Yukarı
46567

Denizli 2023\'e Hazırlanıyor

23 Aralık 2011 04:40

2023 yılında istenilen hedeflere ulaşılması için bugünden yoğun şekilde çalışmak gerektiğini ifade eden başkan Zolan, özellikle turizm ve şehirleşme alanında çok yakın süreçte hayalleri zorlayacak gelişmelerin yaşanacağını söyledi.

Şehircilik alanında son 7 yıldır hizmet destanı yazıldığını ve bundan sonrada hizmet meyvelerinin toplanarak yeni destanlarla taçlandırılacağını ifade eden Osman Zolan, şöyle dedi:

‘Denizli, sadece Türkiye’deki kentlerden değil dünyanın birçok farklı kentlerinden gıptayla bakılan bir kent haline geldi. Yollarımız, parklarımız, yeşil alanlarımız, atık su arıtma tesisimiz, köprülü kavşaklarımız, yaya üst geçitlerimiz, kapalı pazaryerlerimiz, bilgi evlerimiz, kurs merkezlerimiz, basketbol -voleybol sahalarımız, kapalı spor alanlarımız gibi yüzlerce projeyle kabuğunu kırıp vizyon kent özelliğine sahip oldu.

Alt yapı hamlesiyle 100 yılın en büyük projesi kente kazandırıldı. Artık Türkiye’nin en temiz ve en sağlıklı içme suyu Denizli’dedir. Üst yapı çalışmalarımızda tamamlanma aşamasındadır. Şuan kentimizin yolları ve kaldırımlarında dolaşırken Avrupa’nın bir şehrinde dolaşıyormuş gibi temiz, bakımlı cadde ve düzenlemeleri görürsünüz. Hizmet destanımız bununla bitti mi? Tabi ki hayır. Denizli ilklerle ve yenilerle tanışmaya devam edecek.’

Başkan Osman Zolan, kısa dönemde kente damgasını vuracak projelerden bazılarını ise şu şekilde açıkladı:

-VADİ PROJELERİ GELİYOR-
Bundan 7 yıl önce Denizli’nin en büyük parkı, bin metrekare dolayındaydı. Şimdi ise 300bin metrekare büyüklüğünde parklarımız var. Yeter mi tabi ki yetmez. Şimdi yeni dönemde vadi projelerini başlatıyoruz. Molla Deresi ve Ak Vadi projeleri başlangıç projelerimizdir.’-

YENİ OTOGAR-
Yeni otogarımız artık Denizli’nin vizyonuna yakışır bir otogar olacak. Yakında yapımına başlayacağız. 600 gün gibi bir süre de tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

-KENT MÜZESİ -  
Denizli’nin tarihi ve kültürel zenginlikleri olmasına karşılık bir kent müzesi yoktu. Bu eksikliğin giderilmesi için harekete geçtik. Denizli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin dünyada eşi benzeri yok. Antik kentleriyle her tarafından tarih fışkıran bir kentiz. Amacımız ilimizden çıkartılan eserlerin sergileneceği bir müzeyi kentimize kazandırmaktır.

- KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ-

Bence bugün Denizlimizin en öncelikli ihtiyaçlarından biri de Kültür Merkezidir. Yine Denizlimize yakışır bir kültür merkezini çok kısa zamanda bu kente kazandıracağız.

İncilipınar Parkı Ege’nin incisi Denizli’nin gururu oldu. Park, 174 bin metrekareden 255 bin metrekareye çıkartılacak. Söz konusu büyütme çalışmaları içinde kültür merkezi ve nikah salonları yer alacak.

Öncelikle bilinmesini istediğim bir konu var. Belediyemizin düzenlediği sosyal ve kültürel etkinliklerin tamamı ücretsizdir. Vatandaşlarımız tamamından bir kuruş bile ödemeden faydalanmaktadır. Bilindiği üzere belediyemizin sürdürdüğü Genç Denizli Projesi, Türkiye’nin en iyi sosyal projesi seçildi.

Bu projeyle lise ve dengi okullarda öğrenim gören gençlerimiz, Türkiye’nin birçok şehrine gidip kitaplarda öğrendikleri bilgileri yerinde pekiştiriyor. Gezilerin tamamı ücretsizdir. Düzenlediğimiz konserler, konferanslar, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler oluyor. Binlerce insanımızı bu etkinliklerde görebilirsiniz.

Buna ek olarak uluslararası boyutta, amatör Tiyatro Festivali, Halk Dansları Festivali ve Türkçevizyon Türkçe Sözlü Müzik Festivalini her yıl gerçekleştiriyoruz. Farklı kültürleri insanlarımızın faydalanmasına sunuyoruz. Kültür kaynaşmasına olumlu etkisi oluyor. Yurt dışından gelen her bir misafirimiz gönüllü Denizli elçisi oluyor.

-TÜRK OLİMPİYATLARI KOPLEKSİ-
Denizlimiz söz konusu festivallere ek olarak Türk Oyunları Olimpiyatları Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bunun için son çalışmalara gelindi. Türk Olimpiyatları Kompleksinin önemli bir bölümü tamamlandı.

Burada dünyanın dört köşesinden Türk spor oyunlarına gönül vermiş yarışmacılarla festival düzenleyeceğiz. Denizlimizin kültürel etkinliklerine bir zenginlik daha kazandıracağımız gibi yok olmaya yüz tutmuş Türk oyunlarını da yaşatıp gelecek nesillere aktarmış olacağız.

-HAYDİ DENİZLİ SPORA-
Denizli spor alanında Türkiye’nin en şanslı illeri arasındadır. 7 yıllık görevimizde her mahallemize en az 1 tane olmak üzere 120 basketbol ve voleybol sahası yaptık. Ege’nin birçok ilinde bulunmayan modern kapalı spor salonunu yaptık.

Şampiyonlar Ligi maçlarının oynanabileceği uluslar arası standartlarda 3 sentetik çim sahasını hizmete sunduk. Artık çocuklarımız, siz sevgili gençlerimiz televizyonlarda seyrettiğiniz o modern spor tesislerini mahallenizin bir köşesinde görmeye başladınız.

Yeşil alanlarda parklarda oluşturulan koşu yolu, yürüyüş yolu, spor aletleriyle, sağlıklı yaşamın büyüsünü keşfettik. Bunlar Türkiye’nin birçok ilinde olmayan tesislerdir. Amacımız herkese spor yapma olanağı sunmaktır.

Sağlıkta ise dünya kriterleri yakaladık. Biliyorsunuz Denizli 2009’da, Türkiye’de 2948 belediye arasından En Çevreci Belediye seçildi. Bu yıl ise Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Birliği’ne girdik. Söz konusu kuruluşun sitesinde Denizli, tüm dünyadaki en sağlıklı iller arasında yerini almıştır.

-YA BİR YOL BULACAĞIZ YA BİR YOL AÇACAĞIZ-

Denizli Belediyesi olarak, yollarımızın dünya standartlarına çıkartılmasına ayrı bir önem veriyoruz. 7 yıldır yollarımızdaki değişimleri görüyorsunuz. Üst yapıyla şehir merkezi yollarımız çok daha güvenli hale geldi.

Şehirlerarası yollarımızdaki kalite de ortadadır. İzmir, Ankara, Muğla ve Antalya yollarımız dünya standartlarında üzerine çıkarak Denizli Belediyesi standartlarına ulaştı. Amacımız ya bir yol bulmak yada bir yol açarak bilinmeyenleri, gidilemeyenleri gidilir bilinir yapmaktır.

-ÇEVRE YOLLARI-
İzmir Yolu’ndan girip Ankara Yolu’na gidecek olan Kumkısık Çevre Yolu’nda çok büyük aksamalar yaşandı. Şimdi bu aksamaların tamamını aşıldı ve yol Pamukkale yol ayrımına kadar bitirildi. Yol, köprüsü, çevre düzenlemeleriyle Ankara yolu bağlantısına kadar trafiğe açıldı.  

Çevre yolunun 2. etabı, Ankara Yolu-Honaz-Cankurtaran üzerinden gidecek. Ankara-Antalya Çevre Yolu’nun da güzergah tespitleri yapıldı ve ihale edilip çalışmalara başlandı.

-DENİZLİ 2023’E HAZIRLANIYOR-
Başkan Zolan, irili ufaklı birçok projelerle Denizli’nin 2023 yılına hazırlandığını sözlerine ekledi. Şehirleşme alanındaki gelişmelere paralel olarak turizm alanında da çok kısa sürede kente çağ atlatacak gelişmelerin yaşanacağını söyleyen başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Denizli, dünyada başka hiçbir kentin sahip olamadığı tarihi zenginliğe sahiptir. Dünyada 5 antik kenti bünyesinde barındıran tek kenttir. Buradaki tarihi ve kültürel miraslar, İtalya’nın toplam tarihi ve kültürel mirasından daha fazladır.

Ayrıca dünyanın en güzel koylarına 2 saat mesafede olması ise kenti çekim merkezi haline getiriyor. Dünya Kültür Mirası Pamukkale, bilindiği üzere turizm açısından başlı başına bir potansiyeldir.

Laodikya Antik Kenti’nde son dönemde bulunan tarihi kalıntılar, dünyanın gözünü Denizli’ye çevirmesine yol açmıştır. Dış ülkelerin bakanlarından, Fener Rum Patriği’ne kadar birçok kişi, Laodikya’daki İncil’de adı geçen kiliseyi görmeye geliyor. Denizli Belediyesi öncülüğünde kazı çalışmalarının devam edildiği antik Laodikya kenti, çok yakında inanç turizmin başkenti haline gelecektir.’

-TURİZM BÖLGESİ-
Pamukkale-Laodikya-Eskihisar-Kaleiçi ve Kent Müzesi’nin arasında kalan bölgenin turizm bölgesi olarak düzenleneceğini ifade eden Başkan Osman Zolan, ‘Kasım ayı itibariyle kentimizde 162 bin SGK’lı çalışan var. Yaklaşık 10 yıl gibi bir sürede sadece turizm sektöründe çalışan sayısını 162 bine getirmek gayesindeyiz. Onun için Laodikya antik kentindeki kazı çalışmalarını devraldık.

Onun için kentin yönetimine talip olduk. Bir an önce kazılarının yapılaması için el atmamız gerektiğini biliyoruz. Türkiye’nin en büyük arkeoloji müzesini neden yapmak istediğimiz sanırım şimdi daha iyi anlaşılıyor. 

Pamukkale’ye gelen 2 milyon turist var. Ama şehir merkezine turist gelmiyor. Kentimize 5 milyon turist geldiğini ve çoğunluğunun kent merkezinde dolaştığını görmek istiyoruz.  Cumhuriyetimiz 100. yılında 10’larca 5 yıldızlı otel, 20-30 tane 4 yıldızlı otel 162 bin kişinin turizmde çalışır hale kentimizi getirmek istiyoruz.'



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Savcılıktan 'böcek' incelemesi

Savcılık, Afyonkarahisar Belediyesi'nde izleme ve dinleme cihazları bulunduğuna ilişkin haberlerin ardından inceleme başlattı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın belediye bin...

Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa

Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali...


CHP'ye geçen Kütahya'da yeni dönem

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, ilk icraatlarının israf kültürünü ortadan kaldırmak olacağını söyledi. Kahveci, "Yanlışa bulaşmış arkadaşım varsa gelsin açık açık söylesin. Biz zat...

CHP'li Zeyrek koltuğa oturdu, indirim sözünü tuttu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim taahhüdünü yerine getirdi. Zeyrek başkanlığında toplanan MASKİ Genel Kurulu’nda alınan kararla 1 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üz...


Ağabeyiyle 9 gün arayla aynı sebepten öldü

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, babasına ait evde nefes egzersizi yaptığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Serbest Dalış Milli Takım sporcusu Serkan Toprak'ın (45) kardeşi Burak T...

Dünya Bankası kredisinde 'Suriyeli'ye kadro' şartı: Bakan'ın haberi yokmuş!

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş Dünya Bankası’nın Türkiye'ye verdiği krediyle ilgili “2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya devlet tarafından tarım alanında kadro verilm...


Çanakkale'deki toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybetmişti... 1 kişi gözaltında

Olay, dün saat 16.30 sıralarında ilçeye bağlı Kangırlı köyü yakınlarında meydana geldi. Bölgede hayır çeşmesi için kazı çalışması yapıldığı sırada toprak kaydı. Köylüler Refik Bilgiç, Tah...

Kıyım için sırada bekliyorlar

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla’nın başı madenlerle belada. Aynı zamanda susuzlukla boğuşan ilde birçok maden ocağı projesi mevcut. Milas Sarıkaya Mahallesi’ndeki ormanl...


Edremit Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fide dağıttı

Edremit Belediyesi, tarımsal hizmetler kapsamında yerel tarımın teşvik edilmesi ve geleneksel ata tohumlarının korunması amacıyla ata tohumlarından elde edilen domates, biber ve patlıcan ...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

'Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin'

Ünlü oyuncu Aslı Enver ile eşi Berkin Gökbudak tatile çıktı. Bir mekanda çekildiği kareleri sosyal medyadan paylaşan Aslı Enver, pozuna "Hayat kısa, daha çok Belçika çikolatası yiyin" not...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Doğada vakit geçirmek cilde olumlu etki ediyor

Araştırmacılar, doğada vakit geçirmenin bağırsak ve cilt sağlığı ile yakından ilişkisini inceleyerek, yeşil alanların insan mikrobiyotasını artırdığı sonucuna ulaştı."Environmental International" isimli dergide yayımlanan makalede, araştırmacılar, ABD ve Avrupa'da kaleme alınan 20 çalışmayı inceleyerek doğa ile insan sağlığı arasındaki yakın bağı ele aldı.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR