Yukarı
354628

Çocuk dostu otel seçerken nelere dikkat edilmeli?

22 Nisan 2022 10:41

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, tatil planı yapan aileler bütün bir yılın stresini, yorgunluğunu geride bırakmak ve çocuklarıyla birlikte mutlu ve konforlu bir tatil yapmak istiyor. Bu aşamada ailelerin otel seçimindeki öncelikleri, çocuklarına uygun, güvenilir ve bol aktivite yapılıyor olması. Bazı oteller konseptleri dolayısıyla Çocuk Dostu otel kategorisinde yer alıyor.

ÇOCUK GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA

Bu oteller misafir memnuniyetini, çocuklu ailelerin yaptığı değerlendirmeleri dikkate alınıyor ve denetimleriyle tesiste çocuk aktivitelerine yönelik yapılan yatırımlara, çocuk güvenliğine önem veriyor. Otellerde, küçük boyutlarda tasarlanmış özel havuzlar, kaydıraklı ve aquaparklı geniş alanlar, bebek bakıcılığı, her yaş grubu için mini kulüpler, lunaparklar, bebek ve çocuk büfeleri, özel menüler, gün içinde ikramlar, animasyon gösterileri, uyuma odaları ve tüm gün süren eğlence aktiviteleri gibi hizmetler sunuluyor.

BİRÇOK KONFORLU SEÇENEK VAR

Çocuk dostu oteller tercihinize ve bütçenize göre birçok farklı seçeneğe sahip. İster deniz manzaralı ister orman manzaralı oda tipi arzulayın, çocuk dostu oteller arasından size uygun olan bir tesis mutlaka bulacaksınız. Çocuk dostu otel demek ayrıcalıklı bir tatil demek. Çünkü çocuk dostu bir otelde geniş tek bir oda ya da ara kapılı aile odaları gibi birçok konforlu seçeneğe sahip olabilirsiniz. Böylece nasıl rahat ediyorsanız tatilinizi o şekilde planlayabilirsiniz.

DİĞER OTELLERDEN FARKI

Çocuk Dostu otellerde, her çocuğun yaşıtlarıyla beraber eğlenebilmesini ve neşeli vakit geçirebilmesini amaçlayan pek çok seçenek bulunuyor. Çocuk Dostu otelleri diğer otellerden ayıran özellikler ve etkinlikler şöyle sıralanabilir:

1)- Otellerde ebeveyn odasından bir kapıyla çocuk odasına çabuk geçiş imkanı veren aile odalar.
2)- Çocuklar için küçük boyutlarda tasarlanmış özel havuzlar, kaydıraklı ve aquaparklı geniş alanlar.
3)- Bbebek bakıcılığı hizmeti, her yaş grubuna ayrı ayrı hizmet veren mini kulüpler, lunaparklar.
4)- Özel yemek alternatifleri, bebek ve çocuk büfeleri, çocuklara özel menüler, gün içinde dondurma, mısır gibi ikramlar.
5)- Çocuklar için yapılan özel animasyon gösterileri, uyuma odaları, yüz boyama, elişleri, tişört boyama, mini voleybol, boccia ve bowling gibi tüm gün süren eğlence aktiviteler.

AİLELERE ÖNERİLER

Çocuklarıyla tatile çıkmak isteyen ailelerin çocuklara yönelik aktivite imkanları bol olan otelleri tercih etmesini önerilir. Aksi halde çocuklar gün boyu aynı şeyleri yapmaktan sıkılabilir. Ayrıca her şey dahil sistemle misafirlerini ağırlayan oteller tercih edilebilir. Çünkü çocuğunuz gün boyunca bir şeyler yemek ya da içmek isteyebilir. Böylece hem onu memnun etmiş hem de bütçenizi dengelemiş olursunuz. Çocuklu ailelere özel oda seçenekleri sunan tesisler ailelerin işini kolaylaştıracaktır. Aile odaları özel olarak tasarlanıyor. Otelde doktor hizmeti bulunması da faydalı olacaktır. Çocuk dostu aile otellerinin hepsinde tesis doktoru bulunur.

paradurumu.com



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Üretkenliğinizi artıracak öneriler

Potansiyelinizi en yüksek seviyeye çıkarmak için doğru yönlendirmeye odaklanmak önemlidir. Üretkenliğinizi artırmak için aşağıda belirtilen 6 adımı deneyebilirsiniz...

Ülkelerin IQ seviyeleri açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

Bir bireyin zeka düzeyi genellikle 100 puan olarak kabul edilir. Bu değerin üzerinde olanlar genellikle ortalamanın üstünde, altında olanlar ise ortalamanın altında kabul edilir. Zeka Quo...


Araştırma: İstanbulluların ömrünün 3,5 yılı trafikte geçiyor

rta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Yeditepe Üniversitesinden akademisyenler, İstanbul trafiğini 9 yıl boyunca analiz ede...

Deprem bölgelerinde oturanlara uyarı: 'Suyun kokusu ve tadı böyleyse tüketmeyin'

Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Celalettin Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yer altı sularına ve olası tehlikelere dikkat çekti.


Kedilerin insanları 'dinlediği' bilimsel olarak kanıtlandı

Bilim insanları, kedilerin onlarla konuştuğumuzu anlayıp anlamadıklarını tespit etmek üzere bir çalışma gerçekleştirdi. Elde edilen sonuçlar, kedilerle 'tatlı' konuştuğumuzda bizi anladık...

Yılın ikinci Güneş tutulması bugün

Bu yıl ikinci kez parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulma bugün Avrupa, kuzeydoğu Afrika ve Orta Asya'dan görüntülenebilecek. 2022’nin ikinci Güneş tutulması bugün gerçekleşecek. G...


Buzullar için korkutan rapor: Artık çok geç

Bilim insanları, hangi iklim eyleminin yapıldığına bakılmaksızın, Grönland buzulundaki kaybın, deniz seviyesinde minimum 27 santimetrelik bir artışa katkıda bulunacağını keşfetti.

Caretta caretta yuvasını kürekle açtı, yavrular öldü: 'Yavruların çıkmasına yardım ettim' savunması

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir plaj işletmesinde çalışan görevli, sahilde şezlonglar arasında bulunan caretta caretta yuvasını kürekle açarak yavru carettaların ölmesine neden oldu.


Araştırma: Evli ve üniversite mezunu erkekler daha uzun yaşıyor

1751-2020 yılları arasındaki veriler incelendi. Yapılan bir araştırmada, özellikle evli ve üniversite mezunu erkeklerin, uzun yaşama ihtimalinin yüksek olabileceği sonucuna varıldı.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR