Yukarı
321289

İşte İzmir'in tam kapanma raporu

07 Mayıs 2021 14:30

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yüksek vaka oranlarıyla dikkati çeken İzmir'de, son haftalarda görülen düşüşte sıkı denetim, aşılamaya olan ilgi ve filyasyon ekiplerinin yoğun çabasının etkisi dikkati çekiyor.

Türkiye'nin üçüncü büyük kenti olan İzmir, 2020 yılının mart ayında ilk Kovid-19 salgın sayıları açıklandığında İstanbul'un ardından ikinci sırada yer aldı.

Seferihisar açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından kent genelinde günlük vaka sayısı 5 bine ulaşarak zirve yaptı. Bu yılın mart ayından itibaren vaka sayıları ülke genelinde olduğu gibi İzmir'de de artmaya başladı. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde salgının ilk gününde kurulan Kriz Masası'nda süreç anlık takip edilerek müdahalelerde bulunuldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından filyasyon ekibi sayısı 800'e çıkarıldı, PCR laboratuvar sayısı artırıldı.

Alınan önlemler, aşılanması artması ve halkın tedbirlere riayet etmesiyle 100 binde görülen vaka sayısı kentte 223,34'e kadar geriledi.

680 BİN 761 KİŞİ İKİ DOZ AŞI OLDU

Kovid-19 salgınıyla mücadelede aşılanma çalışmaları da kent genelinde devam ediyor. Aile hekimleri başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarında vatandaşların hızlı bir şekilde aşılanması için çalışma yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde aşılama çalışmaları hastanelerde hafta sonu ve akşam saatlerinde de aralıksız sürüyor.

Şimdiye kadar kentte 975 bin 405 kişiye 1. doz ve 680 bin 761 kişiye de ikinci doz aşı uygulandı.

İZMİRLİLER TEDBİRLERE UYDU

Kent genelinde vaka sayısının azalmasında en büyük katkıyı ise İzmirliler verdi.

Maske, mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere tüm tedbirlere uydukları gözlenen vatandaşlar sıcak havaya rağmen dışarıya çıkmayarak zamanlarını evde geçiriyor.

Polis ve jandarma ekipleri de salgının başından bu yana denetimlerine ara vermeden devam etti. İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan yaklaşık 1000 polis, 7 gün 24 saat esasına göre kent genelinde farklı zamanlarda ve noktalarda oluşturulan kontrol noktalarında denetimlerine devam ediyor.

Denetimler sonucu 10 bin 496 kişiye idari işlem uygulandı.

İzmir Valiliği bünyesinde görev yapan 6 bin 500 kişilik Vefa Sosyal Destek Grupları da ilçelerde kaymakamlıkların koordinasyonunda evlerinden çıkamayan Kovid-19 hastaları ya da temaslılarının ihtiyaçlarını karşılamak için görev yapmaya devam ediyor.

7 gün 24 saat esasına göre görev yapan destek grubu, salgının başından bu yana kent genelinde 162 bin 763 kişiye ulaştı.

Nüfus hareketliliği nedeniyle uzun bir süre vaka sayısı yüksek seyreden kentte, alınan önlemler sonuç verdi ve vakalar düşüş gösterdi.

İZMİRLİLER VAKA SAYILARININ DÜŞMESİNDEN MUTLU

İzmir'de yaşayan 32 yaşındaki Oğuz Demirci, kent genelinde Kovid-19 vaka sayısının düşmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

İzmirlilerin ilk günden bu yana tedbirlere önem verdiğini anlatan Demirci, "Şu an Kordon'dayız. Görüyorsunuz ki çalışanlar ve evcil hayvanlar dışında burada kimse yok. Herkes tam kapanma kurallarına uymuş durumda. İnşallah böyle devam eder. İnanıyorum ki sağlıklı bir şekilde vatandaşlar Kordon'da buluşmaya devam eder. Kovid-19 savaşını hep birlikte kurallara uyarak kazanacağız. " dedi.

Taksi şoförü Salih Özgirgin ise vaka sayılarının daha da düşmesini istediğini belirtirken, "Keşke bu hastalık olmasa da herkes yine eskisi gibi işine gidip gelse. Vatandaşlarımız tedbirlere dikkat etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı. (AA)



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Urla Belediye Meclisi'nden 2023 faaliyet raporuna şerhli onay

Urla Belediyesi nisan ayı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde görüşülen faaliyet raporunun bazı bölümlerine denetim ve inceleme yolu açık olmak üzere şerh konularak oylandı ve oy çok...

Kaymakam Sarı’dan Başkan Türkmen’e tebrik ziyareti

Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçedeki çeşitli kamu kurumu müdürleri ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e makamında hayırlı olsun ziyaret gerçekleştirdi.


Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik Kuzey Ege Bölgesindeki gazetecilerle buluştu

Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju ÇELİK, bölgedeki tüm yerel gazeteci, radyo ve sosyal medya hesaplarının yöneticileriyle buluştu ve Bergama’nın geleceğine dair değerlendirmeler yapıldı....

Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde incelemeler yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla, henüz pazarcı esnafı tezgahını yerleştirirken binaya gelen Başkan Eşki, hem e...


Mali Hizmet Kalitesinde Yükseliş: Filiz Başkan Mali Tabloyu Açıkladı

Efes Selçuk Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci birleşiminde görüşülen 2023 yılı faaliyet raporunun sunumunu yapan Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, yükselen enflasyon ve artan...

Vatandaş istedi, Başkan Önal talimat verdi

Havaların ısınmasıyla oluşabilecek sinek, böcek ve haşerat sorununa karşı harekete geçen Bayraklı Belediyesi, anında çözümle vatandaşın takdirini topladı. Bu kapsamda Soğukkuyu Mahallesi’...


Narlıdere'de temizlik seferberliği sürüyor

Narlıdere Belediyesi’nin kent genelinde başlattığı temizlik seferberliği sürüyor. Belediye ekiplerince ilçenin 11 mahallesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, her gün iki mahallede gene...

Toplu ulaşıma Maraton İzmir ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 21 Nisan Pazar günü koşulacak Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergâh değişiklikleri yapacak. İZDENİZ’e...


İzmir’de FETÖ'ye operasyonda 12 gözaltı

İzmir merkez ve 3 ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gizli haberleşme uygulaması ‘ByLock’u kullandığı tespit edilen ve Bank Asya’da şüpheli işlem bilgileri bulunan 12 kişi göza...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR