Yukarı
58218

Erdoğan 367 Vekil Talep Etti

23 Aralık 2011 07:13

Erdoğan merakla beklenen İstanbul mitinginde seçim sonrası yeni ve özgürlükçü bir anayasa için 367 milletvekilliği çıkaracak oy istedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Haziran’da yapılacak seçimden sonra en büyük projelerinin yeni bir anayasa olduğunu söyledi. Sivil, katılımcı, özgürlükçü bir anayasa istediklerini kaydeden Erdoğan, “Yeni anayasa çalışmasına bütün sivil toplum kuruluşları katılacak. 367’nin üzerinde bir milletvekili ile Meclis’e gelirsek, millet bu görevi bize vermiş olacak ve hemen çalışmalara başlayacağız” dedi.
Seçime bir hafta kala dün Kazlıçeşme’deki İstanbul mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, ağırlıklı olarak yeni anayasa ve demokrasi vurgusu yaptı. Demokrasiyi güçlendirdiklerini ama yetmediğini belirten Erdoğan, şimdi “ileri demokrasi” hedefini koyduklarını anlattı.

Bayraktan rahatsızlar
Siyasete belediye başkanlığı da yaptığı İstanbul’da başladığına dikkat çeken Erdoğan, “Beni cezaevine de bu şehirden yolladılar. Bu şehrin başını hiçbir zaman yere eğmedim” ifadesini kullandı. Miting alanında dev bir Türk bayrağı açılması üzerine CHP’nin Hakkari mitingine gönderme yapan Erdoğan, “Bu bayrağın renginden ve hilalinden rahatsız olanlar var. Hakkari’de BDP’lilerin eline CHP bayrağını tutturup Türk bayrağını tutturamayanlar var. Herkesin etnik yapısına saygı duyarız, ama kimse birbirinin etnik yapısına üstünlük taslamasın” dedi.

İzmir’de üçe katladık
AKP’nin İzmir mitinginde CHP’yi üçe katladıklarını öne süren Erdoğan, “Ne Kılıçdaroğlu ile ne de Bahçeli ile uğraşacak değilim. Vaktim yok, amma biz ne devraldık, ne yaptık herhalde bunu da anlatmam lazım” diyerek ekonomik anlamda yaptıkları icraatları da anlattı.

1940’lı yılların Türkiyesi’ndeki yoksulluğu hatırlatan Erdoğan, “Yokluk, yoksulluk CHP’nin genlerinde vardır. Bunların kuru sıkı attığına bakmayın” diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatlerinin gerçekçi olmadığını öne sürdü. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul mitingindeki konuşmasında şu konular öne çıktı:

Dünyanın bizden ses beklediğinin farkındayız. Zalimin egemen olduğu, zulmün hükümdar olduğu bir dünya değil, hoşgörünün, saygının, dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin egemen olduğu bir dünya istiyoruz. AB’de, BM’de, NATO’da OEC’de, İslam Konferansı’nda, hepsinde var gücümüzle bunu anlatıyoruz. Bize büyük düşünmek gerekir.

Kusura bakmayın yıkarız
Depreme yönelik çalışmalarda da önemli adımlar atacağız. Depreme dayanıksız yapıların sahiplerine üç alternatif sunacağız. Hangisini beğeniyorsa onu kabul edecek. Eğer yanaşmazlarsa ‘kusura bakmayın’ deyip bu yapıları kamulaştırıp yıkacağız. Hem Kanal İstanbul’un kenarlarında hem de Anadolu Yakası’nda birer milyon nüfuslu iki şehir kurarak, yeni yapılanmaya gideceğiz.

Dört yıl içinde bütün okullara akıllı tahtaları monte ederek, elektronik kitapları dağıtacağız. CHP’nin İstanbul’la ilgili projeleri var mı? Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesi için ‘İçinde insan yok’ dedi. Tanıtım filminde kanalda gemi yerine insan yüzdürseydik ikna olurdu.

Sağlığa eski parayla 1 katrilyon 653 trilyonluk harcama yaptık. Şimdi de İstanbul’a iki büyük hastane daha kuracağız. Ülkeyi 23.5 milyar dolar borçla bize devrettiler. Ödedik, ödedik şu anda 4.9 milyar dolar borç var. Artık IMF’ye de muhtaç değiliz.

Taksim Meydaný’ný yeniden yapýlandýracağız. Meydandaki Topçu Kýþlasý da rezidans, alýþveriþ merkezi ve eðlence merkezi olacak.

Mitingin tek memnuniyetsiz kesimi simitçiler

Miting alanından sürekli olarak 1 milyon kişi vurgusu yapıldı. Erdoğan için sürekli ‘büyük usta’ teriminin kullanılması dikkat çekti.

Tuzla AKP teşkilatı altı gezi motoruyla geldi. Kalabalık yaklaşık 4 bin kişiyi buldu.

Katılımcılar mitinge ilçelerden AKP tarafından sağlanan otobüslerle taşındı. Otobüslerde kumanya olarak kaşarlı sandviç, ayran ve su verildi. İlçe başkanlıkları dönüşte de partilileri taşımak için miting sonunda buluşmaları organize etti.

Fatih, Rizeliler Derneği Halkoyunları ekibi gönderdi.

Miting alanında simit 1 TL’ye satıldı. Simitçiler satışlardan memnun olmadı. Hüseyin adlı simitçi saat 11.00’den 16.00’ya kadar 600 simidinden ancak 100’ünü satabildi. Bunun dışında miting alanında çok sınırlı sayıda işportacı da vardı. Gözlük, tespih gibi malzeme satan işportacılar iş yapamadı.
Miting alanında koordinasyon ve belirli hizmetler AKP İl Başkanlığı tarafından kiralanan ATV’ler aracılığıyla yürütüldü.

Sekiz Kızılay çadırı kuruldu. Çadırların her birine 100-200 arasında insan başvurdu. Ancak pek çoğu tansiyon ölçtürmek için oradaydı. 20 kadar minibüsten şapka ve su dağıtımı gerçekleştirildi. Şapka dağıtımı konusunda yer yer tartışmalar çıktı.

Aynı şekilde plaj bayrakları da miting organizasyonu tarafından dağıtıldı.

Sadece bayrak ve flama
Hiçbir dövize izin verilmedi. Yalnızca Türk bayrağı ve AKP flamaları sallandı
Sıcak havada geçen mitingde seçmenlere Nida su dağıtıldı
Aileler özellikle çocuklarını da getirmeye özen göstermişti.
Gençler ezici sayıda fazlaydı.
Erdoğan’ın konuşması öncesinde kürsüden sık sık “Kastamonu’da kurşunlandık, Hopa’da taşlandık. Ama yolumuzudan dönmedik” anonsları yapıldı.

Eski mitinglere oranla AKP’liler gazetecilere karşı da daha sakindi. Tayyip Erdoğan da Kemal Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’den ‘sayın’ ifadesiyle bahsetti.



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmey...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR