Yukarı
75169

13 Bin Liraya ticari Araç

23 Aralık 2011 08:51

Komsan Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Süheyl Baybalı, mini ticari diye tabir ettikleri bu araçlarla ilgili bugün bilinen satışların çok daha üzerinde bir satış performansı yakalayabileceklerini öngördü.

Komsan Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye'de satışa çıkan FAW hafif ticari araçlarının basın toplantısında yaptığı konuşmada Baybalı, Komsan Otomotiv'in, Çin'in ''en köklü ve referans otomotiv üreticisi'' FAW Group Corporation ile işbirliğine girerek Türkiye'yi yepyeni bir marka ile tanıştırdığını kaydetti.
Baybalı, Çinli FAW'ın Türkiye distribütörlüğü için 2008 yılında girişimlerine başlayan ve bu dönemde yetki belgesi imzalayan Komsan Otomotiv'in, bayi ve servis ağını tamamlayarak araçlarını tüketiciyle buluşturmaya hazır olduğunu bildirdi.

Hafif ticari araçların özellikleri gereği çiftçinin ürününü, esnafın yükünü, KOBİ'lerin her türlü ihtiyacını taşımaya elverişli hafif ticari araçların Türkiye pazarında fazla alternatifi bulunmadığını dile getiren Baybalı, önümüzdeki dönemde kendi segmentlerinde yüzde 50 pazar payını hedeflediklerini söyledi.

Baybalı, ilk aşamada 4 model olarak Türkiye pazarında yer alacaklarına değinen Baybalı, ''Satışa sunduğumuz hafif ticari araçlar kendi segmentindeki mevcut pazarı geliştirmeye çok açık. Mini ticari diye tabir ettiğimiz bu araçlarla ilgili bugün bilinen satışların çok daha üzerinde bir satış performansı yakalayabileceğimizi öngörüyoruz. Bu yıl 750 adet, gelecek yıl ise 1500 adet satış hedefimiz var'' diye konuştu.

Komsan Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye'de satışa çıkan FAW'ın, ilk etapta hafif ticari araçlarıyla özellikle esnaf ve KOBİ'lerin çözüm ortağı olacağını anlatan Baybalı, satışa sunacakları ürünlerin içinde bulunduğu segmentte yüzde 50 pazar payı hedeflediklerini dile getirdi.

10 Yıllık Distribütörlük Anlaşması

Komsan Otomotiv, ilk etapta 4 model hafif ticari aracı pazara sunmasının ardından 2011 yılında da FAW markasının farklı segmentlerdeki modellerini de Türkiye'de satışa sunmayı planladığını bildirerek, önümüzdeki yıl bu markanın MPV, daha sonra da CDV ve binek modellerini Türkiye'de tüketiciyle tanıştırmayı hedeflediklerini ve otomotiv pazarında tüketiciye yeni alternatifler sunacaklarını anlattı.

Baybalı, Türkiye'de tek kabin Pick-Up, Çift Kabin Pick-Up, Panel Van ve City Van'dan oluşan 4 model ile pazarda yer alacak olan Komsan Otomotiv'in, bu araçları 12 bin 990 lira ile 15 bin 800 lira arasında değişecek fiyatlarla satışa sunulduğunu ifade etti.Tüketici beklentilerinin ucuz, tasarruflu, yüksek taşıma kapasiteli, ancak kolay ve ekonomik olarak bakımı yapılabilen araçlar olarak pazarda yer alacak yeni hafif ticari araçlar en yeni teknolojiye sahip olmanın yanı sıra çevreci Euro 4 motoruyla da öne çıktığına değinen Baybalı, orta ve ağır ticari araçlarla ilgili de Türkiye pazarındaki gelişmelere göre de bu segmentte araçları Türkiye pazarına sunabileceklerini kaydetti.

Baybalı, Türkiye'de otomotiv üretiminin ilk çeyrek rakamlarına bakıldığında, yıl sonunu 1 milyon adet üretim ile kapatacağının görüldüğünü belirtti.Komsan Otomotiv'in FAW ile 10 yıllık bir distribütörlük anlaşması olduğunu ifade eden Baybalı, FAW'ın bu anlaşmayla birlikte distribütör olarak anlaştığı en batıdaki ülkenin Türkiye olduğunu anlattı.

Baybalı, Türkiye'de şu anda kompak panelvan pazarının, çok dar olduğunu vurgulayarak, kendi segmentlerinde yıl da 6-8 bin adet araç satıldığını bildirdi.
Baybalı, bu araçların 48 ay kredili satılması için bankalarla görüşmelerin devam ettiğini dile getirerek, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
FAW Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Mr. Qingxi Zhao da, Türkiye pazarını çok önemsediklerini ve burada yakalayacakları başarıyla daha ileriye gideceklerine inandığını söyledi.

Komsan Otomotiv ile işbirliğinin çok olumlu sonuçlar vereceğine inandıklarını dile getiren Zhao, “Avrupa Birliği pazarları için Türkiye'yi önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Burada oluşturacağımız güçlü altyapı ile önümüzdeki dönemde başta Avrupa;da ve çevre ülkelerde FAW markasıyla ön plana çıkacağımızı ümit ediyoruz. Şimdi bunun ilk adımını burada atıyoruz” dedi.

Yıllık Bir Milyon Üretim

Bu arada verilen bilgilere göre, FAW, Çin'in devlet politikası gereğince globalleşme çerçevesinde dünyaya açılma ve ülke pazarı için ortak üretim
gerçekleştirme stratejileri geliştirerek, 1991 yılında Volkswagen (FAW yüzde 60, VW yüzde 20 ve Audi yüzde 20), 2002 yılında Toyota Motor Corp. (FAW yüzde 50, TMC yüzde 50), 2003 yılında ise Mazda Motor Corp. (FAW yüzde 75, Mazda yüzde 25) ile olmak üzere ortaklıklar gerçekleştirdi.
Firma, 1992 yılında ''China FAW Group Corporation'' olarak ismini değiştirirken, 2004 yılından itibaren üretimini 1 milyon adetin üzerine çıkardı.
2010 yılının ilk çeyreğinde, 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde 72,9 artış ile 630 bin 758 adet araç üreten FAW Group Corporation, bu dönemde otomobil satışlarını yüzde 65,3 artış ile 500 bin 892, orta ve ağır ticari vasıta satışlarını yüzde 226,7 artış ile 72 bin 420, hafif ticari araç satışlarını ise yüzde 79,9 artış ile 28 bin 3 adete yükseltti.

2008 yılında dünyanın ilk 500 büyük firması arasında 385. sırada yer alan FAW Group Corporation, 2009 yılında bir milyon 940 bin adet araç üretimi gerçekleştirerek bu dönem cirosunu da 41,1 milyar dolara yükseltti.
 



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Asgari ücrete tek, müteahhitlere dört zam

Enflasyon hızla yükselirken asgari ücrete ara zam yapılmayacağını ilan eden hükümet, müteahhitlerin garanti ödemelerine yılda dört kez kur farkı kadar zam yapıyor. Çalışma ve Sosyal Güven...

Fitch'ten Türk bankalarına 'kredi' uyarısı

Fitch Ratings, kredi koşullarının daha da sıkılaşması veya ekonomik büyümenin yavaşlaması halinde Türk bankalarının bireysel kredi kartı kredilerinde son dönemde görülen hızlı artış neden...


Bakan Işıkhan: Temmuzda asgari ücret zammı gündemde yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Işıkhan, asgari ücretliye ara zam olmayacağını belirterek 'öyle bir şey gündemimizde yok' dedi. Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan zamla birlik...

İnşaat maliyet endeksinde yıllık artış şaşırttı

İnşaat maliyet endeksi, 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %3,41 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre %70,05 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi %4,46 arttı, işçilik end...


Cevdet Yılmaz'dan 'kamuda tasarruf' açıklaması

Kabine Toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kamuda tasarruf konusunda bir taraftan Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir çalışma yapıyor, bir taraft...

Cari işlemler beklentilerin altında açık verdi

Şubat ayında cari işlemler hesabı 3 milyar 265 milyon dolar açık kaydetti. Foreks Haber anketinde analistlerin beklentisi 3,65 milyar açık verileceği yönündeydi.


Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

BİST 100 endeksi 9617 puan seviyesinde. Borsa İstanbul 100 endeksi güne yüzde 0,7 yükselişle 9617 puandan başladı.  Dolar 32,528 TL, euro 34,631 TL seviyesinde. Gram altın ise 2490 TL'den...

Dünya Bankası'ndan Türkiye açıklaması

Açıklamada, finansmanın geri kalanının geçen yıl meydana gelen depremlerin yaralarının sarılması, enerji güvenliğinin artırılması, sel, kuraklık ve orman yangınları gibi iklim değişikliği...


Fatih Karahan, Merkez Bankası'nın stratejisini açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bundan sonraki stratejilerinin ve en büyük önceliklerinin, enflasyonla mücadele ve piyasa koşullarına bağlı olarak mümkün o...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Aşkın Nur Yengi: Bu maaşla emekli olamam

"10 bin TL ile yaşamak zorunda kalırsam emekli olamam" diyen şarkıcı Aşkın Nur Yengi, mesleğini yapmaya devam edeceğini söyledi. Bir zamanlar vokalistliğini yaptığı Sezen Aksu'nun son dön...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Ağız kanseri teşhisinde lolipop yöntemi

Araştırmacılar lolipopun ağız kanseri teşhisini hızlandırabileceğini, hatta sigara içen veya çok miktarda alkol tüketen kişiler gibi en fazla risk altında olan kişilerde tümör taraması için kullanılabileceğini umuyor.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR