Yukarı
319457

Kılıçdaroğlu: 128 milyar doları örtmek için emekli amirallere kelepçe taktılar

20 Nisan 2021 15:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, 128 milyar doları örtmek için 80 yaşındaki emekli amirallere kelepçe takıldığını belirterek, şunları söyledi: Yetmedi benim ve arkadaşlarım için dokunulmazlığın kaldırılmasını istediler. Erdoğan kiminle gelirsen gel, vız gelir, tırıs gider! Hesabını soracağım.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ülke gündemindeki başlıkları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

– Salgın başladığı tarihten bu yana, olayı politik malzeme yapmamaya özen gösterdik. Hataları, yanlışları ve nelerin yapılması gerektiğini söyledik. Sorun hepimizin sorunu… Hepimize düşen sorumlulukları yerine getirmek durumundayız.

– Vatandaşımız sorumluluğunu yerine getirdi. Saray’da oturanlar salgında üzerine düşeni yapmadı. Kibirle devlet yönetilmez. Devleti yönetenlerin mütevazı olması gerekir. Devleti yönetenlerin sorunu nasıl çözeriz diye düşünmesi gerekir. Bunlar yapmadılar.

SARAY VE BESLEMELERİ FEDAKARLIK YAPMADI

– Herkes fedakârlık yaptı. Kahveci, taksici, çiçekçi, emekli herkes fedakârlık yaptı. Bu insanların çoluk çocuğu var. Bunlar ne yapacak diye sorduk. Biz fedakarlığı tüm toplum yapsın dedik. Ama Saray yapmadı! Saray ve beslemeleri fedakârlık yapmadı. Esnafa, çiftçiye, taksiciye ne verildi, 1000’er lira, üç ay… “İsraftan vazgeçin” dedik. Bir de gidip 52 milyon TL’ye üç tane daha Mercedes daha alıyor. Var olan neyinize yetmiyor sizin?

PROJELERİN TAMAMINI KAMULAŞTIRACAĞIZ

– Dolar garantisiyle yol, köprü yapanlar hangi fedakarlığı yaptılar? Bu soruyu AK Partili vatandaşlarıma soruyorum. Siz maske takmadınız yine ceza geldi. Bu beyler ne yaptı? Milyarları aldılar, hangi fedakarlığı yaptılar? Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş bu kamu-özel işbirliği projelerinin tamamını kamulaştıracağız. Bu memleket bu kadar sahipsiz mi? Al paranı kardeşim diyeceğiz.

AKP kongrelerinin yapıldığı illerdeki vaka sayılarında artış yaşandı

KONGRELERİ YAPANLARIN VEBALİ YOK MU?

– Dün Covid-19 dolayısıyla 341 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sorumlusu kim? Bu soruyu yine geçen seçimlerde AK Parti’ye MHP’ye oy veren kardeşlerime soruyorum. Bir günde 341 kişi hayatını kaybetti, bu resmi rakam. O kongreleri yapanların vebali yok mu? Yoğun bakımlarda yer yok. Torpiliniz varsa yer bulabiliyorsunuz. Ülkeyi bu hale getirenin sorumluluğu yok mu? Hâlâ onun partisine oy vermeye devam edecek misiniz? İsraf merkezi oldular.

BU ÜLKEYE TURİST GELİR Mİ?

– 2021 bütçesine turizm için İspanya 11 milyar Euro, Yunanistan 7,5 milyar Euro hibe koydu. Türkiye ise sıfır… Böyle bir tabloda Türkiye’ye turist gelir mi? Türkiye’de corona şubatta yükselmeye başladı, Nisan’da en yüksek noktaya geldi. Bu ülkeyi yöneten bu tablonun sorumlusu değil mi?

Rusya'nın seyahat kısıtlaması 1 milyon turist kaybına neden olabilir

İKTİDAR RANTİYE SINIFINA ÇALIŞIYOR

– Bankalarda 1 milyon TL’den çok parası olan kişi sayısı 283 bin. Bunların mevduat hesaplarındaki vergiyi sıfırladılar. Ama KÇÖ’den faydalanan 1 milyon 300 bin kişi için ödeneği kaldırdılar. Bunlar rantiye için çalışıyor, iktidar rantiye sınıfına çalışıyor. Kısa çalışma ödeneği tekrar gelmelidir. TOBB başta olmak üzere tüm ticaret odalarımız bunu istiyorlar.

TİCARET BAKANI, KENDİ BAKANLIĞINA DEZENFEKTAN SATIYOR!

– Ticaret Bakanı eşiyle birlikte dezenfektan şirketi kurmuş. Bakan kendi bakanlığına dezenfektan satıyor… Haber ortaya çıkmış olmasına rağmen ağzını açıp bir laf bile etmiyor. Neden sesi çıkmıyor? Çünkü yukarıdakini örnek alıyor. Bu nasıl bir ahlak anlayışı? Türkiye yolsuzluklar ülkesi oldu. Haberler çıktı bakan çıkıp bir kelime açıklama yapmadı. Çünkü balık baştan kokuyor. Allah'ın izniyle iktidar olacağız ve ilk iş olarak siyasi ahlak yasasını getireceğiz.

Uzmanlar Kavcıoğlu ve Elvan'ın '128 milyar dolar' açıklamalarını yorumladı

128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

– Anaokulu öğrencisinin anlayabileceği dilden sordum. 128 milyar dolar hangi yöntemle satıldı? Bu satışlar hangi tarihlerde yapıldı? Hangi kurdan satıldı? Kimler aldı? Satış işleminin altında kimlerin imzası var? Bir daha bir daha bir daha sorduk ama cevap yok! İl ilçe binalarımızdan afişleri indirmek için polisi, savcısı seferber oldu. Neden indiriyorlar afişlerimizi? Çünkü korkuyorlar. Çünkü millet duysun, görsün, bilsin istemiyorlar.

HANGİSİ DOĞRU SÖYLÜYOR?

– 128 milyar dolar için ne dediler? Erdoğan: Salgın dolayısıyla kullandık. Erdoğan: Kasada duruyor. Yiğit Bulut: Türkiye’nin bu kadar satılabilir rezervi olmadı. Canikli: 75 milyar doları vatandaşların evlerinde. Hamza Dağ: 128 milyar dolar kasada. Taksiciye, simitçiye, vatandaşa soruyorum: 75 milyar dolardan siz bir para aldınız mı? Merkez Bankası mı doğru söylüyor Hamza Dağ mı?

Beynime ölünceye kadar hiçbir güç kelepçe takamaz

SEN ÖNCE VATANDAŞIN KARNINI DOYUR

– Ekonomi çöktü. Dağıtılan patates için insanlar birbirini eziyor. 21. yüzyılın Türkiye’sinde bunlar yaşanıyor. Beyefendi “Ay’a gideceğiz” diyor. Sen önce vatandaşın karnının doyur. İşin şakası yok. İnsanlar intihar ediyorlar. 128 milyar dolar, Merkez Bankasının kasasında olsaydı Türkiye’nin ekonomisi farklı olurdu. Şu anda banka eksi bakiyede.

HESABINI SORACAĞIM

– 128 milyar doları örtmek için 80 yaşındaki emekli amirallere kelepçe taktılar. Yetmedi benim ve arkadaşlarım için dokunulmazlığın kaldırılmasını istediler. Erdoğan, kiminle gelirsen gel vız gelir, tırıs gider! Hesabını soracağım.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, 128 milyar doları örtmek için 80 yaşındaki emekli amirallere kelepçe takıldığını belirterek, şunları söyledi: Yetmedi benim ve arkadaşlarım için dokunulmazlığın kaldırılmasını istediler. Erdoğan kiminle gelirsen gel, vız gelir, tırıs gider! Hesabını soracağım.

SÖZCÜ



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Doç. Dr. Bülent Özmen: 'Türkiye, 6'dan büyük bir depreme gebe'

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deprem ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'taki deprem sonrası 'kırsal dönüşüm' uyarısı yaptı. Doç. Dr. Özmen "Türkiye’nin 6’dan b...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ben artık Fenerbahçeli değilim

İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MKYK'de, 'Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum' dediği iddia edildi. AKP MKYK’de 3...


'Yerli ve milli' yaldızı dökülüyor: IMF toplantısında yurttaşları için ‘yerel halk’ dedi

Dünya Bankası ve IMF’nin Bahar Toplantıları’nda Şimşek’in İngilizce “yerel halk” anlamına gelen “locals” diye yurttaşlarından söz ettiğini AKP medyası da doğruladı.

Alanya'da afiş savaşı

MHP'den CHP'ye geçen Alanya'da afiş savaşı yaşanıyor. CHP'li başkan Osman Tarık Özçelik, seçim taahhüdünü yerine getirerek belediye binasına kurumun mali tablosunu astı. Afişe göre beledi...


İliç'te bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 işçiden Uğur Yıldız'ın ca...

Mahkemeden Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan tahliye kararı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu hakkında "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan tahliye kararı verildi. Ancak 3 ayrı suçtan da...


CHP'de yerel yönetim zirvesi

CHP, bu hafta sonu Yerel Yönetimler Çalıştayı düzenleyecek. Yarın, partinin genel merkezinde bir araya gelecek belediye başkanları ve il örgütleri, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında A...

Ağrı'da bir imam kurstaki çocukları darp etti, valilikten açıklama geldi

Ağrı Diyadin'deki bir Kuran kursunda imamın öğrencileri darp ettiği video sosyal medyada tepkilere neden oldu. Konuya dair inceleme başlatan Ağrı Valiliği imamın gözaltına alındığını duyu...


İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları: 32 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Zeynep Bastık Dream Extra’da!

Dream Türk’te Onur Kırış’ın sunumuyla ekrana gelecek olan Dream Extra’nın ilk konuğu Zeynep Bastık oldu. “Lan” şarkısı ile Türkiye ve dünya müzik listelerinin zirvesine oturan ünlü şarkıc...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR