum FK müsabakasında almayı hedefliyor.

Beşiktaş, Maurizio Sarri'yi iknaya çalışacak

Yücel, öncelikli olarak İtalyan teknik adam Sarri'yi Beşiktaş'a gelme konusunda ikna etmeye çalışacak. Sonraki aşama maaş ve transfer bütçesi olacak. Yücel, Castelfranco Piandisco'da yapı...


Fenerbahçe Sivasspor deplasmanında zorlu virajda

Ligde 21 maçlık yenilmezlik serisi bulunan sarı-lacivertliler son yedi hafta da puan kaybetmedi. Ev sahibi Yiğidolar ise son iki maçını kazandı. Fenerbahçe’de Oosterwolde sakat. Bonucci, ...

El Clasico'da şampiyonluk ateşini Jude Bellingham yaktı!

Real Madrid tarihe geçecek El Clasico'da 2 kez geriye düşmesine rağmen ezeli rakibi Barcelona'yı 3-2 mağlup ederek şampiyonluk yolunda inanılmaz bir maç kazandı! İspanya La Liga'nın 32. ...


Türk hakem Emin Moğulkoç'a, Euroleague'den görev

TBF resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Euroleague 2023-2024 sezonu play-off’larında Emin Moğulkoç görevlendirildi. Organizasyonun play-off aşamasında 28 hakem görev yapacak. 1...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR