Yukarı
53736

Erkekler Mayısta 16 Kadını Öldürdü

23 Aralık 2011 05:10

Gazetelere, internet sitelerine ve haber ajanslarına yansıyan haberlere göre, mayısta erkekler en az 16 kadını öldürdü, 27 kadın ve kız çocuğuna tecavüz etti. En az 41 kadın ve kız çocuğu cinsel taciz ve istismara maruz kaldı.

"Aşk, sevgi, töre, namus, kıskançlık" bahaneleriyle en az 20 kadın ve erkek yaralanırken 80 erkek ve oğlan çocuğu gözaltına alındı, tutuklandı ya da kaçak olarak yaşamaya başladı.

Üç erkek eşlerini ya da sevgililerini öldürdükten sonra intihar etti.

bianet'in haberlerden yararlanarak oluşturduğu çeteleye göre, erkekler nisanda 25, martta 20, şubatta 14, ocakta 16; 2009 yılında da 198 kadını öldürmüştü.

1 MAYIS

Tecavüz

Antalya'da H.A.(60), kendisiyle aynı köyde yaşayan zihinsel engelli Z.Y.'ye (30) tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Tecavüz

Mardin'de D.Y. (38), kendisiyle aynı beldede yaşayan N.Y.'ye (70) tecavüz ettikten sonra hacca gitmek için biriktirdiği parayı çaldı. D.Y., N.Y.'nin şikayeti üzerine tutuklandı.

Cinsel taciz

İzmir'deki bir ilköğretim okulunun beşinci sınıf öğrencilerine cinsel tacizde bulunup görüntülerini cip telefonuna kaydettikleri öne sürülen beş sekizinci sınıf öğrencisinden üçü tutuklandı.

Cinsel taciz

Konya'da H.P. (33) ile eşini taciz ettiğini öne sürdüğü İ.S. (50) arasındaki tartışmaya yakınlarının da katılması üzerine çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada dört kişi yaralandı.

2 MAYIS

Yaralama

Adana'da psikiyatri hastası İ.T. (68), tedavi olmasını isteyen eşi H.T.'yi (62) bıçakla ağır yaraladı. H.T., hastanedeki tedavisi sırasında polise verdiği ifadede, "Doktorlar eşimin hastanede psikiyatrik tedavi görmesi gerektiğini söyledi. İkna etmeye çalıştım. Kabul etmeyince evden ayrılmak istedim. Beni öldürmek istedi" dedi.

3 MAYIS

Gasp ve tecavüz

İstanbul'da kendisini polis gibi tanıtarak, tanıştığı üç kadına tecavüz ettiği ve gasp yaptığı öne sürülen Z.K. (24) gözaltına alındı.

Taciz

Tekirdağ'da ilköğretim yedinci sınıf öğrencisi Ö.A. (13) ve H.K. (13), bir öğretmenlerinin kendilerini taciz ettiği iddiasıyla intihara teşebbüs etti. Hastaneye kaldırılan kız çocuklarının ifadesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

4 MAYIS

Cinayet

Nevşehir'de S.Ş., eşini terk edip evli bir erkekle Antalya'ya yerleşen kızkardeşi D.T.'yi barışma vaadiyle memleketine çağırıp öldürdü.

Cinayet

Çorum'da O.K. (24), arkadaşlık teklifini kabul etmeyen lise öğrencisi N.E.'yi (16) üzerine benzin dökerek yaktı. N.E. ağır yaralanırken olay yerinden kaçan O.K. kısa süre sonra yakalandı.

Yaralama

Konya'da S.S. (45), karısı F.S.'yi (40) dövdükten sonra kendisiyle konuşmaya gelen baldızı M.U.'yu (43) da dövdü. Hastanede tedavi gören iki kardeş daha sonra S.S.'den şikayetçi oldu.

Tecavüz

Karabük'te sevgilisi F.O.'ya tecavüz eden E.O., tecavüz görüntülerini F.O.'nun ağabeyine gönderince hakkında soruşturma başlatıldı. Kaçan E.O. "reşit olmayan kız çocuğuyla zorla ilişkiye girmek" suçlamasıyla aranıyor.

Tecavüz

Mersin'de bir kadına evinde tecavüz ettiği öne sürülen M.T., "cinsel saldırı, tehdit ve kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklandı.

5 MAYIS

Tecavüz

Yalova'da 2002'de, 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla aranan K.İ. (55), Bodrum'da yakalandı.

Taciz - cinayet

Konya'da E.İ. (25), kendisine sopayla vuran akrabası M.İ.'yi (22) başına balta ile vurarak öldürdü. M.İ.'nin eşi N.İ., E.İ.'nin kendisine tacizde bulunduğunu, bunu gören eşinin E.İ.'ye sopa ile saldırdığını, E.İ.'nin ise balta ile karşılık verip eşini öldürdüğünü söyledi. E.İ. cinayet suçlamasıyla tutuklanırken N.İ. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cinsel saldırı

Ankara'da aynı işyerinde çalıştığı akrabası S.U.'yu "eşini taciz ettiği" iddiasıyla darp edip cinsel saldırıda bulunan T.K. ile üç akrabası mahkemeye sevk edildi.

Taciz

Diyarbakır'da 2 Mayıs günü arkadaşlarıyla oyun oynayan H.Y.'yi (6) kaçırıp cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen uzman çavuş M.Y., "cinsel amaçla hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlarından tutuklandı.

6 MAYIS

Cinayet

Ankara'da E.T. (32), kendisini aldattığını öne sürdüğü eşi V.T.'nin (32) bileklerini keserek öldürdü.

Tecavüz

Samsun'da Y.K. (56), hastalandığını söyleyip yardım için evine çağırdığı N.Y.'ye (38) tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Taciz

Çorum'da yatılı ilköğretim bölge okulunda (YİBO) bazı kız öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Müdür Başyardımcısı B.Ş. (53) merkeze bağlı bir köye öğretmen olarak atandı. Toprak, B.Ş.'nin açığa alınması için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Taciz

Denizli'de bir ilköğretim okulunda öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen öğretmen M.F.K. hakkında soruşturma başlatıldı. Öğretmen açığa alındı.

Cinayet

Eskişehir'de B.P., bir hafta önce boşandığı eşi E.F.'yi (39) tüfekle vurarak yaraladı. E.P. hastaneye kaldırılırken B.P. kaçtı.

7 MAYIS

Tecavüz

Afyonkarahisar'da ilköğretim okulu öğrencisi M.A.'ya (11) okulun yakınlarında tecavüz ettiği iddia edilen O.A. (15), E.G. (15) ve Ö.A. (15) gözaltına alındı.

Cinayet

Ankara'da M.K. (27), kendisini aldattığından şüphelendiği sevgilisi B.Ç.'yi (19) bıçaklayarak öldürdükten sonra kayalıklardan aşağı attı. M.K. Ankara Emniyeti Cinayet Büro Amirliği'ne gelerek teslim oldu.

Tecavüz

Adana'da evden kaçan Z.G.'yi (14) yardım etme bahanesiyle kandırıp götürdükleri evde tecavüz eden Z.P. (32) ile kız çocuğunu zorla alıkoyup para karşılığında erkeklere pazarladıkları ve para karşılığında birlikte oldukları öne sürülen yedi kişi yakalandı. Ailesinin Z.G.'yi okuldan aldığı ve bir akrabasıyla evlenmeye zorladığı öğrenildi.

Yaralama

Adana'da eve alkollü geldiği öne sürülen İ.K., tartıştığı eşi L.K.'yi tabanca ile vurarak yaraladı.

8 MAYIS

Cinayet

Kahramanmanraş'ta H.K. (30), dört ay önce ayrıldığı eşi F.K.'yi (25) boğarak öldürdükten sonra altı yaşındaki oğlunu ailesinin yanına bırakıp kaçtı.

9 MAYIS

Tecavüz

İstanbul'da E.D., kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi G.D.'yi (15) kaçırdıktan sonra arkadaşı A.Z. ile birlikte kız çocuğuna tecavüz etti. E.D. ve A.Z., G.D.'nin şikayeti üzerine tutuklandı.

10 MAYIS

Tecavüz

Tekirdağ'da evli, iki çocuk annesi A.C.(38), adres sorma bahanesiyle kapısını çalan iki kişinin kendisine tecavüz ettiğini belirterek polise başvurdu.

Cinsel taciz

Tekirdağ'da Y.G.(40), bozulan bilgisayarına bakması için evine çağırdığı lise birinci sınıf öğrencisi B.D.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Yaralama

Bolu'da yaşayan M.Y., evden ayrılıp Zonguldak'a giden ve kendisiyle konuşmak istemeyen eşi N.Y.'yi (19) bıçakla yaraladı.

11 MAYIS

Tecavüz

İstanbul'da E.D., Alman turist L.V.'ye (17) bıçak zoruyla tecavüz etti. Polisin yakaladığı E.D'yi L.V. teşhis etti.

12 MAYIS

Yaralama

Samsun'da S.K. (39), boşanma davası açtığı eşi R.K.'yi (36) çocukların kimde kalacağı konusunda çıkan tartışmada bıçakla yaraladı.

13 MAYIS

Taciz

Bursa'daki bir ilköğretim okulunda iki yıldır hizmetli olarak çalışan A.Ç.Y. (43), 13 ve 14 yaşlarındaki altı kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

14 MAYIS

Yaralama

Mersin'de H.Ö. (56), kendisinden boşanmak isteyen eşi B.Ö. (49) ile araya girmek isteyen kızı K.C.Ö.'yü (15) tabanca ile vurdu. Ağır yaralanan anne kız hastaneye kaldırıldı. Kaçan H.Ö. yakalandı.

Tecavüz

Samsun'da T.G. (24), yanında çalışan A.C.'ye (19) tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Tecavüz

Eskişehir'de İ.P., Konya'da yaşayan H.Y.'yi kaçırıp zorla alıkoyduğu bir evde tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Yaralama

Konya'da R.U. (22) ruhsatsız tüfeği ile imam nikahıyla birlikte yaşadığı A.A.'yi (24) yaraladı. R.U. tüfeğinin temizlerken yanlışlıkla ateş aldığını öne sürdü.

15 MAYIS

Tecavüz

Trabzon'da İ.K., arkadaşlarıyla eğlenmeye gittiği mekandan tek başına ayrılan üniversite öğrencisi B.K.'yi (22) aracına alıp tecavüz etti. İ.K., B.K.'nin şikayeti üzerine kamera kayıtları izlenerek yakalandı.

Tecavüz

Samsun'da Y.U. (70), tarlasında çalışan lise öğrencisi akrabası G.U.'ya (16) tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Tecavüz

Samsun'da E.P. (24), S.Ş.'ye (15) tecavüz ettiği iddiasıyla, kız çocuğunun şikayeti üzerine tutuklandı.

Tecavüz

Samsun'da zihinsel engelli N.Ö.'ye (15) iki yıl önce tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan B.İ. (24) ve S.K. (17), "cinsel istismar" suçundan tutuklandı.

16 MAYIS

Taciz

Bursa'da Ç.K. (34), M.Ö. (44) ve R.Ç. (23), evden kaçıp kendilerine sığınan E.T.'ye (15) cinsel tacizde bulundukları iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Taciz

Mersin'de R.Y. (64), konuşma bahanesiyle yanına gittiği 11 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

18 MAYIS

Tecavüz

Trabzon'da A.K. (26), iki yıl boyunca telefon ve mesajla arkadaşlık ettikten sonra yüzyüze tanıştıklarında kendisini beğenmediğini söyleyip ilişkilerini kesmek isteyen Z.D.'yi (17) kaçırıp tecavüz etti.

Taciz

Kocaeli'nde bir ilköğretim okulunun karşısında kırtasiyecilik yapan emekli astsubay S.G. (41), 12 çocuğu taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Taciz

Kayseri'de kimliği belirlenemeyen bir kişi, üniversite öğrencisi K.Ö.'ye (21), asansörde tacizde bulunmak istedi. Saldırgan, K.Ö.'nün kendisine karşı koyması üzerine kaçtı.

Cinayet - yaralama

Denizli'de A.H.S. (43), yaşadıkları tartışma sonrasında babasının evine giden eşi Ü.S. (35) ve kayınvalidesi H.A.'yı (55) yaraladı, kayınpederi M.A.'yı (58) öldürdü. Saldırıdan sonra kaçan zanlı, Muğla'da yakalandı.

Yaralama

Malatya'da D.Y., tartıştığı eşi D.Y.'yi (31) sokak ortasında bıçakla ağır yaraladıktan sonra kaçtı.

Yaralama

Mersin'de TIR'ın çarptığı genç kadın hayatını kaybederken, ölen kadının bir yakını "Kadın öldü, sen hala kıskançlık yapıyorsun" diyerek eşini tekme tokat dövdü.

19 MAYIS

Tecavüz

Mersin'de A.A. (48), ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisi S.S.'ye tecavüz ederek hamile bıraktığı iddiasıyla tutuklandı.

20 MAYIS

Cinayet

İstanbul'da U.Ç., altı aylık hamile sevgilisi D.D.'yi (21) kendisine yeni elbise aldığı için döverek öldürdü. D.D.'yi dövdükten sonra eski eşini ve çocuğunu görmek için İzmir'e giden U.Ç. daha sonra teslim oldu.

Yaralama

Balıkesir'de S.B. (30), kendisinden ayrılmak isteyen N.B.'yi (21) sokakta tabanca ile yaraladıktan sonra kaçtı.

Tecavüz

Mersin'de otomobillerine aldıkları seks işçisi T.A.'ya (23) el ve ayaklarını bağladıktan sonra tecavüz eden R.B. (27) ve B.S. (33), tutuklandı.

Tecavüz

Balıkesir'de yaşları 15 ile 20 arasında değişen altı gencin tecavüzüne uğradığı iddia edilen zihinsel engelli Z.D. (21) doğum yaptı. Zanlıların savcılık tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi. Savcılığın talebi üzerine bebekten ve şüphelilerden alınan tırnak, kan ve kıl örnekleri, incelenmek üzere Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cinayet

Adana'da 51 gün önce evinin önünde, bisikletinin üzerinde bıçaklanarak öldürülen M.D.'yi (28), en yakın arkadaşı İ.Ç.'nin, eşini taciz ettiği gerekçesiyle öldürdüğü ortaya çıktı.

21 MAYIS

Cinayet

Denizli'de N.K. (57), kendisinden kaçan sevgilisi F.Ö.'yü (38) bulup önce yaraladı; bir yıl cezaevinde yatıp çıktıktan sonra da çalıştığı işyerinde silahla vurup öldürdü.

22 MAYIS

Tecavüz

Bursa'da C.Ç. (37), sevgilisinin ilköğretim okulu öğrencisi kızı A.K.'ye (14) tecavüz etti. Olay, A.K.'nin hamile kalması üzerine ortaya çıktı.

23 MAYIS

Cinayet - İntihar

Tekirdağ'da konsomatrislik yapan sevgilisi L.K.'yi evde başka bir erkekle içki içerken gören A.Y. (56), sevgilisi ve arkadaşını öldürdükten sonra intihar etti.

Tecavüz

Van'ın Erciş ilçesinde sağlık taraması yapan gezici sağlık ekibi, zihinsel engelli N.K.'nin (27) altı aylık hamile olduğunu belirledi. N.K. kendisine cinsel saldırıda bulunan kişi ya da kişileri teşhis edemedi.

24 MAYIS

Tecavüz

Adana'da, C.I. (55), çocuklarının bakıcısı H.B.'ye (48) tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Taciz

Ordu'da B.K., "Babanın arkadaşıyım" diyerek girdiği evde C.K. (11) adlı kız çocuğuna tacizde bulundu. Kız çocuğunun bağırarak yardım istemesi üzerine kaçmaya çalışan B.K.'yi vatandaşlar yakaladı.

Yaralama

Samsun'da kızı P.E.'nin (30) kocasından ayrılıp eve gelmesine sinirlenen M.S. (50), eşi N.S. (55) ile kızı P.E.'yi silahla vurdu. N.S. başından ve göğsünden, P.E. kol ve bacaklarından yaralandı.

Cinayet

Beylikdüzü'nde V.T. (41) boşanmak üzere olduğu eşi A.T.'yi (36) buluştukları pastanede silahla vurarak öldürdü.

Yaralama

Şanlıurfa'da İ.A. (36) kendisiyle ilişkiye girmeyen eşi E.A.'yı döverek yaraladı. Komşuların ihbarı ile olay yerine gelen polis, E.A.'yı ambulans ile Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne götürdü. İ.A. ise gözaltına alındı.

25 MAYIS

Tecavüz

Adana'da N.C. (29) ve K.A., konuşma bahanesiyle otomobile bindirdikleri arkadaşları F.Ç.'yi (22) ölüm tehdidiyle kaçırıp sopayla dövdükten sonra tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

25 MAYIS

Taciz

Kayseri'de geçtiğimiz hafta bir kadına asansördü tacizde bulunduktan sonra kaçan A.O. (22) yakalandı.

26 MAYIS

Tecavüz

Bursa'da H.T. (15) ve E.A.(15), 9 ve 10 yaşlarındaki ilköğretim okulu öğrencisi iki erkek kardeşe tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklandı.

Tecavüz

Manisa'da H.G. (67), H.G.'ye (12) tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Taciz

Kahramanmaraş'ta lise öğretmeni V.B., öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Taciz

Kayseri'de ilköğretim okulunda öğretmen olan F.K. (49), ilköğretim ikinci sınıf öğrencisi iki kız çocuğuna, deneme sınavı bahanesiyle götürdüğü dershanenin boş bir sınıfında tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Cinayet - İntihar

Antakya'da A.S. (26), kendisine boşanma davası açan 2.5 yıllık eşi B.S.'yi (21) çalıştığı kuaför dükkanında pompalı tüfekle öldürdü. Dükkânda bulunan altı kişiyi rehin alan A.S. daha sonra intihar etti.

Cinayet - İntihar

Gaziantep'te E.D. (43), sevgilisi N.E.'yi (38) pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar etti.

Yaralama

Adana'da İ.K. (36), iki yıl önce boşandığı eşi N.B.'ye "kıskançlık" nedeniyle ateş açtı. Silahlı saldırı sırasında kız kardeşini korumak isteyen R.B. (33), tabancanın önüne atlayarak yaralandı. İ.K.'nin boşandığı eşini daha önce de bıçakla yaraladığı öğrenildi. Polis, olaydan sonra kaçan İ.K.'yi arıyor.

27 MAYIS

Taciz - Cinayet

Antalya'da S.B.(27), eğlenmek için gittiği tavernada dans eden Ü.B.'ye (35) önce tacizde bulundu, sonra da öldürdü.

28 MAYIS

Cinayet

İstanbul'da Y.C. (45), tartıştığı eşi N.C.'yi (45) pompalı tüfekle öldürüp kaçtı.

Cinayet

Kütahya'da M.K. (79), yaklaşık 15 yıldır ayrı yaşadığı karısı U.K.'yi (77) av tüfeğiyle vurarak öldürdü, oğlunu yaraladı.

Taciz

Iğdır'da İ.Ç., üç ilköğretim okulu öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Taciz

Yalova'da bir ilköğretim okulunun 5 kız öğrencisi, servis şoförü M.P'nin (62) kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu ailelerine söyledi. Ailelerin şikayeti üzerine gözaltına alınan M.P., savcılıktaki sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. BİA NET



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanacak: İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'deki etkinlikler

İBB Kültür tarafından 18-24 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu ve 39...

Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji 23 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora Marmara'da etkisini gösteren soğuk ve yağışlı hava bugün de devam edecek. Önümüzdeki günlerde yerini kuvvetli rüzgara bıra...


AKP'li milletvekillerine 'sosyal medya' uyarısı

Son dönemde tartışma konusu olan bazı sosyal medya paylaşımları sebebiyle AKP grup yönetimi milletvekillerine yaptığı ikazda “Herkes sizi izliyor, adımlarınıza dikkat edin” dedi.

İsmailağa cemaatinin yeni 'şeyh'i Hasan Kılıç hayatını kaybetti

Önceki gün hastaneye kaldırılan İsmailağa cemaatinin yeni 'şeyh'i Hasan Kılıç 94 yaşında yaşamını yitirdi. Cemaatin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada "Şeyhimiz Hasan Efendi Ha...


Erken yaz başlıyor: Normalleri 15 derece aşacak...

Sıcaklıkların, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 10 ila 15 derece üzerine çıkma...

"İdlib'e yardım" diye IŞİD hücresini fonlamışlar

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen 'Bozdoğan-27' operasyonunda gözaltına alınan IŞİD terör örgütü mensuplarıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Şüphelilerin örgüt için yaptıkları para...


Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier İstanbul'da

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steimeier özel uçakla saat 11.30'da İstanbul Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Steinmeier'i İstanbul Havalimanı'nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'...

Erdoğan'ın ziyareti öncesi Irak'ta dikkat çeken kareler

Irak'ın başkenti Bağdat ile Erbil'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ziyaretten dolayı cadde ve sokaklara Türk bayrakları asıldı. Erdoğan'ın ziyaretine hazırlanan başkent ...


8 ilde onlarca mağara ve sığınak imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bozdoğan-28" operasyonlarında teröristlerin kırsalda sakladığı mühimmat ve patlayıcıların bulunduğu 82 mağara ve sığınağın imha edildiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR