Yukarı
7421

CHP'nin 2 Numarası Açıkladı

23 Aralık 2011 02:14

CHP olarak “başörtülü milletvekili” gibi bir konunun gündemlerinde olmadığını söyleyen Tekin, “Anayasal sorun var mı onu bilmiyorum. Ancak Gürsel Tekin olarak benim için hiçbir sakıncası yok” dedi. Tekin, Meclis'e başörtülü bir adayın girmesi durumunda Merve Kavakçı'ya yapılan muameleyi yapmayacaklarını da söyledi. Tekin, “AKP bu şansını deneyebilir, biz de zorluk çıkarmayız” ifadelerini kullandı.

Ergenekon Sanıklarının adaylığı konusunda farklı bakışım var
CHP'den adaylık başvurusu yapan Ergenekon sanıklarına liste garantisi verilmediğini de söyleyen Tekin, “Ben başta olmak üzere hiçbir adayımızın adaylığı netleşmiş değildir, garantisi yoktur. Yeni gelmiş insanlara garanti vermek Sayın Kılıçdaroğlu'nun dünyasında hiç yoktur. Önemli olan 11 Nisan'da çıkacak listedir” dedi. Ergenekon sanıklarının CHP'yi “sığınılacak liman” gibi görmesinden hoşnut olmadığı izlenimini veren Tekin, “Kişisel kararım değil. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. MYK ve PM' de bu konu görüşülecek. Benim farklı bir bakışım var” diye konuştu.

“ Tombaladan Vekil Oldu, CHP'den İstifa Etsin”
Gürsel Tekin, partisini “mezhep ayrımcılığı” ile suçlayan İstanbul milletvekili Esfender Korkmaz'ı da istifaya çağırdı. Korkmaz için, “ Tombaladan vekil” diyen Tekin, mezhep ayrımcılığı iddiasına şu karşılığı verdi: “Hele Esfender bey gibi birilerinin bize şovenizmi hatırlatması çok acı bir şey. Biz özgürlükçüyüz demokrasiden yanayız. Bize böyle yakıştırma yapan adamların vekillikten de, partiden de derhal istifa etmesi gerekir. Rahatsızsan niye partide duruyorsun kardeşim”

“Baykal'ın yeri garanti değil, belki başka bir yer olabilir”
Tekin, Antalya'dan 1'nci sıra adayı olmasına kesin gözüyle bakılan CHP'nin eski lideri Deniz Baykal'ın milletvekili adaylığı konusunda da ilginç açıklamalar yaptı. Gürsel Tekin, “Vallahi garanti diye bir şey yok. Garanti niye olsun? Belki başka bir yer olabilir” diyerek Baykal'ın Antalya dışından başka bir yere kaydırılabileceğini ima etti. CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın adaylığı konusunda ise, “Bilemiyorum. Daha başvurulara bakmadım. Milletvekili başvurusu var mı, yok mu bilemiyorum” sözleriyle de Sav'ın aday olmayabileceğine işaret etti.

Cahil-Cühela, gazeteci bozuntuları
Fikri Sağlar'ın CHP'ye üyelik başvurusunun reddedilmesini “yol kazası” olarak niteleyen Gürsel Tekin, bu olayın arkasında kendisinin olduğunu iddia eden gazetecilere ağır bir şekilde yüklendi. Tekin, “ Başvuruyu MYK'ya indiren benim. Bana silah mı dayamışlar da indirmişim. Bunu bilmeyen gazeteciler cahil-cühela. İş olsun diye yazıyorlar. Bunları ciddiye bile alıp aramıyorum. Birkaç gazeteci var ki bunlar gazeteci filan değil. Gazeteci bozuntuları”

Mehmet Faraç'a “Yavşak” dedi
CHP'li Gürsel Tekin, bir süre öncesine kadar CHP Parti Meclisi(PM)'nde üye olan gazeteci Mehmet Faraç'ı çok ağır bir dille eleştirdi. Faraç'ın gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ile birlikte çıktığı TV programında kendisinin “sahtecilikten” yargılandığını iddia ettiklerini söyleyen Gürsel Tekin, “Onlarla hesaplaşacağım, dava açacağım. O lafları onlara yedirteceğim. Bu gazetecilik değil. Bu kadar yavşakça şey olabilir mi?1 değil, 2 değil. Biz de insanız. Sokağa çıkamazlar” dedi. Mehmet Faraç için, “Benim partilim filan da değil. Utanırım ben böyle partililerden. Ben 27 yıllık CHP'liyim. Daha dün gelmiş parti üyeliğine utanmadan parti yetkilisi hakkında bunları konuşuyor. Yüreği yetiyorsa benimle konuşacak” ifadelerini kullandı.

“Benim Adım Gürsel Tekin, gider 2 yıl hapis yatarım”
Yargıdaki davasını gündeme getirenlere meydan okuyan Gürsel Tekin, şöyle devam etti:” Benim adım Gürsel Tekin. Tek başımayım. Ardımda halk desteği var. Ne kadar yavşak ilişki, içerde dışarıda ne kadar çete varsa bunlarla mücadeleyi kendime namus borcu bilmişim. Şerefimle yemin ediyorum benim dosyamla benim dışında herkes ilgileniyor. Dosyada eroin ticareti yok, hırsızlık yok. Hiç önemli değil. İki yıl gider şerefle de cezamı çeker, yatarım”

Plaza İl Başkanlığı dönemi bitti
Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı'ndan istifa eden Nebil İlseven'in “Kurt kuzuyu yedi” sözlerine de ilk kez cevap verdi. “Kurt tuzak kurar, puslu havayı sever, tilkiyle ortaklaşa bu işi yapar” diyen Tekin, “Ben cam gibiyim. Niye tuzak kurayım, onu ben atamışım oraya. Beğenmedim kardeşim aldım seni ne olacak? Ne yaptı da engelledim.53 gün İl başkanlığı yaptı. Ben 53 günde İstanbul'u ayağa kaldırmıştım. CHP'de artık Plaza İl Başkanlığı dönemi bitmiştir. Sokak il başkanlığı dönemi başlamıştır. İl başkanları ölü evinin yasçısı, düğün evinin tefçisi olacak.

Bardakoğlu ve Yılmaz'a CHP milletvekilliği çağrısı
CHP'ye yoğun ilgi olduğunu söyleyen Gürsel Tekin, 12 Haziran seçimlerinde muhafazakar, merkez sağ aday gösterebileceklerini de söyledi. Tekin, “Adaylık için sosyal demokrat olmak şart değil. Birinci önceliğimiz zor zamanlarda gemisini terk etmemiş olanlar olacak. CHP ilkelerine sıcak bakan herkese kapımız açık. Temel ilkelere karşı çıkmayan, bizden farklı aday da olabilir” dedi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu'na CHP'den milletvekilliği çağrısını yineleyen Tekin, “Saflarımızda olurlarsa mutlu oluruz” dedi.



Yorumlar

  • sayın gürsel dobra açıklamalar yapmış.ülkemizin böyle düzgün siyasetçilere ihtiyaçı var.Neyse onu söyleyecenki,millet doğruyu bilsin.Halkımız nihayet bir tane daha,düzgün insan buldu.Kılıçdaroğlu başkanım ne kadar iyi yapmış,gürsel beyi yardımcısı yaparak.
    TARIK YEL
    20 Ekim 2016 01:42
  • Tombaladan vekil çıktı ibaresi kullanılmış,gürsel tekin milletvekil olunca nereden çıkmış olacak,o da tombaladan çıkmış olacak,Kemal bey Önder Sav beye kazık atmasaydı Gürsel tekin milletvekili olacak mı idi?İnsan bir konuşurken dikkat etmeli bu laf bana kadar uzar mı diye!!Bir de gider hapiste yatarım demiş,gitsin yatsın da CHP de kurtulsun gürsel den..
    ersin
    20 Ekim 2016 01:42

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Foça'da Muhtarlar, Kaymakam Türköz ile ilk toplantısını yaptı

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz başkanlığında toplanan,ilçe mahallelerinin  muhtarları ile ilk toplantı KYBLE Toplantı salonunda gerçekleşti.

Başkan Kınay Karabağlar’daki muhtarlarla buluştu: Önceliğimiz sosyal belediyecilik

Başkan yardımcıları Burcu Ugantaş ve Elvin Sönmez Güler ile birlikte Karabağlar Belediye Meclisi Mahalle Komisyonu üyeleri Fırat Eroğlu, Osman Sarı, Ayhan Uzunay, Selami İyier, İnan Karak...


İzmir Büyükşehir'de revizyon: O isim görevden alındı

Şahin'in yerine Karşıyaka Belediyesi'nden başkan yardımcısı olarak görev yapan şehir plancısı Zeki Yıldırım getirildi.

Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Çiğli Belediyesi, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu’nun (ATYG) özel davetiyle yer aldığı 2024 İlkbahar Buluşmasında; kültürel alanda yaptığı çalışmalarla 2024 Kültür-Sanat Ödülüne layık gör...


CHP'den Menemen'de 'sürgün' iddiası: İşçilerden elinizi çekin!

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin İzmir'de kazandığı tek beleidye olan Menemen'de CHP  İlçe Başkanı Hüseyin Özbey  işçilerin sözleşmelerinin tek taraflı feshedildiği, bazı işçileri...

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı: “Kum saati işlemeye başladı.”

Cumhur İttifakı Grubu; 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk oturumu öncesinde, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin...


Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Tarihi Liman Kenti İzmir: 18 Nisan ve Geçmişten Geleceğe UNESCO Çalışmaları” adlı çalıştayın açılışını yaptı. Kültürel mirası korumanın...

Türkmen: Seçilmemiş kişiler meclise müdahale edemez

Kemalpaşa Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Kemalpaşa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen me...


CHP'li Sevda Erdan Kılıç: “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sığacık Yat Limanının kapasitesinin iki katına arttırılması için Ulaştırma Bakanlığı’nın 40 milyon liralık bütçe ayırdığını açıkladı. Yat Limanın...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

İbrahim Tatlıses oğluna ‘Yok artık öyle beleşten hayat’ dedi: Mirasını açıkladı

Oğlu Ahmet Tatlıses ve torunu Mert Tatlıses ile davalık olmasıyla gündeme gelen İbrahim Tatlıses miras açıklaması yaptı. İbrahim Tatlıses ‘Aramızda Kalmasın’ isimli magazin programına gön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Uzmanı uyarı: Grip deyip geçmeyin

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "Grip deyip geçmemek gerek. Hafif de olsa altta yatan, eşlik eden hastalığı olan kişilerin bir sağlık kuruluşuna başvurması ve gerekli önlemeleri zamanında alması gerekiyor" dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, ilkbahar gelinceye kadar sonbahar ve kış aylarında en çok influenza vakalarıyla karşılaşıldığını söyledi.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR