Yukarı
46465

Denizli\'ye 4 Yeni Müjde

23 Aralık 2011 04:38

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli'yi ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Denizli'de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte kürsüye çıkan Bakan Eroğlu, defalarca geldiği Denizli'de Bayram gününde bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Törende Konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Bakan Eroğlu’nu Denizli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirirken Denizli için gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Denizli’ye yatırım konusunda kendisinden her türlü desteği aldıklarını dile getiren AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, ise bu destekler ile Denizli’de çok güzel işlere imza atıldığını dile getirdi.

Toplantıda konuşan Vali Demir ise Denizli'de bütün ilçeleri kapsayan çalışmaların tamamlanarak 170 gölet yeri belirlendiğini, 60 göletin yerinin incelendiğini ifade etti. Demir, "Bu çalışmalar sırasında DSİ'nin de bilgisi olmayan yeni Kaynaklar bulundu.

65 milyon lira ödenekle kentin dört bir yanına gölet yapacağız. Bu göletlerdeki suyla köylülerimiz tarlalarını damlama veya yağmurlama sulama şekliyle sulayıp daha çok ürün daha çok para kazanacaklar." dedi.

Bakan Erolu ise konuşmasının hemen başında bayram arifesinde yaşanan acılı olaylar nedeniyle bu Kurban Bayramı'nın biraz üzüntüyle yaşandığını, ancak bayramın milletin birlik ve beraberliğinin daha da pekişmesine vesile olacağını belirtti.

Van'da yaşanan deprem felaketine, muhalefetin söylemlerinin aksine hükümet olarak çok hızlı müdahalede bulunduklarını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:
''Ben 1999'da, İstanbul'da İSKİ Genel Müdürüydüm. O zaman hükümetin bölgeye 6 günde ulaşamadığını biliyorum. Biz İSKİ olarak, oradaki her şeyi Yalova, Karamürsel, Gölcük, Adapazarı ve İzmit'te biz toparladık. İnsaf etsinler.

Sularını, ilaçlarını, battaniyelerini, seyyar mutfaklarını, o zaman biz tedarik etmiştik. Haberleşme bile yoktu. Ben 4 tane noktaya telsiz, radyo istasyonu kurdum. Biz kendimiz 5 tane bölge müdürlüğü kurduk. Ama Başbakanımız Van'a 4 saat sonra gitti. Ben de Van'ı aradım, ne ihtiyaçları varsa 'derhal' dedim.

Çünkü biz güçlü bir bakanlığız. Orman, DSİ teşkilatımızın büyük araç gereçleri var. Benden vinç, araç, gereç, kamyon gibi pek çok iş makinesi istendi. 199 makineyi civardaki bölgelerden derhal gönderdik. Binlerce çadır, yüz binlerce battaniye, soba burada. Eksiklik yok mu, vardır elbette. Ama hızlı bir şekilde hareket ettik.''

-Simav'da kalıcı konutlar hazır-

Benzer şekilde daha önce Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşanan depremde de vatandaşların ihtiyaçlarının en hızlı şekilde karşılandığını ifade eden Eroğlu, bölgede yaptırılan 970 konutun bittiğini, bu ay sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini, yine inşasına başlanan okulların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Geçmişte yaşanan depremlerin ardından barakaların bile 3 senede yapılamadığını dile getiren Eroğlu, hükümetlerinin ise bir yıl olmadan kalıcı konutlar yaptığına dikkati çekti.
Bununla birlikte Türkiye'nin üçte ikisinin deprem açısından hassas bölgede yer aldığı gerçeğinin akıllardan çıkarılmaması gerektiğine işaret eden Eroğlu, ''Hakikaten depreme karşı bütün milletimizin hassas olması lazım.

Neticede ülkemizin üçte ikisi deprem bölgesi. Dolayısıyla sağlam yere, sağlam zemine, sağlam bina yapmak mecburiyetinde ve bunu mutlaka denetlemek mecburiyetindeyiz. İnşallah Allah daha fazla kaza, bela, musibet bu ülkeye göstermez'' ifadelerini kullandı.

-''Terör örgütünü inlerinde vurduk ve vurmaya da devam edeceğiz''-

Konuşmasında terör olaylarına da değinen Eroğlu, bu konuda da en etkin şekilde mücadele yürütüldüğünü ifade etti.Hakkari'deki terör saldırılarının ardından Başbakan Erdoğan'ın ''Artık bıçak kemiğe dayandı'' diyerek, orduya talimat verdiğini hatırlatan Eroğlu, ''Allah'a şükür, şehitlerimizin kanları yerde kalmadı.

Eli kanlı PKK terör örgütünü inlerinde vurduk ve vurmaya da devam edeceğiz. Şunu hiç kimse unutmasın, bu ülkeden bir karış toprağı ayırmak mümkün değil. Şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Türkiye güçlüdür, artık küresel bir güçtür Türkiye.'' diye konuştu.

Türkiye'nin bugün dünyanın en büyük 16. ekonomisine sahip olduğunu ve 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına taşımayı hedeflediklerini kaydeden Eroğlu, ''Bu çok büyük bir hedeftir.

Allah'a şükür daha büyük hedeflerimiz var. Şunu da unutmayalım büyük hedefleri olmayan milletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Gerçekten stratejik bir noktada bulunuyoruz. Dolayısıyla bu coğrafyada ayakta kalmak için birlik beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştirmek ve çok daha güçlü olmak mecburiyetindeyiz'' dedi.

-111 yeni tesis açılacak-

Bakan Eroğlu, Denizli'yle geçmişten gelen bir gönül bağının bulunduğunu ve Devlet Su işleri (DSİ) genel müdürlüğü yaptığı dönemden bu yana Denizli için ne gerekiyorsa yaptığını söyledi.

Denizli'de, şu ana kadar sadece kendi bakanlıklarının 700 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğine işaret eden Eroğlu, bu yatırımların devam edeceğini söyledi.
Bakanlık olarak 11 Kasım Cuma günü, takvimlerin ''11.11.11''i gösterecek olmasına da gönderme yaparak yeni tamamladıkları 111 tesisi, hizmete açacaklarını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

'Ben bir göletin 15-20 yılda bitmediğini bilirim. 41 yılda bitmeyen barajlar vardı. Biz geçmişteki bu hataya son verdik. Biz yaptığımız zaman başbakanımız açılış tarihi ve saatini bizden istiyor. O saat ve tarihte de bitmesini talep ediyor. Şimdiye kadar da yüzde 99'u zamanında yetişti.

Geçen yıl biz 10.10.2010'da saat 10.00'u 10 geçe 110 tane tesisi tamamlayalım, Başbakanımız açsın diye hedefe kitlendik. Başbakanımız 10.10.2010 tarihinde Çine Aydın Menderes'te 110 tesisin açılışını yapmıştı. Şimdi de 11.11.2011'de 111 tesisi hazırladık. Cuma günü de Sayın Başbakanımızın uğurlu elleriyle bu tesisler açılacak.''

-Denizli'ye yatırımlar-

Denizli için de çok büyük yatırımlar için harekete geçtiklerini belirten Eroğlu, bu kapsamda daha önce Akbaş Barajı'nın temelini attıklarını hatırlattı.Bu barajı da gelecek yıl 12.12.2012 tarihinde saat 12'de açılışa hazır hale getirmek için talimat verdiklerini kaydeden Eroğlu, ayrıca ''Bin Günde Bin Gölet'' projesi kapsamında, Denizli için ne kadar sulama göletine ihtiyaç varsa hepsinin yapılması için DSİ'ye talimat verdiğini, yine bilgisayar kontrollü damlama sulama sistemi için il özel idaresine kaynak aktarıldığını bildirdi.

Denizli'deki yatırımlar kapsamında şu ana kadar ayrıca 7 tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonunun kurulduğunu belirten Eroğlu, buna ilave olarak Çal, Tavas, Sarayköy, Çameli'den bu yönde gelen taleplerin de karşılanacağını müjdeledi.

Denizli'ye dört önemli müjde vermek için geldiğini anlatan Eroğlu, bu müjdeleri milletvekilleri Zeybekci, Yüksel, Uçar ve Dalbudak'a açıklattı. Milletvekillerinin verdiği bilgiye göre bu dört proje şöyle: "Baklan Boğaziçi Göleti ve sulaması ile Güney Çamrak Göleti ve sulaması projesi.

Bu iki gölet 14 milyon liraya mal olacak ve 3 bin 910 dekar alanın sulayacak. Yenicekent iletim kanalı inşaatıyla 140 bin dekar arazi elektrik enerjisi ve pompa kullanılmadan suyun kendi cazibesi ile sulanacak. Çal, Tavas, Sarayköy ve Çameli ilçelerine daha otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Başkan Aras Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; ‘’Tarih boyunca zorların, yokların ve yoklukların üstesinden birlik ve beraberlik ruhuyla gelen aziz milletimiz, imkânsız denilenlerin nasıl ...

Köy Enstitüleri  fikir ve kültür günleri  4. Kez Ayvalık’ta

Köy Enstitüleri üzerine Türkiye'nin en önemli etkinlik dizisi olan "Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri" 19-21 Nisan tarihlerinde dördüncü kez Ayvalık'ta gerçekleştirildi. Ayvalık Bel...


Edremit Belediye Başkanı Begüm Taşkıran oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, koltuğunu Karagözoğlu İlkokulu öğrencisi Begüm Taşkıran’a devretti. Çocuk Başkan Taşkıran, Edre...

Başkan Mehmet Ertaş’tan 23 Nisan mesajı

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıy...


Büyükşehir Meclisi'nin ilk meclis toplantısı gerçekleşti

Balıkesir Büyükşehir  Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın başkanlığında gerçekleştirdi. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın da katıl...

Aydın'da definecilere suçüstü operasyon: 5 gözaltı

Köşk İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, devriye görevi sırasında Kızılyer Mahallesi'nde izinsiz kazı yapıldığını fark etti. Ekipler, dün akşam saatlerinde kaçak kazı yapan A.O., ...


Ege'de nisan sonu kar sürprizi

Türkiye'nin geneli fırtınanın etkisindeyken Denizli Tavas'ta kar yağdı. Denizli Kayak Merkezi'nin de bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki Bozdağ'da, öğle saatlerinde kar ...

Başkan Aras Yerel Yönetimler Çalıştayı’na Katıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı. 31 Mart Yerel seçimlerinde seçilen tüm belediye başkanları 20-21 Nisan tarihleri arasında düzenlene...


Muğla'da fırtına: Ağaçlar devrildi, çatı uçtu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Muğla için yaptığı şiddetli yağış, fırtına, taşkın ve çatı uçması uyarısı sonrası Muğla genelinde çok sayıda ağaç devrilmesi sonucu araçlar hasar gördü. Me...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR