Yukarı
324825

Projeler yerinde anlatıldı

12 Haziran 2021 10:40

Karabağlar Belediyesi’nin ilçenin dört bir yanında yaşama geçirdiği projeler, Karabağlar Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerine yerinde anlatılıyor. Bu kapsamda ilk olarak CHP Grubu’na yönelik inceleme gezisi gerçekleştirildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP’li meclis üyeleriyle ilçe yöneticilerine projelerle ilgili ayrıntılı sunum yaptı. Gelecek günlerde de AK Parti, MHP ve İYİ Parti temsilcileri çalışmaları yerinde görme olanağı bulacak.

Daha modern ve yaşanabilir bir kent yaratmak için çalışan Karabağlar Belediyesi, bu anlayış doğrultusunda ilçenin farklı noktalarında önemli projeler yapıyor. Bunlardan Kibar Belediye Hizmet Kompleksi, Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, Limontepe Semt Merkezi gibi projeler tamamlanırken, Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi, Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi de tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca Atatürk Gençlik Merkezi temel atmaya hazırlanıyor.

Tek tek ziyaret edildi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hemen her meclis toplantısında meclis üyelerine ayrıntılı bilgi verdiği bu projeleri, düzenlenen inceleme gezisinde ayrıntılarıyla anlatma olanağı buldu. CHP’li meclis üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Aydan Tör, CHP ilçe yöneticilerinin katıldığı ilk gezide, önce Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi’ne gidildi. Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliğiyle yaşama geçirdiği merkezin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, “Geleceğin mobilya ustaları, tasarımcıları burada yetişecek” dedi.

Katılımcılar daha sonra Karabağlar’a kazandırılan asfalt kazıma makinesini çalışırken gördüler.

Kibar hazır

Program kapsamında, yapımı tamamlanan Kibar Mahallesi Belediye Hizmet Kompleksi ziyaret edildi. Üst katı uzay çatıyla kaplı modern pazaryeri, orta katı geniş katılımlı toplantıların da yapılabileceği düğün salonu olan 3 katlı tesiste, çok işlevli salonlar bulunuyor. Başkan Selvitopu, düğün salonunun kapasitesi ve donanımıyla dikkat çektiğini vurgulayarak, “Burada kongreler, toplantılar yapılabilecek. Karabağlar’ın bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılanacak” dedi.

Karabağlar Belediyesi’nin baştan sona yenilediği Özdemir Sabancı Parkı’nda gelinen aşama ve çalışmaları inceleyen heyet daha sonra Tahsin Yazıcı Semt ve Kültür Merkezi’ne geçti.

Başkan Selvitopu, bu sosyokültürel tesisin sadece Karabağlar’a değil tüm İzmir’e hizmet verebilecek olanaklara sahip olduğunu ve birkaç ay içinde tamamlanacağını hatırlattı.

Yeni fidanlık ve Atatürk Gençlik Merkezi

Başkan Selvitopu ve CHP heyeti, program kapsamında Uzundere’de yapımı tamamlanan yeni fidanlıkla, temel atma aşamasına hazırlanan Atatürk Gençlik Merkezi inşaat alanını ziyaret etti. Yeni fidanlıkta Karabağlar’ın park ve bahçelerinde kullanılacak bitkilerin üretildiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Otoyol kenarındaki bu atıl alanı değerlendirerek, yemyeşil bir görünüme kavuşturduk” diye konuştu.

Atatürk Gençlik Merkezi’nde kazık çakma çalışmalarının sürdüğünü bildiren Başkan Selvitopu, bugüne kadar yaklaşık 550 kazık çakılarak temelin sağlamlaştırıldığını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yaşama geçirilecek Atatürk Gençlik Merkezi’nin, ilçenin önemli bir ihtiyacını gidereceğini söyleyen Başkan Selvitopu, “30 ay sürecek ve 90 milyon liraya mal olacak proje tamamlandığında, spor yapmak isteyen gençlerimiz, vatandaşlarımız burayı yoğun olarak kullanacak” dedi.

Nasrettin  Hoca tamamlandı

Heyetin gezi kapsamındaki son durağı, yapımı tamamlanan Nasrettin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi oldu. Nasrettin Hoca Binası’nın içinde çocuklara yönelik yapılan düzenlemelerden çok etkilendiklerini söyleyen heyet üyeleri, “Binanın içinin bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyorduk. Anlaşılan çocuklar burayı çok sevecek” dediler.

Başkan Selvitopu da, salgın geçtikten sonra özellikle okul çağındaki çocukların burayı yoğun olarak ziyaret edeceklerini söyledi.

Yerinde görmek önemli’

Benzer geziyi gelecek günlerde AK Parti, MHP ve İyi Parti temsilcilerine yönelik de gerçekleştireceklerini belirten Başkanı Selvitopu, “Ben her meclis toplantısı açılışında, elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyorum. Ancak projeleri yerinde görmek, ayrıntılarını keşfetmek çok daha yararlı oluyor. Karabağlar’ı modernleştirmek ve insanlarımızın yaşam kalitesini artırmak için yaptığımız çalışmalar, yerinde görülüyor ve değerlendiriliyor” dedi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR