Yukarı
46555

2.OSB’ler Zirvesi Uşak\'ta Gerçekleştirildi

23 Aralık 2011 04:40

İlki 12 Temmuz’da Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilmiş olan OSB’ler zirvesinin ikincisi Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi.

Zirveye TR33 Bölgesinde faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri Yönetim Kurulu Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Organize Sanayi Bölge Müdürleri , Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürleri katıldı.

Açılış konuşmasını Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vedat Altay yaptı. UOSB Müdürü Vedat ALTAY Zafer Kalkınma Ajansına TR 33 Bölgesi’nin kalkınmasına ve gelişmesine olan katkılarından dolayı teşekkür ederek sözü Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali YILDIRIM’ a bıraktı.

UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM Zafer Kalkınma Ajansı ile TR 33 Bölgesi’nde faaliyet gösteren tüm OSB’lerin çalıştığına değindi. Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüterek tamamlamış olduğu “Proje Yazma ve Hazırlama” konulu teknik destek projesi ve halen yürütülmekte olan Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamındaki “Uşak’taki OSB’lerin mevcut durum analizi ve Stratejik Plan Çalışması” konulu proje hakkında bilgi veren Sayın Ali YILDIRIM Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin bir projesinin daha onaylandığı bilgisini verdi.

2011 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde “A’DAN Z’YE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ” konulu bu projenin verimli bir şekilde tamamlanacağını söyleyen UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM, Zafer Kalkınma Ajansı’ndan beklentilerini de dile getirdi.

Bu beklentileri “Uşak Organize Sanayi Bölgesi olarak beklentimiz Ajansımızın TR 33 Bölgesindeki illerin, OSB’lerin, Ticaret Odalarının , Esnaf Odalarının ihitiyaçlarına göre destek programları hazırlaması.

Çünkü her bölgenin kendi iç dinamikleri var. Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve Karma Organize Sanayi Bölgesi arasında bile bir çok farklılık var. Her iki OSB’ nin kendi dinamikleri var. Öncelikle bu dinamikler her bölge için belirlenmeli ve her bölgeye uygun destek programları açıklanmalıdır.

Örneğin Uşak Organize Sanayi Bölgesi olarak Altyapı ve Üstyapı çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Artık bu yapıyı daha modern daha teknolojik hale getirme konusunda projelerimiz var. Bu noktalarda Ajansımızın destek açıklamasını bekliyoruz. Açıklanmış olan proje destek programlarında kriterlerimiz uymuyorsa bir sonraki destek programını beklemek zorunda kalıyoruz.

Biz beklerken birileri de yol alıyor. Ama işin aslı şu ki ne Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin ne de burada bulunan diğer OSB’lerin zamanı yok.

Bir an önce her bölgenin, her kurumun ihtiyaç analizleri yapılmalı ve bu analizler doğrultusunda destek programları açıklanmalıdır.”

Şeklinde dile getiren UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali YILDIRIM, Uşak Organize Sanayi Bölgesinin tamamladığı yatırımlara ve projelere de değindi. Fiber Optik Kablo Tesisinin tamamlandığını belirten Ali YILDIRIM, Scada Otomasyon Sistemleri projelerinin ajans tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin su ihtiyacına yönelik olarak Gölet Projesinin hazırlandığını belirten UOSB Yönetim Kurulu Başkanı katılımcılara teşekkür ederek sözü Zafer Kalkınma Ajansı yetkililerine bıraktı.

Uşak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kürşad Murat tarafından gerçekleştirilen “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Eylem Planı” sunumu’nun ardından OSB temsilcileri eylem planı üzerinde fikir alışverişinde bulunarak yapılacak olan eylemlerde sorumlu olacak kurumları belirlediler.

Afyon Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İ. Tuğrul Çınar tarafından yönetilen “Teşvik Sistemi ile İlgili Görüşlerin Alınması” başlıklı bölümün ardından Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter’i Dr. Yılmaz ÖZMEN “Bölgesel İnovasyon Stratejisi” başlıklı sunumunu yaptı.

Zirvede ayrıca Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında TR33 Bölgesi OSB’leri tarafından yürütülmekte olan projeler hakkında da bir sunum yapıldı.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında yürütmekte olduğu “ Uşak’taki OSB’lerin Mevcut Durumu ve Stratejik Plan Çalışması” hakkında Prof. Dr. Osman Demirdöğen de bir sunum yaparak Stratejik Plan çalışması hakkında TR 33 Bölgesi OSB’lerini bilgilendirdi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimi yapılmakta olan ürünlerin tanıtımını yapmak amacı ile kurulmuş olan ürün standının ilgi çektiği zirve Sesli Tekstil San. Tic. A.Ş. firmasına yapılan gezi ile sona erdi.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Muğla'da fırtına: Ağaçlar devrildi, çatı uçtu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Muğla için yaptığı şiddetli yağış, fırtına, taşkın ve çatı uçması uyarısı sonrası Muğla genelinde çok sayıda ağaç devrilmesi sonucu araçlar hasar gördü. Me...

Başkan Ahmet Aras, Sosyal Destekleri Yüzde 110 Arttırdı

31 Mart yerel seçimleriyle Muğla’nın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Aras, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara sağlanan...


Savcılıktan 'böcek' incelemesi

Savcılık, Afyonkarahisar Belediyesi'nde izleme ve dinleme cihazları bulunduğuna ilişkin haberlerin ardından inceleme başlattı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın belediye bin...

Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa

Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali...


CHP'ye geçen Kütahya'da yeni dönem

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, ilk icraatlarının israf kültürünü ortadan kaldırmak olacağını söyledi. Kahveci, "Yanlışa bulaşmış arkadaşım varsa gelsin açık açık söylesin. Biz zat...

CHP'li Zeyrek koltuğa oturdu, indirim sözünü tuttu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim taahhüdünü yerine getirdi. Zeyrek başkanlığında toplanan MASKİ Genel Kurulu’nda alınan kararla 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üz...


Ağabeyiyle 9 gün arayla aynı sebepten öldü

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın (45) kardeşi Burak T...

Dünya Bankası kredisinde 'Suriyeli'ye kadro' şartı: Bakan'ın haberi yokmuş!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş Dünya Bankası’nın Türkiye'ye verdiği krediyle ilgili “2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya devlet tarafından tarım alanında kadro verilm...


Çanakkale'deki toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybetmişti... 1 kişi gözaltında

Olay, dün saat 16.30 sıralarında ilçeye bağlı Kangırlı köyü yakınlarında meydana geldi. Bölgede hayır çeşmesi için kazı çalışması yapıldığı sırada toprak kaydı. Köylüler Refik Bilgiç, Tah...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı

Hasan Can Kaya arkadaşlarıyla futbol oynarken omzunun üzerine düştü. Omzunda kırık oluşan ünlü komedyen acil ameliyata alındı. Konuşanlar programıyla son yılların en popüler komedyeni ola...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Sigara bunamaya yol açar mı?

Demansın (bunama) çağın yaygın sorunlarından biri olduğunu belirten uzmanlar, bu durumun genetik gibi bazı değiştirilemez faktörlerden kaynaklanabildiğini belirtiyor. Ancak bunama riskini azaltacak değiştirilebilir risk faktörlerine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR