Yukarı
374515

Batur: Bay Kemal’in arkasında aslanlar gibi duracağız

03 Şubat 2023 18:13

Konak Belediyesi’nin Tüm, Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube ve Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube ile uyum içerisinde sonuçlandırdığı toplu iş sözleşmelerinde imzalar atıldı. Belediyenin memur ve işçilerinin enflasyona ezdirilmediği sözleşmelerin imza törenlerinde Konak Belediyesi emekçilerine seslenen Başkan Batur, “Konak Belediyesi’nin çalışanları her zaman mesailerine alnı dik olarak gelecekler” dedi. Başkan Batur, törenlerde yaptığı konuşmalarda iktidar mesajı da verdi. Gönüllerindeki adayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulayan Batur, “Bizim gönlümüzün adayı, hepimizin adayı Bay Kemal. Bay Kemal’in arkasında aslanlar gibi duracağız!” dedi.

Konak Belediyesi memur ve işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmelerinin imza törenleri art arda yapıldı. Konak Belediyesi ve Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek,  CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan,  CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özel ve il yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve yönetimi, Tüm Yerel-Sen kurucu Başkanı Vicdan Baykara, Tüm Yerel-Sen Genel Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreteri Tamer Yiğit Güler, Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ömer Eşki ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Yücel Yılbaşı, Tüm Yerel-Sen işyeri temsilcileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye bürokratları ve belediye memurları katıldı. Şenlik havasında gerçekleşen törenin ardından Konak Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube arasındaki toplu iş sözleşmesi imza töreni için hep birlikte belediyenin Gürçeşme’deki Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesine geçildi. Belediye işçilerinin halaylar çektiği törene DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Genel-İş Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Ali Haydar Kara, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (Sodemsen) Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras ve 1,2,3,4,6,7,8 ve 9 No’lu şubelerin başkanları,  Genel-İş 5 No’lu Şubeye bağlı Konak, Karabağlar, Buca ve Gaziemir Belediyeleri işyeri temsilcileri ve belediye işçileri katıldı.

Batur: Ülke yeniden aydınlığa kavuşacak

Toplu iş sözleşmesi imza törenlerinde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sözleşmelerin belediyenin memur ve işçilerine hayırlı olmasını temenni etti. “Birlikte Konak” vurgusu yapan Başkan Batur, “Biliyorsunuz biz Konak’ta ‘Birlikte Konak’ anlayışındayız. Bu sözleşmelerin hayırlı olmasını diliyorum. Konak Belediyesi’nin çalışanları her zaman mesailerine alnı dik olarak gelecekler. Biz buna gayret ediyoruz ve sizlerle gurur duyuyoruz. Konak Belediyesi bugün Türkiye’de, İzmir’de hizmetleriyle sayılı bir belediye haline geldiyse emekçi arkadaşlarımız sayesindedir. Hepinize teşekkür ediyorum. Sözleşmelerimiz hayırlı olsun. Analarınızın ak sütü gibi helaldir, güle güle harcayın” diye konuştu.

Ülkenin yeniden aydınlığa kavuşacağını söyleyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“20 yıldır sendikal ortamların zorlaştırılması, insanların haklarını alması noktasında en büyük dersin verilmesine yaklaşık yüz iki gün kaldı. Tek adamın karar verdiği bir yönetimden kurtulduğumuz, parlamenter sisteme yeniden döndüğümüz, insan hak ve özgürlüklerinin yaşandığı, sendikal hakların özgür bir ortamda oluştuğu bir çalışmayı hep birlikte yürüteceğiz. Hepimize çok büyük görev düşüyor. Bu süreç içerisinde biz de vatandaşımızın yanında olup hizmet için fedakarca çalışacağız. Ben bütün kalbimle inanıyorum ki bu ülke yeniden aydınlığa kavuşacak.”

Güçlü belediye

Ülkenin içinden geçtiği zorlu süreçten yerel yönetimlerin çok fazla etkilendiğini ancak Konak Belediyesi’nin güçlü mali yapısıyla ve uyumlu çalışmasıyla zorlukları aşacağını dile getiren Başkan Batur, şunlar söyledi:

“Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor ve bu süreçten en fazla etkilenen kurumların başında belediyeler geliyor. Belediyelerin gelirleri olduğu yerde dururken bütçe giderleri yüzde 300’lere geldi. Ama Konak Belediyesi olarak güçlü mali yapımızla ve en önemlisi de içimizdeki dayanışma ruhuyla; sendikasıyla, belediye yönetimiyle, belediye başkanıyla, emekçileriyle tam bir uyum içinde, birlikte hizmet üretiyoruz. Sizlere şimdiye kadar yaptığınız ve bugünden sonra yapacağınız bütün hizmetler için teşekkür ediyorum.”

İşçileri enflasyona ezdirmedi

Başkan Batur, Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde yaptığı konuşmasında, işçilere verdiği sözü tuttuğunu, işçinin ve emekçinin yanında olmaktan gurur duyduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Bu zor koşullara rağmen, Abdül Batur olarak bir söz vermiştim. ‘Emekçimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmeyeceğiz’ demiştim. Enflasyona ezdirilen işçimiz, emekçimiz başı önde gezer. Narlıdere Belediye Başkanlığımdan beri işçinin, emekçinin dostu bir belediye başkanı olmaktan her zaman onur ve gurur duydum.”

“Aslanlar gibi arkasındayız”

Başkan Batur, işçilerin sloganlar ve alkışlar eşliğinde, heyecan içinde dinlediği konuşmasında iktidar mesajı da verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında aslanlar gibi durduklarını ifade ederek, “Bundan sonra, vatandaşlarımıza, Konaklı hemşehrilerimize daha özenli hizmet götüreceğiz. Önümüzdeki seçim varoluş seçimi. Ya karanlık, ya aydınlık. Ya emekten yana bir anlayış gelecek, ya emek düşmanları devam edecek. Yakında Millet İttifakı adayı açıklanacak. Bizim gönlümüzün adayı, hepimizin adayı Bay Kemal. Bay Kemal’in arkasında aslanlar gibi duracağız!” dedi.

Zeybek: Sosyal demokrat belediyecilikte yol gösterici

CHP Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, emekçilere Milli gelirden ayrılan payın giderek azaldığına dikkat çekerek bu sebeple toplu iş sözleşmelerinin son derece değerli olduğunu söyledi. “Meslektaşım Sayın Abdül Batur’un uzun yıllardır sosyal demokrat belediyecilik konusunda çok başarılı işler yaptığını biliyorum” diyen Zeybek, Konak Belediyesi’nin oluşturduğu modellerin sosyal demokrat belediyecilikte yol gösterici olduğunu vurguladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her başarılı belediye başkanının arkasında çok başarılı bir yönetici kadrosu ve çalışma arkadaşları vardır. Sürdürülebilir bir yerel yönetim anlayışı için, geri dönüşümlerin mutlaka etkin bir şekilde hayata geçtiği, bütün bunlardan maksimum faydanın sağlandığı, belediyenin gelirlerini arttırmak için yeni yeni kaynaklar yaratan, başta enerji olmak üzere pek çok alanda giderleri azaltmak için ortak ve sürdürülebilir politikalara ihtiyaç var. Neden Konak Belediyesi bu manada önemli; Türkiye’deki 1300’den fazla belediyenin örnek alabileceği belediyelerin başında geldiği için önemli. Sizin burada başaracağınız her yeni model, yakın gelecekte sosyal demokrat belediyeciliğin uygulamalarında bize önemli yol gösterici olacaktır.”

Arslan: Bu halay toplu sözleşme halayı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un işçiden, memurdan yana tavır sergilediğini ve tam bir dayanışma, uzlaşma içinde olduğunu vurgulayarak, “Toplu sözleşmeler hayırlı olsun. Sayın başkan çok büyük fedakarlıkla sizden yana tavır göstermiştir. Sizin daha fazla kazanmanız için, sizin evinize daha fazla rızık götürmeniz için tavır almıştır, onu çok iyi biliyorum. Bu halay toplu sözleşme halayı. İşçinin lehine ne varsa belediye başkanımızla beraber tam bir dayanışma içinde, uzlaşma içinde kalmış. Anlayış gösteren, bütçe kaynaklarını, alın teri için sonuna kadar mücadele eden işçiden yana kullanan belediye başkanımıza ve belediye yönetimine de teşekkür ederim” dedi.

Baykara: Abdül Başkan sendikanın ağabeyi, yoldaşıdır

Tüm Yerel-Sen kurucu Başkanı Vicdan Baykara da Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Narlıdere Belediye Başkanlığından beri, masanın karşısında oturduğu halde her zaman sendikanın yanında yer aldığını söyledi. Baykara, Başkan Batur’un sendika için bir ağabey, bir yoldaş olduğunu dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Gerçekten Abdül Başkanım başından beri bizim yanımızda duran, Narlıdere Belediye Başkanı’yken de toplu sözleşmelerin altına imza atan, kendisi de bu nedenle büyük riskleri alan bir belediye başkanıdır. Geçmişte Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde bedeller ödedi ve yanımızda oldu. Abdül Başkanım toplu sözleşme görüşmelerinde masanın diğer tarafında otururdu ama aslında bizim yol arkadaşımızda, sendikanın ağabeyiydi, yoldaşıydı, kendisini öyle görüyorum. Kendisine gerçekten de hepinizin adına teşekkür ediyorum, sendikam adına teşekkür ediyorum, toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum.”

Özen: Konak Belediyesi Türkiye’de yerel yönetimler arasında örnek

CHP İzmir İl Başkan Vekili Münir Sirhan Özen de “Konak Belediye’miz Türkiye’de yerel yönetimler arasında örnek olmayı sürdürüyor. Bu duyarlılığından dolayı Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek teşekkürlerini iletti.

Güler: Biz emekçiler sadece kendimize düşen payı istiyoruz

Tüm Yerel-Sen Genel Sosyal ve Dış İlişkiler Sekreteri Tamer Yiğit Güler de yaptığı konuşmada,  sendikaların nefes alamadığını, parlamenter sistemle yeniden nefes alabileceklerini ifade etti. Güler, “Abdül Başkanımızla defalarca sözleşme yaptık, bu sene de Konak Belediyesi’nin toplu sözleşmesi için tekrar bir araya geldik. Günümüzün ekonomik şartlarında biz emekçiler sadece kendimize düşen payı istiyoruz ve tüm Türkiye’de bunun mücadelesini veriyoruz. Sendikaların tek adam sisteminde ortadan kaldırıldıkları bir dönemde sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Bu genel seçimlerde umarım tekrar parlamenter sisteme döner ve tüm kamu emekçileri olarak biz de rahat nefes alırız. Sendikaların da söz hakkının olduğu, emeğin de söz hakkının olduğu, ne ezenin ne de ezilenin hakça bir düzenin olduğu toplu sözleşmelerde görüşmek üzere hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eşki: Tüm belediyelere örnek olacak

Sözleşme görüşmelerini uyum içinde yürüttüklerine dikkat çeken Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ömer Eşki, Başkan Batur’a teşekkürlerini iletti. Sözleşmenin tüm belediyelere örnek olması gerektiğini dile getiren Eşki, “Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’la çok uyumlu bir süreç yürüttük. Umarım buradan diğer tüm belediyelere örnek olacak bir yol açılır. Darısı Büyükşehir’deki arkadaşlarımızın başına. Onların da burada yaptığımız gibi bir anlaşma yapmasını umuyoruz. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Çalışkan: Emekçinin hakkını vermek için çabalayan belediye başkanları var

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, ülkenin içinden geçtiği zor şartlarda Konak Belediyesi’yle yapılan toplu sözleşmenin güzel bir tablo oluşturduğunu dile getirdi  ve şöyle konuştu:

 “Bugün toplu iş sözleşmesi töreni için buradayız. Güzel bir tablo. Bu zor şartlarda böyle mutlu tablolar oluşturmak kolay değil. En başta Konak Belediye Başkanımız olmak üzere bu güzel tabloda emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bugün Cumhuriyet tarihinin en ağır siyasi ve ekonomik şartlarını yaşıyoruz. Bizler tabi ki hakkımızı alacağız, hakkımızı isteyeceğiz, Ancak belediyelerin de zor şartlarda çalıştığını hepimiz biliyoruz, izliyoruz, görüyoruz. Buna rağmen özverili davranan, şartlarını zorlayan belediye başkanlarımız var. Emekçinin hakkını vermek için çabalayan belediye başkanları var onlara teşekkür ediyorum. Abdül Batur Başkanıma da teşekkür ediyorum.

Savaş: Sözleşmemizi mutlu bir şekilde imzalamamızın haklı sevincini yaşıyoruz

Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras da işçisini enflasyona ezdirmeyen Başkan Batur’a ve sözleşmede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Toplu iş sözleşmemizi bugün mutlu bir şekilde imzalamamızın haklı sevincini yaşıyoruz. Başta belediye başkanımız Abdül Batur’a, genel müdürümüze, SODEMSEN yetkililerine, yol arkadaşlığı yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarıma ve sizlerin oylarıyla seçilen iş yeri temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Enflasyonun karşısında ezilmek istemiyoruz, bundan dolayı her 6 ayda bir enflasyon yani, tüfe artı refah paylarıyla korunmak istiyoruz dedik. Biz bunu belediye başkanımıza ilettiğimizde ‘haklısınız arkadaşlar, korunmanız gerekiyor’ dedi. Bir kez daha belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sevda Erdan Kılıç'tan seçmene çağrı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenlere “Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cu...

1 Nisan'da yeni döneme merhaba

Efes Selçuk'un geleceğine dair umut dolu bir heyecanla seçim kampanyasını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, bugün gerçekleştirilecek olan büyü...


CHP Aliağa: "Belediye işçileri yalnız değildir"

CHP Aliağa’dan yapılan açıklamada: “10 yıllık Serkan Acar yönetiminde bu kentte yaşayan insanların sosyal hayatlarına dokunacak hayatlarını kolaylaştıracak, kent yoksulluğu ile mücadele e...

“Hemşehrilerimizin adaletine güveniyorum”

Menemen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir mahallede iftar programları düzenledi. 15 Mahallede yaklaşık 70 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarlarda vatandaşla...


Kasapoğlu: Sadık Başkan’ın Marka Şehir vizyonu ile Bergama’ya hizmet edeceğiz

Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer; saha çalışmalarına, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile devam ederken, Bergama’da ...

Agrobay direnişinde ilk kazanım elde edildi

Sendika üyesi olduktan sonra tazminatsız olarak işten çıkarılan işçilerin direnişi, aylar sonra ilk kazanımı getirdi. İşçilerin Ağustos ayı maaşları ve yıllık izinleri de ödendi.


''20 Milyon Vatandaşımız Yardım Almak Zorunda''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ile yardıma muhtaç sayısının her yıl katlandığına dikkat çekerek 2022 yılında sosyal yardım alan hane sayısının 4 mi...

Çakalburnu Lagünü kuşlar için güvenli, vatandaş için konforlu

Temiz ve yüzülebilir Körfez hedefiyle hayata geçirilen önemli yatırımların yanı sıra rutin çalışmalarını da sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in öne çıkan doğal güzelliklerinden Çakalb...


Avrupa’nın 7 Şehrine 'Çeşme Evi' Geliyor

Çeşme’yi global turizm pazarında tanıtmak için dümenin başına geçen Cumhur İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, “Başta Sakız ve Midilli adaları olmak üzere Avrupa’nın önde gel...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Türkan Şoray'dan Kadir İnanır paylaşımı

Türkan Şoray, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde beynine pıhtı atması nedeniyle fenalaşıp hastaneye kaldırılan Kadir İnanır'a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Geçen pazar günü Beykoz...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uykunuzu tam alamıyor musunuz? Daha yaşlı hissetmeniz normal olabilir

Bilim insanları, 1 ay boyunca uykularını tam alan kişilerin oldukları yaştan yaklaşık 6 yaş genç hissettiklerini belirledi. İsveç'teki Karolinska Enstitüsündeki araştırmacılar yeterli uyku almanın ve uykusuzluğun, hissedilen yaşla ilişkisini inceledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR