Yukarı
44929

Başkan Ergün: 2010 Hizmet Yılı Olacak

23 Aralık 2011 04:03

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye daire müdürleriyle Salihli Lidya Sardes Otel’de düzenlenen Yıllık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı’nda bir araya geldi. Daire müdürleriyle yaklaşık 4 saat süren koordinasyon toplantısı gerçekleştiren Başkan Ergün, Belediye Meclis üyeleri ile de gezi programı ve etkinliklere katıldı. Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyelerinin ailesiyle katıldığı etkinlikte medya mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ergün, 2010 yılında gerçekleştirilecek projeler ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi, “2010 yılı hizmet yılı olacak” dedi.

Salihli Lidya Sardes Otel'de düzenlenen Manisa Belediyesi Yıllık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'na Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü ve Belediye Meclis üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik ve Belediye Meclis üyeleri, Belediye daire müdürleri ve eşleri katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci ve Meclis Üyesi Münir Çelik'in mazeretleri nedeniyle katılmadığı toplantıya CHP Grubu adına Belediye Meclis Üyesi Engin Sinaner katıldı. Salihli Lidya Sardes Otel'e varılmasının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu ve Sedat Cesurol ile birlikte, Belediye daire müdürleri ile toplantıya geçti. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

 

Projeler start aldı

Toplantının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ergün, toplantının oldukça verimli geçtiğini ve ileride yapılacak olan yatırımlar için Manisa Belediyesi'nin tüm kadrosuyla birlikte hazır olduğunu ifade etti. Şantiye hizmet alanı yapımına kısa süre içerisinde başlanacağını belirten Başkan Ergün, "Bölge Hastanesi yapımı nedeniyle mevcut şantiye alanımızdan çıkmak zorundayız. Yeni şantiye alanımızın yapımına başladık. Biter bitmez taşınmaya başlayacağız" dedi. Akmescit Mahallesi'nde bulunan Çınarlı Kahve'nin etrafında çevre düzenlemesi de yapılacağını belirten Başkan Ergün, Bedesten Meydanı Projesi konusunda şunları söyledi: "Bedesten Meydanı Projemiz ile ilgili önümüzdeki hafta Anıtlar Kurulu'ndan gerekli karar çıkacak. Anıtlar Kurulu'na ait olan alanda çalışma yapılmasına izin verilmezse, biz de zorunlu olarak Belediyemiz sınırlarında olan alanda projemizi gerçekleştireceğiz. Şunu da belirtmek istiyorum, Anıtlar Kurulu geçtiğimiz hafta ilimize gelerek, yapmak istediğimiz projeleri yerinde inceledi."
 

Süreyya Piknik Alanı halkın kullanımında

Ulucami'de bulunan Gülgül Hatun-Kabak Tekkesi çevresinde çevre düzenlemelerine başlanacağını ve buraların tarihi dokusunun korunarak, turizme kazandırılacağını anlatan Başkan Ergün, Hafsa Sultan Mahallesi'ne de park yapımına başlanacağını ifade etti. Kamuoyunun gündemine oldukça sık gelen Magnesia Kafe ile ilgili son olarak ismin tescilli olduğunun ortaya çıktığını belirten Başkan Ergün, başka bir isimle Fatih Parkı içindeki alanın Manisalıların hizmetine girecek şekilde düzenleneceğini söyledi. Manisa Belediyesi olarak Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden kiraladıkları Süreyya Piknik Alanı'ndaki çalışmaların da son aşamaya geldiğini kaydeden Ergün, "Vatandaşlara hizmet veren kafeterya, restoran ve oturma grupları yenilenerek modern hizmet verecek tarzda düzenleniyor. Yeni düzenlemelerde oyun grupları ve ailelerin rahatça piknik yapabileceği ayrı alanlar oluşturulmaya devam ediyor. Süreyya Park Piknik Alanı, Manisalıların yakından tanıdığı ancak bir süredir bakımı yapılmayan ve ailelerin rahatça giremediği bir alan haline gelmişti. Bunu ortadan kaldırmak için başlattığımız çalışmalarda son noktaya gelmek üzereyiz" dedi.
 

Malta Parkı Projesi yılsonuna hazır

Seçimler öncesi açıkladığı Malta Parkı Projesi için tüm çalışmaların tamamlandığını belirten Başkan Ergün, bu projenin 2010 yılı içinde, en geç 1-2 ay gecikme ihtimaliyle başlayacağını söyledi. Bunların yanı sıra Çocuk Bahçesi Projesi, Büfe-Manav Projesi, Muhtarlık Binaları, Ertuğrul Dilek Tesisleri Projesi, Manisa Lisesi karşısındaki Gençlik Parkı, Çiçek Pasajı ve eski Garaj altı sokak iyileştirmeleri, Çaybaşı Deresi kenarı projesi Seyir Terası Sosyal Bina Yapımı, Mevlana Yolu üzeri seyir terasları gibi projelerin de 2010 yılında hayata geçirileceğini belirten Başkan Ergün, "Belki prosedürler nedeniyle 1-2 ay gibi bir gecikme yaşanabilir. Ancak bu saydığımız tüm projeler 2010 yılı içerisinde hayata geçirilecek projeler. Göreve geldiğimizde Manisa Belediyesi'nin ağır bir borç yükü altında olduğunu ve bu borç yükü eritilmeden hizmetin yapılamayacağını belirtmiştik. Geldiğimiz noktada Belediyemizin gelir-gider dengesini hızlı bir şekilde oluşturduk. Artık Belediyemiz hizmet verir noktadadır. Şimdi Manisa'mıza en güzel hizmetleri kazandırmak için çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.
 

İş makinesine dev araç parkı

Fen İşleri Müdürlüğü, İtfaiye, Park-Bahçe, Sağlık İşleri ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlükleri'ne araç alımı için 5 milyon TL tutarında bir yatırım yapıldığını belirten Başkan Ergün, "Fen İşleri Müdürlüğümüze asfalt ve diğer işlerde kullanılmak üzere iş makineleri satın alacağız. Daha önce hiç araç alınmamış ve kiralama usulüne gidilmiş. Biz bunları satın alma yoluna gidiyoruz. Bu araçların alımının ardından asfalt çalışmalarını hemen başlatacağız. Küçük çaplı asfaltları Belediye olarak kendimiz yapacağız. Bizim yetmediğimiz yerlerde ise ihale usulü ile asfalt çalışmasını yapacağız. Bunun yanı sıra İtfaiye Müdürlüğümüze 6 tane araç alacağız. Sağlık İşleri Müdürlüğümüze ise cenaze araçları alacağız. Bunun yanı sıra Su ve Kanalizasyon İşleri ile Park-Bahçe Müdürlüğümüz emrine eksik kalan araçların alımını yapacağız. Bu çalışmalar için 5 milyon TL tutarında yatırım yapıldı. Kısa sürede Belediyemiz tamamen Manisa için yapılacak çalışmaları kendi imkanları ile yapacak" dedi.
 

Manisa için ne yapabilirsek, bu bizim için önemlidir

Manisa Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak olan diğer hizmetler ile ilgili de kısa bilgiler veren Başkan Ergün, "Meteoroloji Müdürlüğü, Karaköy Kırmızı Köprü ve Malta'nın bir kısmında; Devlet Hastanesi, Tren İstasyonu, Galericiler Sitesi önü, Turgutlu Yolu Caddesi ve Mehmetçik Caddesi ile tüm mahallelerde ara sokaklarda yama ekipleri asfalt çalışması yapacak. Bunun yanı sıra Ilıca İçme Suyu Tesisleri'nin etrafının kapatılması, Sultan Yayla Suyu yatırımı ve yağmur suyu drenaj çalışmaları, yol, kaldırım, bordür çalışmaları ve çeşitli bölgelerde kamulaştırma çalışmalarımız devam edecek. Bu hizmetleri yaparken, kimseyi kırmadan, dökmeden, üzmeden yani gönül birliğiyle çalışacağız. Bu yönde çalışmalarımızı yürütüp, bu yönde hareket edeceğiz. Manisa'mıza vereceğimiz hizmetlerde tabii ki Manisalıların da gönlünün olması lazım. Bu düşüncelerle 2010 yılında başlayacak çalışmalarla Manisa'mız için ne yapabilirsek, bu bizim için önemlidir diye düşünüyorum" dedi.
 

Lokomotif iyiyse vagonlar da ona uyar

Bir gazetecinin, ‘Bu kadar çalışmadan bahsettiniz. Peki, müdürlerinizle yaptığınız toplantıda, sizin temponuza müdürlerinizin de ulaşabileceğini gördünüz mü' şeklindeki sorusunu yanıtlayan Başkan Ergün, "Tabi Belediyecilik öncelikle bir ekip işi. Bunun başka alternatifi yok. Belediyemiz daire müdürleriyle yaptığım toplantıda hepsinin heyecanını gözlerinden okudum. Çok uzun sürmesine rağmen, toplantının daha da devam etmesi gerektiğini söyleyen daire müdürlerimiz oldu. Bizler şahsım ve yardımcılarım olarak lokomotifiz. Eğer lokomotif hızlı olursa, vagonları da ona ayak uydurur. Biz de bu prensiple hareket edeceğiz" dedi. TEDAŞ'ın elektrik kablolarını yeraltına alma çalışmaları ile ilgili soru üzerine ise, Başkan Ergün, TEDAŞ'ın Manisa'daki tüm elektrik kablolarının yeraltına alması çalışmasının 18 aylık bir süreyi kapsadığını, TEDAŞ'ın bu çalışmaları bitirdiği yerde Manisa Belediyesi'nin çalışmaya başladığını ifade etti.
 

Meclis Üyeleri ve daire müdürleri Sart Harabeleri'ni gezdi

Toplantının ardından Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri akşam yemeğinde bir araya geldi. Bir buçuk gün süren toplantının ardından Salihli Lidya Sardes Otel'den ayrılan Manisa Belediyesi kafilesi, Sart Harabeleri'ni gezmeyi ihmal etmedi. Rehber eşliğinde Sart Harabeleri'ni gezen Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye daire müdürleri ile eşleri, unutulmaz bir gün yaşadı. Sart Harabeleri gezisinin ardından kafile, Manisa'ya döndü.
 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Edremit Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fide dağıttı

Edremit Belediyesi, tarımsal hizmetler kapsamında yerel tarımın teşvik edilmesi ve geleneksel ata tohumlarının korunması amacıyla ata tohumlarından elde edilen domates, biber ve patlıcan ...

Büyükşehir Vektörle Mücadele Çalışmalarına devam ediyor

İl genelinde havaların ısınması, bahar dönemine girilmesi nedeniyle sivrisinek ve karasinek gibi hedef kitle dışındaki çayır sineği, yeşillik sineği gibi uçuşan diğer canlılara ekolojik s...


Ören Kanalizasyon Çalışmasının 25 Bin Metresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de ...

Cennet Tepesi’nin ardından Cunda (Ali bey) adası aşıklar Tepesi’ne İkinci buluşma noktası geliyor…

Cunda (Ali Bey) Adası, Mithatpaşa Mahallesi’ndeki mülkiyeti hâzineye ait yıkık yel değirmeni Ayvalık Belediyesi’ne tahsis edildi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Bursa Kültür ve Tab...


Başkan Mehmet Ertaş’a hayırlı olsun ziyareti

Edremit İlçe Emniyet Müdürü Burak Lehimer ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Koç, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Milas belediye başkanı Topuz’dan Turizm haftası mesajı

Turizm, Milas'ın zengin tarihini, kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtan en önemli araçlardan biridir. Her yıl düzenlenen Turizm Haftası, bu önemli sektörün değerini vu...


Çanakkale Valiliği'nden 'orman yangını' uyarısı

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada etkili olması beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınlarına karşı yurttaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bul...

Ayvalık Belediyesi, bayram tatilinde yaklaşık 15 bin ton çöp topladı

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğrayan Ayvalık’ta Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, üç vardiya halinde 24 saat mesai yaparak tonlarca çöp topladı. Ramazan Bayramı ...


Akın’dan Edremit’e teşekkür ziyareti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yerel seçimlerin ardından Edremit ilçesini ziyaret etti. CHP İlçe Başkanlığı ve Edremit Belediyesi’ni ziyaret eden Akın, Başkan Ertaş’a h...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Aşkın Nur Yengi: Bu maaşla emekli olamam

"10 bin TL ile yaşamak zorunda kalırsam emekli olamam" diyen şarkıcı Aşkın Nur Yengi, mesleğini yapmaya devam edeceğini söyledi. Bir zamanlar vokalistliğini yaptığı Sezen Aksu'nun son dön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ağız kanseri teşhisinde lolipop yöntemi

Araştırmacılar lolipopun ağız kanseri teşhisini hızlandırabileceğini, hatta sigara içen veya çok miktarda alkol tüketen kişiler gibi en fazla risk altında olan kişilerde tümör taraması için kullanılabileceğini umuyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR