Yukarı
54102

Pervari'de Çatışma: 5 Şehit, 12 Terörist Öldürüldü

23 Aralık 2011 05:18

Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, dün gece saat 23.00 sıralarında Pervari’nin Sarıyaprak köyü kırsalında konuşlu askeri birlik ve yakın emniyet unsurlarına bir grup PKK’lı terörist sızma girişiminde bulundu.

Teröristlerin bu girişiminin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada, bir üsteğmenin şehit olduğu, bir astsubay ve bir erin de yaralandığı açıklandı.

Çatışmanın ardından takviye amacıyla Doğan köyüne ait geçici köy korucusu timinin bölgeye gittiği ancak, timin teröristler tarafından pusuya düşürüldüğü belirtildi. Pusuya düşen koruculardan 3’ünün şehit olduğu belirtildi.

Bu arada çatışma sonrası bölgede başlatılan operasyonda teröristlerle sıcak temas sağlandı. Burada çıkan çatışmada 1 asker daha şehit olurken, 12 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Siirt’in Pervari ilçesinde, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan asker ve korucuların kimlikleri belirlendi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Pervari ilçesi Sarıyaprak Mevkisi’nde konuşlu bulunan askeri üs bölgesi ile yakın emniyet unsurlarına bir grup terörist tarafından sızma girişiminin fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada şehit olan piyade üsteğmenin Mustafa Çuhadar olduğu belirtildi.

Çatışmada Doğan köyüne ait bir geçici köy korucusu timinin bölücü terör örgütü mensuplarınca pusuya düşürülmesi sonucunda şehit olan korucuların Şevket Babat, Halit Bulut ve Mehmet Kaplan oldukları kaydedildi. (AJANSLAR)

Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak olayla ilgili detayları açıkladı. İşte Genelkurmay’ın yaptığı açıklama:
1. Siirt ili Pervari ilçesi Doğan Köyü (Değirmentaşı Tepe) İleri Üs Bölgesine 30 Haziran 2010 tarihinde saat 23.00 sıralarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 5 ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı teşebbüsünde bulunulmuştur.

2. Saldırı teşebbüsüne güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş, ancak teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu; 1 Subay, 1 Astsubay, 1 Uzman Çavuş ve 1 Er yaralanmıştır. Yaralı personel helikopterle tahliye edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı subay ve uzman çavuş kurtarılamayarak şehit olmuştur.

3. Bu saldırı ile eş zamanlı olarak diğer bir terörist grup tarafından Doğan Köyü - Sarıyaprak arasındaki yolun emniyetini almak üzere görevlendirilmiş olan Geçici Köy Korucuları (GKK) Timine de silahlı saldırıda bulunulmuş ve saldırı sonucu 3 Geçici Köy Korucusu (GKK) şehit olmuştur.

4. Teröristlerin bulunduğu bölgeye İHA sevk edilmiş, terörist grupların kaçmasını engellemek maksadıyla tespit edilen hedefler bölgede mevcut ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır.

5. Bu faaliyetle kordineli olarak, bölgeye sevk edilen takviye birliklerce yapılan takip ve arazi araması esnasında, 12 teröristin silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.

6. Saldırı teşebbüsünde bulunan ve bölgeden kaçmaya çalışan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak operasyonlara devam edilmektedir.
 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Adalet Bakanı Tunç'tan 'DEM Parti'ye kapatma davası' yanıtı

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Resepsiyonu'nda DEM Parti sorusuna yine "Terörle mesafe" yanıtı verdi. Tunç, "Kimse bir partinin kapatılmasını istemez. Durup dururken de bir partiye kapatma ...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Marmara için hem tsunami hem 7,5 büyüklüğünde deprem uyarısı! 'Depremden 5 ile 30 dakika içinde...'

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşanabilecek büyük bir depremin yaratabileceği tsunami dalgalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ercan "Büyük İstanbul deprem...


Fatih Erbakan'dan 'Şu an Cumhur İttifakı'nda mısınız?' sorusuna yanıt

Partisinin yerel seçimlerde AKP'ye kaybettirip kaybettirmediğinin sorulması üzerine Fatih Erbakan, "Hiçbir ilde biz kaybettirmedik. Özellikle ben de baktım. Aradaki puan farkı bizim oyumu...

İstanbul'da FETÖ operasyonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün askeri yapılanmasına yönelik ankesö...


23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanacak: İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'deki etkinlikler

İBB Kültür tarafından 18-24 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu ve 39...

Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji 23 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora Marmara'da etkisini gösteren soğuk ve yağışlı hava bugün de devam edecek. Önümüzdeki günlerde yerini kuvvetli rüzgara bıra...


AKP'li milletvekillerine 'sosyal medya' uyarısı

Son dönemde tartışma konusu olan bazı sosyal medya paylaşımları sebebiyle AKP grup yönetimi milletvekillerine yaptığı ikazda “Herkes sizi izliyor, adımlarınıza dikkat edin” dedi.

İsmailağa cemaatinin yeni 'şeyh'i Hasan Kılıç hayatını kaybetti

Önceki gün hastaneye kaldırılan İsmailağa cemaatinin yeni 'şeyh'i Hasan Kılıç 94 yaşında yaşamını yitirdi. Cemaatin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada "Şeyhimiz Hasan Efendi Ha...


Erken yaz başlıyor: Normalleri 15 derece aşacak...

Sıcaklıkların, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 10 ila 15 derece üzerine çıkma...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Yalın stadyum konserine futbolcu gibi hazırlanıyor

Yalın, 31 Mayıs'ta kariyerinin 20'nci yılında Beşiktaş Stadyumu'nda konser verecek. Basın toplantısı yapan şarkıcı, "Teklif geldiğinde 'Deli bunlar' demiştim. Şimdi bu deliliğe ortak oldu...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR