Yukarı
58788

13 Şehit Törenle Uğurlandı

23 Aralık 2011 07:31

Diyarbakır Silvan'da çıkan çatışmada hayatını kaybeden askerlerin kimlikleri belli oldu. Acı haberi alan aileler ise kahroldu. Diyarbakır'da şehit askerler için askeri tören düzenlendi.

14 Temmuz günü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan ve hastanelerde yaralı olarak tedavi altına alınan personelin isimleri belli oldu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından açıklanan listeye göre Şehit personelin isimleri şöyle:

1.Uzm.J.I.Kad.Çvş. Gökhan Yıldırım (2006-709) (Adana/Ceyhan)
2.J.Uzm.Çvş. Mustafa Güney (2009-309) (Adana/Yüreğir)
3.J.Uzm.Onb. Fahrettin Aksu (2009-586) (Hatay/Kırıkhan)
4.J.Komd.Çvş. Mehmet Kaz (Gaziantep/Nizip)
5.J.Komd.Çvş. Emrah Eker (Giresun/Dereli)
6.J.Komd.Çvş. Necmettin Torun (Samsun/Alaçam)
7.J.Komd.Çvş. Ufuk Başarı (Konya)
8.J.Komd.Çvş. Noyan Aydın (Zonguldak/Ereğli)
9.J.Komd.Onb. Aykut Delimehmetoğlu (Bursa /İnegöl)
10.J.Komd.Er. Barış Çiçekdağı (Gaziantep)
11.J.Komd.Er. Vefa Çelik (Ağrı)
12.J.Komd Er. Ethem Okkay (Şanlıurfa/Payamlı)
13.J.Komd.Er. Gökhan Kaplan (Tekirdağ/Şarköy)

Saldırıda yaralanan ve GATA ile Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altında olan askerlerin isimleri ise şöyle:

Jandarma Uzman Onbaşı Regaip Özdemir (Trabzon/Araklı/İstanbul)(Ağır yaralı GATA)
Jandarma Uzman Onbaşı Erdem Yıldız (Kars/Arpaçay) (Ağır yaralı GATA)
Jandarma Uzman Çavuş Abdulvahap Turan (Adıyaman)
Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder (Afyon)
Jandarma Uzman Onbaşı Aşkın Özel (Karaman/Burdur)
Jandarma Komando Er Ahmet Eroğlu (Tokat/İstanbul)
Jandarma Komando Er Faruk Kılıç (Şanlıurfa)

EŞİ HAMİLEYDİ
Pusuda şehit olan 13 askerden, 25 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Güney'in Adana Yüreğir ilçesi Çelemli beldesindeki evinde yas var. Babası uzun süre önce vefat eden, 8 kardeşten biri olan Şehit Uzman Çavuş'un bir yıllık evli ve eşinin hamile olduğu öğrenildi.

6 AYLIK KIZI VARDI
Şehit olan olan Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun (26) ailesi haberi akşam saatlerinde aldı. Annesi fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Aksu’nun 3 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı, bir buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve Damla isminde 6 aylık bir kız çocuğu olduğu bildirildi. 4’ü kız toplam 10 kardeşin en küçüğü olan şehit Fahrettin Aksu’nun 2 yıl öncede babasını kaybettiği öğrenildi.

ŞEHİT Mİ OLDU? NÖBETE GİTTİ
24 yaşındaki Er Ufuk Başarı'nın baba ocağı Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı Başköy Beldesi'ne ateş düştü. Tek oğlunun şehit olduğunu duyan baba İsa Başarı ve eşi sinir krizi geçirdi. Televizyonlarda şehit haberini görünce ailece bir araya geldiklerini anlatan amca Mevlüt Başarı, yeğenine ulaşmaya çalıştıklarını ancak kendilerine acı haberin evlerine gelen komutanla iletildiğini kaydetti. Telefonla ulaşmaya çalıştıklarında askerlerin kendilerine acı haberi veremediğini dile getiren Başarı, ''Askerler, oğlumuzla telefonla görüşmek istediğimizde sürekli 'nöbete gitti', 'yemeğe çıktı' gibi ifadeler kullanarak acı haberi bizden gizlemeye çalışıyorlardı. Ancak eve komutan geldiğinde her şeyi anladık. Vatan sağolsun'' dedi.

BİRLİĞE GELELİ 2 AY OLMUŞTU
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında pusu kuran PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Er Aykut Delimehmetoğlu'nun Bursa İnegöl'deki baba ocağı ateş düştü. İnegöl Jandarma Bölük Komutanlığı'ndan bir heyet, beraberinde sağlık ekipleri ile birlikte Er Aykut Delimehmetoğlu'nun İnegöl Süleymani Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi verdi.

5 aylık asker olan Delimehmetoğlu'nun 2 ay önce dağıtımının Diyarbakır'daki pusuya düşürülen birliğe çıktığı belirtildi. Baba Beytullah Delimehmetoğlu ve ailesi çocuklarının şehit haberiyle yıkıldı. Acı haberi duyan yakınları şehit evine taziye ziyaretinde bulundu.

35 GÜN SONRA TERHİS
Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın (21), şehit haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi.

Şehidin ailesinin İstanbul'da oturduğu, haberi alan annesi İslim Kaz'ın Nizip ilçesine geldiği, Hollanda'da bulunan tır şoförlüğü yapan babası Doğan
Kaz'ın da oğlunun şehit olduğu haberini aldıktan sonra Türkiye'ye gelmek için uçakla yola çıktığı öğrenildi.

Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın terhisine 35 gün kala şehit olduğu, 3 kız kardeşi bulunduğu ve bekar olduğu belirtildi.

15 GÜN SONRA EDİRNE'YE GİDECEKTİ
Uzman çavuş Gökhan Yıldırım'ın (25), şehit haberi Adana'daki baba evine sabah saatlerinde verildi. Şehit uzman çavuşun evine Türk bayrağı asılırken, Yüreğir Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı kuruldu. Baba Yıldırım, oğlunun 5 yıldır görev yaptığını, 1 Ağustos tarihinde de ilişik keserek, Edirne'de göreve başlayacağını anlattı. Baba yıldırım son konuşmalarını şöyle anlattı: "25 Temmuzda izine gelir, 15-20 gün memlekette kaldıktan sonra Edirne'ye giderim demişti. Onu bekliyorduk. Ancak, dün çatışma haberlerini televizyondan takip ettik. Sabaha kadar aradık, ancak bir türlü telefonları cevap vermedi. Endişelerimiz arttı. Bugün sabah namazının ardından da askerler gelerek acı haberi verdi. Vatan sağ olsun. Yapacağımız bir şey yok. Hepimiz o yolun yolcusuyuz.''

Anne Yıldız Yıldırım ise ''Komşular sizi oğlumun, delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum. Yiğidim niye acele ettin, daha düğününü yapacaktık, damatlıkla görecektim seni... 'Annem 10 gün sonra yanındayım' demiştin böyle mi yanıma gelecektin'' diye konuştu.

"OPERASYONA ÇIKIYORUZ"
Jandarma Komando er Barış Çiçekdağı'nın ailesine acı haberi, sabah askeri yetkililer verdi. Sokağın girişine dev bir Türk Bayrağı asılırken, sokaktaki diğer evler de Türk Bayrakları ile donatıldı. Acılı ailenin evinin önüne Şahinbey Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Yaşananların son olmasını istediklerini ifade eden baba Halil Çiçekdağı, ''Vatan sağ olsun, başka bir şey diyemiyoruz'' dedi. Halil Çiçekdağı, şehit olan Barış Çiçekdağı'nın en büyük oğlu olduğunu, onun dışında bir kızı ve bir oğlu daha olduğunu söyledi. Barış'ın askerlikte 4 ayını bitirdiğini, kendisiyle iki gün önce telefonla görüştüklerini belirten Halil Çiçekdağı, ''Operasyona çıkacaklarını söylemişti. Kader ne diyeyim... Ne diyeyim yiğidime, ne diyeyim yavruma, ne diyeyim'' diye gözyaşı döktü.

"YAVRUM KAYBOLDU"
Komando Piyade Çavuş Noyan Aydın'ın (24) Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Dedeler köyündeki evi yasa boğuldu. İki yıllık üniversite mezunu, askere gitmeden önce bilgisayar teknik servisinde çalışan, babası İsmail Noyan'ın 1989'da inşaat işçiliği yaptığı zaman geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdiğinde 6 aylık olduğu bildirilen şehidin annesi Ayşe ile kardeşlerinden Türkan, sinir krizi geçirdi. Acılı anne ve kız kardeşe sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin diğer kardeşi Abu Dabi'de çalıştığı bildirilen Orhan'ın da acı haberi alır almaz memleketine gelmek üzeri yola çıktığı öğrenildi. Şehit çavuşun 7 aylık asker olduğu ve Bilecik'teki acemi birliğinden sonra Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi. Evin bahçesinde taziyeleri kabul eden anne Ayşe, ''Yavrum kayboldu. İki dalım bölündü. Nasıl canını verdin o memlekette biricik yavrum. Bir taneydin
kayboldun'' sözlerini haykırarak tekrarlayıp ağlıyor.

KIZKARDEŞİ KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden 20 yaşındaki Jandarma er Vefa Çelik'in Ağrı'daki evinde, acı haberle birlikte ateş düştü. Ağrı'nın 100'üncü Yıl Mahallesinde oturan Hüsna-Numan Çelik'in 8 çocuğundan biri olan Vefa Çelik, dört ay önce vatani görevini yapmak için uğurlanmıştı. Acı haber aileye Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından bildirildi. Oğlu Vefa'nın şehit olduğu haberini alan anne Hüsna Çelik, fenalık geçirdi. Kocası Numan Çelik'in kanser olan kızının tedavisi için Ankara'da bulunduğunu belirten Hüsna Çelik, evlerinin önünde bekletilen ambulansa alındı ve sakinleştirici verildi.

DİYARBAKIR'DA BÜYÜK OPERASYON
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit olmasının ardından başlatılan, hava destekli operasyon devam ediyor. Silvan'ın Bayrambaşı Beldesi Dolapdere Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan ve 13 askerin şehit, 6 askerin de yaralandığı hain saldırı sonrası operasyonlar yoğunlaştırıldı. Özellikle Silvan, Hazro ve Kulp üçgeninde yoğunlaştırılan operasyona bölgeyi iyi tanıyan köy korucuları da operasyona katılıyor. (ANKA, AA)



Yorumlar

  • Onlar Beratlarını; ŞEHİT\'liklerinde alırlar. Oğul, fidanlığına ben şahidim şehitliğine Allah şahit olsun! Oğul, toprağımız bu vakitten sonra ekin verse ne olur. Seni gömdüğüm topraktan gençliğini geri alamadıktan sonra. Oğul, soframdan tabağın eksilmiş+ Bu saatten sonra Kursağıma bir lokma daha fazla girse ne olur? Canın düğümlenmiş babalığımın omuzlarında. Oğul, evime ağalar paşalar gelse kimin umurunda. Sen bir daha bu kapıdan girip kasketini çıkarıp annenin halini soramadıktan sonra. Oğul, taziyene gel.Gel gör ki başımız sağ olacakmış olmasına da!.. Yüreğim sağ kalacak mı? onu da sorsunlar bundan sonra. Oğul, Elimi öpüp götürdüğün alnın temizliğine şahidiz de!.. Babalar gününde boynundan dökülüp, soğuk soğuk öptüğüm son hediyen künyene kimler şahit olsun? Kimler şahit olsun? İktidara geleceğim diye bozkurtların ağzıyla milliyetçi rantın eteklerine çullanan bahçelik muhalif babalar mı? Yoksa, Gandiliğinden yenmeyen reklam direnişçisi adamlara cumhuriyet süsü veren amigocu babalar mı? Şahit olsun! Bu şehitlerin, ölüm boykotunu kim biçsin? Topuğunu tüfeğini sallayarak çiftlikten tilki kaçırırcasına konforlu hareket eden pkk’nın alçaklığı karşısında istihbarat zaafıyla ezilerek “ Vatan Sağ olsun” deyip omuz eskiten paşaların içleri de rahat etsin mi ?Ey oğul!.. Oğul, seni toprağın aklına zorla getirdiler de... Bana senin niye öldüğünü anlatacak bir babayiğit var mı? acaba! Bırakın!kimin oyu kimin boykotu kimin meclisinde belli değil. Şimdi boykot kornalarını siz basacaksınız anladık da.. Bu anne, yüreğine kimi basacak? Biriniz cambazlığını halkına kabul ettirip ip atıp boğazını yine yırtacak anladık da.Bu ölüm ipinin kaç gencin yaşamına kilit vurduğuna kim bakacak? Yazık!!!! Hepinizin bir hesabı var.Anlıyoruz da.Bu hesabı toprakla kapatan gariplerin ahı kimden çıksın? An itibariyle; gözyaşı içen annelerin boykotu.Hangi ölüm meclisini teskin edecek! Evet,onlar ALLAH C.C. katında Berat\'larını ŞEHİT\'likle alacaklar.Peki ya siz?
    İsimsiz
    20 Ekim 2016 02:05

Yorum Ekle


Diğer Haberler

AFAD duyurdu: Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 18.11...

Özgür Özel'den Erdoğan'la görüşme açıklaması: Önemli gündemlerim olacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin olarak gazetecilere açıklama yaptı.


Bakan Fidan'dan 'Demirtaş ve Kavala' şartı koyan Hollanda'ya ziyaret

Hollanda Parlamentosu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi Davası hükümlüsü iş insanı Osman Kavala hakkındaki AİHM kararlarının uygulanmaması halinde, AB'nin Türkiye...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'a veda töreni

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolması nedeniyle başkanlık koltuğuna Kadir Özkaya oturacak. AYM’de Zühtü Arslan için yarın veda töreni yapılac...


APP plaka satan kişi yakalandı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü ve mühür k...

CHP'nin yeni grup başkanvekili belli oldu

CHP'nin yeni grup başkanvekili Ankara Milletvekili Murat Emir oldu. CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği için yapılan seçim tamamlandı. CHP'nin diğer grup başkanvekil...


Kuran kursu davasında yeniden karar çıktı!

Konya'da 2008 yılında, 17 öğrenciyle 1 eğitmenin öldüğü, 29 kişinin de yaralandığı ruhsatsız 3 katlı kız Kuran kursu binasının, gaz sıkışması kaynaklı patlamada çökmesine ilişkin 11 sanığ...

AYM'den uzman çavuş kararı

Anayasa Mahkemesi, 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan jandarma uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Anayasa Mahkemesi (AYM), jandarma uzman...


Yabancı gözlemcilerden 31 Mart yorumu

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nden 24 kişilik heyet 31 Mart seçimini yerinde takip etti. Gözlemciler, yüzde 78'lik katılım oranına dikkat çekti. Avrupa Konseyi Yere...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR