Yukarı
62206

Erdoğan: 'Predator görüntüleri 31 dakika'

20 Mayıs 2012 19:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan Wall Street Journal gazetesinin Uludere olayına ilişkin iddialarıyla ilgili, bu işin istismarının peşinde olmadıklarını belirterek, “Bunun hala istismarını yapma gayreti içerisinde olanlarla da bir yarışın içerisine girme gibi bir derdimiz yoktur” dedi.

Erdoğan, Pakistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Uludere meselesiyle ilgili iddialara yanıtınız ne olacak? Net bir yanıt vermediniz?” sorusu üzerine, “Bizi iyi izlemiyorsunuz ya da iyi takip etmiyorsunuz” dedi.

Konuyla ilgili başından itibaren açıklamalar yaptıklarını, Başbakan yardımcısının, eşi Emine Erdoğan'ın bölgeye gittiğini anlatan Erdoğan, “Bu işin istismarının peşinde değiliz. Adli ve idari süreci başlamıştır, atılması gereken adımlar atılmıştır. Ama bunun hala istismarını yapma gayreti içerisinde olanlarla da bir yarışın içerisine girme gibi bir derdimiz yoktur” dedi.

Olayla ilgili talimat verme konusunda mevcut sistem nasıl çalışıyorsa öyle çalıştığını söyleyen Erdoğan, güvenlik güçlerine verilen iznin, güvenlik güçleri tarafından kendi mücadele ve tasarruf alanlarında kullanıldığını anlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu da en doğal, en tabii bir haldir. Nitekim orası da bir terör bölgesidir ve olay bir terör bölgesinde cereyan etmiştir. Bunu farklı yerlere çekmek isteyenler varsın çeksinler ve maalesef bu neticede arzu etmediğimiz, arzu edilmeyen bir şekilde cereyan etmiştir. Görüntülerle ilgili söylenenler 'Yok Amerika böyle dedi, yok Amerika şöyle bir açıklama yaptı'.. bunların hepsi uydurma haberlerdir. Bir defa Amerika'nın kendi predatorleri ile ilgili görüntülerden hareketle değil, bizim gözcülerimizden hareketle burada böyle bir uygulama yapılmıştır. Bu gözcülerdeki görüntüler neticesinde de bu adım atılmıştır ve bu bütün görüntülerin hepsi verilmesi gereken yerlere de verilmiştir. ABD'nin prodetörlerinin 31 dakikalık bir süreci vardır. Bu da bizim sınırlarımız içinde değil, tamamıyla Irak tarafındadır. Aldığı görüntüler nedir, ne değildir doğrusu onu ben de zaten bilmiyorum. Bu konuyla ilgili verilen bu haberlerin özellikle Wall Street Journal'da yayınlananların ise şu anda ABD'de yaklaşan seçimlerle ilgili olduğunu da geçen gün açıkladım. Bunlar mevcut yönetime karşı bu gazetenin atmış olduğu bir uydurma haberdir. Hilafı hakikattir. Bunu da bilmenizi özellikle istiyorum.”

19 MAYIS KUTLAMALARI

Bir gazetecinin 19 Mayıs törenlerini hükümete karşı bir cevap ya da yeni bir Cumhuriyet mitingi havasında görenlerin olduğunu belirterek, değerlendirmesinin sorulması üzerine Erdoğan, milletin yıllardır beklentisi olan 19 Mayıs kutlamalarının bu beklentilere cevap teşkil ettiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Aslında bu değişikliği hazmedemeyenlerin, kendilerine göre yapmış oldukları kutlamaların hacmi ortada. Bunları da izledik. Demek ki millet bayram yapmak istiyor ve dayatmalara pek iltifat etmiyor. Değişik yerlerde, statlarda yapılan bayram eğlenceleri, aynı şekilde kapalı spor salonlarında yaptığımız kutlamalar ilgi alakası bakımından çok açık, net kendini ortaya koydu. Ben Trabzon'da bir gençlik şölenine katıldım, muhteşemdi. Değişik yerlerde yapılan kutlamaların hepsi muhteşemdi ve bu meydanlar, kapalı spor salonları, renkli kutlamalar adeta bir bayram sevincini milletimize yaşattı. Milletimiz en güzel cevabı zaten verdi.”

BASRA'DAKİ GÖSTERİ

Erdoğan, bir gazetecinin “Basra'da Türk Konsolosluğu'na ilişkin dün yapılan eylemler ve bu eylemlerde dağıtılan el ilanlarında Haşimi'nin geri verilmemesi halinde Türk firmalarına yönelik çeşitli eylemler olabileceği söylentisini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yanıtlarken, saldırının kendini bilmezler ve aşırı uçlar tarafından yapıldığını söyledi.

Dışişlerinin konuyla ilgili Irak Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Onlar failleri kesinlikle yakalayacaklarına dair cevabi bir açıklama yaparak üzüntülerini dile getirdi. Biz de bunun takipçisi olmalarını özellikle istedik. Haşimi ile ilgili bir sıkıntı varsa zaten hükümetin bir sorunudur ve bizim ülkemiz demokratik parlamenter sistemin en ideal şekilde çalıştığı bir ülkedir. Dolayısıyla da uluslararası hukukun bağlamadığı bir konuda bizim kalkıp da adım atmamız söz konusu değil. Sayın Haşimi Türkiye'de bizim misafirimizdir ve biz bu kardeşimizi kendisi ne zaman dönmek isterse, döneceği güne kadar ağırlayacağız.”

SURİYE'NİN SINIRI KAPATMASI

Suriye'nin tek taraflı olarak sınır kapısını kapatması ve Türk plakalı araçların girişini yasaklamasıyla ilgili soru üzerine Erdoğan, kapının kapatılmasının çok kısa sürdüğünü belirtti.

Şu anda kapının açık olduğunu ve geçişlerin yapıldığını anlatan Erdoğan, “Kapı kapatmalar Türkiye'ye zarar vermez, Suriye'ye zarar verir. Çünkü burada çok ciddi manadan oradan bazı ihtiyaçlarını karşılamış oluyorlar. Böyle bir yanlışı devam ettirmeleri bizim daha farklı tedbir almamızı getirebilir. Zannediyorum anlık bir öfkeydi, sonradan düşündüler ve kapılar açıldı” diye konuştu.

"BAŞKA PARTİLERE YAPILMAYIŞI MANİDAR"

Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in terör örgütü tarafından kaçırıldığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu tür saldırılar partimize yeni değil. Aylardır söylüyoruz, artık Ak Parti'yi halk nezdinde mağlup edemeyenler, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da mağlup edemeyenler, bizim Kürt kökenli vatandaşlarımızın iradelerini kendi iradeleri istikametinde şekillendiremeyenler, şimdi iradesini Ak Parti istikametinde kullanan arkadaşlarımızı bu şekilde tehdit ederek, kaçırarak diğer idarecilere diğer partimizde çalışan Kürt kökenli vatandaşlarımızı bu yolla sindirmeye çalışıyor.

Bu konunun takipçisiyiz. Sürekli olarak bu işin arkasındayız. Biliyorsunuz olay sadece bununla ilgili değil, aynı şekilde Şırnak'ta da bir başkan yardımcımız öldü, Hakkari'de de benzer olayı yaşadık. Fakat biz bunların karşısında asla sinmeyeceğiz. Bunun Ak Parti'ye karşı yapılıp, başka partilere yapılmayışı manidardır. Onun için de terörle hangi siyasi partinin mücadele verdiği veya iktidar partisinin nasıl mücadele verdiği çok açık net ortadadır.”



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

23 Nisan tüm yurtta coşkuyla kutlanacak: İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'deki etkinlikler

İBB Kültür tarafından 18-24 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, dünya genelinde 16 ülkeden çocuk halk dansları topluluğunu ve 39...

Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı

Meteoroloji 23 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora Marmara'da etkisini gösteren soğuk ve yağışlı hava bugün de devam edecek. Önümüzdeki günlerde yerini kuvvetli rüzgara bıra...


AKP'li milletvekillerine 'sosyal medya' uyarısı

Son dönemde tartışma konusu olan bazı sosyal medya paylaşımları sebebiyle AKP grup yönetimi milletvekillerine yaptığı ikazda “Herkes sizi izliyor, adımlarınıza dikkat edin” dedi.

İsmailağa cemaatinin yeni 'şeyh'i Hasan Kılıç hayatını kaybetti

Önceki gün hastaneye kaldırılan İsmailağa cemaatinin yeni 'şeyh'i Hasan Kılıç 94 yaşında yaşamını yitirdi. Cemaatin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada "Şeyhimiz Hasan Efendi Ha...


Erken yaz başlıyor: Normalleri 15 derece aşacak...

Sıcaklıkların, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 10 ila 15 derece üzerine çıkma...

"İdlib'e yardım" diye IŞİD hücresini fonlamışlar

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen 'Bozdoğan-27' operasyonunda gözaltına alınan IŞİD terör örgütü mensuplarıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Şüphelilerin örgüt için yaptıkları para...


Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier İstanbul'da

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steimeier özel uçakla saat 11.30'da İstanbul Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Steinmeier'i İstanbul Havalimanı'nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'...

Erdoğan'ın ziyareti öncesi Irak'ta dikkat çeken kareler

Irak'ın başkenti Bağdat ile Erbil'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ziyaretten dolayı cadde ve sokaklara Türk bayrakları asıldı. Erdoğan'ın ziyaretine hazırlanan başkent ...


8 ilde onlarca mağara ve sığınak imha edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bozdoğan-28" operasyonlarında teröristlerin kırsalda sakladığı mühimmat ve patlayıcıların bulunduğu 82 mağara ve sığınağın imha edildiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

O gün hayatım değişti

“Bir gün sinemada, film öncesi yayınlanan reklamlarda Utku’yu gördüm. ‘Ne kadar yakışıklı bir kemancı’ dedim. Aradan 3 ay geçti. Orkestrama kemancı arıyorken Utku’nun adı geldi ama ne gel...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

E-sigara pıhtılaşmaya neden oluyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan elektronik sigaraların normal sigara kadar tehlikeli olduğunu belirten Türk Toraks Derneği Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Seyhan Us Dülger "Bu cihazlar kalpte ritim bozukluğundan pıhtılaşmaya kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açıyor" dedi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR