Yukarı
341963

Avusturya’da istifa fırtınası: Başbakan ve Maliye Bakanı da gitti

03 Aralık 2021 08:59

Avusturya’nın eski başbakanı Kurz’un siyaseti bıraktığını açıklamasının ardından Başbakan Schallenberg ile Maliye Bakanı Blümel de istifasını açıkladı.

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) lideri ve eski başbakan Sebastian Kurz'un siyaseti bıraktığını açıklamasının ardından iki yeni istifa haberi geldi. Türkiye ve Müslüman karşıtlığıyla bilinen Kurz’un ardından gelen istifalar ülke gündeminde büyük etki yarattı.

Kurz'un yerine Ekim ayının ortasında başbakanlığı getirilen Alexander Schallenberg, istifa edeceğini duyurdu. Onu, Kurz döneminde Maliye Bakanı olan Gernot Blümel'in istifası izledi.

Parti liderliğine İçişleri Bakanı Karl Nehammer'in geleceğinin netleşmesinden sonra istifasını duyuran Schallenberg, kişisel olarak parti liderliği ile başbakanlığın aynı kişide olmasından yana olduğunu söyledi. Bu durumda Nehammer'in, başbakanlık görevine gelmesi bekleniyor.

YANDAŞLARA PARA AKITTI

Dün akşam geç saatlerde Maliye Bakanı Gernot Blümel de (40) istifa ettiğini duyurdu. Facebook hesabından bir açıklama yapan Blümel, “Sadece görevi değil, siyaseti de bırakıyorum” dedi.

Kurz'un başbakan olmadan önce, yandaş medya Fellner grubuna, Maliye Bakanlığı aracılığıyla maddi destek sağladığı, karşılığında yandaş haberler yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Bu soruşturmalar derinleştirilirken, iddiaların uzandığı Kurz ile Maliye Bakanı Blümel'in istifaları, önümüzdeki aylarda farklı hukuksal sonuçların doğabileceğinin sinyalini de verdi.

Sözcü



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

İran-İsrail gerilimi: Orta Doğu'da uçaklar rota değiştiriyor

İsrail'in İran'ın İsfahan kentine hava saldırısı düzenlediği haberlerinin ardından birçok havayolu şirketi uçuş rotalarını değiştirme kararı aldı. İsrail saldırısı iddiasını reddeden İran...

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, güvenlik uyarısında bulundu

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a misilleme yaptığı yönündeki haberlerin ardından çalışanları ve onların aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Güvenlik uyarısında, Büyük...


İsrailli yetkililer, 'İran'a yönelik saldırıyı doğruladı' iddiası

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yer alan ve İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, "İsrail ordusunun İran'a yönelik bir saldırı düzenlediğini doğruladığı" iddia edildi.

Rusya'da bombardıman uçağı düştü

Rusya Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Stavropol Krayı’nda bir Tu-22M3 uzun menzilli süpersonik bombardıman uçağının teknik arıza yüzünden düştüğünü duyurdu.


Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ankara'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile bir araya geldi.

Rusya Karabağ'dan çekiliyor! Bölgesel gerilim tırmanacak mı?

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Karabağ'daki Rus barış gücü askerleri hakkında açıklamada bulundu. Peskov'a, Rus birliklerinin Karabağ'dan çekilmeye başladığına dair haberler soruldu. Pesk...


Magnum dondurmaları iki ülkede toplatılıyor

İngiltere merkezli hızlı tüketim devi Unilever, Magnum'un bademli dondurmasını geri çağırdı. 100 gramlık ve 3'lü paketler şeklinde satılan ürünlerde, olası plastik ve metal parça bulunma ...

Kırgızistan’dan Tik Tok kararı

Kırgızistan Çin merkezli popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanmasına yönelik alınan kararın uygulamaya konulduğunu duyurdu.


ABD basını: İsrail, İran'a misilleme planlarını iptal etti

Orta Doğu, İsrail'in İran'ın saldırılarına yanıtını diken üstünde beklerken ABD basınında, İsrail'in bu hafta İran'a karşı yapmayı planladığı 2 misilleme saldırısını iptal ettiği öne sürü...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Tuba Ünsal: Çocuklarım ikinci el kıyafetle büyüdü

Oyuncu Tuba Ünsal 'Empati' programında "Para biriktirmek için arkadaşlarımın kıyafetlerini yıpranana kadar giydim. Çocuklarım da benim gibi yetişiyor. Bir kıyafetini satmadan diğerini alm...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR