Yukarı
305956

Kılıçdaroğlu: Telefonlarımın dinlendiğini gayet iyi biliyorum

04 Aralık 2020 12:16

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 canlı yayınında Gazeteci Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24 canlı yayınında Gazeteci Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Hayatın her tarafına bakınca çok sorunlu bir süreci yaşadığımızı hepimiz biliyoruz ve görüyoruz. Hangi açıdan bakarsanız bakın giderek artan ve derinleşen bir sorun var. Bu sorunlardan nasıl kurtulabiliriz bunun çözümünü defalarca söyledik. Kurultayımızda ikinci yüzyıla çağrı beyannamesinde yolları belirlemiştik. 

Eleştiriye tahammül edemedikleri için ben eleştiri yaptığım zaman çullanma politikaları başlıyor. 

Türkiye Cumhuriyeti devletinin şu an yönetildiğini söylersek böyle bir durum yok. Yönetim kadro işidir, ortada kadro yok. 

Gittiğim yerler, gezdiğim yerler, konuştuğum kişiler belli, benim telefonlarımın dinlendiğini gayet iyi biliyorum. Korumalar da ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Benden rahatsız olanlar var tabii. 

Eğer çıkarı ya da tehdidi yeraltı dünyasından sağlayarak susturabiliriz diye bir arayışa giriyorsa orada demokrasi ve insan hakları bitmiştir. "Aksi bir şey duymak istemiyorum, aksi bir şey söyleyeni susturacağız" diye düşünüyorlar. Ama bu bizi korkutmaz. Bir tane Kemal Kılıçdaroğlu yok ki. CHP'de binlerce Kılıçdaroğlu var. 

Eğer bir yerde ülkenin çıkarı varsa, kişilerin hayatı çok önemli değildir. Bizim hayatımız çok önemli değildir. Önemli olan bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasıdır. Bu sadece benim için değil CHP'ye oy vermeyen kişiler için de geçerli bir şey olması lazım. 

Gazeteciler korkudan yazı yazamıyorlar o noktaya geldik, televizyonlar program yapamıyorlar. RTÜK, Basın İlan Kurumu var. RTÜK’ün işlevi ‘özgür medyayı nasıl susturabiliriz’ olmuş, bu kurumlar artık tetikçiliğe dönmüş.

Yargı bu kadar hırpalanmaz bu kadar çürütülmez. Yargıyı perişan ettiniz. Son atamalardan müthiş bir rahatsızlık var. Vicdan sahibi olan bunu görüyor. Siyasi görüşü olarak şöyledir veya böyledir ama bir de insanda vicdan dediğimiz bir kavram var. 

Davalar hiç önemli değil ben bu davaları kazanırım. AİHM'de bir davayı kazandım 13 bin avro da Hazine bana ödeyecek daha ödemedi. Soru şu, niye 13 bin avroyu hazine bana ödemek zorunda kalıyor? 

Geçen salı söylediğimin neresi yanlış? Kozmik odayı kim açtı, sen talimat verdin.

Tazminat davası açmasının nedeni şu; doğru olduğunu o da biliyor aslında. Mahkum ettirirsem mahkemelerde vatandaş diyecek ki bak Kılıçdaroğlu doğruları söylemedi tazminata mahkum oldu. Vatandaş da bu ülkede adalet olmadığını biliyor. 

Ben Erdoğan'ın bugün hala Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanlığını yaptığına inanan birisiyim ben. Erdoğan sıradan bir insan değil. 

ALİ MAHİR BAŞARIR VE HABERTÜRK'E CEZA

O konuşmada rahatsız edici cümle düzeltildi zaten, kaldı ki kendisi düzeltti. Moderatör de düzeltmesini istedi. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim dedi ve bitti aslında. Kastettiği tank palet fabrikasının bedava verilmesiydi. 

Tank Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna peşkeş çekilmesini ben vatana ihanet olarak görürüm. Biri çıkıp desin ki, "Şu ülkede de bir tank fabrikası şu ülkeye verilmiştir". Dünyada örneği yoktur. Niye biz bu fabrikayı veriyoruz? Buna asıl karşı çıkması gereken o dönemin Genel Kurmay Başkanı'dır. Kimse korkudan konuşamıyor. Kim konuşuyor, biz konuşuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları adına konuşuyoruz. 

Orduya ihanet eden sensin, bir ülkenin Genel Kurmay Başkanı'nı alıp hapse attılar. Bu yanlıştır diye kim söyledi? Ben kendisini 30 Ağustos'ta ziyaret ettim. Korkularından ziyaret edemiyorlardı. Bu iş sıradan bir iş değildir. Türkiye'nin tank üretmemesi için her şeyi yapıyorlar. Türkiye'nin güçlü olmaması için her şeyi yapıyorlar. 

Sırtını saraya dayayanları tarih asla affetmeyecek. Herkes kendi camiasının çıkarlarını savunmak zorundadır. Tüm çıkarların üzerinde Türkiye Cumhuriyeti çıkarları vardır. Siz hem kendi çıkarlarınızı hem Türkiye'nin çıkarlarını korumuyorsunuz sarayın çıkarlarını koruyorsunuz, bu olmaz. 

Ben önümüzdeki seçimleri bir parti seçimi olarak görmüyorum. Önümüzdeki seçimler demokrasiden yana olanlarla otoriter rejimden yana olanların seçimi aslında, bu kadar net. Tabloya da böyle bakmamız lazım. Güçlendirilmiş parlamenter rejimde "güçlendirilmiş" kelimesine dikkat etmek lazım. Eskinin hatalarını kabul ederek bir daha bu ülkeden iktidar krizi başka krizler çıkmasın diye yeni bir anayasayla, parlamentosu güçlendirilmiş, demokrasisi, yönetim organları güçlendirilmiş bir yapıyı savunuyoruz. 

KORONAVİRÜS AŞISI

Doktorlara danışacağız, kararı benim vermem yanlış olur. Doktorlar olmamızı isterlerse oluruz benim bir önyargım yok. Şu bir gerçek, kovid sürecini asla yönetemediler. Bizim belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak istediler. Yardım paralarına el koydular. 

Bakın Adana'da sedye üzerinde bile yer yok diyorlar. Zeydan Karalar sahra hastanesi yaptı oraya, hemen gidip kapısına mühür vurdular. CHP'li belediye olduğu için. Şimdi sedye üzerinde yer yok. 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İmamoğlu 2019'daki kırık sandalyeyi hatırlattı: Amaçları beni yıldırmak...

Çatalca'da halka hitap İmamoğlu, 5 yıl boyunca randevu taleplerine karşılık vermeyen Cumhur Erdoğan'ı ayrımcılık yapmakla suçladı. İmamoğlu Erdoğan'ın amacının kendisini yıldırmak olduğun...

25 yılda tek bir tane açmamışlardı... Murat Kurum'dan şaşırtan 'kreş' vaadi!

Proje tanıtım toplantısında konuşan Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, 1 yılda 100 kreş açacaklarını söyledi. Ancak Refah Partisi ve AKP'nin İBB'yi yönettiği 1994 yılından 2019 yıllın...


CHP'den İYİ Parti seçmenine 'stratejik davranma' çağrısı

CHP'li Oğuz Kaan Salıcı, sandığa üç gün kala parti tabanı ile İYİ Parti ve AKP seçmenine seslendi. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ ...

İmamoğlu: Kamuda yönetici olduğum yerde akrabam kapıdan içeri giremez

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Eş, dost, akraba işini kamuda asla sevmedim, sevmem. Akrabalık yeri değildir siyaset. Benim eşim şahit; bilir. Akrabam kapıdan içeri giremez benim kurumumda, ...


HPV ve HIV iddialarıyla gündeme gelmişti... Gözaltına alınanlar var!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "ha...

Seçimlerde en yaşlı aday 90, en genci 18 yaşında

Yerel seçimlerin en genç ve en yaşlı adayı arasında 72 yaş farkı var. En yaşlı aday 90 yaşındaki AKP'li Ali Kalınca. En genç ise Yeniden Refah Partili 18 yaşındaki Elif Nur Batur. 31 Mart...


Yargıtay'da başkanlık seçimi dördüncü gününde

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca 119, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 138 oy aldı. Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'...

Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul'daki riskli 5 ilçeyi açıkladı

Yalova açıklarında ve Marmara Denizi çevresinde meydana gelen depremler endişe yaratmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ercan, İstanbul'da beklenen büyük deprem öncesi riskli ilçelere dikkat çek...


Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati'ne yanıt gecikmedi

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kendisi hakkında verdiği ihraç kararına yanıt verdi. İsmailağa Cemaati'nde, tarikatlarda şeyhlik mak...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR