Yukarı
60421

Van\'da 5.6\'lık 2. Deprem

23 Aralık 2011 08:19

VAN’da bu gece meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen 4.5 ile 3.7 büyüklükteki artçı şoklar yıkıma neden oldu. 5.6 büyüklüğündeki depremle, gazetecilerle Kızılay görevlilerinin de kaldığı Bayram Otel yıkıldı.

İlk belirlemelere göre, 5.6 büyüklüğündeki depremle 2'si otel 18 bina yıkıldı. Ekipler kısa sürede otel enkazına gelerek arama ve kurtarma çalışması başlatırken, bir çok kişi enkazdan çıkartıldı.

Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

YARDIM EKİPLERİ DE O OTELDE KALIYORDU
Saat 21.23'te, merkez üssü merkeze 17 km uzaklıktaki Edremit olarak açıklanan depremde, Van merkezde bulunan bir otel ile dersane yıkıldı. İçinde yaklaşık 35 kişinin bulunduğu belirtilen ve tamamen yıkılan Bayram Otel'in basın mensupları ve yardım ekipleri tarafından kullanıldığı kaydedilirken, enkazdaki kurtarma çalışmaları devam ediyor.

29 ARTÇI SARSINTI OLDU
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre, Edremit merkezli 21.23'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından, geçen 5 saat süre içerisinde merkez üssünün çoğunluğu Edremit olmak üzere Van'da 29 sarsıntı kaydedildi.
Depremlerin büyüklükleri, 2.6 ile 4.5 arasında ölçüldü.

7 KİŞİ ÖLDÜ 23 KİŞİ KURTARILDI
Depremin ardından Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay "20 kişi sağ olarak kurtarıldı. 5 kişi ise maalesef ölü olarak enkazdan çıkartıldı" dedi.

Sabah saatlerinde AFAD'dan yapılan son açıklamada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise enkaz altında çıkarıldığı belirtildi.

ENKAZDA ÇOK SAYIDA KİŞİ VAR
Yıkalan Bayram Otel ve Aslan Otel’in dolu olduğu, aralarında iki DHA muhabiri ve gazetecilerin de bulunduğu 100’den fazla kişinin enkaz altında bulunduğu belirtildi.

300 KİŞİLİK EKİP SEVK EDİLDİ
Depremin hemen ardından Erciş başta olmak üzere çevredeki ekipler ve ambulanslar hızla Van'da yıkılan binalara yönlendirildi. Enkaz altında kalanların çığlıkları duyulurken ilk anda 20 kadar kişiyi kurtaran ekipler, zamanla yarışarak kurtarma çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Çeşitli illerden Van'a 300 kişilik arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, 2 saat içinde büyüklükleri 3 ile 4.5 arasında değişen 11 artçı şok kaydedildi.

KADIN DOĞUM HASTANESİNDE YANGIN ÇIKTI
VAN'da bu gece meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.6 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen 4.5 ile 3.7 büyüklüğündeki artçı şoklar sonrası kadın doğum hastanesinde küçük çaplı bir yangın çıktı. Yangın dolayısıyla bina boşaltıdı.

YARALILAR İÇİN 150 ÜNİTE KAN HAZIRLANIYOR
Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, depremin ardından Erzurum Kan Merkezi'nden 400 ünite, Diyarbakır Kan Merkezi'nden 200 ünite kan bölgeye doğru yola çıkarıldı.

Van Bölge Kan Merkezinde de 550 ünite kan hazır tutulduğu belirtilen açıklamada, hastanelerden yaralıların tedavisi için gelebilecek tüm kan taleplerinin Türk Kızılayınca karşılanacağı bildirildi.

KIZILAY ÇADIR GÖNDERDİ
Van'da 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Kızılay bölgeye lojistik depolarından 15 bin çadır gönderiyor.

Türk Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada '5.6 büyüklüğündeki deprem ile bir kez daha sarsılan Van'a, Türk Kızılay'ı ülke genelindeki lojistik depolarında bakiye kalan 15 bin çadırın tamamını gönderiyor. Bölgedeki gelişmeler yakın takip edilmektedir' denildi.

ERCİŞ'TE GÖREV YAPAN İSTANBUL İTFAİYESİ ARAMA KURTARMA BİRLİĞİ VAN'A SEVK EDİLDİ
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Ercis'te görev yapan İstanbul İtfaiyesi arama kurtarma birliğinin Van'a sevk edildiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Van'da saat 21.23'te meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan otelin enkazında arama kurtarma çalışmalarına katılmak için 4 araç 10 arama kurtarma personeli bölgeye yönlendirildi" denildi.

9 UÇAK İLE ARAMA KURTARMA EKİBİ GÖNDERİLİYOR
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri, Van ili Edremit ilçesi merkezli 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Başkanlıkça ivedilikle yapılan hazırlıklar çerçevesinde; Van'a 9 uçak ile gönderilen arama ve kurtarma ekiplerinin gönderilmeye başlandığını bildirdi.

Van'a, İstanbul'dan 1 THY kargo uçağı, 2 THY yolcu uçağı, Ankara'dan 1 askeri, 1 THY, İzmir'den 1 askeri, Adana'dan 1 askeri, Diyarbakır'dan 1 askeri, Afyon'dan 1 askeri, olmak üzere toplam 5 askeri 4 THY uçağı ile arama-kurtarma ekipleri Van'a sevk ediliyor.

Bölgeye, Muş'tan 15 personel 2 arama-kurtarma aracı, Siirt'ten 9 personel, 2 arama-kurtarma aracı, 1 arama köpeği, Diyarbakır 34 personel, 2 arama-kurtarma aracı, 2 arama köpeği, Ankara;dan 20 personel, 2 arama-kurtarma aracı, İstanbul'dan 30 personel, 2 arama-kurtarma aracı, İzmir'den 30 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Bursa'dan 60 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Adana'dan 30 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Bitlis'den 10 personel, 1 vinç, 1 arama-kurtarma aracı, Ağrı'dan 6 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Iğdır'dan 7 personel, 1 arama-kurtarma aracı, Bingöl'den 6 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Hakkari'den 5 personel, 2 arama-kurtarma aracı, Bitlis'den 10 personel, 1 vinç, 1 arama-kurtarma aracı, Erzurum'dan 32 personel, 1 kamyon, 1 arama-kurtarma aracı, Erzincan'dan 6 personel, 1 arama-kurtarma aracı, Kocaeli'den 15 personel Bölgeye sevk edildi

KALDIĞIM OTEL YIKILDI
Van'da bulunan National Geographic Türkiye fotoğrafçısı Sermet Güler NTV'ye konuştu: "Ben dışarıdaydım. Deprem meydana geldi ve her taraf toz dumandı. Kaldığımız otelin yıkıldığı söylendi. 5-6 katlı bina yerle bir oldu. Sivil savunma ekipleri burada. İçeride 35 kişinin olduğu söyleniyor."



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

CHP'li Sarıgül, mahkumlar için bir kez daha af istedi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; mahkumlar, ehliyeti elinden alınan şoförler ve çek nedeniyle hapiste olan esnaflar için bir defaya mahsus af talebinde bulundu. CHP Erzincan Mil...

Eyüp Aksu'dan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret

Seçim sürecinde "Taksimetreleri kurun, geliyor Murat Kurum" diyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. İstanbul...


Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski spordan sorumlu devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz İstanbul Beşiktaş’taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından M...

Zeki Yiğit yeniden Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde yeniden seçildi. Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle saat ...


Bakan'dan MESEM itirafı: Yüzlerce çocuk iş kazası geçirdi

Milli Eğitim Bakanı Tekin, MESEM kapsamında çalıştırılan 336 öğrencinin iş kazası geçirdiğini açıkladı ancak bu kazalardan kaçının ölümle sonuçlandığını belirtmedi.

Yeniden Refah'tan 'fotoğraf'la yanıt geldi: 'Tarih tekerrürden ibarettir'

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda siyasi parti liderleriyle yaptığı çay sohbetine, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı davet ...


Steinmeier'den Yavaş'a: Tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor

Almanya Steinmeier Türkiye ziyaretleri kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü. Steinmeier, "Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başar...

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne başvuru

CHP, sağlık alanındaki bazı düzenlemelerin iptali için AYM'ye başvurdu. Başvuru sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; "İlaçların ruhsatlandırılıp piyasaya sürülmeden önce...


Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne ‘24 Nisan’ mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne 24 Nisan dolayısıyla bir taziye mesajı gönderdi. Söz konusu mesajda “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmey...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR